SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Czerwcowe staraczki :)
Odpowiedz

Czerwcowe staraczki :)

Oceń ten wątek:
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulkk88k raczej bedzie pozytywnie :) ja tez tak miałam zeszłej ciazy :) zrobiłam test wieczorem negatywny, potem rano negatyw poszłam pod szybki prysznic- wychodze a tam pozytyw :) szybko przeszukałam śmietnik, znalazłam tamten z wieczora a tam tez pozytyw :P takze ja juz bym sie po cichutku cieszyła :) a my mozemy gratulować ;)

atdc2n0anx2cx72s.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    tylko, że ja nie miałam jeszcze owulacji :)
    Moze cykl bezowulacyjny :(

zonaboba lubi tę wiadomość

atdc2n0anx2cx72s.png
  • 88 Znajoma

Wysłany: 30 maja 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie jestem w stanie nic dokładnie powiedzieć o ostatnim cyklu. Przerwalam dwa miesiące temu monitoringi u ginekologa, gdyż mieliśmy z mężem tragedie rodzinna i wszystko mi się kompletnie rozregulowalo. Pierwszy ciążę straciłam w zeszłym roku i teraz już dmucham na zimne. Dziękuję Wam za wszystkie wypowiedzi

• panan12 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no też lis obstawiam że albo bezowulacyjny albo jeszcze przyjdzie bo czasem miałam cykle po 60 dni ;]muszę cierpliwości. W piątek wyszedł mi progesteron 0,194 , chcę powtórzyć końcem tygodnia czy coś rośnie czy stoi w miejscu. A może się przesunąć przez stres?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • zonaboba Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo bezowulacyjny po Twoich temp i negatywnych testach to widac moze owy jeszcze bd niewiadomo ale tem sluz swiadczy ze jeszcze jej dzis nie bd :(

To nasz 50 cs +10 na luzie <3 Na OVU od 04.2014r.
    26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI :(

• panan12 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niedawno tak miałam że w styczniu miałam okres i wszystko spoko a kolejny przyszedł w marcu dziwne to u mnie :) póki nie krwawie to zawsze nadzieja jest :) tylko dziwne że mam całe majtki mokre i muszę wkładki nosić, może estrogeny działają może się coś ruszyło tam....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 14:44

f2w3k0s3plke7odf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuteczka91 wrote:
    Dzisiaj pozytyw jak nic- mi po tygodniu dopiero ciutke wyblakły. Wczorajszy mój owulacyjny po 5 minutach były dwie takie same kolorystycznie kreski a po 30 min testowa była ciemniejsza. Do dziś się taka utrzymuje

a widzialas jej test wczorajszy? zerknij na 67 strone.

• lis87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykl 60 dni to dość duzo, Twojej gin to nie zmartwiło? Przeczytałam, ze zbyt długie cykle, bezowulacyjne czasami i skąpe krwawienia mogą byc przyczyna zbyt wysokiej prolaktyny, badz tarczyca lub policystyczne jajniki. Moze warto pomysleć nad tym :) jeszcze masz czas aby sie przygotowac, bo jak bedzie sie to powtarzało to tylko sobie wydłużasz czas oczekiwania a i tak moze nie obejść sie bez diagnozy. Warto wiedzieć co w trawie piszczy :)

atdc2n0anx2cx72s.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie tak myślałam ale badałam tarczycę wyszła w normie, prolaktyna też. a jak zbadać PCO czy się ma? robiłam tsh 24.11.2015 i wyszedł wynik 1.09

normy:
    min 0.270
    max 4.200

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 14:54

f2w3k0s3plke7odf.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia89 wrote:
    szatynka a mnie sie wydaje ze one wyszly takie same. tylko ten z wczoraj wyblakł.porownaj sobie wczorajsze zdj jakie nam wyslalas. na 67 stronie watku masz wczorajszy test i on jest taki sam wedlug mnie co dzisiejszy test.

no właśnie wczorajszy coś wyblakł. Dziś zupełnie inaczej wygląda niż wczoraj bo dziś wygląda na negatyw a wczoraj wyglądał na plus. Idzie zgłupieć z tymi testami.
    I teraz nie wiem czy jednak i wczorajszy dzień zaznaczyć że test owu pozytywny?

Mąż mówi że tylko skończy pracę do bierze się do roboty :P

Mignona ja kiedyś czytałam, że po owulacji może być tak że czuję się takie ćmienie jajnika z którego była owulka, to normalna rzecz więc spoko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 14:55

09.06.2010r. - 💙

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3

07.06.2017r - 💙
  • asiaa1987 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pcos na pewno badanie lh i fsh, ich stosunek powinien wynosić ok 1. Jak wychodzi powyżej 1,5 to może wskazywać na pcos, na pewno też badanie usg jajników.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 14:53

31.08.2017 Moja kochana córeczka przyszła na świat
    3330 gram 54 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis widze zmienilas avatara ;) ale z Ciebie laska ;) i słodki piesio :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panan co lekarz powiedzial na twoje dlugie cykle? napewno sie o to pytal.

• lis87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze zrób cały pakiet tarczycowy, ja pamietam, ze tarczyce miałam 2,3 i mowila ze to za duzo na starania- teraz mam 1,5 :) co do jajników ja robiłam AMH i wyszła troszkę wyższa wtedy było podejrzenie

atdc2n0anx2cx72s.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia89 wrote:
    Lis widze zmienilas avatara ;) ale z Ciebie laska ;) i słodki piesio :)
    Ah bo tyle tu z Wami jestem i ciagle patrzę ta tej dziwny moj avatar to pomyslałam ze bedzie miłej jak Nas poznacie :) to jest Krakers :) dziekuje za komplement

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 15:00

atdc2n0anx2cx72s.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dał mi lekarz ovarin castagnus na wyregulowanie cykli :) jak mi przyjdzie @ to powtórzę prolaktynę, zrobię fsh i lh w odpowiednim dc. A progesteron zrobię za 3-4 dni. W kwietniu miałam podobny przypadek że cykl już miał 20 kilka dobrych dni poszłam na progesteron 0,711 se myśle przekwitanie heh, powtórzyłam za 3 dni i było już 1.03 faza owulacji i 3 dni później poszłam do lekarki i było ciałko żółte na usg tylko oczywiście nie współżyłam wtedy bo się nie dało ;/

f2w3k0s3plke7odf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobry pomysl, mysle ze i ja zmienie avatara niedlugo ;)

lis87 lubi tę wiadomość

• lis87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiaa1987 wrote:
    Przy pcos na pewno badanie lh i fsh, ich stosunek powinien wynosić ok 1. Jak wychodzi powyżej 1,5 to może wskazywać na pcos, na pewno też badanie usg jajników.
    Tego to ja nie wiedziałam :) dzieki, moze byc potrzebne jak sie nie uda w tym cyklu :) a LH w którym dniu najlepiej zrobic?

atdc2n0anx2cx72s.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia89 wrote:
    no dobry pomysl, mysle ze i ja zmienie avatara niedlugo ;)
    Byłoby Nam bardzo miło :) w końcu sie tutaj znamy :) wiemy kiedy ❤️ I inne z tym związane rzeczy a nawet nie wiemy jak wyglądamy :) w końcu spędzimy tu ze soba troche czasu i na rozmowom i na fiolecie pozniej :)

atdc2n0anx2cx72s.png
  • zonaboba Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej w 3dc robis wszystko ja zrobilam tez prolaktyne ale slyszalam ze sie ja powinno wykonywac 7dpo i tak mam zamiar zrobic:)

To nasz 50 cs +10 na luzie <3 Na OVU od 04.2014r.
    26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI :(

‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ