Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Czerwcowe staraczki :)
Odpowiedz

Czerwcowe staraczki :)

Oceń ten wątek:
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    ja już zgłupiałam powiedziałam swojej Pani od wykresów że wziełam progesteron a ona że nie powinnam jeszcze że po owulacji bo pęcherzyk mi rośnie ale mówiła, że idzie teraz na zjazd Rotzera u nas jest i zapyta się córki jego co o tym myśli.
    Panan ale mówiłyśmy, że duphaston nie blokuje owu-nasi lekarze tak powiedzieli, twoja ma inne zdanie chyba...no to nie wiem, musisz sama podjąć decyzje

atdc2n0anx2cx72s.png
  • nitta32 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosze pomóżcie mi, powiedzcie co myślicie.
    Obserwuje swoją płodność od 14 cykli tj mierze temp, sprawdzam szyjkę, robie testy owulacyjne... Chociaż moje cykle nie są regularne (27-36 a najczęściej, 29-31dni) to zgdonie z moimi obserwacjami owulka nigdy nie była wcześniej niż 16 dnia cyklu. Myślicie, że mogę kierować się tym co było i uznać, żę owu będzie 16 dnia lub później? Staramy się z mężem próbować 3 dni przed owulką bo chcielibyśmy zwiększyć szanse na poczęcie córki. Wiem, że mogę zostać skrytykowana, że wymyślam...ale dla mnie to ważne. Proszę nie oceniajcie mnie

zem3x1hpkw9psn8g.png
    18cs
    r904m5w.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja druga ciąża i powiem Wam że początki zupełnie inne od poprzedniej.
    W pierwszej w dniu spodziewanej @ nie przyszła tylko pojawiły się dwie krechy, zero plamień. A teraz miałam normalną miesiączkę mimo ciąży. Od paru dni mnie mdliło, cycki wrażliwe nie pisałam o tym bo raz że pewnie byście mnie wyśmiały bo mam 13dc i dopiero 3dpo a dwa że sama nie wiązałam tego z ciążą, no bo jak skoro okres miałam niedawno, a 3dpo to za szybko na jakikolwiek objawy ciążowe a tym bardziej na II krechy. Pisałam Wam o moich dodatnich testach owu, to już 5 dzień kiedy jest pozytyw. Jedna z dziewczyn na innym wątku pisała że czase4m testy owu wychodzą pozytywne w czasie ciąży. No i tak sobie pomyślałam, mam dwa testy ciążowe, są mdłości i cyce wrażliwe, 5 dzień tłusta krecha testowa na teście owu no nic siknę od tak z ciekawości. Oczy mało mi z orbit nie wystrzeliły jak po chwili pojawiła się druga kreska.
    Na to wygląda że to mój 6 tydzień ciąży.
    Dzwoniłam do mojego ginka ale akurat jechał samochodem i prosił abym zadzwoniła ok 15ej to mi wyznaczy termin wizyty.
    A jutro idę na badanie krwi bo moja dr endokrynolog w razie ciąży prosiła powtórzyć tsh i dodatkowo ft4 zrobić, to od razu i betę zrobię.
    Endo na wcześniejszej wizycie przepisała mi jodid i kazał brać jak ciąża zostanie stwierdzona przez gina, no ale ja już zacznę od dziś brać.
    Dalej jestem w szoku.

AJA_S, lis87, Olcc., Nuteczka91 lubią tę wiadomość

<3 zem3j48aw2uaagxd.png <3
    <3 zem3wn15b4i4bt7c.png <3

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lis87 wrote:
    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!! to wspaniale :)

dzięki
    jutro beta i powinnam mieć wynik ok 18ej przez neta to wszystko się wyjaśni :)

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisku nie chce robić testu i szczerze wolę też nie iść do gina... raczej liczyłam że mnie zbesztacie że wymyślam :')
    Jedziemy na rybki więc może wyluzuje... choć znów z nerwów dopadły mnie mdłości (refluks na tle nerwowym wcale nie pomaga w zajściu w ciążę :/ )

Szatynka wielkie wielkie gratulacje :* :* :* :*

Nitta a robiłaś może monitoring? Może warto o tym pomyśleć

17.11.17-poronienie całkowite
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatynka...poszlałaś...gratki!!!

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje szatynka!!:) moja swagierka tez miala slaby okres a w ciazy była. Lis ona nie mówiła że blokuje owu tylko niepotrzebnie przyjdzie krwawienie oto jej chodziło i niewie czy jest sens brać bo pęcherzyk mi rośnie dopiero i może przyjść owu za tydzień np, dwa i po co mam krwawić, że chyba czeka mnie długi cykl :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 12:14

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Olcc. Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka, wielkie gratulację!!!!! ....taką niespodziankę to ja rozumiem :D aż mi się ryjek cieszył jak czytałam :D

7 cs szczęśliwy
    f2w33e3kfq66sy2y.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny. Ciąża z zaskoczenia. To ja w tym cyklu regularnie mierzę tempkę, od 8dc stosuję testy owu, z mężem współżyję z myślą o zaciążeniu tylko że ja nie widziałam że już w niej jestem. Ta miesiączka mnie porostu wprowadziła w błąd.
    Mam nadzieję że miesiączka mimo ciąży to nic złego.
    od ok 4 dni mnie mdli, suty wrażliwe.

Fiolk@, Emiliana lubią tę wiadomość

• lis87 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    dzięki dziewczyny. Ciąża z zaskoczenia. To ja w tym cyklu regularnie mierzę tempkę, od 8dc stosuję testy owu, z mężem współżyję z myślą o zaciążeniu tylko że ja nie widziałam że już w niej jestem. Ta miesiączka mnie porostu wprowadziła w błąd.
    Mam nadzieję że miesiączka mimo ciąży to nic złego.
    od ok 4 dni mnie mdli, suty wrażliwe.
    a kochana jak serduszkowaliście? jesli mozna wiedzieć :)

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Tyczka Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatynka, gratulacje :):):)

Moja przyjaciolka miala obfite krwawienia w czasie przewidzianych miesiaczek do 4 miesiaca. Kiedy dowiedziala sie o ciazy, najpierw wysmiala lekarza. Ciaze donosila, dziecie - juz 9-cio letnie - ma sie dobrze.

• lis87 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znaczy nie jak w sensie pozycje :P a jak często w czasie i przed owu :D

atdc2n0anx2cx72s.png
  • kika77 Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje szatynka! :D
    To ci dopiero fasolka :)

Szczęściu trzeba pomagać..
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulację Szatynka :) świetne wieści
    Ja wczoraj byłam na becie wynik 182,5 mIU/ml.
    Nie wiem czy to dużo czy mało, ale jutro też idę to zobaczę jaki będzie przyrost. Pozdrawiam wszystkie czerwcóweczki. Owocnych starań kochane! :*

Emiliana lubi tę wiadomość

w5wqio4puxjzt1om.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lis87 wrote:
    a kochana jak serduszkowaliście? jesli mozna wiedzieć :)

w zeszłym cyklu to 4dc, 5dc, 6dc, 7dc, 8dc, 10dc i 11dc.
    A w tym cyklu na wykresie widać

lis87 lubi tę wiadomość

• szatynka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyczka wrote:
    Szatynka, gratulacje :):):)

Moja przyjaciolka miala obfite krwawienia w czasie przewidzianych miesiaczek do 4 miesiaca. Kiedy dowiedziala sie o ciazy, najpierw wysmiala lekarza. Ciaze donosila, dziecie - juz 9-cio letnie - ma sie dobrze.

dzięki za tą wiadomość, nieco mnie uspokoiłaś, bo po chwili szoku, radości nastała panika czy oby to normalne że miałam 4 dni krwawienia w terminie @

• szatynka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lis87 wrote:
    znaczy nie jak w sensie pozycje :P a jak często w czasie i przed owu :D

a owu tak po temperaturach jakie mam spisane z zeszłego cyklu to myślę że była albo 12dc albo 13dc lub 14dc (choć 14dc to myślę że raczej nie) a pozycja klasyczna, a potem pupa do góry na kilka minut

lis87 lubi tę wiadomość

• misKolorowy Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatynka no gratulacje, takie super zaskoczenie :) to spokojnych 9 miesięcy ♥

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki wysłałam juz SMS do gin ale nie znam sie na nich totalnie :)
    LH: 8,2 faza folikularna 2,4-12,6
    FSH:4,82 faza folikularna 3,5-12,5
    Estradiol:23,18 faza folikularna 12,5-166
    Prolaktyna:22,96 normy 4,79-23,30

Chyba ta prolaktyna za duzo a moze tamtego za mało :/ sama nie wiem, czekam na wieści od gin i moze Wy cos doradzacie jak to interpretować :)

atdc2n0anx2cx72s.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis prolaktyna mogłaby być niższa. Jak wiesz to hormon stresu. Ja w stresowych okresach w życiu miałam podniesioną prolaktyne do tego stopnia, że z skutków mi "mleko" wyciekało.

Dziś zapisałam się do gina na 7 czerwca. Też muszę hormony zbadać.

Szatynka gratuluję - bardzo miłe zaskoczenie. Siedzę w pracy i musiałam ciekawie wyglądać szczęrząc się do komputera, gdy przeczytałam Twoją wiadomość :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 16:34

Awf3p2.png
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ