X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie CZERWCOWE TESTOWANIE 2017- pierwszy powiew lata
Odpowiedz

CZERWCOWE TESTOWANIE 2017- pierwszy powiew lata

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    wydaje mi sie ze nie masz problemu zeby zajsc w ciaze, bo zachodzisz tylko problem tkwi w utrzymaniu ciazy i donoszeniu do samego konca.

Jak zwał tak zwał :/ 2 Anilki mam :( mam 25 lat i dzieci które moge odwiedzać przy pomniku dzieci utraconych, życie potrafi tak kopać po tyłku ze szok :(

Ale koniec tego zamulania o zasmucania!!!! Obym szybko dostała @ w tym cyklu i lecimy z nastepnym!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 13:48

Lunaris lubi tę wiadomość

• Bocianiątko Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Zawsze w życiu lubiłam planować najwazniejsze chwile a te plany wzięły w łeb :/
    To tak jak ja... Wedle moich planów powinnam być teraz w 6 miesiącu:P ale widocznie Ktoś tam na górze chciał inaczej...

event.png

🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Jak zwał tak zwał :/ 2 Anilki mam :( mam 25 lat i dzieci które moge odwiedzać przy pomniku dzieci utraconych, życie potrafi tak kopać po tyłku ze szok :(

Ale koniec tego zamulania o zasmucania!!!! Obym szybko dostała @ w tym cyklu i lecimy z nastepnym!!!

masz racje zycie kopie nas po tylku i to dosc mocno!

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    masz racje zycie kopie nas po tylku i to dosc mocno!

Wysłałam Ci zaproszenie :)

• gg88 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrnęłam do końca :) czytam was dzisiaj od 9 od 51 strony :) dużo się tu działo podczas mojej nieobecności.... Trzymam mocno kciuki za summer co do jutrzejszej bety :)

A te wszystkie ze smutnymi ostatnimi przejściami mocno przytulam...

Mój szczęśliwy miesiąc to był zawsze maj ale bobaskiem w czerwcu też nie pogardzę ;p

Flower proszę dopisz mnie na 30 czerwca :) a co zamknę ten miesiąc z II kreseczkami :)

Lunaris, Bocianiątko, Amy333, Karma88, Koliber, summer86 lubią tę wiadomość

Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2% w 2017

staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
    Morfologia nasienia 0% w 2022r
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Wysłałam Ci zaproszenie :)

przyjete :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • mała87 Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny przylaczam sie do was ja tetsuje 13 ☺

Bocianiątko, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    przyjete :)

Wysłałam Ci wiadomość :)

• adelcia Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,nie nadażam czytac tak szybko piszecie. w dodatku mam mega aktywna córkę obok,której wychodzą 4 zeby na raz,także mam tylko chwile :)

Ja uzywałam testów owu z allegro,takich białe opakowanie i różowe literki, 18,50 za 50sztuk. W pierwszej ciązy zaszłam w pierwszym mieisącu stosowania,teraz 3 cykl lecimy i zobaczymy. Byłam dziś na becie, 10dpo czekam na wynik :) Sikaniec nie wyszedł,mimo że przespałam ciągiem 6godz w nocy. miałąm mierzyć temp od nastepnego cyklu jakby się nie udało,ale chyba bez sensu- wstaję do dziecka i po kilka razy w nocy, czasem pobudka o 8 a czasem po 5 także u mnie to nie zadziala.

z innej beczki. Jak u was pogoda? Ja mieszkam 20km od Warszawy i dzis mega parno i chyba będzie burza.

Pozdrawiam owocnych starań :)

edit: Co do TSH to zaszłam w ciaże z wynikiem 3,6 (takiego mialam super endokrynologa,że nie widział w tym nic złego). Gin mi zbił po pierwszej wizycie do 0,9 i do końca ciaży brałam Euthyrox 37,5 i nie przekroczył mi 1,5. Robiłam badania 8mcy po ciąży i miałam nadal dobry TSh bez tego Euthyroxu. Nie rozumiem tego,ale ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 14:23

deaf234bd59751a3e2ce46fafae8735a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedlug moich planow to moje dziecko powinno juz miec niecale 6 lat.. takze ten..

Ja truskawki pomrozilam. Jutro biore sie za dzem. A jak nie bedzie padac to jeszcze na cmentarz pojade posprzatac. A pojutrze moze wezme sie za pierwsza czesc okien? Moze jak sie troche pogimnastykuje to przyjdzie okres:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie oglądam Ciaze z zaskoczenia. O serio??? Nic nie wiedziec do porodu???

Otwarłam sobie piwko jest tak gorąco ze nie wiem co wypić zeby sie ochłodzić :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 14:38

Lunaris, Koliber lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chętnie zjadlabym jakieś truskawy, arbuza czy cuś, a tu mdłości, mdłości, mdłości.. Nie wiem co zjeść, żeby nie zwymiotować, a do tego taki ślinotok, że w nocy poduszkę mocze :(
    Chyba muszę się zaopatrzeć w paczkę migdałów.

Flowwer lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie parno, pada i momentami pogrzmiewa - slask

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann89 wrote:
    U mnie parno, pada i momentami pogrzmiewa - slask

To pewnie do mnie dojdzie-krakow!! Zapowiadali niby nawałnice ale miałam nadzieje, ze jednak minie :( ale robi sie coraz duszniej i parniej :/

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Właśnie oglądam Ciaze z zaskoczenia. O serio??? Nic nie wiedziec do porodu??? :p

ha ha nam to nie grozi :D żadna fasolka po 6 tyg sie nie prześlizgnie ;)

Karma88, Czrna 81, Bocianiątko, aishee, Sarna84 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Olaaaa Debiutantka

Wysłany: 6 czerwca 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane staraczki! :)

Pisze do Was pierwszy raz ale juz musze bo inaczej nie wytrzymam!
    Staramy sie z Mezem "chwilke" mianowicie 37 miesiecy. Wyniki meza sa bardzo dobre a u mnie problem ciagle z TSH. Niedoczynnosc tarczycy- od 7 lat "normujemy".
    Od stycznia ´16 jestesmy w klinice leczenia nieplodnosci i mam stymulowane cykle dzieki którym w koncu mam owu i moje cykle staly sie mniej wiecej regularne a nie 3x do roku. W klinice równiez pierwszy raz unormowali mi TSH i od 2ch miesiacy jest na pozomie 1 a nie 6 :-)
    Oczywiscie co miesiac mam paranoje, wyszukuje u siebie objaw, testuje codziennie itd itp ale koniec konow nic z tego nie wynika.
    Jedyna ciaze biochemiczna mialam w maju 2015 i stracilam szybko bo na usg pokazali mi 2mm pecherzyk w 5 tyg a dzien pozniej sie z nim pozegnalam i od tamtej pory cisza.
    Jezeli w tym miesiacu nie "zatrybi" nic to 15.06 mam wizyte na której planowana bedzie pierwsza IUI.
    W tym miesiacu jest jednak inaczej, bo widze po temperaturze ze cos sie zadzialo w ostatnich dniach i od 2ch dni czuje ciagle takie "cmienie" i "ciagniecie" w dole brzucha i naprzemiennie w jajnikach.
    Do testowania jeszcze kilka dni (12.06) ale juz nie moge sie doczekac i szukam na necie czy takie ciagniecie moze byc objawem ciazy? Bóle miesiaczkowe pojawiaja mi sie zazwyczaj tydzien/poltora przed spodziewana @ a tym razem nic a nic. W ogole wyjatkowo w tym cyklu objawy na wykresie po owu zaznaczam jakby 'na sile' bo w zasadzie zadnych prawie nie mam... poza tym uczuciem w dole brzucha, którego nie idzie nazwac "bólem".

Dajcie prosze znac czy taki brak oznak i te cmienie w dole brzucha moga zwiastowac mój malenki cud?

I zerknicie tez prosze na mój wykres i dajcie znac co myslicie.

11.06 mam urodziny, to bylby najpieknieszy prezent jaki moglabym sobie wymarzyc!

Dzieki dziewczyny! Pozdrawiam Was bardzo i za wszystkie czekajace mocno trzymam kciuki! :-)

P.S. Sorry za brak polskich znaków ale w pracy nie mam dostepu :)

Anna Stesia, aishee lubią tę wiadomość

3 lata staran, oby sie uchowal mój malutki Cud <3
    3jgx3e3k8acgzp1k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola witamy. Stare dobre powiedzenie brak objawow to tez objaw, objawy jak na @ to tez objaw ciazy itp :p niestety nie możemy Ci zagwarantować ze to fasolek ale trzymam kciuki zeby tak sie stało :)

Olaaaa lubi tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mnie przeraża?
    Jeśli nie uda się w tym cyklu zajść to będziemy mieli bejbi po moich 30 urodzinach. Gdyby mi ktoś powiedzial 10 lat temu, ze zycie sie tak potoczy to bym nie uwierzyla... 4 lata starań, dwa aniołki i żadnego szkraba tu na ziemi.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaaaa - zrób test za 3 dni i będzie wiadomo :) wykres póki co bardzo ładny :)

Dziewczyny podeślijcie mi trochę tych burz!! W tym moim zakichanym Szczecinie prawie w ogóle nic nie ma :/ 2 razy błyśnie, 3 razy zagrzmi i koniec. Uroki mieszkania w sąsiedztwie Odry i Zalewu szczecińskiego - woda nic nie chce puścić.
    A ja tak uwielbiam burze!!!

Bocianiątko, Olaaaa, Flowwer, Lunaris lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Cynka Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaaaa, mam nadzieję, że u Ciebie będzie inaczej, bo u mnie ciągnięcie brzucha (którego nigdy wcześniej nie miałam) od ok. 4/5 dnia po owulacji zakończyło się dzisiaj @ :-( :-( :-(
    Trzymam za Ciebie kciuki. Może dostaniesz urodzinowy prezent :-)

Olaaaa lubi tę wiadomość

08.2006 - Mała Cynka :-)
    12.2015 - Aniołek [*] 8 tc - c. pozamaciczna, usunięty prawy jajowód
    09.2016 Aniołek [*] 6 tc - c. bioch
    01.2018 Aniołek [*] 9 tc
‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ