Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie CZERWCOWE TESTOWANIE 2017- pierwszy powiew lata
Odpowiedz

CZERWCOWE TESTOWANIE 2017- pierwszy powiew lata

Oceń ten wątek:
  • madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaglądam tutaj i nie ma pozytywów,co jest? :(
    Mam nadzieję,że dopiero kropusie się pojawią i to prawdziwy wysyp.

Ja dzisiaj kolejna wizyta i bardzo się stresuje. :( badania wszystko wyszło w porządku ale jakieś takie poczucie niepokoju mam.

No i zostawiam wiruski &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 12:04

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Został mi wczorajszy obiadek i właśnie zajadam sie kalafiorem znowu Hahahah

Lunaris lubi tę wiadomość

• staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia8lenka wrote:
    Dziewczyny zaglądam tutaj i nie ma pozytywów,co jest? :(
    Mam nadzieję,że dopiero kropusie się pojawią i to prawdziwy wysyp.

Ja dzisiaj kolejna wizyta i bardzo się stresuje. :( badania wszystko wyszło w porządku ale jakieś takie poczucie niepokoju mam.

No i zostawiam wiruski &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Łapiemy wiruski ile się da!! Nic się nie martw. Dzidzia ma się świetnie pewnie!

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Ostatnio endokrynolog powiedział że jak będzie TSH powyżej dwóch to mam przyjść... Tyle że to było miesiąc temu ;) i przez ten miesiąc podskoczyło z 1,09 do 2,03... Dziwne to wszystko :/

Hmm u mnie na wyniku norma niby do 4, mnie wyszło 1,94 wiec uważałam, żę ok ale teraz się zaczęłam zastanawiać... w poniedziałek mam wizytę to zapytam dr ciekawe co powie o tym.

Agaaa kalafiorek :D dzis rano mi się zamarzył- po południu sobie ugotuję z tartą bułeczką mniam!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Został mi wczorajszy obiadek i właśnie zajadam sie kalafiorem znowu Hahahah

nie rob mi smaka, wczoraj wieczorem poszlam po ziemniaczki mlode, mizeria i koperek :P a dzis kalafiooooor :D taka mialam chcice :P

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam chyba 0.7 a po miesiacu wskoczylo na 1.8 jakos. I lekarz powiedzial ze to bardzo dobrze bo 0.7 to bylo za malo i ze to normalne ze wynik sie chwieje o 1..

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris ponoc przy staraniach THS powinno byc 1-1,5 :)

Bocianiątko, Lunaris lubią tę wiadomość

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Hmm u mnie na wyniku norma niby do 4, mnie wyszło 1,94 wiec uważałam, żę ok ale teraz się zaczęłam zastanawiać... w poniedziałek mam wizytę to zapytam dr ciekawe co powie o tym.

Agaaa kalafiorek :D dzis rano mi się zamarzył- po południu sobie ugotuję z tartą bułeczką mniam!
    Ja kiedyś robiłam tsh i wyszło mi 4 gin pow że za dużo powtórzyłam badanie w innym laboratorium w 3 dniu cyklu i wyszło 2.4 powiedziała że jest ok bo norma do 2.5. Bez żadnych leków. Teraz muszę zrobić na początku cyklu,

Lunaris lubi tę wiadomość

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tsh robili odrazu po pozytywnej becie, nigdy nie miałam problemu z tarczycą ale trzeba było sprawdzić i wynik był 1,39 wiec idealnie.

Czekam dalej ba magiczny tel od gina :p chce znac wyniki!!! Aaaaaa jestem bardzo niecierpliwym człowiekiem a jak pomyśle, ze transfer dopiero w następnym cyklu to aż mną trzęsie!!

Yoselyn82, Lunaris lubią tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Mi tsh robili odrazu po pozytywnej becie, nigdy nie miałam problemu z tarczycą ale trzeba było sprawdzić i wynik był 1,39 wiec idealnie.

Czekam dalej ba magiczny tel od gina :p chce znac wyniki!!! Aaaaaa jestem bardzo niecierpliwym człowiekiem a jak pomyśle, ze transfer dopiero w następnym cyklu to aż mną trzęsie!!

te jestem nie cierpliwa, chcialabym wiedziec wszystko tu i teraz. a jak sa jakies przeszkody czy trzeba czekac to jakas makabra! chcialabym zeby wszystko ukladalo sie po mojej mysli, ale coz nie zawsze tak jest...

❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    te jestem nie cierpliwa, chcialabym wiedziec wszystko tu i teraz. a jak sa jakies przeszkody czy trzeba czekac to jakas makabra! chcialabym zeby wszystko ukladalo sie po mojej mysli, ale coz nie zawsze tak jest...

Zawsze w życiu lubiłam planować najwazniejsze chwile a te plany wzięły w łeb :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 12:47

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:

skad ja to znam

❤️❤️❤️
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:

...lajf... najbardziej niespodziewane scenariusze pisze samo życie, mój syn pojawił się na świecie kiedy najmniej się tego spodziewałam i w zasadzie w najbardziej nieodpowiednim do tego momencie. Mam nadzieję, że wszystkie doświadczymy macieżyństwa -szczególnie te dziewczyny, które czekają na pierwsze dzieciątko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 12:54

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak mam być szczera to całe życie bałam sie, ze bede miec problem z zajściem w ciaze i proszę bardzo chyba se wykrakalam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 12:59

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia8lenka wrote:

Madziu powodzenia! Zawsze wizyty są stresujące. Niestety będą do momentu aż maleństwa będziemy mieć w ramionach. Trzymam kciuki za wizytę! <3

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy macie ochotę na truskawki a ja na arbuzy :p ślinotoku na samą myśl dostaję!! A najgorzej, że najlepsze mają w Biedrze, której koło mnie nie ma i co drugi dzień jeżdżę i kupuję :p

Cierpliwość się opłaca - ja musiałam prawie rok czekać zanim mogłam zacząć starania o bobasa, bo tyle czasu zajęła diagnoza, zabieg i leczenie.
    I trzymam kciuki za Wasze szczęście, żeby w końcu przyszło :)

Swoją drogą na męża też trochę musiałam poczekać, bo spotkałam go jak miałam 27 lat ;) ale też warto było :p

Bocianiątko, nowa na dzielni lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ale jak mam być szczera to całe życie bałam sie, ze bede miec problem z zajściem w ciaze i proszę bardzo chyba se wykrakalam :(

wydaje mi sie ze nie masz problemu zeby zajsc w ciaze, bo zachodzisz tylko problem tkwi w utrzymaniu ciazy i donoszeniu do samego konca.

❤️❤️❤️
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:

Ja też sobie wykrakałam, nie wiem czemu ale zawsze powtarzałam mojemu mężowi ze będzie problem...ale my w sumie całe życie mamy pod górkę - nic gładko nie idzie :(

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Ja też sobie wykrakałam, nie wiem czemu ale zawsze powtarzałam mojemu mężowi ze będzie problem...ale my w sumie całe życie mamy pod górkę - nic gładko nie idzie :(

czasami mam wrazenie ze moj jest urodzony pod szczeliwa gwiazda, czasem nie zdazy pomyslec czy starac sie o cos i jakos szybko dostaje to co chcialby. A ja? no wlasnie a ja mam tak pod gorke? mowie tutaj glownie o ciazy. Nigdy sie nie spodziewalam ze bede miala takie problemy, najpierw dlugo dlugo nic, potem jak zachodzilam to na krotko..

zycie jest takie nie sprawiedliwe..

Inne laski nie chca, krzywdza dzieci i bog wie co robia i maja bez problemu, patologia rozmnaza sie jak kroliki a my?

❤️❤️❤️
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ