Odpowiedz

Beta hcg

Oceń ten wątek:
  • karola_aa Autorytet
    Postów: 961 344

    Wysłany: 2 lutego 2017, 17:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy beta 10dni po o wartości też 10 jest ok :)?

    Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • Makowa_Panna Autorytet
    Postów: 2184 2121

    Wysłany: 2 lutego 2017, 19:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela15 wrote:
    Hej ja ok 20 dni po owulacji beta 40 jutro powtarzam ale ja chyba nie mam nadziei poprzednia ciaza to pusty pecherzyk ciazowy w srode ide do lekarza.
    Widzę, że my w podobnej sytuacji. U mnie w 17 dpo beta 47.88 a w 19 dpo 74.36. Nie wiem co myśleć. W poniedziałek idę do gin. To nie możliwe żeby poraz kolejny nas to spotkało...

    Wznawiany starania.
    Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    Starania od 09.2020 r.
  • Makowa_Panna Autorytet
    Postów: 2184 2121

    Wysłany: 2 lutego 2017, 19:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_aa wrote:
    Czy beta 10dni po o wartości też 10 jest ok :)?
    Powtórz bete po 48h. Najwazniejszy jest przyrost.

    Wznawiany starania.
    Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    Starania od 09.2020 r.
  • agusia0104 Koleżanka
    Postów: 77 15

    Wysłany: 2 lutego 2017, 22:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czasie w którym miałam mieć okres miałam plamienie imlantacyjne (myślałam że okres)a tydzień po coś mnie tknęło zrobiłam dwa testy- dwa pozytywne. Od razu po tym pojechałam zrobić betę i wynik 87.29... na usg powiększone endometrium i jajniki jakby mogło coś się wydarzyć, gin przepisała mi leki na podtrzymanie. W poniedziałek idę powtórzyć betę (pierwszą robiłam wczoraj), ale cały czas mam plamienie. Czy któraś tak miała a mimo wszystko się udało?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 21:56

    Luty 2017-laparosopia/usunięta torbiel endometrialna...
  • suri2016 Autorytet
    Postów: 1217 896

    Wysłany: 3 lutego 2017, 05:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusia0104 wrote:
    W czasie w którym miałam mieć okres miałam plamienie imlantacyjne (myślałam że okres)a tydzień po coś mnie tknęło zrobiłam dwa testy- dwa pozytywne. Od razu po tym pojechałam zrobić betę i wynik 87.29... na usg powiększone endometrium i jajniki jakby mogło coś się wydarzyć, gin przepisała mi leki na podtrzymanie. W poniedziałek idę powtórzyć betę (pierwszą robiłam wczoraj), ale cały czas mam plamienie. Czy któraś tak miała a mimo wszystko się udało?

    ja miałam tak niska betę i plamienie i niestety nie skończyło się dobrze... :(
    jedyne co, to może przesunęla Ci się owulacja i betę robiłaś nie tydzień po terminie @ tylko powiedzmy 1-2 dni. powtórz jeszcze badanie po 48 h, ważne żeby skontrolować przyrost. powodzenia!

    3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • Marcela15 Debiutantka
    Postów: 12 1

    Wysłany: 3 lutego 2017, 08:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Widzę, że my w podobnej sytuacji. U mnie w 17 dpo beta 47.88 a w 19 dpo 74.36. Nie wiem co myśleć. W poniedziałek idę do gin. To nie możliwe żeby poraz kolejny nas to spotkało...


    Dzisiaj ide na badanie beta a w srode do ginekologa ale ja juz nie mam nadziei robie badanie zeby miec pewnosc bo statnio mialam nadzieje i czekalam z wywolaniem poronienia do 10 tygodnia. Ech juz sama nie wiem 3 ciaza a tylko pierwsza udana w kazda zaszlam za pierwszym razem. W srode oddaje nasienie meza na posiew zobaczymy czy ma jakies bakterie potem zrobimy badanie nasienia jaka jest jakosc no i ja sie zbadam. Daj znac co u Ciebie jak po widzycie trzymam kciuki!

    Marcela15
  • Makowa_Panna Autorytet
    Postów: 2184 2121

    Wysłany: 3 lutego 2017, 08:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela u mnie to 6 ciąża a jak narazie ziemskich dzieci brak...
    U nas najpierw walczylismy z ureplasmą w nasieniu męża a po ostatnim poronieniu w badanicha wyszlaw u mnie mutacja w genie MTHFR zreszta jak widać w podpisie.
    Może jeszcze jest nadzieją dla nas :*

    Wznawiany starania.
    Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    Starania od 09.2020 r.
  • Marcela15 Debiutantka
    Postów: 12 1

    Wysłany: 3 lutego 2017, 10:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Marcela u mnie to 6 ciąża a jak narazie ziemskich dzieci brak...
    U nas najpierw walczylismy z ureplasmą w nasieniu męża a po ostatnim poronieniu w badanicha wyszlaw u mnie mutacja w genie MTHFR zreszta jak widać w podpisie.
    Może jeszcze jest nadzieją dla nas :*

    bardzo mi przykro, z powodu poronień. Nadzieja? ja jestem pewna że się w końcu uda. Zawsze koleżankom, które mają jakiś problem powtarzam że wszystko co się dzieje dzieje się dla naszego dobra i teraz sama sobie to powtarzam. Ja dzisiaj zrobiłam bete będę miała wyniki wieczorem jestem bardzo ciekawa jaki wynik ale mi zanikły wszystkie objawy ciążowe piersi wróciły do normalności brak nudności pobolewania w podbrzuszu. Ja dodatkowo karmię jeszcze córkę piersią lekarz zapewniał że nie muszę odstawiać po poronieniu powiedział że karmienie nie miało wpływu ale teraz zaczynam się zastanawiać ze to może to! ale najpierw badania i zobaczymy co wyjdzie. Czytałam że często to właśnie jakieś bakterie w nasieniu.

    Marcela15
  • Marcela15 Debiutantka
    Postów: 12 1

    Wysłany: 3 lutego 2017, 10:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna mam pytanie czy trzeba zawsze czekać 3 miesiące do następnych starań?

    Marcela15
  • Makowa_Panna Autorytet
    Postów: 2184 2121

    Wysłany: 3 lutego 2017, 10:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela my już w cyklu zaczętym zabiegiem dostalismy zielone swiatlo na starania. W dniu kontroli, to był 19 dc, na prawym jajniku był już pecherzyk 13 mm. Na szczęście u mnie wszystko szybko wróciło do normy. To jest mazs drugi cykl po zabiegu. Po cb nawet nie myślami o jakiejś przerwie w staraniach.

    Wznawiany starania.
    Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    Starania od 09.2020 r.
  • Marcela15 Debiutantka
    Postów: 12 1

    Wysłany: 3 lutego 2017, 10:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeśli mogę zapytać to u Ciebie dochodzi do naturalnego poronienia czy potrzebny jest zabieg i czy u Ciebie też był pusty pęcherzyk?

    Marcela15
  • Makowa_Panna Autorytet
    Postów: 2184 2121

    Wysłany: 3 lutego 2017, 11:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze 4 ciążę poronily się naturalnie. Nie było nawet nic widać tylko beta dodoatnia. W tej ostatniej widzieliśmy już pikajace serduszko. Niestety ciąża obumarła w 9 tyg i wtedy musiłam mieć zabieg, bo juz sama bym się nie oczysciała. Zabieg miałam 17.11.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 11:20

    Wznawiany starania.
    Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    Starania od 09.2020 r.
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 3 lutego 2017, 14:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Pierwsze 4 ciążę poronily się naturalnie. Nie było nawet nic widać tylko beta dodoatnia. W tej ostatniej widzieliśmy już pikajace serduszko. Niestety ciąża obumarła w 9 tyg i wtedy musiłam mieć zabieg, bo juz sama bym się nie oczysciała. Zabieg miałam 17.11.
    A badałaś NK i zespół antyfosfolipidowy ? Ogólnie immunologie ? ANA ?

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • skorpionek82 Autorytet
    Postów: 811 136

    Wysłany: 3 lutego 2017, 14:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    beta hcg wyniki 1.2 norma 1-10 tydz 1.2-417430 nie wiem co mam myśleć.

    be2286637619c012de883c2f8744cba8.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 lutego 2017, 14:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    skorpionek82 wrote:
    beta hcg wyniki 1.2 norma 1-10 tydz 1.2-417430 nie wiem co mam myśleć.
    Brak ciąży.
    W ogóle co Ty za normy wrzucasz?!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 14:48

  • Makowa_Panna Autorytet
    Postów: 2184 2121

    Wysłany: 3 lutego 2017, 14:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer z tego co wymieniłaś nie badałam tylko komorek NK i tak się właśnie zastanawiam czy by nie zrobić.

    Wznawiany starania.
    Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    Starania od 09.2020 r.
  • skorpionek82 Autorytet
    Postów: 811 136

    Wysłany: 3 lutego 2017, 16:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Brak ciąży.
    W ogóle co Ty za normy wrzucasz?!
    Takie mam normy z laboratorium czy to takie dziwne? !

    be2286637619c012de883c2f8744cba8.png
  • Marcela15 Debiutantka
    Postów: 12 1

    Wysłany: 3 lutego 2017, 16:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna idziesz dzisiaj do gin? Ja czekam na wynik co 5 min sprawdzam i teraz wstąpiła we mnie jeszcze nadzieja.

    Marcela15
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 3 lutego 2017, 16:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    skorpionek82 wrote:
    beta hcg wyniki 1.2 norma 1-10 tydz 1.2-417430 nie wiem co mam myśleć.
    Dla mnie to brak ciąży min powinno wyjść 5

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 3 lutego 2017, 16:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Flowwer z tego co wymieniłaś nie badałam tylko komorek NK i tak się właśnie zastanawiam czy by nie zrobić.
    Też bede to badać przy okazji laparoskopi choć nigdy nawet biochemicznej nie miałam ale nie jest to drogie badanie ok 80 zl więc zrobię tak dla świętego spokoju

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego