Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Cień cienia testu ciążowego.
Odpowiedz

Cień cienia testu ciążowego.

Oceń ten wątek:
  • Sheelie Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2023, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amani_96 wrote:
    Hej, jeśli masz duży mętlik to leć na bete a jeśli silną wolę i wytrzymasz to poczekaj po prostu :)

Chyba jutro pójdę na Bete 🤔🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2023, 20:56

Aniołek [*] 31.10.2021 - 9 tyd.

Synuś 40 tyd.+4 - czekamy na ciebie- luty 2024🤱
    💪Starania na nowo - od 2023
    🩺Diagnoza : PCOS ❗️
    💊Stymulacja:Luteina,CLO.
    🩸Suplementy: fertistim, omega , sanprobi super formuła.
    🥚Drożność jajowodów: oba drożne ✅️
  • Avonid Koleżanka

Wysłany: 30 maja 2023, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dalej test negatywny, okresu brak 🤦‍♀️ i okazało się że faktycznie jak nie nakładam czapeczki odrazu tylko zaczekam az test przeschnie to kreska po czasie nie wychodzi.

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2023, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avonid wrote:
    U mnie dalej test negatywny, okresu brak 🤦‍♀️ i okazało się że faktycznie jak nie nakładam czapeczki odrazu tylko zaczekam az test przeschnie to kreska po czasie nie wychodzi.
    Może umów się do lekarza bo być może miałaś cykl bezowulacyjny albo zrobiła się nie daj boże jakaś torbiel

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm
    -💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9
    -badania podstawowe w normie

On♂️:
    -wszystkie badania w normie

Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️
  • Avonid Koleżanka

Wysłany: 30 maja 2023, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Może umów się do lekarza bo być może miałaś cykl bezowulacyjny albo zrobiła się nie daj boże jakaś torbiel

Mam dzisiaj wizytę, także wszystko ogarniemy. Zaczelam czuć piersi i znowu coś jakby miesiączkowo w brzuchu.. ale niech sprawdza.

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2023, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avonid wrote:
    Mam dzisiaj wizytę, także wszystko ogarniemy. Zaczelam czuć piersi i znowu coś jakby miesiączkowo w brzuchu.. ale niech sprawdza.
    Pewnie że tak. Nawet gdybys dostała okres przed wizytą to i tak warto pójść,porozmawiać o tym opóźnieniu. Zleci jakieś wyniki a nawet zrobi USG. Ja normalnie miałam raz USG podczas miesiączki
    Czułam się niekomfortowo ale lekarz powiedział,że ma taką potrzebę i wykonał bez problemu. Mam nadzieję, że wszystko się wyjaśni i że będzie dobrze ❤️

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm
    -💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9

On♂️:

Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️
  • Avonid Koleżanka

Wysłany: 30 maja 2023, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Pewnie że tak. Nawet gdybys dostała okres przed wizytą to i tak warto pójść,porozmawiać o tym opóźnieniu. Zleci jakieś wyniki a nawet zrobi USG. Ja normalnie miałam raz USG podczas miesiączki
    Czułam się niekomfortowo ale lekarz powiedział,że ma taką potrzebę i wykonał bez problemu. Mam nadzieję, że wszystko się wyjaśni i że będzie dobrze ❤️

Ja juz podczas miesiączki tez pare razy mialam.. jestem od miesiąca umówiona z inną sprawą i akurat wypada mi dzisiaj na 15 więc "dwie pieczenie na jednym ogniu" 😅 wyniki mialam ostatnio bo w marcu ale zobaczymy co tam nie gra, bo coś mnie pobolewało ostatnio na ściance między pochwą a cewką 🤷‍♀️ u mnie w rodzinie nowotwóry szyjki macicy na każdym kroku więc na badaniach u giną jestem max co pół roku jesli wszystko jest ok. Ostatnio częściej, bo latam ze wszystkimi dolegliwościami zeby nie zaniedbać niczego co by mi mogło w tej ciąży przeszkodzić

• Avonid Koleżanka

Wysłany: 30 maja 2023, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam jeszcze dzisiaj iść na betę ale stwierdziłam że najpierw wizyta u gina.. zobaczymy co powie i dopiero ewentualnie wtedy pójdę na betę 😊

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2023, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avonid wrote:
    Ja juz podczas miesiączki tez pare razy mialam.. jestem od miesiąca umówiona z inną sprawą i akurat wypada mi dzisiaj na 15 więc "dwie pieczenie na jednym ogniu" 😅 wyniki mialam ostatnio bo w marcu ale zobaczymy co tam nie gra, bo coś mnie pobolewało ostatnio na ściance między pochwą a cewką 🤷‍♀️ u mnie w rodzinie nowotwóry szyjki macicy na każdym kroku więc na badaniach u giną jestem max co pół roku jesli wszystko jest ok. Ostatnio częściej, bo latam ze wszystkimi dolegliwościami zeby nie zaniedbać niczego co by mi mogło w tej ciąży przeszkodzić
    Niby wyniki w marcu ale już w sumie się czerwiec zaczyna
    Przez taki czas zawsze mogło coś ulec zmianie. Może któryś z hormonów tam miesza za bardzo i stąd to opóźnienie. Daj znać po wizycie co ci lekarz powiedział ❤️

Avonid lubi tę wiadomość

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Joan31 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2023, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avonid wrote:
    Miałam jeszcze dzisiaj iść na betę ale stwierdziłam że najpierw wizyta u gina.. zobaczymy co powie i dopiero ewentualnie wtedy pójdę na betę 😊

a ile ci się okres spóźnia ?
    Ja mam dzisiaj 36 tc i stwierdziłam że czekam do 40 dnia cyklu i idę do gina bo ile można czekać na @. Ale mam nadzieję że do tego terminu się ogarnie 😊

preg.png
    age.png
  • kasiastaxo Koleżanka

Wysłany: 30 maja 2023, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ☺️
    Jestem 7 lub 8dpo dzisiejsza beta to 1 mlU/ml od 5 dni biore duhaspan. Lekarz po 5 dniach kazał iść na betę jeśli nic się nie zadzieje to przestać brać duhaspan i czekać na miesiączkę. A wy jak byscie zrobiły? Nadal brały czy tak jak lekarz zalecił?

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2023, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiastaxo wrote:
    Hej ☺️
    Jestem 7 lub 8dpo dzisiejsza beta to 1 mlU/ml od 5 dni biore duhaspan. Lekarz po 5 dniach kazał iść na betę jeśli nic się nie zadzieje to przestać brać duhaspan i czekać na miesiączkę. A wy jak byscie zrobiły? Nadal brały czy tak jak lekarz zalecił?
    Ja bym słuchała zaleceń lekarza. On wie najlepiej co robić. Zna ciebie,twoje wyniki ,ma odpowiedni wywiad lekarski. Nie rób nic na własną rękę a przy następnej wizycie po prostu go zapytaj czy np jeśli masz wątpliwości że beta jest ujemna ale może za szybko robiona to czy możesz brać dłużej leki i jak to na ciebie wpłynie

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• kasiastaxo Koleżanka

Wysłany: 30 maja 2023, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Ja bym słuchała zaleceń lekarza. On wie najlepiej co robić. Zna ciebie,twoje wyniki ,ma odpowiedni wywiad lekarski. Nie rób nic na własną rękę a przy następnej wizycie po prostu go zapytaj czy np jeśli masz wątpliwości że beta jest ujemna ale może za szybko robiona to czy możesz brać dłużej leki i jak to na ciebie wpłynie

Tak właśnie myślałam, ale dzięki za poradę 🥰 No szkoda, ze kolejny cykl stracony..

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2023, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiastaxo wrote:
    Tak właśnie myślałam, ale dzięki za poradę 🥰 No szkoda, ze kolejny cykl stracony..
    Jesteś 7 lub 8 dpo więc myślę że z bety mogło jeszcze nic nie wyjść bo zagnieżdżenie może być nawet 12dpo a przed zagnieżdżeniem beta będzie ujemna. Także mimo wszystko gdyby okres się spóźniał to na twoim miejscu bym powtórzyła wtedy betę ❤️

kasiastaxo lubi tę wiadomość

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• kasiastaxo Koleżanka

Wysłany: 30 maja 2023, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Jesteś 7 lub 8 dpo więc myślę że z bety mogło jeszcze nic nie wyjść bo zagnieżdżenie może być nawet 12dpo a przed zagnieżdżeniem beta będzie ujemna. Także mimo wszystko gdyby okres się spóźniał to na twoim miejscu bym powtórzyła wtedy betę ❤️

W to wątpię.. ostatnio jakas zestresowana jestem i ciężko mi się wyluzować.

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2023, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiastaxo wrote:
    W to wątpię.. ostatnio jakas zestresowana jestem i ciężko mi się wyluzować.
    Niestety każda z nas cię bardzo rozumie ponieważ my też się stresujemy,przeżywamy ale właśnie po to tu jesteśmy by jedna mogła się poradzić drugiej i wylać swoje żale bo lepiej tu niż ma się odbić na kimś z rodziny❤️

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• Avonid Koleżanka

Wysłany: 30 maja 2023, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan31 wrote:
    a ile ci się okres spóźnia ?
    Ja mam dzisiaj 36 tc i stwierdziłam że czekam do 40 dnia cyklu i idę do gina bo ile można czekać na @. Ale mam nadzieję że do tego terminu się ogarnie 😊

3 dni niby ale to u mnie bardzo nietypowe...

• kasiastaxo Koleżanka

Wysłany: 30 maja 2023, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Niestety każda z nas cię bardzo rozumie ponieważ my też się stresujemy,przeżywamy ale właśnie po to tu jesteśmy by jedna mogła się poradzić drugiej i wylać swoje żale bo lepiej tu niż ma się odbić na kimś z rodziny❤️

Taaak ja może się tak nie udzielam, ale ciagle śledzę co u Was 🥰 ja osobiście mam teraz taki dołek

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2023, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiastaxo wrote:
    Taaak ja może się tak nie udzielam, ale ciagle śledzę co u Was 🥰 ja osobiście mam teraz taki dołek
    Po każdej burzy wychodzi słońce więc trzeba myśleć pozytywnie. Na nic się nie nastawiać bo to właśnie powoduje u nas ten stres a jak się ciąża pojawi to będzieszil miała wtedy najpiękniejszy prezent ❤️

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

• kasiastaxo Koleżanka

Wysłany: 30 maja 2023, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata98 wrote:
    Po każdej burzy wychodzi słońce więc trzeba myśleć pozytywnie. Na nic się nie nastawiać bo to właśnie powoduje u nas ten stres a jak się ciąża pojawi to będzieszil miała wtedy najpiękniejszy prezent ❤️

Ciagle to sobie próbuje wmówić, ale jak przychodzi te 14 dni po owulacji to głupieje 🤣

• Agata98 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2023, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiastaxo wrote:
    Ciagle to sobie próbuje wmówić, ale jak przychodzi te 14 dni po owulacji to głupieje 🤣
    Każda z nas głupieje😂 myślę że to minie jak pojawią się dwie kreski 😁❤️

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm

On♂️:

‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ