Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie CZERWCOWE TESTOWANIE 2017- pierwszy powiew lata
Odpowiedz

CZERWCOWE TESTOWANIE 2017- pierwszy powiew lata

Oceń ten wątek:
  • bazylkove Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Bazylkove kiedy będziesz miała wynik z histeroskopii?

Właśnie dziś dzwoniłam i jeszcze nie ma :/ w przyszłym tygodniu mam się dowiadywać.

Flowwer lubi tę wiadomość

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    Nam to każda najmniejsza górka będzie się podobać, my znad morza to wiesz ;)

a we wrześniu jest jeszcze ładna pogoda, czy trzeba zakładać śniegowce?

Ja od lat jeżdżę tylko we wrześniu. 2 lub 3 razy byłam w sierpniu i to był zły pomysł, bo wszędzie byli ludzie. We wrześniu śnieg jest mało pradopodobny (ostatnio spadł w czerwcu), ale często pada deszcz. No i jest rykowisko jeleni, co może za pierwszy razem przerazić, bo można pomyśleć, że to niedźwiedź. Czasem zatem może być zimniej, ale dobra kurtka i spodnie przeciwdeszczowe oraz świetne buty załatwią robotę. Zresztą ja wolę, żeby było trochę chłodniej, bo szybki marsz rozgrzewa, więc latem wypija się hektolitry wody.

Ja z kolei marzę o morzu, choć też boję się tego tłumu. Możesz polecić jakieś miejsce, gdzie nie ma dzikich tłumów. Potrzebuję jodu :-)

Lunaris, bazylkove lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Orla perć rozmarzyłam sie :D Sama jeszcze tam nie ide ale zdecydowanie jest w planach jak juz sie dorobię dobrego sprzętu pt. Genialne buty :D które juz trochę ze mną przejdą

Tak, dobre buty to podstawa! Ja w zeszłym roku zajeździłam moje na amen (ze szczytu schodziłam w bucie bez jednej podeszwy;-)) i w tym musiałam się szarpnąć na nowe.

• Milla_ Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Mam nadzieję że badałaś TSH i prolaktynę czasem zaburzają ovu. Jak tu czytasz to warto wykonać pare badań na własną rękę.

TSH robiłam w zeszłym tygodniu i było ok, zresztą mam niedoczynność tarczycy, prolaktyny dawno nie robiłam. Jak @ przyjdzie to mam se zrobić test poziomu hormonów żeńskich. Dodatkowo mam PCOS i w związku z tym biorę Metformin

f2wljw4z2jsklqz3.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer, jak Ty to robisz? O wszystkich pamiętasz, zawsze dopytasz, zatroszczysz się. Masz ogromną wiedzę, mogłabyś spokojnie udzielać tu porad jako ekspert, a w dodatku masz wielkie serducho, które wszystkim chce pomóc. Mimo że sama masz problemy i los Ci ciągle rzuca jakieś kłody pod nogi, to dla wszystkich masz tyle życzliwości. Jesteś wspaniałą gospodynią tego wątku!

Flowwer, Motomi7, kolka, Kazio14, -Monika-, Phnappy, ja1986, Abs lubią tę wiadomość

• bazylkove Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz to dobrze myślałam, żeby we wrześniu ruszać. Nam jelenie nie straszne, my pod domem regularnie mamy dziki z młodymi :D

Na pewno nie polecam półwyspu! Nie dość że stracisz pół dnia przez korki, to potem będziesz się przeciskać i szukać miejsca żeby usadowić pupę na ręczniku ;) już nie mówiąc o parawanie hehe, Sopotu też nie polecam.

Dzikich tłumów nie ma w Rewie, polecam spacer na cypelek, mało ludzi jest też na dzikiej plaży w Gdyni na Babich Dołach.

Anna Stesia lubi tę wiadomość

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Mówiłam Ci Kwiatuszku zakładaj własną praktykę! Będziesz mieć pacjentki z całej Polski, ba! z zagranicy też :)

Anna Stesia, Flowwer lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • bazylkove Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Flowwer, jak Ty to robisz? O wszystkich pamiętasz, zawsze dopytasz, zatroszczysz się. Masz ogromną wiedzę, mogłabyś spokojnie udzielać tu porad jako ekspert, a w dodatku masz wielkie serducho, które wszystkim chce pomóc. Mimo że sama masz problemy i los Ci ciągle rzuca jakieś kłody pod nogi, to dla wszystkich masz tyle życzliwości. Jesteś wspaniałą gospodynią tego wątku!

Flower że Tobie jeszcze nie płacą za te wszystkie porady ;) Powinnaś chociaż dostać od OF bezpłatny abonament jako najbardziej zasłużona i kochana duszyczka tutaj :) :*

Anna Stesia, Bocianiątko, Flowwer, Aneczka12 lubią tę wiadomość

1x HSG, 2x HSC,
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    O widzisz to dobrze myślałam, żeby we wrześniu ruszać. Nam jelenie nie straszne, my pod domem regularnie mamy dziki z młodymi :D

Na pewno nie polecam półwyspu! Nie dość że stracisz pół dnia przez korki, to potem będziesz się przeciskać i szukać miejsca żeby usadowić pupę na ręczniku ;) już nie mówiąc o parawanie hehe, Sopotu też nie polecam.

Dzikich tłumów nie ma w Rewie, polecam spacer na cypelek, mało ludzi jest też na dzikiej plaży w Gdyni na Babich Dołach.

Ooo, dzięki wielkie! Bardzo chciałabym pojechać nad morze, bo nigdy nie byłam, ale raczej wolałabym spacery niż leżenie na piasku - sama myśl o tym mnie męczy :-)

• bazylkove Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No we wrześniu już będzie mniej ludzi. Teraz się zaczyna większy ruch, za tydzień Opener - aż się boję ;)

Dziewczyny czy truskawkowy blond na krótkich włosach wygląda mocno gówniarsko? :) zastanawiam się czy nie poszaleć dzisiaj :) mam nawet podobne oprawki hehe

http://fryzuranadzis.pl/wp-content/uploads/2015/11/pudrowyroz-14473269978gk4n.jpg

1x HSG, 2x HSC,
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    No we wrześniu już będzie mniej ludzi. Teraz się zaczyna większy ruch, za tydzień Opener - aż się boję ;)

Dziewczyny czy truskawkowy blond na krótkich włosach wygląda mocno gówniarsko? :) zastanawiam się czy nie poszaleć dzisiaj :) mam nawet podobne oprawki hehe

http://fryzuranadzis.pl/wp-content/uploads/2015/11/pudrowyroz-14473269978gk4n.jpg

Moim zdaniem jest okej :) ja lubie takie kolory ale niestety mi pasują jedynie ciemniejsze włosy :D

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój maz też przeżywa to wszystko że nam się nie udaje, wspiera mnie i jest zemna. Wiadomo faceci inaczej odczuwają i pokazują swoje uczucia. Nawet na pytanie w OA musiał odpowiedzieć jak wspiera Pan żonę w trudny chwilach i jak Pan się czuł.

Odnośnie wyjazdów to ja zdecydowanie ciepłe kraje, co nie oznacza że w pl nie jeżdżę nigdzie. Ostatnio byłam parę dni w Wenecji, mąż mi zrobił niespodziankę po stracie żebym doszłam do siebie, nabrała Energi i dystans do tego wszystkiego. Później parę dni byłam nad morzem naszym, akurat udało się że miałam piękna pogodę.

Właśnie nie pewna jest pogoda w pl więc my zawsze lecimy gdzie ciepelko a zazwyczaj lecimy wrzesień lub październik. W tym roku byłam w styczniu i było też fajna pogoda w Hiszpanii. Uwielbiam ten kraj i język też..

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie teraz będziemy startować z Kasprowego :)

Flowwer, staraczka1111, innamorata88, Lunaris lubią tę wiadomość

• staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa miło że wróciłaś ☺ kocham góry!! Od dziecka chodzę tu i tam czasem wjeżdżamy i rowerem jak się da!! w mojej okolicy wszystkie górki zaliczone. W zeszłym roku pojechaliśmy w Tatry to było to.! Widoki prze piękne. Człowiek tak nie myśli o wszystkim jego jedynym celem jest wyjście na szczyt i tyle. Byliśmy w dolinie 5s. Przez Siklawę i Giewont. Resztę wypraw nie odpuszczę ale mąż mówi że następna wyprawa będzie z naszym małym wielkim człowiekiem ☺ to będzie Nasz największy szczyt jaki zdobędziemy ☺

Anna Stesia, Lunaris lubią tę wiadomość

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    My właśnie teraz będziemy startować z Kasprowego :)
    Dokąd?

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei nie lubię chodzić po górach, jedynie jeździć na nartach.

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :* summer86 cieszę się, że coś się ruszyło. Zbierajcie siły kochana, emek też się ogarnie, daj mu czas :*
    Agniechaaa miło Cię widzieć.
    u mnie średnio na jeża. Dalej choroba mnie męczy i boję się, że i u kropka miesza :( beta z dzisiaj 321 U/l równe 60%. progesteron rośnie i to mnie pociesza. Mam nadzieję, że ten przyrost niczego złego nie wróży. :(

Flowwer lubi tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja to robię? Po prostu przeżywam z wami wszystko !!! A czasem was muszę pilnować bo dr tak lecą schematowo ze o ból głowy mnie przyprawiają.
    Dolina 5s jest piękna!! I ładnie można przejść na morskie oko. Ja w pl mam większość zaliczoną ;)
    Dziękuję za tak ciepłe słowa <3
    Po prostu kocham was wszystkie!!

Anna Stesia, bazylkove, innamorata88, Karma88, summer86, Bocianiątko, Lunaris, Abs lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer dobre wiadomości dzisiaj. Cieszę się, że coś drgnęło. :*
    Agniechaaaa fajnie, że jesteś. Co do wędrówek to my dużo po górach nie łazimy, ale kochamy góry. W lipcu jedziemy na 4 dni i mamy swoją miejscówkę noclegową na Gubałówce, widok na Zakopane i Tatry. :D :D :D

Dopiszcie mnie na 30 czerwca, bo jestem po wizycie kontrolnej i kopiuję relację z tematu lipcowego.

Po wizycie jest tak: pęcherzyki wszystkie popękały. Z jednego zrobiło się ciałko żółte krwotoczne 3cm. Może pobolewać i to by się zgadzało. Czyli wychodzi na to, że jeden pęcherzyk dopiero co pękł. Mam luteinę i 30 czerwca będę testować.

Teraz mam jeszcze inną sprawę na głowie. Mój gin 30 czerwca jest ostatni dzień w Klinice. Nie przedłuża z nimi kontraktu i przenosi się do innej Kliniki. Dał mi do siebie komórkę jakby co.
    I teraz nie wiem. Zostać przy tej Klinice czy przejść do innej, ale z moim lekarzem...

Skłaniam się do opcji, żeby iść za ginem, ale mogłybyście coś doradzić?
    Niby w Klinice mają wszystkie moje badania, dane, ale nowy lekarz to pewnie swoje pomysły będzie chciał wdrażać, a mój obecny gin już zna całą historię, wie jak reaguję na leki, a boję się, że nowy lekarz będzie się wszystkiego u mnie "uczyć" co i jak .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 14:52

Bocianiątko lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Hej Dziewczyny :* summer86 cieszę się, że coś się ruszyło. Zbierajcie siły kochana, emek też się ogarnie, daj mu czas :*
    Agniechaaa miło Cię widzieć.
    u mnie średnio na jeża. Dalej choroba mnie męczy i boję się, że i u kropka miesza :( beta z dzisiaj 321 U/l równe 60%. progesteron rośnie i to mnie pociesza. Mam nadzieję, że ten przyrost niczego złego nie wróży. :(

Innamorata, nie jest źle, przyrost książkowy! Szkoda tylko, że przeziębienie nie odpuszcza, lipa właśnie zaczyna kwitnąć, może masz możliwość wypić napar ze świeżych kwiatów? Tak ratowałam w zeszłym roku moją koleżankę w ciąży, bo też co rusz łapała przeziębienia. Nie wiem, czy można w Twoim stanie czosnek, bo obniża ciśnienie, ale też by Cię wzmocnił.

‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ