Cień cienia testu ciążowego.
-
WIADOMOŚĆ
-
Evvee27 wrote:Ale powiem wam ze wizyty są tak drogie ..
Dziś za wizytę z usg i cytologię 340 zł zapłaciłam 😫😂Ona♀️:
-PCOS
-Cukrzyca typ 2
-Hiperandrogenizm
-💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9
-badania podstawowe w normie
On♂️:
-wszystkie badania w normie
Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️ -
Gdybym miała robić wszystko prywatnie to o dziecku bym mogła pomarzyć. Moja bratowa też wszystko co możliwe robiła na NFZ a i tak koszta in vitro i innych nierefundowanych leków i badań wyniosły ich przez te kilka lat starań prawie 100 tysięcy złotych. Żeby nie to że mój brat pracuje za granicą to tez by dzidziusia dzisiaj nie było z nimi
Rząd mówi żeby rodzić i wychowywać ale jakoś nie refundują leczenia niepłodności i w dodatku dostać się gdzieś na NFZ to cudOna♀️:
-PCOS
-Cukrzyca typ 2
-Hiperandrogenizm
-💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9
On♂️:
Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️ -
U mnie zwykła wizyta to koszt 250zł, z cytologia 350zł każde dodatkowe rzeczy wg cennika.. jest masakra ale ja ogólnie mam lęk przed nfz i unikam jak ognia. Mój gin na wiele badań sam kazał mi do siebie do szpitala przychodzić ze względu na koszta ale gdyby nie to że to ON to robi to bym się nie zgodziła mimo tego że z pieniędzmi się nie przelewa.. u mnie nie ma dobrych lekarzy na nfz. Wiem ze podejście mojego do pacjentek stricte nfz tez jest inne.
Z moim od początku starań podjęliśmy decyzję o porodzie prywatnym. Po prostu przez swoje przejścia odczuwam za duży lęk i nie jestem w stanie.. mialam operacje kręgosłupa, pobyt na nfz wspominam chyba jako jedną z najgorszych rzeczy w życiu... -
Avonid wrote:U mnie zwykła wizyta to koszt 250zł, z cytologia 350zł każde dodatkowe rzeczy wg cennika.. jest masakra ale ja ogólnie mam lęk przed nfz i unikam jak ognia. Mój gin na wiele badań sam kazał mi do siebie do szpitala przychodzić ze względu na koszta ale gdyby nie to że to ON to robi to bym się nie zgodziła mimo tego że z pieniędzmi się nie przelewa.. u mnie nie ma dobrych lekarzy na nfz. Wiem ze podejście mojego do pacjentek stricte nfz tez jest inne.
Z moim od początku starań podjęliśmy decyzję o porodzie prywatnym. Po prostu przez swoje przejścia odczuwam za duży lęk i nie jestem w stanie.. mialam operacje kręgosłupa, pobyt na nfz wspominam chyba jako jedną z najgorszych rzeczy w życiu...Ona♀️:
-PCOS
-Cukrzyca typ 2
-Hiperandrogenizm
On♂️:
Joan31 wrote:Dziewczyny w piątek idę zrobić badania krwi bo chce żeby ginekolog miał jak najlepszy pogląd mojej sytuacji hormonalnej żebym nie musiała za dużo chodzić 😃 jak radzicie jakie badania zrobić ?
Sugerowana lista badań:
》I ETAP
3dc:
• Estradiol, LH, FSH, Prolaktyna, Testosteron
7 dpo:
• Progesteron
Pozostałe dni:
• TSH, FT3, FT4, AntyTPO, AntyTG, USG tarczycy, Krzywa glukozy, Krzywa insuliny, Monitoring cyklu, Badanie nasienia partnera
》II ETAP
• Wit D,Wit B12, Homocysteina, Kwas foliowy, Żelazo, Ferrytyna
》III ETAP
• Białko S, Białko C, Ana1, Wymazy MUCHa (Mycoplasma, Ureaplasma, Chlamydia), HSG
Test DNA- trombofilia (zakrzepica), układ krzepnięcia, d-dimery, fibrynogen
Ja właśnie takie badania i wiele innych nawet rezonans magnetyczny miałam robiony w szpitalu na diagnostyce. Teraz idę 15 czerwca do szpitala na kolejne badania bo ginekolog skierowanie dał żebym nie musiała latać się kłuć po kilka razy i czekać na terminy badań a tak 3 dni w szpitalu i spokój 😁Ona♀️:
-PCOS
-Cukrzyca typ 2
-Hiperandrogenizm
On♂️:
Avonid wrote:U mnie zwykła wizyta to koszt 250zł, z cytologia 350zł każde dodatkowe rzeczy wg cennika.. jest masakra ale ja ogólnie mam lęk przed nfz i unikam jak ognia. Mój gin na wiele badań sam kazał mi do siebie do szpitala przychodzić ze względu na koszta ale gdyby nie to że to ON to robi to bym się nie zgodziła mimo tego że z pieniędzmi się nie przelewa.. u mnie nie ma dobrych lekarzy na nfz. Wiem ze podejście mojego do pacjentek stricte nfz tez jest inne.
Z moim od początku starań podjęliśmy decyzję o porodzie prywatnym. Po prostu przez swoje przejścia odczuwam za duży lęk i nie jestem w stanie.. mialam operacje kręgosłupa, pobyt na nfz wspominam chyba jako jedną z najgorszych rzeczy w życiu...
Ja również mam dystans do lekarzy na NFZ Żr względu na to ze przejechałam się pare razy .. niestety mój nie przyjmuje w ogóle na NFZ .. mam do Noego duże zaufanie i czuje się przy nim komfortowo bo jest taki ciepły i taki wyrozumiały jak taki tatuś 😂 No i fakt ze pacjentki u niego spędzają blisko 30 min a nie 10 ..
U nas by dostać soe na fundusz gdziekolwiek to graniczy z cudem 😂 -
Hej dziewczyny 🥹 2 dni temu pisałam tutaj załamana, bo w 8 dpo beta wyniosła 1 i odłożyłam duhaspan. Wczoraj czułam się jakas wzdeta i w nocy się przebudzilam i pomyślałam o teście chociaż miałam czekać na miesiączkę. Rano na tescie bladzioch! Poleciałam szybko na betę i czekam na wyniki maja być koło południa🥹 jeśli to falszywiec to już zwątpię… z drugiej strony 2 dni i już by wyszedł bladzioch?
-
kasiastaxo wrote:Hej dziewczyny 🥹 2 dni temu pisałam tutaj załamana, bo w 8 dpo beta wyniosła 1 i odłożyłam duhaspan. Wczoraj czułam się jakas wzdeta i w nocy się przebudzilam i pomyślałam o teście chociaż miałam czekać na miesiączkę. Rano na tescie bladzioch! Poleciałam szybko na betę i czekam na wyniki maja być koło południa🥹 jeśli to falszywiec to już zwątpię… z drugiej strony 2 dni i już by wyszedł bladzioch?Ona♀️:
-PCOS
-Cukrzyca typ 2
-Hiperandrogenizm
On♂️:
kasiastaxo wrote:Boze przydadzą się 🥹 byłby wspaniały prezent na dzień dziecka
Ja testuje 26.06 więc też byłoby fajnie bo mogłabym powiedzieć swojemu partnerowi że ma się szykować bo za rok będzie obchodził dzień ojca 😁 jednak teraz ten miesiąc będę miała zalatany,w tym jeszcze 3-4 dni spędzę w szpitalu na oddziale ginekologicznym żeby się przebadać od A do Z także nie będę miała czasu na myślenie o tym czy się udało czy nie 😁Ona♀️:
-PCOS
-Cukrzyca typ 2
-Hiperandrogenizm
On♂️:
Agata98 wrote:Trzymam kciuki ❤️ daj znać od razu jak będzie wynik
Ja testuje 26.06 więc też byłoby fajnie bo mogłabym powiedzieć swojemu partnerowi że ma się szykować bo za rok będzie obchodził dzień ojca 😁 jednak teraz ten miesiąc będę miała zalatany,w tym jeszcze 3-4 dni spędzę w szpitalu na oddziale ginekologicznym żeby się przebadać od A do Z także nie będę miała czasu na myślenie o tym czy się udało czy nie 😁
Ale by miał niespodziankę 🥰 dobrze bo będziesz wiedziała czy wszystko w porządku i tez czas zleci to się tak głowy nie zajmuje, a najgorsze takie ciagle myślenie. -
kasiastaxo wrote:Ale by miał niespodziankę 🥰 dobrze bo będziesz wiedziała czy wszystko w porządku i tez czas zleci to się tak głowy nie zajmuje, a najgorsze takie ciagle myślenie.
Za ciebie trzymamocno kciuki w pracy o czekam na info ❤️kasiastaxo lubi tę wiadomość
Ona♀️:
-PCOS
-Cukrzyca typ 2
-Hiperandrogenizm
On♂️:
Agata98 wrote:Dziewczyny na innym wątku podpowiadają. Specjalnie skopiowałam 😁
Sugerowana lista badań:
》I ETAP
3dc:
• Estradiol, LH, FSH, Prolaktyna, Testosteron
7 dpo:
• Progesteron
Pozostałe dni:
• TSH, FT3, FT4, AntyTPO, AntyTG, USG tarczycy, Krzywa glukozy, Krzywa insuliny, Monitoring cyklu, Badanie nasienia partnera
》II ETAP
• Wit D,Wit B12, Homocysteina, Kwas foliowy, Żelazo, Ferrytyna
》III ETAP
• Białko S, Białko C, Ana1, Wymazy MUCHa (Mycoplasma, Ureaplasma, Chlamydia), HSG
Test DNA- trombofilia (zakrzepica), układ krzepnięcia, d-dimery, fibrynogen
Ja właśnie takie badania i wiele innych nawet rezonans magnetyczny miałam robiony w szpitalu na diagnostyce. Teraz idę 15 czerwca do szpitala na kolejne badania bo ginekolog skierowanie dał żebym nie musiała latać się kłuć po kilka razy i czekać na terminy badań a tak 3 dni w szpitalu i spokój 😁
O dzięki, fajnie wypisane😊 Narazie zrobię sobie etap I żeby mieć pogląd na sytuację zobaczymy co z tego wyjdzie 😊
Trzymam kciuki żeby wszystkie badania wyszły perfekcyjnie 😊 -
kasiastaxo wrote:Ja już nie wiem co myśleć.. mój wynik to 4 🥹
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2023, 12:34
Ona♀️:
-PCOS
-Cukrzyca typ 2
-Hiperandrogenizm
On♂️:
Joan31 wrote:O dzięki, fajnie wypisane😊 Narazie zrobię sobie etap I żeby mieć pogląd na sytuację zobaczymy co z tego wyjdzie 😊
Trzymam kciuki żeby wszystkie badania wyszły perfekcyjnie 😊Ona♀️:
-PCOS
-Cukrzyca typ 2
-Hiperandrogenizm
On♂️:
Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️