Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczęta, wyszłam od mojego immunologa. Kocham go, to jest lekarz, który się wszystkim przejmuje. Jak usłyszał o staraniach to zlecił mnóstwo badań i zapisał metaformine.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 09:34
Cabrera, Siwulec, blue00, Lunaris, Karma88, lamka, Meśka, Minie Black, Aga9090, Kotowa, moyeu, Bajkaaa, Malgonia, Iseko, KateHawke, simonscat1, nowa na dzielni, Morusek, Emiilka, by7mistake, KateKum, Angelika83, Bocianiątko, -Mamunia-, StaraczkaNika lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyIseko przybijam wirtualną piątkę i witam się umierając w 1dc
Jako, że mój stan emocjonalny jest mocno zachwiany (wczoraj pół dnia przeryczałam), dziś w drodze do pracy ryczałam już trzy razy [sic!], M. zapowiedział, że nie ma mierzenia temperatury, owulaków...musimy odpocząć.
Jedyny plus taki, że już nie muszę wstawać o godz. 06:11 (tak, ja zawsze w budziku muszę mieć "1") na codzienne pomiary
Także reset możesz wpisać mnie tak "w ciemno" na 29.06.2018 na testowanie.
Oczywiście z codziennego podczytywania, co się tu dzieje nie zrezygnuję, nie ma mowy !! -
Iseko, Cabrera przytulas z okazji pierwszego dnia ciąży :* 1,5 roku na forum powtarzałam sobie -kiedyś musi się udać! Wam powiem to samo: kiedyś MUSI :* jedziemy dalej!
Kciuki ogromniaste Emilka!
Moyeu za Twoją betkę-niech się dzieje
Siwulec no cudnie możemy już startować z gratulacjami po takim teście
Kotowa pięknie! cudowne wiadomości, takie endo już nie jest złe mocno dopinguję Wasz transferek!
Podejrzewam że co niektórzy się byczą na długim weekendzie i dlatego ich wcięło ale również z niecierpliwością czekam na pojawienie Frelci i Aksamitnej dziewczyny ciepłe myśli do Was wysyłamy!Cabrera, Siwulec, Kotowa, moyeu, Bajkaaa, Iseko, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Witam serdecznie nasza Panią moderator czerwcowego wątku
Siwulec gratuluje
Dla mnie najbliższy sercu był brzuszek Anna Stesia, ponieważ pamietam, że miałyśmy przez ovu wyznaczony ten sam termin. Mnie się nie udało, wiec może jak zwolnił się u Anny brzusio, to w końcu mi się poszczęści
Miłego dniaSiwulec, Lunaris, summer86, Aga9090, Malgonia, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Witajcie
Raczej wakacje z pasażerem na gapę mnie nie spotkają więc reset możesz mnie nawet wypisać z 1 strony. Ewentualnie mogę zostać jako dobry amulet bo kto ze mną testuje w jednym dniu ma dużą szansę na 2 kreski takze Sansa i Nowa trzymam kciuki19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Meska, Ty się nie wypisuj, tylko czekaj aż któraś mądra głowa wymyśli, co Ci dorzucić do suplementow, żeby ta owulka była w pełni wartościowa!
KateKum- pani moderator bardzo się cieszy, że widzi Cię tak bojowo nastawiona na sukces!
Tak mnie ten immunolog pozytywnie nastroił, że postanowiłam iść na zakupy:) póki co jestem w Ikei, a potem outlet pod KrakowemBajkaaa, Trasti lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyDziewczyny, w tym cyklu chce tylko podskoczyć na badania w 3 dc. Meśka natchnęła mnie tym estradiolem i wolę sprawdzić, czy jest ok, Zrobię jeszcze LH i FSH.
Ps. Meśka Ty oprócz estradiolu w 3 dc robiłaś również w okolicach owulki ??
I tak teraz myślę, czy zabierać się za immunologię...jeśli tak, to od której strony to w ogóle ugryźć...??? Reset, co Cię skłoniło ku wizyty u Immunologa?? -
reset wrote:Meska, Ty się nie wypisuj, tylko czekaj aż któraś mądra głowa wymyśli, co Ci dorzucić do suplementow, żeby ta owulka była w pełni wartościowa!
KateKum- pani moderator bardzo się cieszy, że widzi Cię tak bojowo nastawiona na sukces!
Tak mnie ten immunolog pozytywnie nastroił, że postanowiłam iść na zakupy:) póki co jestem w Ikei, a potem outlet pod Krakowem
Ja już się sama zastanawiam co tu dorzucić i od rana zamiast pracować to ja studiuje wujka google i wszystkie suplementy, których jeszcze nie mam skoro IUI nie było to została kasa na nowe tabsy
19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Cabrera wrote:Dziewczyny, w tym cyklu chce tylko podskoczyć na badania w 3 dc. Meśka natchnęła mnie tym estradiolem i wolę sprawdzić, czy jest ok, Zrobię jeszcze LH i FSH.
Ps. Meśka Ty oprócz estradiolu w 3 dc robiłaś również w okolicach owulki ??
I tak teraz myślę, czy zabierać się za immunologię...jeśli tak, to od której strony to w ogóle ugryźć...??? Reset, co Cię skłoniło ku wizyty u Immunologa??
Ja w 3dc nie sprawdzałam. Sprawdzałam tylko przed owulką. Na usg były dwa pęcherzyki a estradiol tylko 116 ng/ml więc do IUI nie było sensu podchodzić.19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
nick nieaktualnySiwulec, super kreska! Niech ci się szczęści dalej fajterko! :*
moyeu, zaciskam kciuki!
Ja dzisiaj sobie rano prawie wypatrzyłam oczy na moim teście... Niby biel i się zastanawiałam czy zwidy mam już czy o co chodzi... Bo jak dla mnie w miejscu, gdzie powinna być kreska coś majaczyło. Najcieńczy z możliwych cień cienia, no omamy niemalże Popatrzyłam teraz na ten test. Wiem, że minęło kilka godzin, ale kreska wyraźniejsza. Przy poprzednich testach nic się nie pojawiało wcześniej. Pójdę zaraz na betę, to wyjaśni sprawę
edit: zauważyłam, że nie przelogowałam sięna pierwsze moje konto, wybaczcie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 10:08
Nadzieja22, moyeu, Lunaris, Malgonia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMeśka wrote:Ja w 3dc nie sprawdzałam. Sprawdzałam tylko przed owulką. Na usg były dwa pęcherzyki a estradiol tylko 116 ng/ml więc do IUI nie było sensu podchodzić.
No i przyznam, że to mnie trochę przestraszyło...bo w sumie patrząc z tej perspektywy, to nawet monitoring nie jest gwarancją wartościowej owulki...
Kurcze, denerwuje mnie to szukanie na własną rękę...to jeszcze pms, ale chyba dziś napiszę maila do gina, żeby zaczął działać i zlecać badania... -
Cabrera wrote:No i przyznam, że to mnie trochę przestraszyło...bo w sumie patrząc z tej perspektywy, to nawet monitoring nie jest gwarancją wartościowej owulki...
Kurcze, denerwuje mnie to szukanie na własną rękę...to jeszcze pms, ale chyba dziś napiszę maila do gina, żeby zaczął działać i zlecać badania...
Na usg widać tylko pęcherzyki a nie widać czy w środku w ogóle jest komórka jajowa. Gwarancją wartościowej owulki jest tylko i wyłącznie ciąża a tak naprawdę to chyba dziecko po porodzieBajkaaa lubi tę wiadomość
19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
nick nieaktualnyMeśka wrote:Na usg widać tylko pęcherzyki a nie widać czy w środku w ogóle jest komórka jajowa. Gwarancją wartościowej owulki jest tylko i wyłącznie ciąża a tak naprawdę to chyba dziecko po porodzie
Zapewne masz rację
Dobra, zrobię tylko te badania w 3dc dla spokoju ducha.
Immunologii chyba boję się w ogóle ruszać -
Cabrera wrote:Zapewne masz rację
Dobra, zrobię tylko te badania w 3dc dla spokoju ducha.
Immunologii chyba boję się w ogóle ruszać
Na immunologi się nie znam ale są tu inne mądre głowy od tego19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Reset, do boju! Metformina to cud miód tableteczki moja pani gin powiedziała mi ostatnio, że moje endo dzięki niej ruszyło może i u Ciebie się poprawi? Trzymam kciuki żeby tak było!
Edit: a no i z tego co wyczytałam na ulotce (ja biore Glucophage xr w dawce 750) pomaga też dziewczynom z PCOS
Simonscat, dawaj fote trzymam kciuki za betę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 10:22
30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
Meśka wrote:Ja już się sama zastanawiam co tu dorzucić i od rana zamiast pracować to ja studiuje wujka google i wszystkie suplementy, których jeszcze nie mam
I za taką postawę dostajesz nagrodę dnia od moderatora wątku!
Meśka lubi tę wiadomość
nick nieaktualny
Siwulec beta to tylko formalność- zrób na spokojnie w poniedziałek ale fajnie!
Za resztę dziewczyn też trzymam kciuki!
moyeu wrote:Wyniki dopiero w poniedziałek, albo dzisiaj po 17, ale to się muszę tam przejechać, z tym że panie w labo powiedziały, że może nie być, ale warto sprawdzić - chyba wyglądałam na zdesperowaną
Mam nadzieję że wynik jednak będzie dzisiaj!moyeu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny