Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Cień cienia testu ciążowego.
Odpowiedz

Cień cienia testu ciążowego.

Oceń ten wątek:
  • Joan31 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Dlatego ja czekam do okresu bo już kiedyś też widziałam nawet cień i to taki konkretny a okres przyszedł z opóźnieniem ale przyszedł więc już odpuściłam i teraz czekam zawsze do terminu 😁 teraz akurat termin mam na 26 maja, wtedy zatestuje a jak nic nie wyjdzie to po weekendzie pójdę na betę albo znowu zatestuje bo też miałam już kilka cykli po 32 dni więc różnie bywa 😁

Może to jest rzeczywiście dobre podejście czekac do terminu. Ja dzisiaj zatestowalam w 11 dpo wg mnie (6 dpo wg aplikacji chociaż się z nią nie zgadzam )i biało 😔 i zdołowałam sie

preg.png
    age.png
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    Może to jest rzeczywiście dobre podejście czekac do terminu. Ja dzisiaj zatestowalam w 11 dpo wg mnie (6 dpo wg aplikacji chociaż się z nią nie zgadzam )i biało 😔 i zdołowałam sie
    Kochana mi w pierwszej ciąży (niestety poronionej) testy zaczęły wychodzić pod koniec 5 tygodnia. Żeby nie beta to bym nie wiedziała o ciąży a też czekałam na okres bo skoro test biały to przyjdzie w końcu. Także jak okres się u ciebie nie pojawi to leż na badanie z krwi ❤️

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm
    -💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9
    -badania podstawowe w normie

On♂️:
    -wszystkie badania w normie

Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️
  • Joan31 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Kochana mi w pierwszej ciąży (niestety poronionej) testy zaczęły wychodzić pod koniec 5 tygodnia. Żeby nie beta to bym nie wiedziała o ciąży a też czekałam na okres bo skoro test biały to przyjdzie w końcu. Także jak okres się u ciebie nie pojawi to leż na badanie z krwi ❤️

Mi wyszedł w 11 dpo poprzednio i tym się trochę sugerowalam. Ale w sumie teraz do końca nie wiem kiedy ta owulacja była. Pozostaje czekać😊

preg.png
    age.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już nie wiem od kilku dni tak fatalnie się czuje jak nigdy i już mam po prostu w głowie sieczkę

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Ja to już nie wiem od kilku dni tak fatalnie się czuje jak nigdy i już mam po prostu w głowie sieczkę
    Kochana zrób sobie drineczka bezalkoholowego i odpręż się ❤️ zrób sobie taki wieczór tylko dla siebie

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm
    -💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9

On♂️:

Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Kochana zrób sobie drineczka bezalkoholowego i odpręż się ❤️ zrób sobie taki wieczór tylko dla siebie
    Kupiłam piwko zero i idę do wanny 🥺

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Kupiłam piwko zero i idę do wanny 🥺
    Spróbuj się odprężyć ❤️

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Spróbuj się odprężyć ❤️
    Kiedy idziesz kochana na te badania do szpitala ? 😇

• Kiki1997 Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2023, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już zrobiłam powtórkę bety i progesteronu. Nie wytrzymam do tej 16 na wyniki .. mam obawy , że jednak nic z tego :/
    Co chwilę patrzę czy dostalam okres bo mam "mokro". Dziś sluz zabarwiony na lekko żółty kolor.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2023, 07:58

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2023, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki1997 wrote:
    Ja już zrobiłam powtórkę bety i progesteronu. Nie wytrzymam do tej 16 na wyniki .. mam obawy , że jednak nic z tego :/
    Co chwilę patrzę czy dostalam okres bo mam "mokro". Dziś sluz zabarwiony na lekko żółty kolor.
    Trzymam kciuki za ciebie 🥹🥰

Kiki1997 lubi tę wiadomość

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2023, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Kiedy idziesz kochana na te badania do szpitala ? 😇
    Jutro właśnie idę na izbę przyjęć i tam wyznaczą mi termin ❤️

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2023, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nerwów tylko dużo przez to mam bo w pracy już problem mają że jutro mnie nie będzie i jeszcze słuchać muszę durnych tekstów,że jak będę termin wybierać to taki żeby koleżance urlop nie musiał zostać przesunięty. Po prostu mam ochotę stąd wyjść i nie wrócić ale na szczęście przez to że tu właśnie jest jak jest to szukam innej pracy i jestem na dobrej drodze bo kilka rozmów umówionych i jeszcze też mam jedną ofertę gdzie mogłabym zacząć już tylko że wiąże się to z przeprowadzką i chce to na spokojnie z partnerem ogarnąć ❤️
    A druga sprawa że chce też poczekać do testowania,wizyty u gina i pobytu w szpitalu bo gdyby się okazało że jestem w ciąży to nie chciałabym zajmować nowemu pracodawcy etatu gdzie wiem że na początku napewno dostanę zwolnienie ze względu na wcześniejsze poronienia

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2023, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Ale nerwów tylko dużo przez to mam bo w pracy już problem mają że jutro mnie nie będzie i jeszcze słuchać muszę durnych tekstów,że jak będę termin wybierać to taki żeby koleżance urlop nie musiał zostać przesunięty. Po prostu mam ochotę stąd wyjść i nie wrócić ale na szczęście przez to że tu właśnie jest jak jest to szukam innej pracy i jestem na dobrej drodze bo kilka rozmów umówionych i jeszcze też mam jedną ofertę gdzie mogłabym zacząć już tylko że wiąże się to z przeprowadzką i chce to na spokojnie z partnerem ogarnąć ❤️
    A druga sprawa że chce też poczekać do testowania,wizyty u gina i pobytu w szpitalu bo gdyby się okazało że jestem w ciąży to nie chciałabym zajmować nowemu pracodawcy etatu gdzie wiem że na początku napewno dostanę zwolnienie ze względu na wcześniejsze poronienia
    Kurczę masz ciężkie decyzje do podjęcia , a współpracowników olej kochana, patrz na siebie i swoją przyszłość

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2023, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Kurczę masz ciężkie decyzje do podjęcia , a współpracowników olej kochana, patrz na siebie i swoją przyszłość
    Tzn jeśli się okaże że nie ten cykl i czeka mnie dalsze leczenie to pracę zmienię z dnia na dzień. Zrobię przejście do innej firmy gdzie problemem nie będzie kilka dni nieobecności spowodowanej pobytem w szpitalu a wręcz firma zapewni stanowisko na którym będę mogła w takiej sytuacji wykonać coś zdalnie i tak samo w okresie ciąży bo uważam że dopóki mam siłę i lekarz pozwala to będę pracować zwłaszcza że jeśli do sierpnia się nie uda to też lekarz chce wprowadzić mi stymulację cyklu gdyby owulacji nie było a to wiąże się też z monitoringiem cyklu także ja chcę mieć spokojną głowę a nie jak w tej chwili że muszę się martwić tym że ktoś ma pretensje że idę do szpitala...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2023, 13:27

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2023, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Tzn jeśli się okaże że nie ten cykl i czeka mnie dalsze leczenie to pracę zmienię z dnia na dzień. Zrobię przejście do innej firmy gdzie problemem nie będzie kilka dni nieobecności spowodowanej pobytem w szpitalu a wręcz firma zapewni stanowisko na którym będę mogła w takiej sytuacji wykonać coś zdalnie i tak samo w okresie ciąży bo uważam że dopóki mam siłę i lekarz pozwala to będę pracować zwłaszcza że jeśli do sierpnia się nie uda to też lekarz chce wprowadzić mi stymulację cyklu gdyby owulacji nie było a to wiąże się też z monitoringiem cyklu także ja chcę mieć spokojną głowę a nie jak w tej chwili że muszę się martwić tym że ktoś ma pretensje że idę do szpitala...

Szczerze to chore, kobiety chcące mieć dziecko jak i kobiety już z dziećmi czasem są tratowane gorzej niż takie sziksy po szkole które obowiązków nie maja ..

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2023, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Szczerze to chore, kobiety chcące mieć dziecko jak i kobiety już z dziećmi czasem są tratowane gorzej niż takie sziksy po szkole które obowiązków nie maja ..
    No bo pracodawcy takich właśnie szukają bo chcą mieć pracownika dostępnego 24/7
    Już nie raz spotkałam się z pytaniem jak szukałam pracy o to czy planuje mieć dziecko i kiedy to mówiłam że moje krocze moja sprawa i to nie jest pytanie odpowiednie do stanowiska pracy. Od razu gębę zamykali i dziękowałam takim "pracodawcom"

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Kiki1997 Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2023, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta we wtorek 1,6 dzisiaj prawie 30 !! Nie wierzę 😭😭🥺🥺🥺🥺

Agata98, Aga.f, Joan31, sara9555 lubią tę wiadomość

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2023, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki1997 wrote:
    Gratulacje 😍

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Kiki1997 Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2023, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Gratulacje 😍
    Dziękuję 🥺🥺❤️ nadal to do mnie nie dociera. Pierwszy raz udało się po ponad 2 latach .. Już traciłam nadzieję.. oczywiście jeszcze zbadam przyrost , bo boję się cieszyć "za prędko"

• Aga.f Autorytet

Wysłany: 18 maja 2023, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki1997 wrote:
    Gratuluję 😍 oby dalej ładnie rosła!

Kiki1997 lubi tę wiadomość

‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ