Forum W oczekiwaniu na testowanie BLADZIOCHY CZY ZWIDY???
Odpowiedz

BLADZIOCHY CZY ZWIDY???

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja05 wrote:
    Test robiony dwa dni temu
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/60d70eb2458b.jpg
    A tutaj test z dzisiaj
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9a6d74ec5e38.jpg
    Hej hej
    Tez dzisiaj miałam taka blada kreskę, najpierw pojawił się cień różowy A później pojawiła się kreska, blada, ale widoczna. Czy pomimo że minęło 5 minut, to o czym świadczy? Zrobiłam bobotest, może warto zrobić jakiś inny?

  • 89_infinity Debiutantka
    Postów: 12 5

    Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widze u Was obu ;) ja narazie wiem, ze grube endometrium jest i mam skierowanie na bete

    nzjdvkcbbfm3ju3m.png

    nzjdvkcbsamgxa32.png
  • Patrycja05 Koleżanka
    Postów: 36 75

    Wysłany: 11 stycznia 2019, 11:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fleurrr, kiedy u mnie nie było ciąży to test nigdy nie pokazał mi drugiej kreski nawet po 5 minutach, więc coś musi być na rzeczy :) powtórz test lub zrób betę, ale nawet cień cienia może wskazywać wczesną ciążę :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 11:18

    km5s8ribve48f1m2.png
    ckai3e3knw78e0lf.png
  • werka93 Autorytet
    Postów: 831 243

    Wysłany: 11 stycznia 2019, 12:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fleurrr wrote:
    Hej hej
    Tez dzisiaj miałam taka blada kreskę, najpierw pojawił się cień różowy A później pojawiła się kreska, blada, ale widoczna. Czy pomimo że minęło 5 minut, to o czym świadczy? Zrobiłam bobotest, może warto zrobić jakiś inny?
    U mnie też pierwszy bladzioch pokazał się po 5 minutach, na następny dzień beta już ponad 100 :)
    Więc coś może być na rzeczy :))

    qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Misiap Nowa
    Postów: 3 3

    Wysłany: 11 stycznia 2019, 17:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na becie! Mój wynik to 34,07 mIU/ml.

    speakyourmind93 lubi tę wiadomość

  • werka93 Autorytet
    Postów: 831 243

    Wysłany: 11 stycznia 2019, 18:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiap wrote:
    Byłam na becie! Mój wynik to 34,07 mIU/ml.
    Super! Gratulacje :)
    Powtórz jeszcze za dwa dni, żeby upewnić się czy prawidłowo przyrasta :)

    qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 stycznia 2019, 18:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, czy jak miesiączka miałam dostać 2-3 dni temu, test wyszedl dopiero po jakimś czasie, czyli na początku kreska była ledwie widoczna, dopiero później się wystawiła to jest sens jutro iść na bete? Dodam, że mam zaplanowana wizytę u ginekologa we wtorek dlatego nie wiem czy coś robić na własne rękę?

  • Zozo Autorytet
    Postów: 4471 2599

    Wysłany: 11 stycznia 2019, 18:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 12:02

    👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • AnitaK Autorytet
    Postów: 1048 896

    Wysłany: 11 stycznia 2019, 20:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fleurrr wrote:
    Kochane, czy jak miesiączka miałam dostać 2-3 dni temu, test wyszedl dopiero po jakimś czasie, czyli na początku kreska była ledwie widoczna, dopiero później się wystawiła to jest sens jutro iść na bete? Dodam, że mam zaplanowana wizytę u ginekologa we wtorek dlatego nie wiem czy coś robić na własne rękę?
    Kochana idź na betę tak jak mówi Zozo :-) i najlepiej powtórz po 48h :-)

    Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    Marzec 2018 - Liwia <3
    13 grudzień 2019 - Daria <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 stycznia 2019, 18:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kochana! Beta wyszła 74, więc chyba to to...jestem w szoku bo już robiłam taka panikę, że nie możemy mieć dziecka, mieliśmy już hormony porobione A mąż badanie nasienia...które nie wyszło jakoś rewelacyjnie ..
    Kupiłam zel conceive plus, nawet po to żeby było wygodniej, bo miałam problem z nawilzeniem, normalnie szok, pierwszy cykl i już się udało. W prawdzie w ostatnim czasie mąż spał bez majtek, chodziliśmy na siłownię i dostawał sporo suplementów. Może wszystko na raz...
    Jeszcze mam wizytę we wtorek u lekarki, która specjalizuje się w niepłodności, a tu nie przyjdę z problemem, tylko już z fasolka:)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 18:41

    speakyourmind93 lubi tę wiadomość

  • KasiaSz32 Ekspertka
    Postów: 272 63

    Wysłany: 12 stycznia 2019, 21:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja odstawiłam antykoncepcję w październiku i do dziś cisza. Cykle z miesiąca ma miesiąc mi się wydłużają. Miałam co 28 dni, teraz dostałam po 35 dniach. Ale [email protected] trwała 4 dni. W załączeniu zdjęcie testu ze środy, w czwartek dostałam @, dziś już prawie w ogóle nie krwawie.
    https://naforum.zapodaj.net/dd11b17dbad2.jpg.html

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 21:34

    010ihgqsegoetpqq.png
  • Tele...79 Ekspertka
    Postów: 205 429

    Wysłany: 12 stycznia 2019, 22:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaSz32 wrote:
    Hej dziewczyny. Ja odstawiłam antykoncepcję w październiku i do dziś cisza. Cykle z miesiąca ma miesiąc mi się wydłużają. Miałam co 28 dni, teraz dostałam po 35 dniach. Ale [email protected] trwała 4 dni. W załączeniu zdjęcie testu ze środy, w czwartek dostałam @, dziś już prawie w ogóle nie krwawie.
    https://naforum.zapodaj.net/dd11b17dbad2.jpg.html
    Po antykoncepcji cykle się regulują do pół roku więc bym się tym nie przejmowała że są raz 28dni a raz 35dni.
    A jeśli chodzi o ten test to prawidłowo wykonany test ma tak jak w tym przypadku różową kreskę kontrolną i jeżeli jest ciąża to takiego samego koloru powinna pokazać się kreska testowa,(wczesna ciąża może być bladzioch)a u Ciebie to pewnie ta druga kreska jest po czasie bo jest innego koloru niż kontrolna,więc nie bierz jej tak pod uwagę.
    Też tak miałam we wakacje, zrobiłam rano test i poszłam spać a po 2h jak zobaczyłam takie same 2 kreski to poleciałam na betę i była 0'1 ,a na drugi dzień dostałam @.

    KasiaSz32 lubi tę wiadomość

    31 cykl starań, listopad 2017- CB, Styczeń 2018- PJP Euthyrox.
    HBS+ Niskie AMH
    Krótkie cykle ok.24-26dni.
    w sierpniu 2018 laparo,histero i HSG
    Wiek 40lat.
  • KasiaSz32 Ekspertka
    Postów: 272 63

    Wysłany: 12 stycznia 2019, 22:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tele...79 wrote:
    Po antykoncepcji cykle się regulują do pół roku więc bym się tym nie przejmowała że są raz 28dni a raz 35dni.
    A jeśli chodzi o ten test to prawidłowo wykonany test ma tak jak w tym przypadku różową kreskę kontrolną i jeżeli jest ciąża to takiego samego koloru powinna pokazać się kreska testowa,(wczesna ciąża może być bladzioch)a u Ciebie to pewnie ta druga kreska jest po czasie bo jest innego koloru niż kontrolna,więc nie bierz jej tak pod uwagę.
    Też tak miałam we wakacje, zrobiłam rano test i poszłam spać a po 2h jak zobaczyłam takie same 2 kreski to poleciałam na betę i była 0'1 ,a na drugi dzień dostałam @.

    Rzeczywiście i u mnie tak było, że zrobiłam test i nie sprawdziłam bo spieszyłam się do pracy, a po pracy ujrzałam właśnie taką dziwną kreskę

    010ihgqsegoetpqq.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 stycznia 2019, 16:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) Mam tu taką oto fotkę:

    https://zapodaj.net/6adac6be7a4c5.jpg.html

    I teraz proszę, odpowiedzcie, co o tym myśleć? Co byście zrobiły? Czy tam coś widać, czy to tylko moje oczy chcą widzieć? Dzięki :)

  • ania_26 Znajoma
    Postów: 16 17

    Wysłany: 13 stycznia 2019, 16:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... czy to zwidy? test robiony 13dpo...

    https://naforum.zapodaj.net/ef8ae9ebeae9.jpg.html

    PCO, insulinooporność, hipoglikemia reaktywna, jajowody drożne
    Siofor 500 2x1, Miovarian 1x1,
    I cykl z Clo 5x1
  • Tele...79 Ekspertka
    Postów: 205 429

    Wysłany: 13 stycznia 2019, 17:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel wrote:
    Cześć Dziewczyny :) Mam tu taką oto fotkę:

    https://zapodaj.net/6adac6be7a4c5.jpg.html

    I teraz proszę, odpowiedzcie, co o tym myśleć? Co byście zrobiły? Czy tam coś widać, czy to tylko moje oczy chcą widzieć? Dzięki :)
    No u Ciebie piękny bladzioch. Idz jutro na betę.

    Ania26 u Ciebie także widać bladziocha i też Ci zalecam żebyś jutro zrobiła betę.
    Test jest tylko testem a beta jest najwiarygodniejsza i pamiętajcie żeby po 48h powtórzyć betę czy jest dobry przyrost.
    GRATULACJE!!!

    31 cykl starań, listopad 2017- CB, Styczeń 2018- PJP Euthyrox.
    HBS+ Niskie AMH
    Krótkie cykle ok.24-26dni.
    w sierpniu 2018 laparo,histero i HSG
    Wiek 40lat.
  • KasiaSz32 Ekspertka
    Postów: 272 63

    Wysłany: 13 stycznia 2019, 22:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak będzie powyżej 5 to już możecie się cieszyć :-) ja już straciłam nadzieję, że mi się uda, ale cieszę się, że innym się udaje.
    Moja córcia marzy o rodzeństwie. 21 stycznia idę na usg w celu obejrzenia jajników czy mam już owulkę po antykoncepcji.
    Niby moja apka w telefonie pokazywała kiedy mam owulację i dni płodne i rzeczywiście w tych dniach brzuch mnie bolał i było mokro :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2019, 22:59

    010ihgqsegoetpqq.png
  • ania_26 Znajoma
    Postów: 16 17

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 08:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie beta zrobiona, o 14 mają być wyniki...
    KasiaSz32 zawsze jest nadzieja :)trzymam kciuki za usg i żeby coś ładnego uroslo. Ja owulacje odczuwalam, specyficzny ból po jednej stronie ale znowu jeżeli chodzi o sluz to mało go zaobserwowalam, wiec gdyby nie ból to nawet nie wiedzialabym ze była owu

    PCO, insulinooporność, hipoglikemia reaktywna, jajowody drożne
    Siofor 500 2x1, Miovarian 1x1,
    I cykl z Clo 5x1
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 08:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również zrobiłam dziś badanie i czekam na wyniki.
    Ania_26 trzymam kciuki :) Daj znać jaki wyszedł wynik.

  • ania_26 Znajoma
    Postów: 16 17

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 08:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez trzymam za nas obie :))oby się udało. w którym dniu po owulacji testowalas?

    PCO, insulinooporność, hipoglikemia reaktywna, jajowody drożne
    Siofor 500 2x1, Miovarian 1x1,
    I cykl z Clo 5x1
‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego