Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Cień cienia testu ciążowego.
Odpowiedz

Cień cienia testu ciążowego.

Oceń ten wątek:
  • Aga.f Autorytet

Wysłany: 19 maja 2023, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki1997 wrote:
    Nie masz czasem pcos ?
    Nie stwierdzili lekarze, chodizlam do kilku. Robiłam mnóstwo badań i nic nie wyszło podobno.
    A na co zwrócić uwage przy pcos?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2023, 09:53

• Kiki1997 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2023, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga.f wrote:
    Nie stwierdzili lekarze, chodizlam do kilku. Robiłam mnóstwo badań i nic nie wyszło podobno.
    Kurcze to może jakaś torbiel blokująca okres jest ? Ja mam pco czyli po prostu większą ilość pęcherzyków w jajnikach. Badałam testosteron, lh fsh , androstedion i amh i nic więcej nie wyszło. Koleżanka ktora ma pcos ma właśnie podwyzszone to wszystko

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2023, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga.f wrote:
    Ja mając PCOS mam:
    -nadmierne owłosienie(twarz,broda,ręce,brzuch)
    -liczne pęcherzyki na jajnikach (teraz już nie bo jestem ustabilizowana póki co i owulację są)
    -nadmierna waga którą ciężko mi zbić mimo diety dla cukrzyków, tłuszcz kumuluje się wtedy głównie na brzuchu (idzie to bardzo powoli)
    -miałam nieregularne okresy( wahania między 25 a 50 dniami,czasem nie miałam w ogóle przez miesiąc lub dwa)
    - złe wyniki hormonalne które jednoznacznie potwierdziły lekarzowi PCOS (nadmiar męskich hormonów,wysoki poziom prolaktyny)

Mam nadzieję że trochę pomogłam ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2023, 13:53

Aga.f lubi tę wiadomość

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm
    -💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9
    -badania podstawowe w normie

On♂️:
    -wszystkie badania w normie

Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2023, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem zapisana do szpitala. 15 czerwca mam się zgłosić do nich także nie jest źle bo długo nie będę czekać. Mówiłam im że wtedy nie będę miała pierwszych dni cyklu ale powiedzieli że to nie jest istotne bo teraz mogą zrobic badania a skierowanie na kolejne mogą dać żeby zrobiła już w labo w innych dniach cyklu ☺️ także jeszcze trochę i będę miała wszystko z głowy no chyba że do tego czasu będę już w ciąży to wtedy tylko gruntownie przebadają żeby znowu nie było poronienia

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm
    -💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9

On♂️:

Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️
  • kasiastaxo Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2023, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak dziewczyny stosujecie duphaston? W jakich dniach? 😊

• Aga.f Autorytet

Wysłany: 19 maja 2023, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Ja mając PCOS mam:
    -nadmierne owłosienie(twarz,broda,ręce,brzuch)
    -liczne pęcherzyki na jajnikach (teraz już nie bo jestem ustabilizowana póki co i owulację są)
    -nadmierna waga którą ciężko mi zbić mimo diety dla cukrzyków, tłuszcz kumuluje się wtedy głównie na brzuchu (idzie to bardzo powoli)
    -miałam nieregularne okresy( wahania między 25 a 50 dniami,czasem nie miałam w ogóle przez miesiąc lub dwa)
    - złe wyniki hormonalne które jednoznacznie potwierdziły lekarzowi PCOS (nadmiar męskich hormonów,wysoki poziom prolaktyny)

Mam nadzieję że trochę pomogłam ❤️
    Dziękuję za odpowied! To u mnie nic z tych rzeczy nie występuje. Miałam kiedyś problemy z miesiaczka, z regularnością, trochę z hormonami, ale wszystko zostalo uregulowane

• Aga.f Autorytet

Wysłany: 19 maja 2023, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiastaxo wrote:
    A jak dziewczyny stosujecie duphaston? W jakich dniach? 😊
    Ja jak bralam to na początku nieświadoma, bralam od 16-25 dnia jak mi kazała lekarka. A potem się dowiedziałam,że zaczyna się brać po owulacji więc zaczęłam brać po owulacji prze 10 dni.

• kasiastaxo Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2023, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga.f wrote:
    Ja jak bralam to na początku nieświadoma, bralam od 16-25 dnia jak mi kazała lekarka. A potem się dowiedziałam,że zaczyna się brać po owulacji więc zaczęłam brać po owulacji prze 10 dni.

Mi właśnie mówiła, ze po owulacji gdy skończy się śluz płodny i przez 5 dni, w 6 dniu zrobić betę i jeżeli zerowa to przestać brać i tak samo w kolejnym cyklu 🤔 co myślisz?

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2023, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga.f wrote:
    Dziękuję za odpowied! To u mnie nic z tych rzeczy nie występuje. Miałam kiedyś problemy z miesiaczka, z regularnością, trochę z hormonami, ale wszystko zostalo uregulowane
    Jeśli mimo wszystko okres ci się nie pojawi a beta będzie ujemna to zapisz się do lekarza
    Badania zawsze warto powtórzyć. Ja co 3 miesiące wszystkie badania robione, cytologię co rok, a teraz jeszcze idę właśnie na kilka dni do szpitala na badania. Jeśli masz lekarza co z chęcią daje skierowania to bierz. Czasem lepiej się ukłuć igłą czy zrobić jakieś usg,prześwietlenie i mieć święty spokój ❤️

Aga.f lubi tę wiadomość

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• BuBu90 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2023, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiastaxo wrote:
    Mi właśnie mówiła, ze po owulacji gdy skończy się śluz płodny i przez 5 dni, w 6 dniu zrobić betę i jeżeli zerowa to przestać brać i tak samo w kolejnym cyklu 🤔 co myślisz?

Najlepiej pójść na monitoring, potwierdzić czy była owulacja i jeśli była to wtedy zacząć brać ☺️

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • Kiki1997 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2023, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie, że przy wczorajszej becie 28 dzisiaj test powinien być z ładna tłusta kreska ? Chcialam sobie zrobić na " pamiątkę " . Zrobiłam o czułości 10 po południu I bardzo jasna :/

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2023, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki1997 wrote:
    Myślicie, że przy wczorajszej becie 28 dzisiaj test powinien być z ładna tłusta kreska ? Chcialam sobie zrobić na " pamiątkę " . Zrobiłam o czułości 10 po południu I bardzo jasna :/
    Zrób z porannego bo popołudniowy może być już rozcieńczony i też będzie wychodzić jeszcze jasna kreska ❤️

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Kiki1997 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2023, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Zrób z porannego bo popołudniowy może być już rozcieńczony i też będzie wychodzić jeszcze jasna kreska ❤️
    Zrobię ❤️ tylko w aptekach mieli już tylko czułość 20 to pewnie i tak wyjdzie jasna kreska

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2023, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki1997 wrote:
    Zrobię ❤️ tylko w aptekach mieli już tylko czułość 20 to pewnie i tak wyjdzie jasna kreska
    Gdybym tylko mieszkała niedaleko to bym ci podrzuciła test z chęcią bo mam mnóstwo tych o czułości 10 😁

Mam w domu szafkę gdzie trzymam same testy. Owulacyjne i ciążowe. Jak w aptece. Może będzie mi dane niedługo je wykorzystać i ujrzeć 2 kreski 🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2023, 19:34

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Kiki1997 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2023, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Gdybym tylko mieszkała niedaleko to bym ci podrzuciła test z chęcią bo mam mnóstwo tych o czułości 10 😁

Mam w domu szafkę gdzie trzymam same testy. Owulacyjne i ciążowe. Jak w aptece. Może będzie mi dane niedługo je wykorzystać i ujrzeć 2 kreski 🥺
    Też jeszcze niedawno miałam och pełno ale zaczęłam szybko testować i się skończyły 😅 na pewno kochana zobaczysz dwie kreski ! U mnie przez te 2 lata rzadko miałam owulacje, walczyłam o to bardzo mocno. Później już zaczal się kryzys , przestałam wierzyć, często płakałam z bezsilności. Nadal jestem w szoku , że się udało ale też bardzo się boję. Wiem, że i u Ciebie będzie dobrze 🥰

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2023, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki1997 wrote:
    Też jeszcze niedawno miałam och pełno ale zaczęłam szybko testować i się skończyły 😅 na pewno kochana zobaczysz dwie kreski ! U mnie przez te 2 lata rzadko miałam owulacje, walczyłam o to bardzo mocno. Później już zaczal się kryzys , przestałam wierzyć, często płakałam z bezsilności. Nadal jestem w szoku , że się udało ale też bardzo się boję. Wiem, że i u Ciebie będzie dobrze 🥰
    No ja na szczęście mimo tych testów w szafce to nie testuje szybko
    W zeszłym miesiącu zrobiłam 2 i na tym skończyłam 😁teraz to wykorzystam więcej testów tylko jeśli zobaczę 2 kreski żeby uwierzyć ❤️

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Kiki1997 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2023, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    No ja na szczęście mimo tych testów w szafce to nie testuje szybko
    W zeszłym miesiącu zrobiłam 2 i na tym skończyłam 😁teraz to wykorzystam więcej testów tylko jeśli zobaczę 2 kreski żeby uwierzyć ❤️
    No ja już byłam tak zdesperowana , że robiłam codziennie . Czasami kilka razy dziennie. Liczyłam na to , że pojawi się kreska. Dlatego też chcialam zobaczyć już taki piekny test dzisiaj ale nie wyszło 🤣

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2023, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki1997 wrote:
    No ja już byłam tak zdesperowana , że robiłam codziennie . Czasami kilka razy dziennie. Liczyłam na to , że pojawi się kreska. Dlatego też chcialam zobaczyć już taki piekny test dzisiaj ale nie wyszło 🤣
    Jeszcze ci taki wyjdzie ❤️ i będziesz miała pamiątkę 😁

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Aga.f Autorytet

Wysłany: 19 maja 2023, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Jeśli mimo wszystko okres ci się nie pojawi a beta będzie ujemna to zapisz się do lekarza
    Badania zawsze warto powtórzyć. Ja co 3 miesiące wszystkie badania robione, cytologię co rok, a teraz jeszcze idę właśnie na kilka dni do szpitala na badania. Jeśli masz lekarza co z chęcią daje skierowania to bierz. Czasem lepiej się ukłuć igłą czy zrobić jakieś usg,prześwietlenie i mieć święty spokój ❤️
    Tak tak. Od 3 dni próbuje się dodzwonić do swojej przychodni i bez skutku... a pracuje do 16 i nie mam jak podjechać.. a z tego co wiem lekarze przyjmują też do 14..

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2023, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga.f wrote:
    Tak tak. Od 3 dni próbuje się dodzwonić do swojej przychodni i bez skutku... a pracuje do 16 i nie mam jak podjechać.. a z tego co wiem lekarze przyjmują też do 14..
    Boże to zawsze najgorsze. Człowiek się dobija i nie idzie się dodzwonić a jak w przychodni się jest to widać że kolejki nie ma i telefon dzwoni i nikt nie raczy odebrać

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ