X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet
    Postów: 7233 13043

    Wysłany: 1 czerwca 2018, 10:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    I tak teraz myślę, czy zabierać się za immunologię...jeśli tak, to od której strony to w ogóle ugryźć...??? Reset, co Cię skłoniło ku wizyty u Immunologa??

    Ja do immunologa chodzę od czasów mononukleozy, tj. od półtora roku. Dziś byłam kontrolnie i z pytaniem, co ewentualnie zrobić z immunologii, gdybyśmy podchodzili do ivf (a bierzemy to pod uwagę w perspektywie do 9 miesięcy- roku czasu). Ja zaś podchodząc do ivf chciałabym znać ewentualnie wrogów na etapie zagnieżdżania czy potem pierwszego trymestru, mój immunolog chyba myśli podobnie, bo zlecił mi i antykoagulant tocznia i przeciwciała kardiolipidne i Ana i coś jeszcze :)

    To jest tak cudowny lekarz, do tego mający niesamowita wiedzę, że przejrzał wszystko i pierwsze co kazał to meta (pamiętam jak Bociek mnie ma to namawiał, a ani gin ani endo nie chcieli zapisać).

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 10:40

    Malgonia lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 czerwca 2018, 10:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, czyli jest plan :)

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3166 5686

    Wysłany: 1 czerwca 2018, 10:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Ja zaraz zejdę na zawał przed gabinetem ...


    Ściskam za łapkę i macham ręcznikiem przed twarzą :*

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Iseko Autorytet
    Postów: 2386 4477

    Wysłany: 1 czerwca 2018, 10:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris i Malgonia - dzięki :*

    Cabrera ściskam :* Ja też chcę teraz porobić wszystkie badania - w sobotę idę na cały pakiet :/
    Ale umówiłam nas też do androloga na 15.06. - pora żeby się M. przebadał.

    Pytanie do dziewczyn z Trójmiasta: umówiłam nas do dr Rogozy - kojarzycie? Znacie? Polecacie? :)

    Jakieś sugestie jak się przygotować do takiej wizyty? Będę wdzięczna za każde info.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 10:45

    32 lata | starania od stycznia 2017

    IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌

    💉Szczepienia limfocytami
    12.01.2022 Allo-mlr 54,5%

    06.2022 - start IVF
    21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
    26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
    8tc 💔 3.09.2022 🖤

    27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓

    22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
    6dpt - beta 15 mlU
    8dpt - beta 32 mlU
    10dpt - beta 91,19 mlU
    13dpt - beta 358,61 mlU
    17dpt - beta 2064 mlU
    20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
    6tc💔
  • Furka Ekspertka
    Postów: 128 128

    Wysłany: 1 czerwca 2018, 10:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, czy przy mega silnych objawach i bladego pozytywnego testu ciąża może być biochemiczna??

    oar85vsmpx1eyab3.png
  • Iseko Autorytet
    Postów: 2386 4477

    Wysłany: 1 czerwca 2018, 10:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Ja zaraz zejdę na zawał przed gabinetem ...
    Trzymaj się!

    32 lata | starania od stycznia 2017

    IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌

    💉Szczepienia limfocytami
    12.01.2022 Allo-mlr 54,5%

    06.2022 - start IVF
    21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
    26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
    8tc 💔 3.09.2022 🖤

    27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓

    22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
    6dpt - beta 15 mlU
    8dpt - beta 32 mlU
    10dpt - beta 91,19 mlU
    13dpt - beta 358,61 mlU
    17dpt - beta 2064 mlU
    20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
    6tc💔
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 czerwca 2018, 10:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Ja do immunologa chodzę od czasów mononukleozy, tj. od półtora roku. Dziś byłam kontrolnie i z pytaniem, co ewentualnie zrobić z immunologii, gdybyśmy podchodzili do ivf (a bierzemy to pod uwagę w perspektywie do 9 miesięcy- roku czasu). Ja zaś podchodząc do ivf chciałabym znać ewentualnie wrogów na etapie zagnieżdżania czy potem pierwszego trymestru, mój immunolog chyba myśli podobnie, bo zlecił mi i antykoagulant tocznia i przeciwciała kardiolipidne i Ana i coś jeszcze :)

    To jest tak cudowny lekarz, do tego mający niesamowita wiedzę, że przejrzał wszystko i pierwsze co kazał to meta (pamiętam jak Bociek mnie ma to namawiał, a ani gin ani endo nie chcieli zapisać).

    Dzięki za info :)
    No i dobrze, że macie plan działania :)

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7500 11428

    Wysłany: 1 czerwca 2018, 10:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja będzie dobrze :)

    Furka, napisz coś więcej. Który to dzień cyklu, może fotka bladziocha, czy ten bladzioch się utrzymuje, czy np, był dwa dni temu a teraz go nie ma?

    Reseciku to teraz tylko czekamy na jajko :)


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7216

    Wysłany: 1 czerwca 2018, 10:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furka wrote:
    Kobietki, czy przy mega silnych objawach i bladego pozytywnego testu ciąża może być biochemiczna??
    Może być.

    lamka lubi tę wiadomość

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3417

    Wysłany: 1 czerwca 2018, 10:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej w czerwcu :)

    Reset mam nadzieję że na pierwszej stronie będą same serduszka :) dobry plan działania :)

    Iseko ja tylko o dr.Rogozie słyszałam, że jest dobrym andrologiem. Na warsztatach "Obudź w sobie życie" sprawiał wrażenie bardzo spokojnego i symatycznego człowieka :)

    Siwulec piękna kreseczka, beta będzie na pewno extra :D

    Patrycja kciukam za wizytę <3

    U mnie dziś 11 dpo czyli urojona ciąża w pełni :D Cycusie bolą i latam na siusiu co chwila. Za to popołudniu spotykam się z przyjaciółką, której nie widziałam ponad pół roku. Także byle do 16:00 :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 10:59

    Iseko lubi tę wiadomość

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3166 5686

    Wysłany: 1 czerwca 2018, 11:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylku kiedy sikasz ???????

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3417

    Wysłany: 1 czerwca 2018, 11:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Bazylku kiedy sikasz ???????

    Jestem zapisana na 7 czerwca, ale pewnie zacznę od poniedziałku :)

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3166 5686

    Wysłany: 1 czerwca 2018, 11:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Twoja silna wole :* :*

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1294 2149

    Wysłany: 1 czerwca 2018, 11:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja trzymam kciuki! Daj znać po wizycie!

    30 lat 🍍 starania od II 2018
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
    ❌AMH
    IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

    💉IVF💊
    IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭

    💉IMMUNOLOGIA🦠
    IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
    ❌TEST IMK
    ❌TEST CBA
    ❓ANA 3
    ✅P/c przeciwplemnikowe
    ❓KIR
    ❓HLA-C

    Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3037 3840

    Wysłany: 1 czerwca 2018, 11:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to na poważnie już witam się w czerwcu dziewuchy! Pięknie się miesiąc zaczął <3


    U mnie wszystko wskazuje na to, że miałam owu wczoraj albo mam dzisiaj (teraz) :D. No i mieliśmy wczoraj najśmieszniejszy seks ever. Mieliśmy się już nie seksić bo gorąco jak diabli i eMek pókico ma mało wiary w swoją armię (za to dzielnie ją dokarmia suplami i dietą) ale poczułam że cholera jednak owu za chwilę i trza by było, a że goście mieli zaraz wparować i zostać na noc to mieliśmy szybką akcję cały czas wyglądając przez szparę w rolecie czy już nie podjechali :D. Ledwo się wyrobiliśmy.


    Resecik a Ty łykasz koenzym? Na pewno nie zaszkodzi a mam wrażenie że u mnie super się sprawuje :). Może da dodatkowego, naturalnego kopa jajcom

    Siwulec, Nadzieja22, Emiilka, Aga9090, Cabrera, Bajkaaa, Morusek, Koteczka82 lubią tę wiadomość

    2019 początek - strata, 10 tc

    Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3166 5686

    Wysłany: 1 czerwca 2018, 11:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko super avatar <3

    Iseko lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3166 5686

    Wysłany: 1 czerwca 2018, 11:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    No to na poważnie już witam się w czerwcu dziewuchy! Pięknie się miesiąc zaczął <3


    U mnie wszystko wskazuje na to, że miałam owu wczoraj albo mam dzisiaj (teraz) :D. No i mieliśmy wczoraj najśmieszniejszy seks ever. Mieliśmy się już nie seksić bo gorąco jak diabli i eMek pókico ma mało wiary w swoją armię (za to dzielnie ją dokarmia suplami i dietą) ale poczułam że cholera jednak owu za chwilę i trza by było, a że goście mieli zaraz wparować i zostać na noc to mieliśmy szybką akcję cały czas wyglądając przez szparę w rolecie czy już nie podjechali :D. Ledwo się wyrobiliśmy.


    Resecik a Ty łykasz koenzym? Na pewno nie zaszkodzi a mam wrażenie że u mnie super się sprawuje :). Może da dodatkowego, naturalnego kopa jajcom

    Wyobraziłam sobie :D

    Ja mam teraz podobnie z testami, wstaje wcześnie jak mama śpi i po cichutku na paluszkach idę do WC w którym siedzę sobie z 5 min a później na wdechu do kuchni żeby fotki porobić i podzielić się z Wami i eMKiem wynikiem :D
    Adrenalina jest :D :D

    nowa na dzielni, Iseko, Emiilka, KateHawke, moyeu, Morusek, Koteczka82, patuniek86 lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • reset Autorytet
    Postów: 7233 13043

    Wysłany: 1 czerwca 2018, 11:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Resecik a Ty łykasz koenzym? Na pewno nie zaszkodzi a mam wrażenie że u mnie super się sprawuje :). Może da dodatkowego, naturalnego kopa jajcom

    Łykam i koenzym,i donga i jeszcze witaminę e, d, c oraz omega 3, ashwagandhe, ovarin i cholera wie co jeszcze ;)

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Meśka Autorytet
    Postów: 1542 1918

    Wysłany: 1 czerwca 2018, 11:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:

    Resecik a Ty łykasz koenzym? Na pewno nie zaszkodzi a mam wrażenie że u mnie super się sprawuje :). Może da dodatkowego, naturalnego kopa jajcom

    Nowa a jaki koenzym kupiłaś konkretnie ? Ubichinon czy ubichinol ? Co tam masz na opakowaniu napisane ?

    19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3037 3840

    Wysłany: 1 czerwca 2018, 11:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Nowa a jaki koenzym kupiłaś konkretnie ? Ubichinon czy ubichinol ? Co tam masz na opakowaniu napisane ?

    Kurde, nie wiem, nie pamiętam. Sprawdzę w domu. Na pewno z jakimiś dodatkami - witaminy B i coś chyba jeszcze. Łykam teraz sporo koenzymu + witaminy D i na pewno mam trochę dłuższy cykl i fl

    2019 początek - strata, 10 tc

    Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ