beta HCG 11 dpo
-
WIADOMOŚĆ
-
Luteina z tego co mi wiadomo wpływa na wynik (chyba trzeba odczekać min 12h aby nie miała wpływu?). Chyba w tak wczesnej ciąży koło 20 to nie jest zły wynik. Ja co prawda 7dpo miałam 22. Ale moja dr mówiła,że te 20 na początek jest bezpiecznym poziomem. Skonsultuj się z ginem
-
Agulaa30 wrote:11 dni po owulacji miałas bete 11.1 ? bo ja mam 15,97 w 11 lub 12 dpo i dziewczyny mi pisza ze mała beta jak na 12dpo
Tak, miałam tyle 11 dni po owulacji. Beta mi pięknie przyrastała od tego momentu, to przyrosty są najważniejszePierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020 -
nick nieaktualny
-
maybe_mama wrote:witam,
dzisiaj robiłam bete, 11 dni PO -wynik 256. Chciałabym zapytać na ile prawidłowy jest to wynik, tych bardziej doświadczonych . Oczywiście do lekarza też zajrze ale nie chce do niej dzwonić 3 raz z tej radości
Wynik jest ładny... implantacja musiała być dość szybko powtórz za kilka dni - najważniejszy jest przyrost. -
nick nieaktualny
-
w czwartek, j.w. wspomniałam był wynik bety 256, w piątek dnia następnego było 416. Chyba nieźle. Wiem, że bete powinno się robić co min 2 doby, ale w sobotę miałam wizytę rano u lekarza i chciałam się upewnić. Pan doktor na usg widział plamkę 2 mm ale nie chciał na razie potwierdzać czy to ciąża (oczywiście rozumiem, było to dzień przed spodziewaną miesiączką). NAstępną wizytę mam 18 i już nie mogę się doczekać.
Pisałam, że wynik 216 był 11 dni PO, ale nie jest to pewne ponieważ miała miejsce stymulacja i były 2 pęcherzyki. Jeden pękł sam ok.22-23 maja (był większy), drugi natomiast był mniejszy i do niego wzięlam zastrzyk 24 maja(zwyczajowo nie pękają mi pęcherzyki, ten pierwszy był dla mnie i lekarki sporym zdziwieniem), więc pękł pewnie około 25-26 maja. Miesiączka miała miejsce 11 maja tak dla ścisłości . Teraz czekamy z którego jajeczka się udało i czy będzie dobrze , historie mam kiepską, ale nadzieje są duże. Biore duphaston, luteine, accard, pregna start i kwas foliowy -
Wiem że co dwa dni. Ale jutro jest piątek, a w sobotę i niedzielę nie robią badań. A lekarz kazał mi w razie pozytywnego cyklu od razu rozpocząć ponowne branie duphastonu w podwójnej dawce. A wczoraj był mój ostatni dzień z tym lekiem i tak się teraz boję go nie brać, bo jak coś tam jest a ja przez to że nie będę brała przez cały weekend do poniedziałku prawie włącznie spowoduje że coś się stanie to chyba sobie nie wybacze...
I tak już dziś nie wzięłam go bo to 27 dc... I tylko zaprzatam sobie głowę.05/03/2021 Szymon
13/10/2022 Aniela -
nick nieaktualny
-
Mikoshi wrote:Wiem że co dwa dni. Ale jutro jest piątek, a w sobotę i niedzielę nie robią badań. A lekarz kazał mi w razie pozytywnego cyklu od razu rozpocząć ponowne branie duphastonu w podwójnej dawce. A wczoraj był mój ostatni dzień z tym lekiem i tak się teraz boję go nie brać, bo jak coś tam jest a ja przez to że nie będę brała przez cały weekend do poniedziałku prawie włącznie spowoduje że coś się stanie to chyba sobie nie wybacze...
I tak już dziś nie wzięłam go bo to 27 dc... I tylko zaprzatam sobie głowę. -
Cześć dziewczyny,
Piszę, bo mam taki mętlik w głowie, że zwariuję chyba. Zrobiłam w zeszły czwartek test ciążowy. Wynik- blada druga kreska. W piątek wizyta u ginekologa, nie widac ciąży, pecherzyk domin. Graafa 12mm, cienkie endometrium. W piątek test bhcg- wynik 60. Ostatnia miesiaczka 24marca, potem plamienia z dwoma dniami krwawienia od 14 kwietnia- w końcu nie wiem czy to była miesiaczka, czy plamienie implant. Kolejny test bhcg dzisiaj po 72h- wynik 42:(. Czy to znaczy, że poronię ? Skąd ginekolog wypatrzyl wtedy pecherzyk w jajniku? Nic z tego nie rozumiem. Staram się o ciążę od lutego... -
Dziwna sprawa... najbardziej dziwi mnie ten wynik usg z piątku i widoczność pęcherzyka , który powinien teoretycznie pęknąć jutro. Mam nadzieje, że nic złego się za tym nie kryje. Zbadam jeszcze w czwartek bhcg żeby wykluczyć błąd laboratorium...
-
Witam, czy jest tu ktoś kto może mi mądrze odpisać ?
Jestem 11 dni po owulacji.
Dziś cień cienia.
Beta 12.
Cykle mam 32 dniowe.
Niby jest ... Ale czy nie jest za mała ??
Bardzo się boje bo jestem po ostrych przejściach
( Samoistne dwie pozamaciczne, obumarła ).
Dr mogę mieć dopiero 8.7
12. 7 jedziemy na wakacje za granicę.
Pobolewa mnie brzuch jak na @ nie takie cmienie tylko pobolewanie.
I zaczynam panikować.
Czy ktoś miał tak tez?
Miałam już kiedyś betę 13 po dniu @ i nie mam dobrego doświadczenia.