Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Czerwcowe staraczki :)
Odpowiedz

Czerwcowe staraczki :)

Oceń ten wątek:
  • Roza86 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno kiedyś tyłozgięcie było uważane za patologię, a teraz uznawane jest za normę, choć rzadziej się je spotyka niż przodozgięcie.
    Ja też mam tyłozgięcie i tak czytam, że trochę nas jest...

A jest któraś w 19 dc? ;) Boszee to czekanie... I zero objawów, które wywołałyby myśl: "Teraz to na pewno jestem w ciąży!!" Heh...

3jgxikgnd94s7ub1.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam 3 rocznicę, ale z racji pracy dziś miałam randkę z mężem :) Miałam nadzieję, że będą dwie krechy, ale późniejsza owulacja była i na testowanie za wcześnie. Wierzę, że limit dojrzałych truskawek nie został wyczerpany.

Emiliana gratuluję podwójnego szczęścia!

Awf3p2.png
  • Zieziulka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jest któraś w 19 dc? ;) Boszee to czekanie... I zero objawów, które wywołałyby myśl: "Teraz to na pewno jestem w ciąży!!" Heh...[/QUOTE]

Ja jestem w 21 dc więc blisko Ciebie i też zero konkretnych objawów. Tak się zastanawiałam, że i tak wole czekać na testowanie niż na owulację, ale też chciałabym już wiedzieć.

kasieniaczek gratuluję 3 rocznicy :)

⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

• Czincja Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nadal brak termin @ na sobotę wiec jeszcze jutro. Nowy cykl z clo + metformina + pergnyl + pełen monitoring :) . Chyba ze brak owu to skończy się przed pergnylem he he

6 CS pierwszy z clo i pregnyl
    30.03.2017 - Aleksander ❤️
    13.01.2015 - Anastazja ♡
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieniaczek to wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ;) i spełnienia marzenia :D

Róża a ja mam wrażenie, że większość ma tyłozgięcie :P

• kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Mąż mnie podkusił i zrobiłam dziś test w 12 dpo ale jakby w wybielaczu był zamoczony. Czysty, czyściutki, no poza jedną brzydką krechą.

Awf3p2.png
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś wstałam z mdłościami... I lekkim bólem piersi. mój od razu, że nie potrzebnie to zarejestrowałam na badanie nasienia... Poszła w ruch krótka piłka : może i głupia jestem ale tyle szczęścia to nie mam xD
    ot humor z rana :P

misKolorowy, vitae13 lubią tę wiadomość

17.11.17-poronienie całkowite
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja może akurat :*

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taa... wolę poczekać do 2.07

17.11.17-poronienie całkowite
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA_S wrote:
    ja dziś wstałam z mdłościami... I lekkim bólem piersi. mój od razu, że nie potrzebnie to zarejestrowałam na badanie nasienia... Poszła w ruch krótka piłka : może i głupia jestem ale tyle szczęścia to nie mam xD

No to pojechałaś po bandzie. Ja tam Ci jednak życzę, żeby szczęście w końcu się uśmiechnęło do Ciebie :) Dopiero będzie gadanie, jak się okaże, że rzeczywiście niepotrzebne będą badania nasienia. Już to widzę ;)

AJA_S lubi tę wiadomość

Awf3p2.png
  • Czincja Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam bym chciała wiedzieć ile mam żywych plemników he he:) mężczyźni są beznadziejni :)

Roza86 lubi tę wiadomość

13.01.2015 - Anastazja ♡
  • Czincja Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ 1 dc zaczął się w nocy także zaczynam od nowa:)

13.01.2015 - Anastazja ♡
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie zawitała @ kolejny cykl kolejne niespodzianki 4 cs :) z clostibegyt

Bianka4 lubi tę wiadomość

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Olcc. Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA_S wrote:

Życzę Ci, żeby akurat teraz kiedy się tego nie spodziewasz i nastawiasz się na badania plemnisiów, się udało :*

AJA_S lubi tę wiadomość

7 cs szczęśliwy
    f2w33e3kfq66sy2y.png
  • vitae13 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA_S wrote:

AJA, ja to Ci bardzo kibicuje :)

U mnie raczej miesiąc stracony... Czy to możliwe żebym weselichem przegoniła owulkę? Normalnie pojawia sie 19-20 dc a tu nic. 18.06 byliśmy na weselu ale kurde blaszka aż takich szaleństw nie było :)
    Wykres kiepski, wzrosty i spadki tempki.
    Trza się szykować na lipcówki pewnie...

AJA_S lubi tę wiadomość

CHŁOPCZYK OLEK :)
    qjn3p1.png1kjSp2.png
  • Zieziulka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to sprytne urządzenie pokazuje, że jakbym była w ciąży to termin mam na 8 marca - Dzień Kobiet- w sumie nie pogardziłabym prezentem ;) Ale za wcześnie na testy.

⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie, że muszę poczekać chyba do październikówek...

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieziulka wrote:
    Mi to sprytne urządzenie pokazuje, że jakbym była w ciąży to termin mam na 8 marca - Dzień Kobiet- w sumie nie pogardziłabym prezentem ;) Ale za wcześnie na testy.
    Mi na 7 marca wyliczylo termin ;)

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomyśleć, że według pierwotnego planu biegałabym z wózkiem po okolicy.

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już powinnam mieć ok. roczne dziecko i być w ciąży z kolejnym :D

Mam 6 rodzeństwa, 3 z nich ma dzieci i żadne z nich nie miało problemów z ciążą.

Ale na szczęście rodzice wiedzą, bliżsi przyjaciele też i Nas wspierają i nie mamy zbyt wielu sytuacji, w których ktoś pyta czemu jeszcze nie chcemy dzieci??!!!
    No i poza tym kupiliśmy mieszkanie, które w sierpniu będziemy wykańczać więc pewnie pozostałe osoby myślą, że zaczniemy starania po zrobieniu mieszkania.

Już mnie brzuch pobolewa, oby @ przyszła w niedzielę, terminowo.

‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ