X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie CZERWCOWE TESTOWANIE 2017- pierwszy powiew lata
Odpowiedz

CZERWCOWE TESTOWANIE 2017- pierwszy powiew lata

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas czasami mam mysli ze gdyby maz znalazl sobie inna dziewczyne/zone to moze by juz mial dzieci i bylby szczesliwy/ mial by tematy z bratem na temat dzieci / wspolne wyjazdy a tak to jest zemna z osoba ktora nie potrafi dac mu dziecka

p.s chyba mam dzis taki dzien, placzliwy i dolujacy... nie bede smucic na forum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 14:41

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Na wyjezdzie i co dzien spotykam na ulicy kobiety w zaawansowanej ciazy albo z wozkami, tez sobie zadaje pytanie kiedy ja bede w ciazy i szla z wozeczkiem na spacer? moj maz mowi jak przechodzimy kolo placu zabaw ze kiedys tam pojdziemy z wlasnym dzieckiem, a ja sie pytam kiedy to nastapi i czy w ogole
    Agniechaaaa tak jak pisamysmy malo kogo obchodzi los innej osoby, patrza na siebie i tylko o swojej rodzinie by gadali.

Moja tesciowa by non stop gadala o wnukach, bo brat meza ma dwojke, a ja nie mam ani jednego i tylko Aniolki w niebie, tesciowa non stop mogla by o tych dzieciach gadac, ja rozumiem ze sie cieszy itp ale mi to sprawia bol wiedzac jaka jest u nas sytuacja. Smutne to jest.

Paranoja a ja koch docinki psob które wodze raz na ruski rok "moze czas na dziecko", albo "zapach sie Aga" albo "ja rozumiem ze wykształcenie jest ważne ale bez dzieci sie nie da a latka wam lecą" ha ha 25 lat i jyz mi wypominają :p

Mam taką jedna "ukochana" ciocie co najpierw dogadywała, ze bez ślubu mieszkamy a teraz ze bez dzieci a wiecie co jest najfajniejsze, ze jej wnuczka ma 30lat mieszka z jakimś gościem który nigdy sie na żadnej imprezie rodzinnej nie pokazał o dzieciach nie ma nawet mowy :O Ale Nam to do dogadania sa pierwsi

• gg88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba każda z nas miała taki moment planowania, dobrego czasu na ciąże :) ja też chciałam urodzić w tym roku, a jak na razie to nawet w ciąży nie jestem :)

pierwsze miesiące to były,że na pewno tym razem się udało a teraz to raczej już na spokojnie czekam do terminu @

właśnie kupiłam kolejną partię 50 testów owulacyjnych :) czas się przyszykować na kolejne miesiące bo z ostatniej partii pozostały już tylko 2, oby doszły do poniedziałku

Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2% w 2017

staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
    Morfologia nasienia 0% w 2022r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Malwas czasami mam mysli ze gdyby maz znalazl sobie inna dziewczyne/zone to moze by juz mial dzieci i bylby szczesliwy/ mial by tematy z bratem na temat dzieci / wspolne wyjazdy a tak to jest zemna z osoba ktora nie potrafi dac mu dziecka

MiLam zacytować nie polubić :/

Mam talie same mysli i one zadręczają mnie najbardziej

• Lucia88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas wrote:
    Ech te teściowe, może nie do końca rozumie Waszą sytuację i chce Was w ten sposób dopingować.

Tak, pewnie. A moja teściowa położna przynajmniej 2-3 razy w tygodniu jeździ na patronaże do noworodków, sprawdzać, jak się mają i czy są zadbane. No i oczywiście potem nam relacjonuje, jakie one słodkie, ile ważą i mierzą. A mój biedny M musi z nią jeździć jako kierowca.

PRZERWA W STARANIACH

29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech... W moim otoczeniu też pełno ciąż... A jak na ostatnim spotkaniu po latach ze znajomymi jedna koleżanka zapytała czy nie planujemy rodzeństwa dla córki to myślałam że wyjdę stamtąd... Ogólnie nie mam problemu z rozmową na temat drugiej ciąży ale jakoś nie chciało mi się psuć atmosfery. A moja mama też mi ciągle opowiada kto w ciąży kto urodził... Chyba stwierdziła że już mnie to nie rusza...

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lzy sie same cisna do oczu jak sie pomysli o tym wszystkim i ta bezradnosc ze sie nie przeskoczy pewnych rzeczy :(

Ale trzeba sie wziac w garsc, przynajmniej postarac sie. W koncu zaswieci dla nas sloneczko.

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Lzy sie same cisna do oczu jak sie pomysli o tym wszystkim i ta bezradnosc ze sie nie przeskoczy pewnych rzeczy :(

Ale trzeba sie wziac w garsc, przynajmniej postarac sie. W koncu zaswieci dla nas sloneczko.

Bierzemy sie w garść :D uśmiech i cyc do przodu! Ide ogarnę podłogi wyjątkowo M dzis wraca ;D

Karma88, Bocianiątko lubią tę wiadomość

• gg88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój M leży w domu z jakimś zatruciem pokarmowym, był godz w pracy i wrócił do domu bo dostał wymiotów...
    lipa jest taka że nie mogę zjechać z pracy bo czekam aż kolega wróci z delegacji i mnie zabierze autem bo tu nie ma jak onaczej dojechać... eh jeszcze 2-3 h w pracy...

Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2% w 2017

staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
    Morfologia nasienia 0% w 2022r
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam ostatnio w tv jakiś program-pokazywali takie oddziały dla porzuconych noworodków. Nie były to domy dziecka, jakieś placówki opiekuńcze raczej. Były tam dzieci od urodzenia do kilku miesięcy i wypowiadali się wolontariusze jak przychodzą pomagać. Pomyślałam, że jeśli się nie uda to będę musiała się jakoś pogodzić z tym. Wtedy poszukam w swoim mieście takiego ośrodka i zgłoszę się. Może będzie mi łatwiej a przy okazji coś dobrego dla tych dzieciaczków zrobię :)

Bocianiątko, Czrna 81 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Abs Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:

p.s chyba mam dzis taki dzien, placzliwy i dolujacy... nie bede smucic na forum.
    Nie można tak myśleć. Ja też tak kiedyś myślałam i podzieliłam się tymi myślami z moim mēżem. I wiecie co powiedział, że być może miałby i inną żonę z dzieckiem, ale to nie znaczy że byłby szczęśliwy i np mógłby już być po rozwodzie. No od razu mnie to uspokoiło. W sumie nie wiemy co byłoby gdyby... może jesteśmy mniej szczęśliwe z powodu braku dziecka ale za to mamy inne powody do szczęścia i trzeba to doceniać.

Lunaris lubi tę wiadomość

2016 Pawełek 28tc
    2018 Weronika moja największa radość
    2020 Piotruś moja druga największa radość
  • Abs Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio widzę w Twoim podpisie że straciłaś dzieciätko w 24tc. Jeśli nie jest to zbyt bolesne to może mogłabyś napisać co było przyczyną straty? Ja też jestem po późnej stracie i interesuje mnie wszystko co z tym związane.

2016 Pawełek 28tc
    2018 Weronika moja największa radość
    2020 Piotruś moja druga największa radość
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer nawet nie wiesz jak bardzo rozumiem Twoje obawy i jak mocno trzymam za Ciebie kciuki!

summer86 lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazwyczaj sie jakos trzymam, ale dzis jakis mam taki dzien, chyba hormony jeszcze buzuja we mnie po tym wszystkim!

❤️❤️❤️
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna jak sytuacja ?????
    Hopeless co u Ciebie ? Jak się czujesz?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, Kochana przyrost w normie :) Ja już się pozbierałam i wszystkie niedomówienia wyjaśniłam z kliniką. Generalnie w telegraficznym skrócie chodziło o podejście embriologa, który niczego nie tłumaczył i robił łaskę, że wogóle udziela jakichkolwiek informacji. A u nas maluchów jest piątka - 3 ładne zarodeczki i 2 leniuchy pozostawione do dalszej obserwacji. 1 z tej trójki mrozimy jutro, 2 podajemy - transfer o 12. Kibicuje pozostałej dwójce bałwanków, żeby nadrobiły i nie opuszczały rodzeństwa. Miałam dzisiaj pobierany progesteron i szał jak nigdy - 59pg!! :D W życiu nie osiągnęłam takiego poziomu, oby maluchy zostały pod serduchem na 9 miesięcy, szykuję im na razie chatkę. ;)

Agniechaaaa, staraczka1111, Sarna84, Bocianiątko, Czrna 81, summer86, bazylkove, emi2016, nowa na dzielni, Lunaris, 91Ewela09, AnnaManna, Amy333, madzia8lenka lubią tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • malka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn co są po poronieniu i łyżeczkowaniu. Czy czekałyście ze staraniami zalecane 3 cykle czy raczej nie?

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh człowiek płaci kupę kasy, a traktowany jest tak z góry i z łaską, że tylko awantura coś potrafi zdziałać.

Czyli trzymamy kciuki za całą piątkę! <3

innamorata88 lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy trzymamy! Szykuj im tam porzadna wysciolke!:D

innamorata88, Karma88 lubią tę wiadomość

• malka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer trzymam mocno za Ciebie kciuki! Staraj się nie denerwować. Wiem, że to nie proste. Umów się na wizytę. Jak na razie odpoczywaj i niestety musisz uzbroić się w cierpliwość. Będzie dobrze!

summer86 lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ