Forum W oczekiwaniu na testowanie Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)

Oceń ten wątek:
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 21:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie siedze przy drinku i kminie, co ja jeszcze moge zrobic by wydluzyc FL. Estradiol jest super, wiec komorka powinna tez byc cacy, a jednak cos jest nie tak :/
    Czy branie duzuch dawek rutinoscorbinu ma sens, jesli progesteron i tak jest taki sobie? Niby ladnie mi rosnie do tego 7 dpo, ale cos potem sie dzieje ze nie chce jakos lagodnie odpuszczac, tylko od razu leci :/ sil mi juz brak


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • SusieOne Autorytet
    Postów: 7259 3038

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 21:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Tak sobie siedze przy drinku i kminie, co ja jeszcze moge zrobic by wydluzyc FL. Estradiol jest super, wiec komorka powinna tez byc cacy, a jednak cos jest nie tak :/
    Czy branie duzuch dawek rutinoscorbinu ma sens, jesli progesteron i tak jest taki sobie? Niby ladnie mi rosnie do tego 7 dpo, ale cos potem sie dzieje ze nie chce jakos lagodnie odpuszczac, tylko od razu leci :/ sil mi juz brak
    wit E, l-arginina oraz duże dawki magnezu

    ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 21:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wszystko juz bioro. No moze magnezu biore standardowa dawke :/


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • SusieOne Autorytet
    Postów: 7259 3038

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 21:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    To wszystko juz bioro. No moze magnezu biore standardowa dawke :/
    A jakie dawki ? Bo ja biorę 600 mg l-argininy i wit e około 400 mg a magnezu dopiero zaczęłam wieksze dawki 5-6 tabletek po 100 mg w tym 10 mg b6

    ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Makowa_Panna Autorytet
    Postów: 2194 2130

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 21:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia wit. z grupy B też podobno dobrze wpływają na fl.

    Malgonia lubi tę wiadomość

    Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 21:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala a to niespodzianka!!! <3 super! Siknij jeszcze jutro! My tu lubimy oglądać testy! :D

    Makowa mdłości.... Masakra.... Ale minie, zobaczysz! A Dzidziuś/Dzidziuśki zostaną na zawsze :)

    SusieOne lubi tę wiadomość

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 21:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biore caly b complex. Wiecej wit b brac nie moge bo mi lekarz nie pozwala. No magnezu biore mali z tego wychodzi bo 50 mg :/ no ale biore w sumie przeszlo 25 roznych tabletek dziennie wiec do 12 samego magnezu nie zaczne brac :(
    Trudno musze sie pogodzic chyba w takim razie, ze taka moja uroda.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • SusieOne Autorytet
    Postów: 7259 3038

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 21:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Biore caly b complex. Wiecej wit b brac nie moge bo mi lekarz nie pozwala. No magnezu biore mali z tego wychodzi bo 50 mg :/ no ale biore w sumie przeszlo 25 roznych tabletek dziennie wiec do 12 samego magnezu nie zaczne brac :(
    Trudno musze sie pogodzic chyba w takim razie, ze taka moja uroda.
    Ja biorę jeszcze więcej no i żyje :) Magnezu powinno się wiecej brać

    ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 21:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie kuchce kolacje i pomyślałam o Frelci.... Ona zawsze wam takie piękne jedzenie pokazywała i zdrowe....
    No to ja wam pokaże co się u mnie wyprawia
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c2429c5a8859.jpg
    Jajka, szynka gotowana, chrzan świeży, sól i pieprz..... <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 21:41

    Malgonia, Aga9090, Nadzieja22, Siwulec, Yoselyn82, Patrycja20, Czrna 81 lubią tę wiadomość

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 21:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, ze jestescie wszystkie tak daleko. Juz ktos dzis na placki zapraszal, teraz jajecznica. Moznaby gotowac raz w tygodniu dla 30 osob i wszyscy by byli zadowoleni ;)

    SusieOne, Aga9090, Siwulec, blue00, Cabrera, Czrna 81 lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • SusieOne Autorytet
    Postów: 7259 3038

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 22:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Szkoda, ze jestescie wszystkie tak daleko. Juz ktos dzis na placki zapraszal, teraz jajecznica. Moznaby gotowac raz w tygodniu dla 30 osob i wszyscy by byli zadowoleni ;)
    Zjadłabym placki :) I fasolkę xD

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 22:02

    ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 22:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Szkoda, ze jestescie wszystkie tak daleko. Juz ktos dzis na placki zapraszal, teraz jajecznica. Moznaby gotowac raz w tygodniu dla 30 osob i wszyscy by byli zadowoleni ;)
    Ja dzis miałam młode ziemniaczki z koperkiem, jajkiem sadzonym i kefirem :P

    Malgonia, Czrna 81 lubią tę wiadomość

  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 22:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, nie bardzo rozumiem problem:/ Waszym dłużnikiem jest spółka czy przedsiębiorca?
    Tak czy inaczej mnie się wydaje, że jeśli jest upadłość to majątek spółki staje się masą upadłości i moim zdaniem nie da się prowadzić z niego egzekucji. Ja bym zgłosiła wierzytelność, choć pamiętaj, że nawet gdy wierzyciel hipoteczny nie zgłosi swojej wierzytelności, zostanie ona umieszczona na liście wierzytelności z urzędu. Rozwiązanie takie, stosuje się również w sytuacji, gdy upadły nie jest dłużnikiem osobistym (np. kredytobiorcą), tylko wyłącznie dłużnikiem rzeczowym tj. dawcą zabezpieczenia, a wierzyciel chce w postępowaniu upadłościowym dochodzić swoich roszczeń z hipoteki.

    Ale ogólnie to jakaś dziwna sytuacja.
    Btw. nie ma prezesa zarządu w spółce w upadłości-masz tam syndyka, który działa za zarząd.

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 22:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia tak bardzo chciałabym powiedzieć Ci coś mądrego :* :* :*

    Malgonia, Aga9090 lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • m_d_f Autorytet
    Postów: 1772 765

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 22:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie właśnie na kolacje podobne frykasy zmajstrowałam, ale zamiast fasolki był kalafior. :)

    Malgonia lubi tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko

    HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

    Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

    Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

    Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 22:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi maz przyniosl sushi z pracy (on ma fajnie bo moja obiady codziennie dowozone z 3 lub 4 firm i tylko wybieraja dzien wczesniej z jakis tam zestawow), ale ja fankom nie jestem. Mam chlodnik w lodowce, ale teraz to wlasnie bym ziemniaki z jajkiem jadla bob i fasolke.. no i kalafiora.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 22:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znow mam wątpliwości, czy dziś liczyć jako 1 dc czy jeszcze jako plamienia:/ ma to dla mnie znaczenie, bo a) mam brać letrozol od 2 dc, b) mam iść na USG w 6 dc.

    No i ciekawa jestem jak antybiotyk wpłynie teraz na to wszystko:/ ech...

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Furka Ekspertka
    Postów: 125 128

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 22:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Nie no tak tylko sugeruję :P
    Halo halo!ja też okrs miałam i co? Test pozytywny był, więc siknij sobie co Ci szkodzi :)
    Edit: nie to zacytowalo ale chyba jasne :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 22:23

    oar85vsmpx1eyab3.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 22:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym liczyła od dzisiaj... A antybiotykiem bym się nie martwila, ile tu mamy ciąż z "chorych" cykli z antybiotykami? :) jajka w końcu i tak koksujesz, więc wg mnie będzie git!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 22:18

    Rucola lubi tę wiadomość

  • Rucola Autorytet
    Postów: 9450 12432

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 22:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    A ja znow mam wątpliwości, czy dziś liczyć jako 1 dc czy jeszcze jako plamienia:/ ma to dla mnie znaczenie, bo a) mam brać letrozol od 2 dc, b) mam iść na USG w 6 dc.

    No i ciekawa jestem jak antybiotyk wpłynie teraz na to wszystko:/ ech...
    a jaki masz antybiotyk? już skończyłąś brać?

    #wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego