Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Czerwcowe staraczki :)
Odpowiedz

Czerwcowe staraczki :)

Oceń ten wątek:
  • darek Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny :) Ogólnie wydaje mi się, że jak na mnie to dość wysoka temperatura chociaż moge się mylić:)
    Wyższej jak do tej pory u siebie nie zaobserwowałam. Dodatkowo temperatura ciała u mnie zwykle trzyma się na poziomie 35.5-36
    Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz. Kilka dni po owu, nie pamiętam kiedy konkretnie, przez kilka dni miałam multum białego,lekkiego, rozciagliwego śluzu. A po owu jak byłam potwierdzić,że owu byławiecka goni powiedziała że w macicy widać ładny śluz. Może to coś znaczyć?

Wizyta:
    Wizyta: 16.09.2016
    Szpital: 20.09.2016
    Prenatalne 22.09.2016
    hchy9jcgqql15z4o.png

Kropek :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same dobre wróżby ;) baaaaardzo się cieszę!!!

• Zieziulka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż właśnie sadzi swoje pierwsze drzewo jest to mała sosenka bośniacka nie sięga mi nawet do kolan :)

To nasz pierwszy wspólny dom, nasz pierwszy wspólny ogród czy dam mu kiedyś syna, w ogóle dziecko ?

Nostalgiczny wieczór....

⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno:) od czegoś trzeba zacząć! Dwie rzeczy już macie, czas na trzecią :)

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was zaszła w ciążę zużywając clostibegyt? Bo często lekarze dają to na uregulowanie cykli

f2w3k0s3plke7odf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was zaszła w ciążę zużywając clostibegyt? Bo często lekarze dają to na uregulowanie cykli

Ja zaszłam przy dawcę 2x1tabletka dziennie. No ale straciłam to maleństwo. Ale moge powiedzieć ze pomogło

• Roza86 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieziulka wrote:

Ja jeszcze walczę o czerwiec, testuje tak ok 29.06 o ile wcześniej nie pęknę i nie zatestuje :) Jak się nie uda to dołączę tam do lipca do Ciebie i dziewczyn.

A tak w ogóle to kto tu ze mną jeszcze liczy na czerwiec? Czy sama zostałam ? Coraz nas tu mniej jak widzę.

Zieziulka, ja też testuję na koniec czerwca - (30.06) Uwzięłam się na ten czerwiec - raz testowałam i nici, ale jak to się mówi do DWÓCH razy sztuka!!! ;)

No to czekamy na Wielkie Testowanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja tylko modlę się, żeby mi się znów plamienia nie zaczęły 5 dni przed terminem @, bo w przeciwnym razie test to tylko formalność - potwierdzenie, że nie jestem...

3jgxikgnd94s7ub1.png
  • Zieziulka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz! Ja już nieopatrznie zaopatrzyłam się w 3 testy ciążowe (w aptece Dom Leków były za 5 zł), więc obawiam się, że też zatestuje wcześniej, ale jak nic nie wyjdzie to pewnie i w dniu spodziewanej @ czyli 29.06.

• Zieziulka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa wrote:
    Na pewno:) od czegoś trzeba zacząć! Dwie rzeczy już macie, czas na trzecią :)

No właśnie mam nadzieję, że nie wyczerpałam limitu szczęścia....

• kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zieziulka ja mam termin @ na 26 czerwca. Dziś, w 12 dpo był negatywny, śnieżnobiały. Przez chwilę pobolewało mnie na @, ale teraz przeszło. Wyjątkowo w tym cyklu mnie mam bólu głowy, który na 2-3 dni wcześniej zwiastował @. Temperatura nie napawa optymizmem i nastawiam się na jutrzejszy spadek, ale dopóki nie ma @ nadzieja się tli.

Z testujących została jeszcze xBUMx, ale chyba bardziej udziela się w innych tematach.

Awf3p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieziulka wrote:

Tez czasem mowię ze juz za dużo dostaliśmy, dlatego teraz mamy pod gore... Ale w końcu na szczyt dotrzemy ;)

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieziulka wrote:
    Na pewno nie ;) uciekam z czerwcówek, nic tu po mnie.

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa wrote:
    Na pewno nie ;) uciekam z czerwcówek, nic tu po mnie.

Wpadaj do lipcowych. Powspieramy sie dalej <3

• Zieziulka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba zamykamy ten temat czerwcowy pomału, dziś nie wytrzymałam i zrobiłam test 10 dpo i czysty jak łza także, pewnie nici z tego to może też już się zapisze na lipiec :)

• kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieziulka wrote:
    To chyba zamykamy ten temat czerwcowy pomału, dziś nie wytrzymałam i zrobiłam test 10 dpo i czysty jak łza także, pewnie nici z tego to może też już się zapisze na lipiec :)

10 dpo to jeszcze nic straconego. Może być za wcześnie na dwie kreski. Coraz mniej nas na czerwcowych, ale ja tam wierzę, że jeszcze limit czerwcowych kresek się nie wyczerpał :) Rosa ma obiecujący wykres, u Ciebie też ładna temperatura, zobaczymy :) Na lipcowy wątek zdążymy się jeszcze zapisać ;)

AJA_S lubi tę wiadomość

Awf3p2.png
  • Zieziulka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieniaczek ja też sobie mówię, że jeszcze za wcześnie, ale chyba byłby jakiś cień cienia, a tu nic. Ale tak na serio to poczekam oczywiście do @, cuda się przecież zdarzają ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieziulka wrote:
    kasieniaczek ja też sobie mówię, że jeszcze za wcześnie, ale chyba byłby jakiś cień cienia, a tu nic. Ale tak na serio to poczekam oczywiście do @, cuda się przecież zdarzają ;p
    Powiem Ci ze w pierwszej ciąży 11 dpo nawet cienia nie miałam a 13 dpo pięknego bladziocha :)

• Roza86 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieziulka wrote:

Nie ma zasady! Mówię na podstawie galerii zazielenionych wykresów. Jedne dziewczyny miały pozytywy w 10 czy 11 pdo. Inne robiły testy dużo później i nic, a też były w ciąży!

Abby - ja nie wyganiam, ja tylko pytam, co Ty tu jeszcze robisz? Nie wywiało Cię na fioletową stronę? :) Pozdrawiam i mocno trzymam kciuki za to małe serduszko!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 10:08

3jgxikgnd94s7ub1.png
  • Zieziulka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że to zależy od długości cyklu ja mam 28 dniowe, więc niedługie.

_Abby_ nas tu widzę twardo wspiera :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 10:20

• Zieziulka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam sobie raz jeszcze na galerie wykresów i rzeczywiście znalazłam kilka ciążowych, że miały test negatywny, a za 2-3 dni pozytywny....

kasieniaczek może to nadzieja dla nas!

‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ