X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Cień cienia testu ciążowego.
Odpowiedz

Cień cienia testu ciążowego.

Oceń ten wątek:
  • Joan31 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Dlatego ja czekam do okresu bo już kiedyś też widziałam nawet cień i to taki konkretny a okres przyszedł z opóźnieniem ale przyszedł więc już odpuściłam i teraz czekam zawsze do terminu 😁 teraz akurat termin mam na 26 maja, wtedy zatestuje a jak nic nie wyjdzie to po weekendzie pójdę na betę albo znowu zatestuje bo też miałam już kilka cykli po 32 dni więc różnie bywa 😁

Może to jest rzeczywiście dobre podejście czekac do terminu. Ja dzisiaj zatestowalam w 11 dpo wg mnie (6 dpo wg aplikacji chociaż się z nią nie zgadzam )i biało 😔 i zdołowałam sie

preg.png
    age.png
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    Może to jest rzeczywiście dobre podejście czekac do terminu. Ja dzisiaj zatestowalam w 11 dpo wg mnie (6 dpo wg aplikacji chociaż się z nią nie zgadzam )i biało 😔 i zdołowałam sie
    Kochana mi w pierwszej ciąży (niestety poronionej) testy zaczęły wychodzić pod koniec 5 tygodnia. Żeby nie beta to bym nie wiedziała o ciąży a też czekałam na okres bo skoro test biały to przyjdzie w końcu. Także jak okres się u ciebie nie pojawi to leż na badanie z krwi ❤️

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm
    -💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9
    -badania podstawowe w normie

On♂️:
    -wszystkie badania w normie

Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️
  • Joan31 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Kochana mi w pierwszej ciąży (niestety poronionej) testy zaczęły wychodzić pod koniec 5 tygodnia. Żeby nie beta to bym nie wiedziała o ciąży a też czekałam na okres bo skoro test biały to przyjdzie w końcu. Także jak okres się u ciebie nie pojawi to leż na badanie z krwi ❤️

Mi wyszedł w 11 dpo poprzednio i tym się trochę sugerowalam. Ale w sumie teraz do końca nie wiem kiedy ta owulacja była. Pozostaje czekać😊

preg.png
    age.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już nie wiem od kilku dni tak fatalnie się czuje jak nigdy i już mam po prostu w głowie sieczkę

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Ja to już nie wiem od kilku dni tak fatalnie się czuje jak nigdy i już mam po prostu w głowie sieczkę
    Kochana zrób sobie drineczka bezalkoholowego i odpręż się ❤️ zrób sobie taki wieczór tylko dla siebie

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm
    -💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9

On♂️:

Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Kochana zrób sobie drineczka bezalkoholowego i odpręż się ❤️ zrób sobie taki wieczór tylko dla siebie
    Kupiłam piwko zero i idę do wanny 🥺

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Kupiłam piwko zero i idę do wanny 🥺
    Spróbuj się odprężyć ❤️

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Spróbuj się odprężyć ❤️
    Kiedy idziesz kochana na te badania do szpitala ? 😇

• Kiki1997 Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2023, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już zrobiłam powtórkę bety i progesteronu. Nie wytrzymam do tej 16 na wyniki .. mam obawy , że jednak nic z tego :/
    Co chwilę patrzę czy dostalam okres bo mam "mokro". Dziś sluz zabarwiony na lekko żółty kolor.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2023, 07:58

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2023, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki1997 wrote:
    Ja już zrobiłam powtórkę bety i progesteronu. Nie wytrzymam do tej 16 na wyniki .. mam obawy , że jednak nic z tego :/
    Co chwilę patrzę czy dostalam okres bo mam "mokro". Dziś sluz zabarwiony na lekko żółty kolor.
    Trzymam kciuki za ciebie 🥹🥰

Kiki1997 lubi tę wiadomość

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2023, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Kiedy idziesz kochana na te badania do szpitala ? 😇
    Jutro właśnie idę na izbę przyjęć i tam wyznaczą mi termin ❤️

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2023, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nerwów tylko dużo przez to mam bo w pracy już problem mają że jutro mnie nie będzie i jeszcze słuchać muszę durnych tekstów,że jak będę termin wybierać to taki żeby koleżance urlop nie musiał zostać przesunięty. Po prostu mam ochotę stąd wyjść i nie wrócić ale na szczęście przez to że tu właśnie jest jak jest to szukam innej pracy i jestem na dobrej drodze bo kilka rozmów umówionych i jeszcze też mam jedną ofertę gdzie mogłabym zacząć już tylko że wiąże się to z przeprowadzką i chce to na spokojnie z partnerem ogarnąć ❤️
    A druga sprawa że chce też poczekać do testowania,wizyty u gina i pobytu w szpitalu bo gdyby się okazało że jestem w ciąży to nie chciałabym zajmować nowemu pracodawcy etatu gdzie wiem że na początku napewno dostanę zwolnienie ze względu na wcześniejsze poronienia

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2023, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Ale nerwów tylko dużo przez to mam bo w pracy już problem mają że jutro mnie nie będzie i jeszcze słuchać muszę durnych tekstów,że jak będę termin wybierać to taki żeby koleżance urlop nie musiał zostać przesunięty. Po prostu mam ochotę stąd wyjść i nie wrócić ale na szczęście przez to że tu właśnie jest jak jest to szukam innej pracy i jestem na dobrej drodze bo kilka rozmów umówionych i jeszcze też mam jedną ofertę gdzie mogłabym zacząć już tylko że wiąże się to z przeprowadzką i chce to na spokojnie z partnerem ogarnąć ❤️
    A druga sprawa że chce też poczekać do testowania,wizyty u gina i pobytu w szpitalu bo gdyby się okazało że jestem w ciąży to nie chciałabym zajmować nowemu pracodawcy etatu gdzie wiem że na początku napewno dostanę zwolnienie ze względu na wcześniejsze poronienia
    Kurczę masz ciężkie decyzje do podjęcia , a współpracowników olej kochana, patrz na siebie i swoją przyszłość

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2023, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Kurczę masz ciężkie decyzje do podjęcia , a współpracowników olej kochana, patrz na siebie i swoją przyszłość
    Tzn jeśli się okaże że nie ten cykl i czeka mnie dalsze leczenie to pracę zmienię z dnia na dzień. Zrobię przejście do innej firmy gdzie problemem nie będzie kilka dni nieobecności spowodowanej pobytem w szpitalu a wręcz firma zapewni stanowisko na którym będę mogła w takiej sytuacji wykonać coś zdalnie i tak samo w okresie ciąży bo uważam że dopóki mam siłę i lekarz pozwala to będę pracować zwłaszcza że jeśli do sierpnia się nie uda to też lekarz chce wprowadzić mi stymulację cyklu gdyby owulacji nie było a to wiąże się też z monitoringiem cyklu także ja chcę mieć spokojną głowę a nie jak w tej chwili że muszę się martwić tym że ktoś ma pretensje że idę do szpitala...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2023, 13:27

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2023, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Tzn jeśli się okaże że nie ten cykl i czeka mnie dalsze leczenie to pracę zmienię z dnia na dzień. Zrobię przejście do innej firmy gdzie problemem nie będzie kilka dni nieobecności spowodowanej pobytem w szpitalu a wręcz firma zapewni stanowisko na którym będę mogła w takiej sytuacji wykonać coś zdalnie i tak samo w okresie ciąży bo uważam że dopóki mam siłę i lekarz pozwala to będę pracować zwłaszcza że jeśli do sierpnia się nie uda to też lekarz chce wprowadzić mi stymulację cyklu gdyby owulacji nie było a to wiąże się też z monitoringiem cyklu także ja chcę mieć spokojną głowę a nie jak w tej chwili że muszę się martwić tym że ktoś ma pretensje że idę do szpitala...

Szczerze to chore, kobiety chcące mieć dziecko jak i kobiety już z dziećmi czasem są tratowane gorzej niż takie sziksy po szkole które obowiązków nie maja ..

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2023, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Szczerze to chore, kobiety chcące mieć dziecko jak i kobiety już z dziećmi czasem są tratowane gorzej niż takie sziksy po szkole które obowiązków nie maja ..
    No bo pracodawcy takich właśnie szukają bo chcą mieć pracownika dostępnego 24/7
    Już nie raz spotkałam się z pytaniem jak szukałam pracy o to czy planuje mieć dziecko i kiedy to mówiłam że moje krocze moja sprawa i to nie jest pytanie odpowiednie do stanowiska pracy. Od razu gębę zamykali i dziękowałam takim "pracodawcom"

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Kiki1997 Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2023, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta we wtorek 1,6 dzisiaj prawie 30 !! Nie wierzę 😭😭🥺🥺🥺🥺

Agata98, Aga.f, Joan31, sara9555 lubią tę wiadomość

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2023, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki1997 wrote:
    Gratulacje 😍

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Kiki1997 Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2023, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Gratulacje 😍
    Dziękuję 🥺🥺❤️ nadal to do mnie nie dociera. Pierwszy raz udało się po ponad 2 latach .. Już traciłam nadzieję.. oczywiście jeszcze zbadam przyrost , bo boję się cieszyć "za prędko"

• Aga.f Autorytet

Wysłany: 18 maja 2023, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki1997 wrote:
    Gratuluję 😍 oby dalej ładnie rosła!

Kiki1997 lubi tę wiadomość

💃1994
    🕺1991

👶2020

Drugie luźne starania o 👶 od 2023
    06.23 - biochem💔
    08.23 -biochem 💔
    Starania na poważnie od 09.24
    Cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, monitoringi, podejrzenie PCO,

•Progesteron 8dpo - 14,300ng/ml
    • 03.2025 - AMH 1,63ng/ml
‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ