Czerwcowe staraczki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
panan12 wrote:ja już zgłupiałam powiedziałam swojej Pani od wykresów że wziełam progesteron a ona że nie powinnam jeszcze że po owulacji bo pęcherzyk mi rośnie ale mówiła, że idzie teraz na zjazd Rotzera u nas jest i zapyta się córki jego co o tym myśli.
-
Prosze pomóżcie mi, powiedzcie co myślicie.
Obserwuje swoją płodność od 14 cykli tj mierze temp, sprawdzam szyjkę, robie testy owulacyjne... Chociaż moje cykle nie są regularne (27-36 a najczęściej, 29-31dni) to zgdonie z moimi obserwacjami owulka nigdy nie była wcześniej niż 16 dnia cyklu. Myślicie, że mogę kierować się tym co było i uznać, żę owu będzie 16 dnia lub później? Staramy się z mężem próbować 3 dni przed owulką bo chcielibyśmy zwiększyć szanse na poczęcie córki. Wiem, że mogę zostać skrytykowana, że wymyślam...ale dla mnie to ważne. Proszę nie oceniajcie mnie -
To moja druga ciąża i powiem Wam że początki zupełnie inne od poprzedniej.
W pierwszej w dniu spodziewanej @ nie przyszła tylko pojawiły się dwie krechy, zero plamień. A teraz miałam normalną miesiączkę mimo ciąży. Od paru dni mnie mdliło, cycki wrażliwe nie pisałam o tym bo raz że pewnie byście mnie wyśmiały bo mam 13dc i dopiero 3dpo a dwa że sama nie wiązałam tego z ciążą, no bo jak skoro okres miałam niedawno, a 3dpo to za szybko na jakikolwiek objawy ciążowe a tym bardziej na II krechy. Pisałam Wam o moich dodatnich testach owu, to już 5 dzień kiedy jest pozytyw. Jedna z dziewczyn na innym wątku pisała że czase4m testy owu wychodzą pozytywne w czasie ciąży. No i tak sobie pomyślałam, mam dwa testy ciążowe, są mdłości i cyce wrażliwe, 5 dzień tłusta krecha testowa na teście owu no nic siknę od tak z ciekawości. Oczy mało mi z orbit nie wystrzeliły jak po chwili pojawiła się druga kreska.
Na to wygląda że to mój 6 tydzień ciąży.
Dzwoniłam do mojego ginka ale akurat jechał samochodem i prosił abym zadzwoniła ok 15ej to mi wyznaczy termin wizyty.
A jutro idę na badanie krwi bo moja dr endokrynolog w razie ciąży prosiła powtórzyć tsh i dodatkowo ft4 zrobić, to od razu i betę zrobię.
Endo na wcześniejszej wizycie przepisała mi jodid i kazał brać jak ciąża zostanie stwierdzona przez gina, no ale ja już zacznę od dziś brać.
Dalej jestem w szoku.AJA_S, lis87, Olcc., Nuteczka91 lubią tę wiadomość
-
Lisku nie chce robić testu i szczerze wolę też nie iść do gina... raczej liczyłam że mnie zbesztacie że wymyślam :')
Jedziemy na rybki więc może wyluzuje... choć znów z nerwów dopadły mnie mdłości (refluks na tle nerwowym wcale nie pomaga w zajściu w ciążę )
Szatynka wielkie wielkie gratulacje :* :* :* :*
Nitta a robiłaś może monitoring? Może warto o tym pomyśleć17.11.17-poronienie całkowite -
Gratulacje szatynka!! moja swagierka tez miala slaby okres a w ciazy była. Lis ona nie mówiła że blokuje owu tylko niepotrzebnie przyjdzie krwawienie oto jej chodziło i niewie czy jest sens brać bo pęcherzyk mi rośnie dopiero i może przyjść owu za tydzień np, dwa i po co mam krwawić, że chyba czeka mnie długi cykl
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 12:14
-
dzięki dziewczyny. Ciąża z zaskoczenia. To ja w tym cyklu regularnie mierzę tempkę, od 8dc stosuję testy owu, z mężem współżyję z myślą o zaciążeniu tylko że ja nie widziałam że już w niej jestem. Ta miesiączka mnie porostu wprowadziła w błąd.
Mam nadzieję że miesiączka mimo ciąży to nic złego.
od ok 4 dni mnie mdli, suty wrażliwe.Fiolk@, Emiliana lubią tę wiadomość
-
szatynka wrote:dzięki dziewczyny. Ciąża z zaskoczenia. To ja w tym cyklu regularnie mierzę tempkę, od 8dc stosuję testy owu, z mężem współżyję z myślą o zaciążeniu tylko że ja nie widziałam że już w niej jestem. Ta miesiączka mnie porostu wprowadziła w błąd.
Mam nadzieję że miesiączka mimo ciąży to nic złego.
od ok 4 dni mnie mdli, suty wrażliwe. -
Gratulację Szatynka świetne wieści
Ja wczoraj byłam na becie wynik 182,5 mIU/ml.
Nie wiem czy to dużo czy mało, ale jutro też idę to zobaczę jaki będzie przyrost. Pozdrawiam wszystkie czerwcóweczki. Owocnych starań kochane! :*Emiliana lubi tę wiadomość
-
Tyczka wrote:Szatynka, gratulacje
Moja przyjaciolka miala obfite krwawienia w czasie przewidzianych miesiaczek do 4 miesiaca. Kiedy dowiedziala sie o ciazy, najpierw wysmiala lekarza. Ciaze donosila, dziecie - juz 9-cio letnie - ma sie dobrze.
dzięki za tą wiadomość, nieco mnie uspokoiłaś, bo po chwili szoku, radości nastała panika czy oby to normalne że miałam 4 dni krwawienia w terminie @ -
lis87 wrote:znaczy nie jak w sensie pozycje a jak często w czasie i przed owu
a owu tak po temperaturach jakie mam spisane z zeszłego cyklu to myślę że była albo 12dc albo 13dc lub 14dc (choć 14dc to myślę że raczej nie) a pozycja klasyczna, a potem pupa do góry na kilka minutlis87 lubi tę wiadomość
-
Odebrałam wyniki wysłałam juz SMS do gin ale nie znam sie na nich totalnie
LH: 8,2 faza folikularna 2,4-12,6
FSH:4,82 faza folikularna 3,5-12,5
Estradiol:23,18 faza folikularna 12,5-166
Prolaktyna:22,96 normy 4,79-23,30
Chyba ta prolaktyna za duzo a moze tamtego za mało sama nie wiem, czekam na wieści od gin i moze Wy cos doradzacie jak to interpretować -
Lis prolaktyna mogłaby być niższa. Jak wiesz to hormon stresu. Ja w stresowych okresach w życiu miałam podniesioną prolaktyne do tego stopnia, że z skutków mi "mleko" wyciekało.
Dziś zapisałam się do gina na 7 czerwca. Też muszę hormony zbadać.
Szatynka gratuluję - bardzo miłe zaskoczenie. Siedzę w pracy i musiałam ciekawie wyglądać szczęrząc się do komputera, gdy przeczytałam Twoją wiadomośćWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 16:34