X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Czerwcowe staraczki :)
Odpowiedz

Czerwcowe staraczki :)

Oceń ten wątek:
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    ja już zgłupiałam powiedziałam swojej Pani od wykresów że wziełam progesteron a ona że nie powinnam jeszcze że po owulacji bo pęcherzyk mi rośnie ale mówiła, że idzie teraz na zjazd Rotzera u nas jest i zapyta się córki jego co o tym myśli.
    Panan ale mówiłyśmy, że duphaston nie blokuje owu-nasi lekarze tak powiedzieli, twoja ma inne zdanie chyba...no to nie wiem, musisz sama podjąć decyzje

atdc2n0anx2cx72s.png
  • nitta32 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosze pomóżcie mi, powiedzcie co myślicie.
    Obserwuje swoją płodność od 14 cykli tj mierze temp, sprawdzam szyjkę, robie testy owulacyjne... Chociaż moje cykle nie są regularne (27-36 a najczęściej, 29-31dni) to zgdonie z moimi obserwacjami owulka nigdy nie była wcześniej niż 16 dnia cyklu. Myślicie, że mogę kierować się tym co było i uznać, żę owu będzie 16 dnia lub później? Staramy się z mężem próbować 3 dni przed owulką bo chcielibyśmy zwiększyć szanse na poczęcie córki. Wiem, że mogę zostać skrytykowana, że wymyślam...ale dla mnie to ważne. Proszę nie oceniajcie mnie

zem3x1hpkw9psn8g.png
    18cs
    r904m5w.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja druga ciąża i powiem Wam że początki zupełnie inne od poprzedniej.
    W pierwszej w dniu spodziewanej @ nie przyszła tylko pojawiły się dwie krechy, zero plamień. A teraz miałam normalną miesiączkę mimo ciąży. Od paru dni mnie mdliło, cycki wrażliwe nie pisałam o tym bo raz że pewnie byście mnie wyśmiały bo mam 13dc i dopiero 3dpo a dwa że sama nie wiązałam tego z ciążą, no bo jak skoro okres miałam niedawno, a 3dpo to za szybko na jakikolwiek objawy ciążowe a tym bardziej na II krechy. Pisałam Wam o moich dodatnich testach owu, to już 5 dzień kiedy jest pozytyw. Jedna z dziewczyn na innym wątku pisała że czase4m testy owu wychodzą pozytywne w czasie ciąży. No i tak sobie pomyślałam, mam dwa testy ciążowe, są mdłości i cyce wrażliwe, 5 dzień tłusta krecha testowa na teście owu no nic siknę od tak z ciekawości. Oczy mało mi z orbit nie wystrzeliły jak po chwili pojawiła się druga kreska.
    Na to wygląda że to mój 6 tydzień ciąży.
    Dzwoniłam do mojego ginka ale akurat jechał samochodem i prosił abym zadzwoniła ok 15ej to mi wyznaczy termin wizyty.
    A jutro idę na badanie krwi bo moja dr endokrynolog w razie ciąży prosiła powtórzyć tsh i dodatkowo ft4 zrobić, to od razu i betę zrobię.
    Endo na wcześniejszej wizycie przepisała mi jodid i kazał brać jak ciąża zostanie stwierdzona przez gina, no ale ja już zacznę od dziś brać.
    Dalej jestem w szoku.

AJA_S, lis87, Olcc., Nuteczka91 lubią tę wiadomość

<3 zem3j48aw2uaagxd.png <3
    <3 zem3wn15b4i4bt7c.png <3

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lis87 wrote:
    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!! to wspaniale :)

dzięki
    jutro beta i powinnam mieć wynik ok 18ej przez neta to wszystko się wyjaśni :)

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisku nie chce robić testu i szczerze wolę też nie iść do gina... raczej liczyłam że mnie zbesztacie że wymyślam :')
    Jedziemy na rybki więc może wyluzuje... choć znów z nerwów dopadły mnie mdłości (refluks na tle nerwowym wcale nie pomaga w zajściu w ciążę :/ )

Szatynka wielkie wielkie gratulacje :* :* :* :*

Nitta a robiłaś może monitoring? Może warto o tym pomyśleć

17.11.17-poronienie całkowite
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatynka...poszlałaś...gratki!!!

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje szatynka!!:) moja swagierka tez miala slaby okres a w ciazy była. Lis ona nie mówiła że blokuje owu tylko niepotrzebnie przyjdzie krwawienie oto jej chodziło i niewie czy jest sens brać bo pęcherzyk mi rośnie dopiero i może przyjść owu za tydzień np, dwa i po co mam krwawić, że chyba czeka mnie długi cykl :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 12:14

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Olcc. Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka, wielkie gratulację!!!!! ....taką niespodziankę to ja rozumiem :D aż mi się ryjek cieszył jak czytałam :D

7 cs szczęśliwy
    f2w33e3kfq66sy2y.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny. Ciąża z zaskoczenia. To ja w tym cyklu regularnie mierzę tempkę, od 8dc stosuję testy owu, z mężem współżyję z myślą o zaciążeniu tylko że ja nie widziałam że już w niej jestem. Ta miesiączka mnie porostu wprowadziła w błąd.
    Mam nadzieję że miesiączka mimo ciąży to nic złego.
    od ok 4 dni mnie mdli, suty wrażliwe.

Fiolk@, Emiliana lubią tę wiadomość

• lis87 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    dzięki dziewczyny. Ciąża z zaskoczenia. To ja w tym cyklu regularnie mierzę tempkę, od 8dc stosuję testy owu, z mężem współżyję z myślą o zaciążeniu tylko że ja nie widziałam że już w niej jestem. Ta miesiączka mnie porostu wprowadziła w błąd.
    Mam nadzieję że miesiączka mimo ciąży to nic złego.
    od ok 4 dni mnie mdli, suty wrażliwe.
    a kochana jak serduszkowaliście? jesli mozna wiedzieć :)

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Tyczka Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatynka, gratulacje :):):)

Moja przyjaciolka miala obfite krwawienia w czasie przewidzianych miesiaczek do 4 miesiaca. Kiedy dowiedziala sie o ciazy, najpierw wysmiala lekarza. Ciaze donosila, dziecie - juz 9-cio letnie - ma sie dobrze.

• lis87 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znaczy nie jak w sensie pozycje :P a jak często w czasie i przed owu :D

atdc2n0anx2cx72s.png
  • kika77 Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje szatynka! :D
    To ci dopiero fasolka :)

Szczęściu trzeba pomagać..
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulację Szatynka :) świetne wieści
    Ja wczoraj byłam na becie wynik 182,5 mIU/ml.
    Nie wiem czy to dużo czy mało, ale jutro też idę to zobaczę jaki będzie przyrost. Pozdrawiam wszystkie czerwcóweczki. Owocnych starań kochane! :*

Emiliana lubi tę wiadomość

w5wqio4puxjzt1om.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lis87 wrote:
    a kochana jak serduszkowaliście? jesli mozna wiedzieć :)

w zeszłym cyklu to 4dc, 5dc, 6dc, 7dc, 8dc, 10dc i 11dc.
    A w tym cyklu na wykresie widać

lis87 lubi tę wiadomość

• szatynka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyczka wrote:
    Szatynka, gratulacje :):):)

Moja przyjaciolka miala obfite krwawienia w czasie przewidzianych miesiaczek do 4 miesiaca. Kiedy dowiedziala sie o ciazy, najpierw wysmiala lekarza. Ciaze donosila, dziecie - juz 9-cio letnie - ma sie dobrze.

dzięki za tą wiadomość, nieco mnie uspokoiłaś, bo po chwili szoku, radości nastała panika czy oby to normalne że miałam 4 dni krwawienia w terminie @

• szatynka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lis87 wrote:
    znaczy nie jak w sensie pozycje :P a jak często w czasie i przed owu :D

a owu tak po temperaturach jakie mam spisane z zeszłego cyklu to myślę że była albo 12dc albo 13dc lub 14dc (choć 14dc to myślę że raczej nie) a pozycja klasyczna, a potem pupa do góry na kilka minut

lis87 lubi tę wiadomość

• misKolorowy Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatynka no gratulacje, takie super zaskoczenie :) to spokojnych 9 miesięcy ♥

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki wysłałam juz SMS do gin ale nie znam sie na nich totalnie :)
    LH: 8,2 faza folikularna 2,4-12,6
    FSH:4,82 faza folikularna 3,5-12,5
    Estradiol:23,18 faza folikularna 12,5-166
    Prolaktyna:22,96 normy 4,79-23,30

Chyba ta prolaktyna za duzo a moze tamtego za mało :/ sama nie wiem, czekam na wieści od gin i moze Wy cos doradzacie jak to interpretować :)

atdc2n0anx2cx72s.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis prolaktyna mogłaby być niższa. Jak wiesz to hormon stresu. Ja w stresowych okresach w życiu miałam podniesioną prolaktyne do tego stopnia, że z skutków mi "mleko" wyciekało.

Dziś zapisałam się do gina na 7 czerwca. Też muszę hormony zbadać.

Szatynka gratuluję - bardzo miłe zaskoczenie. Siedzę w pracy i musiałam ciekawie wyglądać szczęrząc się do komputera, gdy przeczytałam Twoją wiadomość :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 16:34

Awf3p2.png
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ