Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W oczekiwaniu na testowanie › Chłodny wrzesień i gwiazdy na niebie 💫 już tak bardzo, maluszku, czekam na Ciebie! 👶
Odpowiedz

Chłodny wrzesień i gwiazdy na niebie 💫 już tak bardzo, maluszku, czekam na Ciebie! 👶

Oceń ten wątek:
  • Lua Ekspertka

Wysłany: 27 września, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, melduję 1 dc!

Oczywiście mój szukający problemów mózg martwi się, że to znowu wypadło w niedzielę jak ostatnio... więc gdyby mój organizm zadziałał tak samo, to owulacja wypadnie też w niedzielę...

Rozkminiam, czy napisać jutro do Doktor, czy nie zrobić stymulacji 3-7 dc (to widzę tak bardziej standardowo), a nie 3-6 jak ona kazała ostatnio... może ten 1 dzień, by nam troszeczkę przyspieszył moje hormony? No albo trzeba by zrobić jednak wcześniej zastrzyk... marzyłam o okresie w środku tygodnia, żeby zapobiec takim zmartwieniom, no ale nie przeskoczę tego🫣😅

09.2024 IUI ❌️ (nasienie dawcy)
    10.2024 IUI ❌️
    11.2024 IUI cykl stymulowany❌️
    12.2024 IUI cykl stymulowany 🙏🌟
    01.2025 - jest jedno ❤️ i jedno puste jajo...

09.2025 👶

age.png

06.2026 - ruszamy po rodzeństwo!
    06.2026 - cykl-niespodzianka: brak owulacji mimo stymulacji...
    07.2026 - owulacja na wakacjach w 30 dc😅
    08.2026 - IUI nr 5 - cb💔
  • Jupiter Autorytet

Wysłany: 27 września, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przełożyli mi histeroskopie o tydzień, będę w 17 dc. Co o tym sądzicie? Obawiam się że nie zdąży wygoić mi się macica przed miesiączka, albo że branie antybiotyków przypadnie na okres ( a podobno powinno się tego unikać przy leczeniu stanu zapalnego endometrium). Miała któraś z Was tak późno histero?

Ona:32
    AMH: 1.4 -> 2.2 ; KIR Bx (1/5)
    ❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
    ❗️Adenomioza

On: 33
    Morfo: 2% -> 4%- > 3% -> 3%
    MAR, HBA, MiOXYS - ✅ HLA-C C1C1
    ❗️DFI 26% -> 39% -> 5️⃣%❗️ŻPN IIIst

10.2025 🔀 sonoHSG + histeroskopia
    12.2025 💔 CB
    04-07.2026 ❌ 3 x IUI

🔜Endo USG & histeroskopia 2
    IVF 2027
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 27 września, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter, ale to ma byc histero diagnostyczna czy operacyjna?
    Ja histero mialam w 10dc, diagnostyczna. Ale biopsje teraz mialam wlasnie w 17dc, okres przyszedl nawet dzien wczesniej niz byc powinien.

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Biochemiczka Autorytet

Wysłany: 27 września, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter ja miałam histero operacyjne w 12dc, ale biopsje podobnie jak Księgowa jakoś po owulacji - 20-21 dc, bo miałam pobierane specjalnie w oknie implantacyjnym. Okres przyszedł normalnie - ale miejsce wycięcia resztek po poronieniu goiło się jeszcze dwa cykle.
    Co do antybiotyków to jak nie będzie oznak w obrazie histero to i tak będziesz czekać na wynik cd138 więc w sumie trudno powiedzieć kiedy to będzie. Moja przyjaciółka ostatnio zaczynała antybiotyki na stan zapalny endo to specjalnie czekała na 1dc żeby zacząć 🤷‍♀️

Morgo witaj na wątku, śledzę Wasz wątek i Twoją historię. Wierzę, że zmiana kliniki przyniesie Wam wymarzone potomstwo ❤️

Morgo lubi tę wiadomość

12/2022 42tc (cc) 🩵
    02/2025 6tc 💔
    08/2025 9tc 💔
    02/2026 10dpo ⏸️, 12dpo beta 37.6, 14dpo beta 132.0, 16dpo beta 341.0, 23dpo beta 5944, 30dpo beta 30715
    11.03 0.64cm🐞 + ❤️
    16.03 1.30cm 🐝
    26.03 2.36cm 🐌
    09.04 4.47cm 🦋
    22.04 6.74cm I prenatalne 🩵
    30.04 8.40cm 🐥
    11.05 130g 🦔
    25.05 254g 🐿️
    24.06 446g II prenatalne 🐇
    29.07 994g 🐨
    26.08 1642g III prenatalne 🐒
    07.09 1990g ułożenie pośladkowe 🙃
    28.09 2830g 😳 główkowo i już się nie kręć 🙏
    ❗️ cross-match 36,6%
    ⚠️homocysteina, MTHFR (A1298) homo, PAI-1 hetero, KIR Bx (brak 2DS3), HLA-C1

preg.png
  • Insane Autorytet

Wysłany: 27 września, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo, witamy w naszym kąciku ❤️

Mniej mnie tu ostatnio, bo mózg mi kipi. Widziałam, że pisałyście niedawno o różnych podejściach do starań o drugie dziecko. Jestem właśnie przeorana okrutnie. Analizowaniem, myśleniem. Jestem chyba tuż po owulacji, której wcale nie było, pewnie zrobiła mi się torbiel i już mi się wszystkiego odechciewa…
    Do tego ja muszę przeanalizować i podjąć idealnie przemyślaną decyzję o totalnie wszystkim i zamiast cieszyć się tym co mam, to siedzę i kminię.

Jupiter, a antybiotyków to przypadkiem nie dają już i tak dopiero po wynikach wycinków z biopsji?

Lua, nasza intuicja czasami jest trafna. Pewnie, że poproś o przedłużenie. To przecież Twoje pieniądze, Twoje starania. Nie ma co się bać walczyć o swoje 💪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września, 15:39

40 tc 💔

🩷🌈 Nasze Szczęście jest z nami 🥹
  • Jupiter Autorytet

Wysłany: 27 września, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pierwszej histeroskopii (12dc) miałam odrazu antybiotyki i duże prawdopodobieństwo ze teraz też tak będzie bo cd138 wyszło 0 za to adenomioza dawała obraz stanu zapalnego (duże przekrwienie).

To będzie histeroskopia operacyjna, mechaniczna z shavingiem. I biopsja też będzie robiona.

Ona:32
    AMH: 1.4 -> 2.2 ; KIR Bx (1/5)
    ❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
    ❗️Adenomioza

On: 33
    Morfo: 2% -> 4%- > 3% -> 3%
    MAR, HBA, MiOXYS - ✅ HLA-C C1C1
    ❗️DFI 26% -> 39% -> 5️⃣%❗️ŻPN IIIst

10.2025 🔀 sonoHSG + histeroskopia
    12.2025 💔 CB
    04-07.2026 ❌ 3 x IUI

🔜Endo USG & histeroskopia 2
    IVF 2027
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 27 września, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się prawie zawsze miesiączki zaczynają w weekendy 🫣 i też nieraz był stres czy uda się umówić wizytę, zacząć stymulację itd. Z perspektywy czasu myślę że te próby nagięcia czasoprzestrzeni i tak nie skutkowały tym, że w TYM cyklu się udawało.
    Teraz też pewnie plany mi się posypią i będę musiała przesunąć wstępnie ustaloną histeroskopię bo dopiero wczoraj, w 19 dc zaczęło mnie kłuć w jajniku, zrobiłam owulaka i wyłapałam pik. Także jeszcze 2 tyg. do okresu. Ale cieszę się że był pik bo na USG tydzień temu miałam i pęcherzyki, i torbiele krwotoczne/ciałka żółte (to mój pierwszy cykl po stymulacji do IVF) - lekarz sam nie był w stanie powiedzieć czy jestem przed owulacją, czy po, czy w ogóle którykolwiek z pęcherzyków dojrzeje. Ćwiczę się w cnocie cierpliwości, tak sobie mówię 😀.

👩‍❤️‍👨 31&38 l. 21 cs
    💃 AMH - 1,72, przewlekłe zapalenie endometrium w histeroskopii, dyskretna adenomioza
    👦 morfologia 0-2%, hipogonadyzm - wyrównany

I IVF
    10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
    3 transfery - 2x beta ujemna❌ , 1x ciąża biochemiczna.
    II IVF
    13 pęcherzyków - 10 kumulusów - 5 MII - 2 zygoty w 1 dobie - 1 morula w 5 dobie - transfer świeży ❌

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • Rafiki Autorytet

Wysłany: 27 września, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Morgo, starania i IVF potrafią mocno przeorać.. mam nadzieję, że znajdziesz tutaj wsparcie, a zmiana lekarza wskaże w końcu dobry kierunek leczenia ♥️ życzę Ci dużo cierpliwości, ale obyś jej potrzebowała na krótko ☺️ jak to w ogóle się stało, że transfery były w nieodpowiednim czasie robione?! To mnie przeraża 😔

Jupiter lepiej robić histero w pierwszej fazie cyklu, bo najlepsza widoczność ewentualnych zmian jest właśnie wtedy, kiedy endometrium jest jeszcze cienkie. Uninie też CD138 wyszło teraz w czerwcu 0/10 a obraz zapalny.
    Ogólnie ja plamilam po histeroskopiach czasem aż do okresu, ale później jak wszystko się złuszczy po miesiączce, to już było normalnie. W razie czego możesz poczekać z antybiotykami do 1DC.

Lua, bardzo trzymam kciuki żeby owulacja przyszła w dni urzędowe 🤞

Amani, jak się czujesz? 🧡

Liora, tu na wątku nie dzieje się tak dużo :) myślę, że dasz radę na spokojnie poprowadzić wątek. Jak się zaczął wrzesień to myślałam, że już nikogo nie wpisze do testowania, bo było tak spokojnie 😅

Insane, a nie chciałabyś wybrać się na USG, żeby zobaczyć co tam się dzieje? Miałaś wcześniej problemy z niepękającymi pęcherzykami?

Ja mam się jakoś dziwnie. Nawet nie wiem ile jestem DPT 🤭😅 chilluje sobie i zastanawiam się czy zrobić teraz jakiś test, albo szukać labu tu na wyjeździe.. W Polsce będę mogła zrobić badania dopiero w piątek, ale boję się, że zrujnuję sobie wakacje jak jednak wynik będzie inny niż oczekiwany, więc chyba poczekam do tego piątku 😔

Morgo, amani_96 lubią tę wiadomość

✅ cross match, IPLE, trombofilia, celiakia, IMK, KIR BX, ASA, ANA, pasożyty, candida, HP, ENDObiome: 99,65% Lactobacillus
    ❌ adenomioza, endometrioza, allo MLR 16,5%, niedobory żelaza, cytokiny

🔹10.2023 I IVF 15 🫧 / 6 ❄️
    12.2023 FET cb
    05.2024 FET 2❄️ cb
    09.2024 FET 8/9 tc 💔
    01.2024 FET 9+0 💔

🔹05.2025 II IVF 8 🫧 / 2 ❄️ / PGT-A ❄️
    07.2025 FET PGT-A 6+0 💔

🔹02.2026 III IVF 8 🫧 / 6 ❄️
    Zoladex x2
    04.2026 FET 2❄️ cb
    06.2026 histero
    Zoladex x2
    09.2026 FET ⏳
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 27 września, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafiki - 3 dni przed punkcjami miałam progesteron powyżej 1 - moja klinika mimo to kwalifikowała mnie do świeżego transferu, nowy lekarz powiedział że by odroczył bo za wysoki wynik i za szybko weszłam w fazę lutealną przez co okno implantacyjne się rozjechało. Przy jednym z FET miałam pik na teście owu w niedzielę, w poniedziałek wizytę w Klinice i LH na spadku piku, estradiol i prog jak na początku lutealnej i ustalili mi datę transferu na kolejny poniedziałek, czyli pik LH + 8 dni... za dużo. Mówiłam wtedy lekarzowi że wydaje mi się że to za późno to skwitował, że ale przecież mi jeszcze pęcherzyk nie pękł na USG. Myślę że prawdziwym powodem dobrania takiego dnia był fakt, że Klinika jest zamknięta w niedzielę. Ja bym wolała odroczyć FET na kolejny miesiąc niż obniżać szanse na implantację. Też mi to ciężko zrozumieć... myślę sobie że chyba tak jak w każdej dziedzinie są mniej i bardziej dokładni lekarze. Ja jestem team dbania o wysokie standardy i chciałabym by ktoś tak samo dbał o mnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września, 19:36

👩‍❤️‍👨 31&38 l. 21 cs
    💃 AMH - 1,72, przewlekłe zapalenie endometrium w histeroskopii, dyskretna adenomioza

I IVF
    II IVF
    13 pęcherzyków - 10 kumulusów - 5 MII - 2 zygoty w 1 dobie - 1 morula w 5 dobie - transfer świeży ❌

• staram_sie_ Ekspertka

Wysłany: 27 września, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liora myślę ze teraz te miesiące są spokojniejsze bo mniej osób (dobrze, że chociaż części już sie powiodło!), szkoda tylko że nieķtóre z nas musiały sie z wątku wycofać (ale niezmiennie trzymam kciuki za wszystkie, które się w wątku pojawiały...), a myślę że nawet jak nie będziesz miała przestrzeni na szybkie reagowanie to przecież nik Ci niczego za złe miec nie będzie :)!

Rafiki pewnie żeby byc spokojną to musiałabyś i tak zrobić badanie 2x, ciesz się wyjazdem a po powrocie kibicujemy za wysoki wynik :)!!

Lisik no właśnie tak na zdrowy rozum to do walki o rodzeństwo powinno się podchodzić inaczej bo przeciez juz dziecko jest. I nie śmiem stawiać znaku równości bo wiem, jak to jest pragnąć pierwszego dziecka ale wiem jak i drugiego - i jasne, to jest trochę inaczej ale jednak ból też jest. Jakby sie miało trochę "oddzielną miłość" dla tego drugiego dziecka, której nie da się przelać na to, co już jest... Dlatego mimo wszystko dobrze, że często jak ktoś walczył dlugo o pierwsze to w przypadku rodzeństwa czasem bywa łatwiej - przynajmniej ja w otoczeniu mam sporo takich przypadków.

A ja nie wiem, z jednej strony w ciągu dnia nie czuję sie nakręcona, prawie o testowaniu nie myślę - bardziej chyba siedzi mi w głowie 1 październik i tu jest stresik ale chyba podświadomie cos mi siedzi bo dzisiaj śnił mi się test ciążowy... sen byl dziwny bo ten test był pozytywny ale połamany... i trochę mi nie daje to spokoju 🤦‍♀️
    Pierwszy test planuje w srodę no ale to będzie jakieś 8 dpo więc ostateczne zostawiam na 4 października. Ale jak wspomniałam - bardziej chyba żyję nadchodzącą zmianą, choć ten sen dziś mi trochę miesza i sieje jakiś niepokój🤷‍♀️

👩🏻35: nieregularne cykle, niski progesteron, podejrzenie PCOs (nigdy nie potwierdzone), hiperandrogenizm, niedoczynność tarczycy z hashimoto, po leczeniu onkologicznym (chemioterapia)

🧔🏻38: (względnie) zdrowy.

2021 - chłopiec 🤱 (38+5, planowe CC)
    od 05/2025 - oczekiwanie czy się uda
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 27 września, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo, witaj ❤️ Znam Twoją historię i Ciebie z innego wątku. Mam nadzieję, że nowa klinika i nowy lekarz poprowadzą Cię do celu. Domyślam się u jakiego lakarza jesteś, znam go, sama u niego byłam na wizytach i według mnie jest naprawdę dobry.

Jupiter ja raz miałam histeroskopie w 12 dc, a drugą ponieważ był problem z terminem dostałam od pierwszego dc endovelle.

Rafiki, dobrze jest. Wypoczywaj i ja bym zaczekała do piątku 😀

Morgo, Rafiki lubią tę wiadomość

10.2024

➡️Endometrioza, adenomioza, Hashimoto, AMH (0,14), Stan zapalny endometrium, IO, Allo Mlr 0%

💉
    I ICSI 05.2025 - 0 ❄️
    II ICSI 08.2025 - 1 ❄️ 4AA -> PGT-A - 1 ❄️
    III ICSI 01.2026 - 2 ❄️ 4AA (niebadane)

I FET - beta < 0,1
    II FET - (beta) 5 dpt - 14,4, 7 dpt - 60,1, 9 dpt - 107,3, 11 dpt - 283,8, 17 dpt - 4324,8
    21 dpt - GS + YS
    32 dpt - CRL 1,1 cm i ❤️

A ch*j z tym wszystkim!

preg.png
  • Krysia1411 Autorytet

Wysłany: 27 września, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafiki, ja się zastanawiałam zawsze co mnie bardziej stresuje... im dłużej siedziałam w tym tym bardziej mnie chyba same badania stresowały.... Więc rozumiem podejście, żeby nie badać i spokojnie czekać na po wakacjach....

Morgo, witam....
    Ja tu prawie nie zaglądam, staram się odnaleźć równowagę po tylu latach...
    Pisałaś o zmianie kliniki - ja po pierwszej procedurze zmieniałam... mimo że mam dziecko z tej procedury, to po 2 kolejnych nieudanych ciazach, nie wyobrażałam sobie dalszej "współpracy" z tą lekarka, a dziwnie by było zmienić lekarza i zostać w tamtej klinice ...
    Co ciekawe, pierwszy procedura była komercyjna, a druga i trzecia w programie, a mimo to w drugiej klinice czułam się o wiele lepiej zaopiekowana....

Morgo lubi tę wiadomość

27tc+3 - 😢 [*] 11.20
    37tc+3 - 🌈
    6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
    3tc+4 💔
    39+0 🌈🩵

event.png
    event.png

_ _ _

X.21 - 1️⃣ IVF - 3️⃣❄️

23.12.21 - 1️⃣FET ❄️4AA 25.08.22 🌈
    _
    04.06.24 2️⃣FET ❄️3AA
    06.07.24 💔
    _
    05.09.24 - 3️⃣FET ❄️4AB
    11.10.24 cp 💔

30.04.25 - 3️⃣IVF

24.09.25 - 4️⃣ FET ❄️4AA
    05.06.2026 - 4080g, 58cm Nunusia 🩵

❄️4AA ❄️4BB ❄️4BB

"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
    Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić"
  • Insane Autorytet

Wysłany: 27 września, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafiki wrote:
    Witaj Morgo, starania i IVF potrafią mocno przeorać.. mam nadzieję, że znajdziesz tutaj wsparcie, a zmiana lekarza wskaże w końcu dobry kierunek leczenia ♥️ życzę Ci dużo cierpliwości, ale obyś jej potrzebowała na krótko ☺️ jak to w ogóle się stało, że transfery były w nieodpowiednim czasie robione?! To mnie przeraża 😔

Jupiter lepiej robić histero w pierwszej fazie cyklu, bo najlepsza widoczność ewentualnych zmian jest właśnie wtedy, kiedy endometrium jest jeszcze cienkie. Uninie też CD138 wyszło teraz w czerwcu 0/10 a obraz zapalny.
    Ogólnie ja plamilam po histeroskopiach czasem aż do okresu, ale później jak wszystko się złuszczy po miesiączce, to już było normalnie. W razie czego możesz poczekać z antybiotykami do 1DC.

Lua, bardzo trzymam kciuki żeby owulacja przyszła w dni urzędowe 🤞

Amani, jak się czujesz? 🧡

Liora, tu na wątku nie dzieje się tak dużo :) myślę, że dasz radę na spokojnie poprowadzić wątek. Jak się zaczął wrzesień to myślałam, że już nikogo nie wpisze do testowania, bo było tak spokojnie 😅

Insane, a nie chciałabyś wybrać się na USG, żeby zobaczyć co tam się dzieje? Miałaś wcześniej problemy z niepękającymi pęcherzykami?

Ja mam się jakoś dziwnie. Nawet nie wiem ile jestem DPT 🤭😅 chilluje sobie i zastanawiam się czy zrobić teraz jakiś test, albo szukać labu tu na wyjeździe.. W Polsce będę mogła zrobić badania dopiero w piątek, ale boję się, że zrujnuję sobie wakacje jak jednak wynik będzie inny niż oczekiwany, więc chyba poczekam do tego piątku 😔

Tak, zdarzało się, że nie pękały. Miałam/mam też pcos (jedni lekarze go widzieli, inni nie, raz był, raz cudownie znikał) i z tymi jajnikami to tak różnie było. A hiperka po inv chyba dolała oliwy do ognia. Pewnie przydałoby się iść do lekarza, ale nie mam na to jeszcze siły…

A Ty odpoczywaj ile wlezie! Badanie nic nie zmieni, a spokojna głowa to połowa sukcesu. Ściskam ❤️

Rafiki lubi tę wiadomość

40 tc 💔

🩷🌈 Nasze Szczęście jest z nami 🥹
  • Rafiki Autorytet

Wysłany: 27 września, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo, tak mi przykro, jestem w szoku, że lekarz zaniedbał tak podstawowy temat… ja przerobiłam kilku lekarzy, ale każdy kazał dzień przed włączeniem proga badać poziom i jeśli progesteron byłby większy niż 1 to transfer odwołany. Teraz przy sztucznej menopauzie nie badałam, ale rozumiem, że nie było sensu, bo jajniki były zupełnie uśpione.
    Ja też jestem z tych skrupulatnych, dokładnych i starających się dawać z siebie maxa, więc rozumiem Twoje rozczarowanie. Dla mnie każdy transfer to była duża strata, kosztowna pod kątem emocjonalnym i nie rozumiem jak lekarz mógł olać takie podstawy 😔

Trzymam mocno kciuki za nowego lekarza i nowy plan działania 🍀

Krysiu, ja też czuję się lepiej zaopiekowana w programie MZ, niż przy komercyjnej procedurze w Czechach.
    A betę wcześniej badałam maniakalnie, jeszcze po 20dpt i po USG.. co dwa dni miałam dzięki temu mikrozawał, ale te moje przyrosty nie były uspakajające.
    Teraz w sumie nie wiem, co się dzieje i chyba lepiej tego do piątku nie zmieniać 🙃

Loraa Ty już 12 tydzień? 🥹🥹🥹 kiedy prenatalne?

Morgo, Loraa lubią tę wiadomość

✅ cross match, IPLE, trombofilia, celiakia, IMK, KIR BX, ASA, ANA, pasożyty, candida, HP, ENDObiome: 99,65% Lactobacillus

12.2023 FET cb
    05.2024 FET 2❄️ cb
    09.2024 FET 8/9 tc 💔
    01.2024 FET 9+0 💔

07.2025 FET PGT-A 6+0 💔

Zoladex x2
    04.2026 FET 2❄️ cb
    06.2026 histero
    Zoladex x2
    09.2026 FET ⏳
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 27 września, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też przeżywałam każdy nieudany transfer, w Klinice słyszałam że "co 6 zarodek daje udaną ciążę" i że trzeba próbować dalej. I faktycznie spotykałam kobiety na 4,5,7 transfer na sali. Tymczasem tu na forum miałam poczucie że większości się udaje za 1-3 razem, mnóstwo jest udanych pierwszych transferów, co dodatkowo mnie dobijało - że jestem w jakimś feralnym miejscu statystyki. Na własną rękę ogarnęłam histeroskopię, kariotypy, USG w protokole endo, powtarzaliśmy badania nasienia. Poza CE nie znaleźliśmy nic nowego, co pogarszałoby rokowanie. Wg lekarzy z Kliniki po 3 nieudanym transferze to wciąż nie był czas na diagnostykę jakąkolwiek. Jak czekałam na 4 transfer to pacjentka na łóżku obok powiedziała, że jej zrobili 4 transfer gdy na USG przed został uwidoczniony polip - dał udaną ciążę, teraz wróciła po rodzeństwo. Nie mniej ja poczułam że zmiana lekarza nic mi nie da na miejscu, bo lokalna "szkoła" jest taka a nie inna. No i niestety daleka od moich wartości. Ostatnia procedura mi pokazała, że uzyskanie nawet jednego zarodka potrafi być cudem, na który się czeka, nie ma żadnej gwarancji że kolejna stymulacja się uda... także tym bardziej trzeba szanować każdy zarodek jaki się uzyskało.
    Dużo żalów, ale jestem w procesie trawienia tego wszystkiego. Z nieudanymi transferami się pogodziłam, z zawiedzionym zaufaniem jeszcze nie.

👩‍❤️‍👨 31&38 l. 21 cs

I IVF
    II IVF

• clara Autorytet

Wysłany: 27 września, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, Morgo, mam nadzieję, że w nowej klinice poczujesz się zaopiekowana i trafiliście na lekarza, który doprowadzi was do celu <3 Nikomu nie zależy na dziecku, tak jak nam samym. Też mam podejście, że jeśli można sobie pozwolić na sprawdzenie czegoś w międzyczasie, to nie warto czekać, aż któryś z kolei cykl czy transfer się nie uda. Czasu nikt nam nie wróci. Też ogarnialiśmy sami niektóre badania, bo poczucie, że robimy niewystarczająco i tracimy czas zżerało mnie od środka.

Morgo lubi tę wiadomość

💃🏻32🕺🏻43
    3 lata starań
    niepłodność idiopatyczna
    26 cs naturalnych (8 stymulacji, 1 IUI) ❌
    ⤷ IVF

2026
    I PROCEDURA
    03.02 → 20 MII (6 zapł., 14 zamroż.) → ❄️❄️
    10.04 → 1 FET 4.2.3, CN ❌
    09.05 → 2 FET 3.1.2, CN, AH, 6dpt⏸️
    ✨6dpt 17,6
    ✨10dpt 207 → 12dpt 485 → 14dpt 1173
    ✨30dpt 0,99 cm ❤️
    🌸10+3 → 4 cm; SANCO OK
    🌸11+3 → 5,46 cm; I prenatalne OK
    🌸15+3 → 140 g szczęścia
    🌸20+3 → 400 g; II prenatalne OK
    🌸25+3 ⏳

preg.png

Masz władzę nad swoim umysłem, nie nad wydarzeniami.
  • Imazolka Autorytet

Wysłany: 28 września, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amani stało się to poza pracą, pytałam, ale nie chce mówić, to ja też nie mam prawa dopytywać…

Lisik nie ma szans na wolne, ale z tego co czytałam to chyba nie wszystkie dziewczyny biorą urlopy/l4? Co do przygotowań to niestety nie, nawet nie wiem kiedy mam zacząć, dopiero 1 października mam napisać do mojej gin. Jedyne co mam to skarpetki w ananasy xD

Jupiter ja też ta ostatnia histero miałam chyba 20dc. Z tego co mi tutaj dziewczyny wtedy pisały, że jest to ok

Rafiki to dobrze, że się nie dojeżdżasz. Na luzie poczekaj do piątku 😎

Amani kciukasy dzisiaj za wizytę! ♥️

Morgo to kiedy ruszacie z kopyta? 😁

Jupiter, Rafiki lubią tę wiadomość

starania 09.2023 | 🩺 leczenie 01.2025

🧬 PCOS | endometrioza | adenomioza
    🩸 KIR 2DS2+, 2DS4+ | NK ↑
    🧪 ANA 1:80 | dsDNA+
    👨 czynnik męski ✔️

⏳ diphereline
  • Rafiki Autorytet

Wysłany: 28 września, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo, jeśli transfery nie były robione w oknie implantacyjnym to myślę, ze tu mógł być główny problem. U mnie wyniki stymulacji też były bardzo różne - jeśli lekarz dobierze dobre leki do stymulacji i przygotuje prawidłowo pod transfer to szanse się mocno zwiększają :) już macie sporo badań zrobionych. Trzymam kciuki za dalsze kroki 🧡

Imazolka, ja zwykle brałam tylko jeden dzień wolnego na transfer. O ile praca nie jest ciężka fizycznie to myślę, że jest ok chodzić do pracy, czas szybciej leci :) Ale trzeba w zgodzie ze sobą pojąć decyzję :)

Morgo lubi tę wiadomość

12.2023 FET cb
    05.2024 FET 2❄️ cb
    09.2024 FET 8/9 tc 💔
    01.2024 FET 9+0 💔

07.2025 FET PGT-A 6+0 💔

Zoladex x2
    04.2026 FET 2❄️ cb
    06.2026 histero
    Zoladex x2
    09.2026 FET ⏳
  • Lua Ekspertka

Wysłany: 28 września, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo, trudno jest współpracować z lekarzem, gdy nie ma zaufania. Mam nadzieję, że teraz będziesz czuła się traktowana poważnie🙏

Rafiki, odpoczywaj!!!!

Imazolka, skarpety z ananasem to już dobry początek!😅

Loraa, czas leci rzeczywiście tak szybko, gdy tu do Was przyszłam, miałaś dopiero 2 kreski...!

Lisiku, zrobiłam, jak powiedziałam. Napisałam dzisiaj z rana do Doktor. I dobrze zrobiłam: zaproponowała zmianę: zamiast 3-6, 2-6dc! A to znaczy, że właśnie wzięłam pierwszą lamettę! Cieszę się, że jest podjęty jakiś konkretny krok, by jakoś tym cyklem inaczej pokierować.

Morgo, Loraa lubią tę wiadomość

09.2024 IUI ❌️ (nasienie dawcy)
    10.2024 IUI ❌️
    11.2024 IUI cykl stymulowany❌️
    12.2024 IUI cykl stymulowany 🙏🌟
    01.2025 - jest jedno ❤️ i jedno puste jajo...

09.2025 👶

age.png

06.2026 - ruszamy po rodzeństwo!
    06.2026 - cykl-niespodzianka: brak owulacji mimo stymulacji...
    07.2026 - owulacja na wakacjach w 30 dc😅
    08.2026 - IUI nr 5 - cb💔
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 28 września, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka wrote:
    Morgo to kiedy ruszacie z kopyta? 😁

Czekam na okres (jeszcze prawie 2 tyg, bo pik LH miałam w 20dc 🫣) i będę umawiać histeroskopię w kolejnym cyklu. A dalej kolejna stymulacja w zależności od wyniku i pieniędzy w Klinice. Ale ja już się czuję na nowej drodze leczenia chociaż na razie nic się nie dzieje 🤣.

Ja raz wzięłam wolne na dzień transferu, raz byłam na dłuższym urlopie, raz wróciłam do pracy tego samego dnia (wtedy miałam biochem), raz wzięłam 4 dni zwolnienia bo potrzebowałam odpocząć ogólnie. Proponowano mi zwolnienia na 10 dni aż do bety, ale ileż można jak leczenie się przedłuża. Mi zależało na pracy. Żadnej z opcji nie żałuję, no może tej urlopowej trochę bo to był ciężki urlop psychicznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września, 14:09

👩‍❤️‍👨 31&38 l. 21 cs

I IVF
    II IVF

‹‹ ‹ 20 21 22 23 24 ›
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ