Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie BLADZIOCHY CZY ZWIDY???
Odpowiedz

BLADZIOCHY CZY ZWIDY???

Oceń ten wątek:
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma ciąży :D Twój mąż musiałby mieć ostro nakoksowane plemniki, żeby przetrwały do 2 lutego :P wydaje mi się, że możesz być spokojna i czekać na @ :)

Maliina lubi tę wiadomość

age.png
  • Maliina Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2022, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Nie ma ciąży :D Twój mąż musiałby mieć ostro nakoksowane plemniki, żeby przetrwały do 2 lutego :P wydaje mi się, że możesz być spokojna i czekać na @ :)
    Ja się mojego męża boję uwierz mi 😂😂😂
    Tak samo myślałam rok temu że przyjdzie @ a teraz leży w łóżku mały Kuba 🥴😅
    No nic będę czekać ewentualnie w piątek ginekolog i na wywołanie @ może coś da :/

Nie wiedziałam że stres może tak przesuwac wszystko 🤷‍♀️

A ty się starasz o fasolkę? ☺️

👩‍❤️‍💋‍👨 Przemek
    ❤️ Zuzia 29.09.2020
    💙 Kuba 06.12. 2021
  • Sylwiaaa Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2022, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maliina wrote:
    Ja się mojego męża boję uwierz mi 😂😂😂
    Tak samo myślałam rok temu że przyjdzie @ a teraz leży w łóżku mały Kuba 🥴😅
    No nic będę czekać ewentualnie w piątek ginekolog i na wywołanie @ może coś da :/

Nie wiedziałam że stres może tak przesuwac wszystko 🤷‍♀️

A ty się starasz o fasolkę? ☺️

Hej! A masz jakieś problemy zdrowotne? Np. z tarczycą? Ona też potrafi spłatać figle.

• Maliina Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2022, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaaa wrote:
    Hej! A masz jakieś problemy zdrowotne? Np. z tarczycą? Ona też potrafi spłatać figle.
    Nie nie, jedyne co to urodziłam 2 miesiące temu 🤷‍♀️
    Więc już sama nie wiem...

👩‍❤️‍💋‍👨 Przemek
    ❤️ Zuzia 29.09.2020
    💙 Kuba 06.12. 2021
  • Sylwiaaa Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2022, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maliina wrote:
    Nie nie, jedyne co to urodziłam 2 miesiące temu 🤷‍♀️
    Więc już sama nie wiem...

Rozumiem. Może po prostu organizm musi się sam uregulować po porodzie jeszcze. Idź do lekarza, powinien pomoc. Ale niewykluczone, że jesteś zestresowana, przemęczona i to też ma wpływ :) będzie dobrze :)

Maliina lubi tę wiadomość

• golonat Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie teraz są zalecenia odnośnie czasu powrotu do seksów po porodzie? (ja mam info sprzed jakiegoś czasu i kręci mi się, że po cesarkach mi kazali czekać 8 tygodni) Coś się zmieniło w zaleceniach w tej kwestii?

• Maliina Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2022, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    golonat wrote:
    Jakie teraz są zalecenia odnośnie czasu powrotu do seksów po porodzie? (ja mam info sprzed jakiegoś czasu i kręci mi się, że po cesarkach mi kazali czekać 8 tygodni) Coś się zmieniło w zaleceniach w tej kwestii?
    Mi mówili że te 6 tygodni w sumie 😘 czyli chyba tak jak po naturalnym porodzie ☺️

👩‍❤️‍💋‍👨 Przemek
    ❤️ Zuzia 29.09.2020
    💙 Kuba 06.12. 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2022, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    golonat wrote:
    Nie po CC kazali 8 tygodni odczekać. No ale moim zdaniem musisz się też czuć każda inaczej przechodzi

• Kakusiaa Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2022, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Przebija czy mi odbija?
    Owulacja 14 lutego. Przytulanki 13 lutego.
    Wiem że wcześnie i za wcześnie ale kobieta bywa niecierpliwa 🙈
    Robiłam test 20.02 - czysta biel
    21.02 - biel
    22.02 No i tu taki jakby deeelikatny cień cienia
    Albo to mi się totalnie już rzuca na oczy 🤣
    Zrobię test w niedzielę wcześniej obiecuje sobie i wam że na pewno nie zrobie

https://zapodaj.net/d7f80b7b83cd5.jpg.html

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakusiaa wrote:
    21.02 - biel

kurcze kochana ja nic nie widze, ale ja to slepota jestem :D ale bede cię szukać, bo widzę ze owu i przytulanki tak samo :D i też testy robię od 21.02 i białe :D

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • Kakusiaa Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2022, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    kurcze kochana ja nic nie widze, ale ja to slepota jestem :D ale bede cię szukać, bo widzę ze owu i przytulanki tak samo :D i też testy robię od 21.02 i białe :D
    No ja mam jeden jeszcze z bobo baby czy coś takiego ale nie wiem czy jest sens np jutro robić 🙈
    Chciałabym poczekać do niedzieli ale nie wiem czy wytrzymam. Najchętniej to bym codziennie robiła ale stary (mąż) mnie z domu wyrzuci 🤣🤣

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakusiaa wrote:
    No ja mam jeden jeszcze z bobo baby czy coś takiego ale nie wiem czy jest sens np jutro robić 🙈
    Chciałabym poczekać do niedzieli ale nie wiem czy wytrzymam. Najchętniej to bym codziennie robiła ale stary (mąż) mnie z domu wyrzuci 🤣🤣
    Hahha ja mam lepiej nibym mąż w delegacji więcoge testowac do woli. Ale w sobotę jadę i będzie pewien problem.. więc jakby mi się pokazało do piątku... Nawet mam w myślach że może w piątek betę zrobię rano

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • Kakusiaa Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2022, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    Hahha ja mam lepiej nibym mąż w delegacji więcoge testowac do woli. Ale w sobotę jadę i będzie pewien problem.. więc jakby mi się pokazało do piątku... Nawet mam w myślach że może w piątek betę zrobię rano
    Ja się nie chce nastawiać. Biochemiczna za mną ale słyszałam że po biochemie właśnie jest większa szansa na zajście... Poczekamy zobaczymy 🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2022, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakusiaa wrote:
    21.02 - biel

Ja nic nie wiedzę, spróbuj w późniejszym terminie zrobić test to na moje za szybko

• Kakusiaa Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2022, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skorpionka91 wrote:
    Ja nic nie wiedzę, spróbuj w późniejszym terminie zrobić test to na moje za szybko
    Tak też myślałam

• Maliina Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2022, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro idę do ginekologa rano :/
    36 dzień cyklu
    Miesiąc po tym "stosunku"
    Testy negatywne dalej
    Więc nie wiem co się zadziało :( czy faktycznie coś po porodzie czy stres tak na mnie wpływa

Więc jeśli jest wszystko ok to na pewno wam napisze że stres to najgorszy wróg cyklu :/

Mogła by przyjść już ta @ chce założyć tą spirale :(

Trzymam kciuki za Was bo widzę, że sporo starających się ❤️❤️❤️

Skorpionka91, Sylwiaaa lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍💋‍👨 Przemek
    ❤️ Zuzia 29.09.2020
    💙 Kuba 06.12. 2021
  • Sylwiaaa Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2022, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maliina wrote:
    Dziewczyny jutro idę do ginekologa rano :/
    36 dzień cyklu
    Miesiąc po tym "stosunku"
    Testy negatywne dalej
    Więc nie wiem co się zadziało :( czy faktycznie coś po porodzie czy stres tak na mnie wpływa

Więc jeśli jest wszystko ok to na pewno wam napisze że stres to najgorszy wróg cyklu :/

Mogła by przyjść już ta @ chce założyć tą spirale :(

Trzymam kciuki za Was bo widzę, że sporo starających się ❤️❤️❤️

Dawaj znać, co tam lekarz powiedział :) trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku :)

• Sylwiaaa Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2022, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakusiaa wrote:
    21.02 - biel

Cieżko coś zobaczyć, może gdyby zdjęcie było zrobione w innym świetle? Ale wydaje mi się, że może być jeszcze za wcześnie. Ja swój pierwszy test zrobiłam dopiero po terminie spodziewanej miesiączki (tak ok. 16 dni od owulacji) i pojawiła się kreska widoczna - może nie tak intensywna jak kontrolna, ale dziewczyny pomogły mi ją zinterpretować. Odczekaj jeszcze trochę, czasem te testy niektóre nie wybarwiają się tak ładnie, albo w ogóle - jak nieraz pisały dziewczyny, że testy miały białe ale beta wychodziła :D
    Ze swojego doświadczenia Ci napiszę, że jak chciałam mieć pewność i żeby się nie nakręcać niepotrzebnie, szłam od razu na betę. Ona jest zawsze pewna, z testami bywa różnie. Poza tym, żeby też się nie załamywać zwyczajnie czekałam cierpliwie do czasu aż pojawi się miesiączka. Mnie osobiście zbyt wiele kosztowało oglądanie białych testów, więc zwyczajnie odpuściłam ich kupowanie a później sprawdzanie. To mi pomogło, bo niestety taka nasza natura, że same się nieraz nakręcamy, a stres w niczym nie pomaga. Miałam taką strategię, że nastawiałam się zawsze na to, że przyjdzie miesiączka, że tak widać ma być, a jak ciąża ma być to będzie w swoim czasie :)

Mimo wszystko trzymam kciuki, że ułożyło się wszystko po Twojej myśli :)

• Kakusiaa Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2022, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    Nie wytrzymalam 🙈🤣🤣

https://zapodaj.net/e7abe1c275dc5.jpg.html

Jak mówicie? Mi coś tam świta

• Kakusiaa Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2022, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaaa wrote:
    Cieżko coś zobaczyć, może gdyby zdjęcie było zrobione w innym świetle? Ale wydaje mi się, że może być jeszcze za wcześnie. Ja swój pierwszy test zrobiłam dopiero po terminie spodziewanej miesiączki (tak ok. 16 dni od owulacji) i pojawiła się kreska widoczna - może nie tak intensywna jak kontrolna, ale dziewczyny pomogły mi ją zinterpretować. Odczekaj jeszcze trochę, czasem te testy niektóre nie wybarwiają się tak ładnie, albo w ogóle - jak nieraz pisały dziewczyny, że testy miały białe ale beta wychodziła :D
    Ze swojego doświadczenia Ci napiszę, że jak chciałam mieć pewność i żeby się nie nakręcać niepotrzebnie, szłam od razu na betę. Ona jest zawsze pewna, z testami bywa różnie. Poza tym, żeby też się nie załamywać zwyczajnie czekałam cierpliwie do czasu aż pojawi się miesiączka. Mnie osobiście zbyt wiele kosztowało oglądanie białych testów, więc zwyczajnie odpuściłam ich kupowanie a później sprawdzanie. To mi pomogło, bo niestety taka nasza natura, że same się nieraz nakręcamy, a stres w niczym nie pomaga. Miałam taką strategię, że nastawiałam się zawsze na to, że przyjdzie miesiączka, że tak widać ma być, a jak ciąża ma być to będzie w swoim czasie :)

Mimo wszystko trzymam kciuki, że ułożyło się wszystko po Twojej myśli :)

A tutaj?

https://zapodaj.net/e7abe1c275dc5.jpg.html

‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ