CZERWCOWE TESTOWANIE 2017- pierwszy powiew lata
-
WIADOMOŚĆ
-
Yoselyn82 wrote:no chodzi o poczatek ciazy? np 4-8 tyg? no ale na ukrwienie bierze sie acard i fragmin?
A i kurczliwosc macicy.
Nie mam w tym temacie za dużo wiedzy ale jest fajny artykuł na ten temat.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Milla_ wrote:Dzięki za odpowiedź, w sumie przede wszystkim liczyłam na Twoją opinię Flowwer, jakoś tak mam wrażenie że Ty masz największą wprawę w tym odczytywaniu. Niby wszystko się mieści w normach laboratorium dla pierwszej fazy, chociaż zastanawiał mnie progesteron bo jest 0.6 a norma to 0.6-4.7
Z tego co wiem to testy na chlamydie i wirusa HIV to tutaj robią automatycznie przy okazji pierwszej wizyty ciążowej w szpitalu ( mieszkam w Dublinie)
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Z tego co wiem to tylko to plus progrsteron i estradiol. Gdy mało jest ukrwiona macica zarodek jest niedokarmiony ale wiele czynników może się na to złozyć. Jedno to geny i immunologia która prowadzi do odrzucenia wadliwego zarodka.
A i kurczliwosc macicy.
Nie mam w tym temacie za dużo wiedzy ale jest fajny artykuł na ten temat.
a masz gdzies ten artykul?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
summer86 wrote:Dziewczyny, nie czytam od 2 dni za bardzo.. ale proszę jutro o kciuki, bo jutro mam mieć laparo. Niestety może skończyć się usunięciem jajowodu..
Nie wiem jak ja się z tego pozbieram, jestem wrakiem.
Z pracy 0 empatii i wypytywanie czy w przyszłym tygodniu już będę. Szczegolow nie znaja, ale wiedza, że jestem w szpitalu i mam mieć operację
Cały dzień o Tobie myślę.
Uwiez po burzy nadchodzi słońce!!! A tęcza ma różne kolory
Wszystko się ułoży a ich miej w du..e
Praca to tylko praca...
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Yoselyn82 wrote:a masz gdzies ten artykul?
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Dziękuję :*
Pocieszam się jedynie, że do IVF jajowody nie są potrzebne z drugiej strony przy IVF ryzyko CP rosnie..
Tak czy inaczej czeka mnie przerwa dłuzsza w staraniach, może złapię równowagę i poukładam sobie świat na nowo.
Mąż mówi o adopcji.. cały czas sie o mnie martwi i nie chce powtórki. -
summer86 wrote:Dziękuję :*
Pocieszam się jedynie, że do IVF jajowody nie są potrzebne z drugiej strony przy IVF ryzyko CP rosnie..
Tak czy inaczej czeka mnie przerwa dłuzsza w staraniach, może złapię równowagę i poukładam sobie świat na nowo.
Mąż mówi o adopcji.. cały czas sie o mnie martwi i nie chce powtórki.
Na pewno musisz teraz psychicznie odpocząć zobaczysz za jakiś czas rozmyje się strach.
Czas leczy rany a nasze pragnienia zostają i są głębsze.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
summer86 wrote:Dziękuję :*
Piszesz o AZ czy normalnej adopcji? jak cos sluze pomoca
Trzymam kciuki bys szybko doszla do siebie i zaczela starania, a moze bedzie wszystko dobrze i bedziesz mogla zaczac szybko. Ale pierw dojdz do siebie, bo to najwazniejsze!Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Lunaris wrote:Fantastycznie aiwlys zdrowej ciąży i szczęśliwego rozwiazania!
Aga jaki miałaś ten przepis na wywołanie @? jak dziś nie przyjdzie to mogę sobie darować lipiec w staraniachFlowwer lubi tę wiadomość
Czarna81
22 cs. -
nick nieaktualnysummer86 wrote:Dziękuję :*
Dlatego polecają embario glue dla zmniejszenia ryzyka CP i dla zwiększenia szansy udanego transferu.
Myslami jestem z Tobą będzie dobrze !!!! Jestem pewna -
Agniechaaaa wrote:Dlatego polecają embario glue dla zmniejszenia ryzyka CP i dla zwiększenia szansy udanego transferu.
Myslami jestem z Tobą będzie dobrze !!!! Jestem pewna
a przy 2-3 dniowych tez podaja klej? czy tylko przy blastkach?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyYoselyn82 wrote:a przy 2-3 dniowych tez podaja klej? czy tylko przy blastkach?
Wiesz ze nawet nie dopytałam bo my mamy tylko blastki
Moja @zwarjowala! Dzis czyściutko!!!! I co ja mam robić nie wiem kiedy leki mam wziąć bo od 2dc... ja sie potne w tym miesiącu -
Summer mocne kciuki dziś za Ciebie. Dajcie sobie czas żeby później jako tako dojść do siebie. Jest wiele możliwości, grunt żeby dobry lekarz Cię poprowadził.
Trzymaj się i nie poddawaj nam się! :*Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
U mnie @.. spadam na lipiec. Summer trzymam strasznie mocno kciuki za was. Znam osobiście przypadki zdroeych ciąż po cp, i myślę że wszystko się uda, tylko trzeba dać czas żeby Twój organizm mógł się zregenerować. Cieplutkie mysli przesyłam :*][/url]
-
Witam. Sporadycznie piszę ale badania długo trwają. Już pisałam kiedyś, że prolaktyne na czczo mam ok a ta po obciążeniu wzrasta do 29 razy, badania głowy i przysadki w porządku. Dzisiaj powtarzam badania prolaktyny i idę z wynikami do gin. Wcześniej lekarz mi mówił, że tej po obciążeniu się nie leczy, ale nie mam owulacji bo pecherzyki rosną ale nie pękają więc może to właśnie wina prolaktyny. I tera moje pytanie czy naciskać na lekarza o leczenie prolaktyny i czy jak odmówi to szukać innego lekarza? Już mi ręce opadają
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
05.01.2021 r. - transfer 8A
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
16.02 - całe 1.63 cm szczęścia 💗
4.03 - 3.79 cm 💗
13.03 - 4.80 cm 💗 rośnie kruszynka
16.03 - prenatalne, zdrowy chłopczyk ❤ -
Nie wytrzymałam do jutra jak zobaczyłam dzisiejszą temperaturę...
Powiedzcie, że to widzicie... A jeśli tak to czy nie za blado? Dzisiaj wg mnie 16dpo. Oczywiście jedyny słuszny żółty bobo
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c6a0d653ee85.jpgAneczka12, Meśka, Agniechaaaa, i-feel-you, blue00, Flowwer, sara9555, aiwlys, KateHawke, Taliana85, Yoselyn82, Kaczorka, Lunaris, emi2016, E_w_c_i_a, Sarna84, Phnappy, ja1986, kolka, Czrna 81 lubią tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Summer zdaje sobie sprawę jak bardzo ciężko musi Ci być teraz. Trzymaj się dzielne. Znam z forum dziewczynę, która tak jak Ty doświadczyła cp. Usunięto jej jajowód. Jeden cykl mieli przerwy a w kolejnym znowu była w ciąży ulokowanej już gdzie trzeba. Trzymam kciuki żeby i Wam się w końcu udało!