SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W oczekiwaniu na testowanie › CZERWCOWE TESTOWANIE 2017- pierwszy powiew lata
Odpowiedz

CZERWCOWE TESTOWANIE 2017- pierwszy powiew lata

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik wrote:
    Zazdroszczę
    Wiesz tyle problemow mieliśmy że koszmar.Chyba nam ktoś źle życzyl w złej godzinie.Muszę troche Emka odstresować ;) ☺

• Słonecznik Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja73 wrote:
    Wiesz tyle problemow mieliśmy że koszmar.Chyba nam ktoś źle życzyl w złej godzinie.Muszę troche Emka odstresować ;) ☺
    Oczywiście :-) nic tak nie działa uspokajająco jak nowe otoczenie i odpoczynek od codzienności :-) a gdzie jedziecie jeśli można spytać? Góry, morze? :-)

Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość.
    Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie

11 CS

LH/FSH w normie
    Prolaktyna 24.9
    Anemia :(
    Szelazo+KwasFoliowy
    1cs z Castagnusem
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik wrote:
    Oczywiście :-) nic tak nie działa uspokajająco jak nowe otoczenie i odpoczynek od codzienności :-) a gdzie jedziecie jeśli można spytać? Góry, morze? :-)
    Lubuskie jeziora ☺

Słonecznik lubi tę wiadomość

• Słonecznik Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja73 wrote:
    Lubuskie jeziora ☺
    Ahhh to cudownie :-D pogoda ma być bardzo ładna na weekend więc nic tylko cieszyć się sobą :-)

11 CS

LH/FSH w normie
    Prolaktyna 24.9
    Szelazo+KwasFoliowy
    1cs z Castagnusem
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik wrote:
    Ahhh to cudownie :-D pogoda ma być bardzo ładna na weekend więc nic tylko cieszyć się sobą :-)
    I tego sie trzymamy ☺ ❤

• Millvaa Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo, Nadzieja, super, że wyjeżdżacie ;) my nie ten weekend, ale kolejny się wybieramy, ale to w ramach rocznicy ślubu ;) mam nadzieję, że dacie radę się wyluzować i zapomnieć choć na chwilkę o tym wszystkim.

16udgov3jpneva83.png
    22cs - 15dpo bhcg 190,00 -> 17dpo bhcg 512,82
    21cs - cb
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mało się udzielam ostatnio ale trochę nie dogaduje się z emkiem a jestem w dniach płodnych i nerwy przez to mam dużo większe na dodatek zamówiłam mace w tamtym tyg i dalej nie ma:( ogólnie spisuje na straty ten cykl niestety a miało być tak pięknie bo:
    Byłam u giną we wtorek i moje endometrium miało ponad 10 mm a pecherzyk w lewym jajniku ponad 18 mm
    Także szansa była spora :) tzn dalej jest ale przy naszej częstotliwości zblizen to marna :)
    Ogólnie gin mi powiedziała że prawy jajnik sugeruje pcos masakra... Co by łączyło się z wynikami hormonów ale obie doszlysmy do wniosku że nie ma co się martwić owu prawdopodobnie będzie (sprawdzę we wtorek) a jeśli w następnych cyklach coś będzie nie tak to da leki więc ogólnie głową do góry:) prezentu na imieniny nie będzie ale za to może będzie prezent na urodziny emka w lipcu albo na moje w sierpniu :)

P.s. Trochę mi żal tego że organizm tak ładnie przystosowany do nowej ciąży i ginka moja pełna nadzieji kazała działać :) hehe ona wiernie mi kibicuje :) uwielbiam ją :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No daje mu czas ale po prostu przykro mi... miał rano zadzwonić i co cisza :(

• gg88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj, coś ta deszczowa pogoda nie sprzyja nam, ja się wydarłam przedwczoraj na M a w sumie nie miałam powodu... liczymy że słoneczko wyjdzie i los się do nas uśmiechnie...

Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2% w 2017

staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
    Morfologia nasienia 0% w 2022r
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    No daje mu czas ale po prostu przykro mi... miał rano zadzwonić i co cisza :(
    Rozumiem co czujesz... Mój na wieść że serduszko przestało bić tak mi powiedział że czułam jakbym to ja mu krzywdę zrobiła... Źle dobral słowa i niby miał mnie wesprzeć a tydzień dochodził do siebie po tym zdarzeniu... Zadko bywał w domu co mnie jeszcze bardziej dobijalo ale on miał taki sposób na to, ja wierzę że u ciebie będzie lepiej może on poprostu woli ci nie pokazać swojego bólu byś nie czuła się jeszcze gorzej w końcu faceci myślą że całe życie muszą być twardzi... A my wiemy i chcemy żeby pokazali że nie zawsze tacy są...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Słonecznik Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka zazdroszczę ginekolożki, ja zawsze trafiam na idiotów, dlatego przestałam chodzić wogóle ...

Agulka, narazie się nie przejmuj, może nie miał czasu albo coś ... na pewno zadzwoni :*

gg88 dzisiaj już powinno być słonko to i humory nam się poprawią :) poza tym jutro już piątek i weekend więc musi być dobrze :D

11 CS

LH/FSH w normie
    Prolaktyna 24.9
    Szelazo+KwasFoliowy
    1cs z Castagnusem
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boje sie ze mu cos teściowie nagadali i biedak juz nie wie co ze sobą zrobić :(

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik wiesz wolałabym żeby ona bardziej znała się na niepłodności ale wiem też że jak powiem jej ze chce brać takie leki a nie inne to mi wypisze gorzej endokrynolog już tak łatwo z nią nie mam, nawet mówiła mi że nie potrzebuje tyłu badań żebym nie popadla w paranoje po poronieniu a ja wolę wiedzieć czy jest z czymś problem poza tym mam czas to wolę się zbadać tymbardziej że większość tych badań mam za darmo :)
    P.s. Piękny masz opis

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Czemu tak uważasz? Masz złych teściów?

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Słonecznik Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Teściowie to by się mogli zająć swoim życiem ... przepraszam, ale zaraz mam nerwa jak coś takiego czytam ... :/ nienawidzę jak ktoś się wtrynia ze swoimi "mądrościami" :/

11 CS

LH/FSH w normie
    Prolaktyna 24.9
    Szelazo+KwasFoliowy
    1cs z Castagnusem
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka masz takie podejście jak ja tez wole wiedzieć co i jak, niepewność i niewiedza są dla mnie najgorsze

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Czemu tak uważasz? Masz złych teściów?

Zalerzy jak im leży, ale teściowa dzwoniła do mnie ostatnio prawie codziennie a rozmowę kończyła "żebyś tylko donosiła tą ciąże" woec Bóg jeden wie co gadali jak sie dowiedzieli, ze nic z tego nie bedzie

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:

Kochana nie doszukuj się takich ekstremów. Kiedy do domu Ci wraca? Spróbuj z nim wtedy pogadać. Może on naprawde tak odreagowuje.
    Wiele za Wami w walce o maleństwo i myslę, że takie gadanie teściow Twojego meza nie przestawi go przeciwko Tobie. ;)

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Słonecznik Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Słonecznik wiesz wolałabym żeby ona bardziej znała się na niepłodności ale wiem też że jak powiem jej ze chce brać takie leki a nie inne to mi wypisze gorzej endokrynolog już tak łatwo z nią nie mam, nawet mówiła mi że nie potrzebuje tyłu badań żebym nie popadla w paranoje po poronieniu a ja wolę wiedzieć czy jest z czymś problem poza tym mam czas to wolę się zbadać tymbardziej że większość tych badań mam za darmo :)
    P.s. Piękny masz opis
    To masz super, ja do ginekologa chodzę tylko na cytologię i usg, czyli standardowe badania i po receptę na ketonal :D :D
    łatwo popaść w paranoję po poronieniu, to fakt, ja po moim miałam cały czas z tyłu głowy, że moje jednak fasolka jest w środku jeszcze, dotarło do mnie, że juz "po wszystkim" na wizycie jak gin mi powiedział, że macica się ładnie oczyściła i mozna działać znowu :)

Ale fajnie, że badania masz robione bez żadnego "ale", lepiej wiedzieć czy wszystko jest w porządku :)

A dziękuję, podpis to mój ulubiony cytat, z resztą Phil Bosmans ma ich pełno :)

11 CS

LH/FSH w normie
    Prolaktyna 24.9
    Szelazo+KwasFoliowy
    1cs z Castagnusem
  • Abs Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w moim 7dpo. Wczoraj padłam przy telefonie odczytujac wasze wiadomosci juz kolo 21. To nie jest normalne. Ale dzis pelna energii wypatruje znow objawów ciąży. Jestem w tym niestrudzona :)
    Sliczne macie zwierzaki. Ja bezzwierzeca jestem.

Słonecznik lubi tę wiadomość

2016 Pawełek 28tc
    2018 Weronika moja największa radość
    2020 Piotruś moja druga największa radość
‹‹ ‹ 40 41 42 43 44 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ