Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie CZERWCOWE TESTOWANIE 2017- pierwszy powiew lata
Odpowiedz

CZERWCOWE TESTOWANIE 2017- pierwszy powiew lata

Oceń ten wątek:
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak w taki dzień nie marzyć o basenie i zimnym napoju a najgorsze upały przed nami.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aishee - gratulacje, śliczna kreseczka! Myślę, że możesz być spokojna, bo to wcale nie taki bladzioch!

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Jak w taki dzień nie marzyć o basenie i zimnym napoju a najgorsze upały przed nami.

uwielbiam upaly !! :)

wiem ze nawiedzona jestem ale wole to niz zimno :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    uwielbiam upaly !! :)

wiem ze nawiedzona jestem ale wole to niz zimno :)
    Ja takie do 30 st

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Oj niestety na piątek 39 stopni zapowiadają :( dzisiaj to jeszcze względnie lajtowo jest :)

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • nancy90 Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny;) mogę dołączyć?? Testuję 28.06

innamorata88 lubi tę wiadomość

Starania od lipca 2016
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nancy90 wrote:
    Cześć dziewczyny;) mogę dołączyć?? Testuję 28.06
    Witaj!! Który to cs ?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sammer jak się dziś czujesz? Dziś powtarzali betę?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer, fizycznie dobrze, psychicznie fatalnie. Beta powolo wzrasta, ale wzrasta. Jutro USG. Czeka mnie prawdopodobnie laparoskopia.. :( Nie wiadomo kiedy stąd wyjdę a to już 5 dzień. Co rano po obchodzi ryczę, bo lekarze tu niewiele mówią o wszystko trzeba dopytywać. Za to pielęgniarki i położne to złote kobiety.
    Cały czas mi krążą mysli, że teraz to już na pewno dzieci mieć nie będę. Po CP ryzyko kolejnej rośnie aż 10-krotnie.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Flowwer, fizycznie dobrze, psychicznie fatalnie. Beta powolo wzrasta, ale wzrasta. Jutro USG. Czeka mnie prawdopodobnie laparoskopia.. :( Nie wiadomo kiedy stąd wyjdę a to już 5 dzień. Co rano po obchodzi ryczę, bo lekarze tu niewiele mówią o wszystko trzeba dopytywać. Za to pielęgniarki i położne to złote kobiety.
    Cały czas mi krążą mysli, że teraz to już na pewno dzieci mieć nie będę. Po CP ryzyko kolejnej rośnie aż 10-krotnie.
    Pamietasz SURI ? Głowa do góry jeśli faktycznie okarze się czego nie życzę cp zostaje drugi moja koleżanka ma blizniaki z jednym jajowodem.
    Zawsze jest inne wyjscie IVF.
    Oby beta u ciebie spadła ale kochana tulę Cię mocno z całych sił bo wiem jak bardo i to bardzo masz ciężko.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer a M jest tam z Tobą? Rodzina zagląda? Staraj się jakoś czas sobie zabić. Internet, ksiązki itp.
    Bez czarnych mysli, zawsze jest szansa na dziecko. Nie poddawaj się takim myślom. Trzymaj się, dzielna jestes.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Kochana wiem, że ciężko :( ale to jeszcze nie koniec. Tak jak mówi Flower- jeśli będzie pod górę to zawsze IVF jest. Póki mamy macice zawsze możemy urodzić!

Flowwer lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma, zaglądają codziennie, ale przy nich się bardziej rozklejam. Czytam już 3 książkę.. M codziennie inna mi dowozi. Nic innego mi tu nie pozostało.

Flowwer, u mnie jest ten problem, że owulki mam głównie z prawego jajnika a CP najprawdopodobniej jest po tej właśnie stronie :( Czytałam jak się ma IVF do CP i okazuje się, że przy IVF nawet jest większe prawdodpodobieństwo.
    M się wkurzyl, że zamiast myslec o zdrowiu i skupić się na sobie to ciąglę mysle o zajściu w ciążę, ale gdy zapytałam to obiecał, że po kilku miesiącach odpoczynku ogarniemy temat na nowo.

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze pierwsze słyszę o tym bo przecież zarodek jest wkładany do macicy i przez to jajowody są nie potrzebne. Więc jak ma się znaleźć w jajowodzie ?
    I dobrze że cały czas myślisz o zajściu w ciążę. Grunt to nie poddawać się.
    Ja też sobie zrobię z 2 mies przerwy przed IVF dla zdrowia psychicznego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2017, 17:00

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Karma, zaglądają codziennie, ale przy nich się bardziej rozklejam. Czytam już 3 książkę.. M codziennie inna mi dowozi. Nic innego mi tu nie pozostało.

Flowwer, u mnie jest ten problem, że owulki mam głównie z prawego jajnika a CP najprawdopodobniej jest po tej właśnie stronie :( Czytałam jak się ma IVF do CP i okazuje się, że przy IVF nawet jest większe prawdodpodobieństwo.
    M się wkurzyl, że zamiast myslec o zdrowiu i skupić się na sobie to ciąglę mysle o zajściu w ciążę, ale gdy zapytałam to obiecał, że po kilku miesiącach odpoczynku ogarniemy temat na nowo.

Życzę Ci żeby szybko coś się wykluło w temacie leczenia i abyś wkrótce była w domu. Reszta przyjdzie z czasem :*

Uciekam do pracy! spokojnego wieczoru!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris przyjemnej pracy!!

Lunaris lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na komórce cieżko mi link przekleić ale jak się wpisze w google ciąża pozamaciczna i IVF to jest sporo info. Nawet chyba na stronie jednej kliniki było info o tym. Tak czy inaczje na logikę podchodzę tak jak Ty i pewnie jeśli będzie trzeba zrobimy IVF.

Zastanawiam się czy jest uu mnie sens stymulacji, ona podobno zwięjsza ryzyko CP. Pogadam z ginkiem czy na początek przy powrocie do starań nie wystarczy mi jakiś steryd i duphaston, myślę że u mnie bardziej to podziałało niż stymulacja. Kilka cykli pewnie podejdziemy na luzie.
    Ale najpierw muszę z tego wyjść a później pewnie z 3 m-ce przerwy.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nancy90 Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój 12 cs. W listopadzie miałam hsg -wszystko ok,przez kolejne 4cykle brałam dupka-nie pomogło,mąż zrobił badania też wszystko ok co prawda ma tylko 4% prawidłowych plemników ale bierze od 2 miesięcy androvit na poprawę,1 cykl poświęciłam clo ale fatalnie się po tym czułam więc odpuściłam..ten nasz 12 cykl jest bez wspomagaczy ,zobaczymy co przyniesie.W lipcu mam wizytę u gin jeśli się nie uda będziemy umawiać się na iui

Starania od lipca 2016
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer mam nadzieje ze szybko wyjasni sie twoja sytuacja i beta zacznie spadac :P i obejdzie sie bez żadnych zabiegow i wrocisz szybko do staran :)

Lunaris spokojnej pracy, a ty gdzie pracujesz? tzn na jakim oddziale?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    I to jest słuszna koncepcja- kot jest, niedziela jest tylko nie mam lodów i wolnego czasu :P ale nic to -jutro będzie moja niedziela ;)
    Udanego weekendu laski, idę męczyć rosół! Ze złości nawet kuchnię udało mi się posprzątać :D
    Lunaris najlepsze sprzątanie jest 'na złośnicę' ;-) Mam to samo! Ale zawsze udaje mi się przy tym wyżyć ;-)
    Co do 'koleżanki' to mam to samo zdanie co Nowa, coś jej musi doskwierać. Albo ma strasznie nudne życie skoro zajmuje się cudzym... Najważniejsze że to olałaś i dalej rób swoje! No i ten test zrób w końcu pozytywny! Ty to chyba źle nasikałaś hehe!

Czarna81
    22 cs.
‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ