Forum W oczekiwaniu na testowanie Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)

Oceń ten wątek:
  • Malinka7 Autorytet
    Postów: 598 461

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec piękny tekst. Muszę sobie go gdzieś zapisać.

    Malgonia a co ten Twój mąż taki leniwy? Może trzeba go troszkę zachęcić? :) ja powiem, że u mnie to jest odwrotnie - muszę czasem uciekać od męża :D

    Trasti dziękuję :* ale po tylu cyklach starań ciężko jest mi wierzyć w szczęśliwy finał. Ale kurczę, przecież w końcu musi sie udać. Tak samo jak do Ciebie w końcu los się usmiechnie i zaswieci slonce. Życzę Ci duzo sily teraz. Trzymam za Ciebie kciuki :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 21:40

    3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4154 1090

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje wam wszystkim jesteście b kochane

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie mam sily go zachecac. Przeciez nie polozylam sie jak klosa i nie powiedzialam bierz. On tak reaguje za kazdym razem. Najbardziej mnie wkur.. ze jak juz jest po owulacji to sie bije w puersi ze juz nastepnym razem to bedziemy sie przykladac i po miesiacu jest to samo.
    Jak mawia moja kolezanka, nue wazne kto jedt ojcem wazne zeby zdrowe bylo. Jak nie ten to inny sie znajdzie.
    Ide spac, moze do rana mi troche przejdzie :/


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • frezyjciada Autorytet
    Postów: 4363 6731

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia jak ja Cie rozumiem.... Mój też z tych "zimnych".... Współczuję!im bardziej js próbowałam go zachęcić tym bardziej on się wykręcał, a jak odpuszczałam to i miesiąc posuchy. Zadziałała wizyta u mojej gin, która mu dosadnie powiedziała "Panie z taką częstotliwością seksu to sobie pan może w Renate strzelić a nie żonie w owulację, bez starania nie ma dziecka, bez orgazmu to jak mecz bez piłki, sama bieganina" głupio mu się chyba zrobiło, bo strzelił buraka i potem już nien chciał chodzić ze mną na wizyty. A teraz jak jestem w ciąży to już 3 tygodnie posuchy :( ja się prosić nie będę, widocznie nie jestem atrakcyjna. Bidulko moja, znam to aż za dobrze i chciałabym Ci jakoś pomóc, ale sama nie znalazłam sposobu na tego typa :(

  • Trasti Autorytet
    Postów: 4154 1090

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec pogniewałaś się? Dobrze, że jak takich problemów z emkiem nie mam .. jeszcze tego brakowało z 10 lat bym zachodziła ;) ale muszę przyznać, że nasze współżycie b ucierpiało od tych starań takie robienie swego odhaczanie .. ja mam dużą niechęć do swego ciała jakąś

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Nadzieja, gratulacje!
    Makowa Panna, Nika! Mocne kciuki! <3
    Reseciku, jako że pisałaś o magii tego wątku, zapisz mnie proszę na maluteńki teścik 30.06 ;) tyle, że to będzie 9 dpo więc siknę dopiero wieczorem, na magiczny test od Siwulca <3 :*

    P.S. Ja tu cały czas jestem i Was podczytuję po cichutku :)
    Rozbiłas 300 stronę!
    To dobry znak!
    <3

    Bocianiątko, -Mamunia- lubią tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Vivanillka Autorytet
    Postów: 750 1448

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti mam prosbe. Mogę Cię prosić o zmianę avatarku? Widzialam tą bajkę i powiem Ci nie do twarzy Ci w niebieskim smuteczku. Mam tu dla Ciebie piekny zawirusowany świeżymi ciazowymi wiruskami avatarek:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/63e94b986703.jpg

    Ten zdecydowanie bardziej będzie Ci pasować.
    Głowa w górę pierś do przodu nie poddajemy sie. Wiem ze czas nie goi ran, ale wierzę że doczekasz się i bedziesz tulic swoje dzieciatko.

    Patrycja20, Siwulec, Bocianiątko, Nat90, Nadzieja22, Rucola, Aga9090 lubią tę wiadomość

    3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 22:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti ja się nie obrażam ;) powiedziałam co czuje i tyle, nie chce teraz się nad tym dalej rozwodzić bo wiem ze nie miałaś nic złego na myśli ale z drugiej strony trochę się źle poczułam i dlatego Ci odpowiedziałam. Temat uważam za zamknięty a obrazac się nie będę bo uważam ze jesteśmy dorosłe i powinnismy umieć rozmawiać otwarcie :* :*

    Nadzieja22, Aga9090 lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 22:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz mi rece opadaja. A najbardziej mnie wkurza jak juz sie w kobcu uda to chodzi dumny jak paw, co to nie on.. no serio wyczyn, jakby na osmiotysiecznik wlazl. A niech se biega. Skonczy sie na tym ze adoptujemy zarodek i dziecko nie bedzie ani moje ani jego. Jak w tym.miesiacu sie nie uda to odstawiam leki. Przynajmniej zoladek bede miala zdrowszy.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 22:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Juz mi rece opadaja. A najbardziej mnie wkurza jak juz sie w kobcu uda to chodzi dumny jak paw, co to nie on.. no serio wyczyn, jakby na osmiotysiecznik wlazl. A niech se biega. Skonczy sie na tym ze adoptujemy zarodek i dziecko nie bedzie ani moje ani jego. Jak w tym.miesiacu sie nie uda to odstawiam leki. Przynajmniej zoladek bede miala zdrowszy.


    Malgonia słońce :* :* :*
    Mówię Ci, weź tel i udaj ze dzwonisz do jakiegoś kumpla i powiedz ze potrzebujesz porządnego sexu i czy ma czas... może taka terapia by na niego zadziałała :/
    Qrwa ze tez ja Cie nie mogę zapłodnić :/ :/

    Tosia2323 lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 22:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Podpowiedzcie mi, proszę, co, kiedy i z czym brać, bo ja już nie wiem i boję się źle połączyć :(

    Mam tak:
    Euthyrox to wiadomo na czczo i min pół godziny przed jedzeniem
    Encorton (w dwóch tabl po 5mg)
    Dupek 2x1
    Lutka 3x1
    Wapń
    Aspargin magnez (Nika ile tabletek łykasz?)
    Witaminy prenatalne
    2 tabletki DHA 250 (nie bardzo lubię ryby, więc 2 biorę)
    Clexane
    Acard

    Mam jeszcze Vigantol wit D i nie wiem czy dalej brać, pod koniec maja dobilam do 43 (najpierw było 20 i przez 1,5msc brałam 5 tyś jednostek).
    Wapń rano, to magnez wieczorem - biorę 2 tabletki Asparginu, a jak mnie boli brzuch tak @ato to 3.
    Jak teraz więcej chodzisz po słonku to można zmniejszyć do 2000. Ja bym tak całkiem nie odstawiała.
    Clexane rano, acard na noc.
    Porga bym brała tak:
    6, 14, 22 - lutka i powiedzmy 10 i 18 dupek. Nie wstawaj w nocy, bo potrzebujesz dobrze spać i to jest ważniejsze.
    Rncirton i wit. Prenatalne do śniadanka - zawsze z jedzeniem.
    Z euthyroksem nie pomogę, ale to się chyba bierze z rana.
    Kwasy omega i wit d najlepiej razem - wit się rozpuści w omedze i najlepiej do obiadu lub innego tłustszego posiłku

    Nadzieja22 lubi tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 22:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki wszystkich badan. p/c antykardiolipinowe i p. beta-2-glikoproteinie ujemne. Tylko ten antykoagulant tocznia mi wyszedl. ANA 1 jest informacja ze w mianie 1:80 nie wykryto. Wiecie o co chodzi z tym mianem? bo nie bardzo ogarniam.

    Nie wiem co teraz. Czy robić jeszcze jakieś badania czy dać sobie spokój i nie szukać dziury...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 22:12

  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 22:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti wrote:
    A jak już jesteśmy przy lekach to koenzym q10 biorę codziennie 1tabl i emkowi daje jedną, dhea czekam pierw na wyniki.. a donga czekać na naturalny cynk tak? Można go łączyć z clo? Emek bierze magnez, cynk, omega, adrovit, wit c, selen coś jeszcze?
    Ja bym nic nie zmieniała w tym planie

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • frezyjciada Autorytet
    Postów: 4363 6731

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 22:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wyszykuj się jutro jak na randkę stulecia i jak zapyta gdzie się wybierasz to mów, że idziesz szukać ojca dla swojego dziecka i zwyczajnie wyjdź z domu, napij się z koleżankami czy coś, a po powrocie połóż się w salonie i niech Cie pajac cmoknie, niech sobie myśli, że poszłaś na skok w bok. Grrrrrrrrr

  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 22:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Mam wyniki wszystkich badan. p/c antykardiolipinowe i p. beta-2-glikoproteinie ujemne. Tylko ten antykoagulant tocznia mi wyszedl. ANA 1 jest informacja ze w mianie 1:80 nie wykryto. Wiecie o co chodzi z tym mianem? bo nie bardzo ogarniam.

    Nie wiem co teraz. Czy robić jeszcze jakieś badania czy dać sobie spokój i nie szukać dziury...
    Do reumatologa z tym lupusem idż - już taki lekarz będzie wiedział co teraz pobadać. Chwyciliśmy trop - trzeba dalej nim iść.

    Super że ANA spadły - to chyba świadczy o tym że sm jest wyciszone :)

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Grzechotka2 Autorytet
    Postów: 712 823

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 22:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia, przykro mi. Ja nie wiem co z tymi chłopami. Mój na szczęście nie odmawia, raz w życiu może mi odmówił. Ale domyślam się jakie to może być frustrujące

    l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 22:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Malgonia wyszykuj się jutro jak na randkę stulecia i jak zapyta gdzie się wybierasz to mów, że idziesz szukać ojca dla swojego dziecka i zwyczajnie wyjdź z domu, napij się z koleżankami czy coś, a po powrocie połóż się w salonie i niech Cie pajac cmoknie, niech sobie myśli, że poszłaś na skok w bok. Grrrrrrrrr
    O dokładnie! Nie siedź w domu czekając, aż jemu się zachce i kiwnie palcem. Mój też z tych leniwych, ale w owulacyjną rutynę wszedł ze mną. Gdzieś tam w otchłaniach umysłu zakumał, że jak chce dziecko, to musi być sex w okolicach owu i nie ma przeproś. Czasem mi się wydawało, że miał lepuej obliczone, kiedy to wypadnie niż ja!
    No i tak - intensywne treningi odbierają ochotę na sex. A może by tak temu Twojemu złamać nogę? No pomyśl - 1) wyładowałabyś gniew, 2) nie chodziłby na treningi - eięcej by myślał o seksie, 3) tak czy siak już by Ci nie uciekł. Same korzyści!

    frezyjciada, Trasti, Aga9090, Malgonia lubią tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 22:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wspolczuje Wam takich problemów z facetami. To przykre ze to Wy musicie latać po lekarzach, brać te wszystkie leki, suplementy a oni jeszcze maja problem żeby to dziecko zrobić. Ja na swojego na szczęście nie mogę narzekać. Zwykle to ja muszę odmawiać żeby nie marnować nasienia :p

  • Nadzieja22 Autorytet
    Postów: 2410 3875

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 22:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Wapń rano, to magnez wieczorem - biorę 2 tabletki Asparginu, a jak mnie boli brzuch tak @ato to 3.
    Jak teraz więcej chodzisz po słonku to można zmniejszyć do 2000. Ja bym tak całkiem nie odstawiała.
    Clexane rano, acard na noc.
    Porga bym brała tak:
    6, 14, 22 - lutka i powiedzmy 10 i 18 dupek. Nie wstawaj w nocy, bo potrzebujesz dobrze spać i to jest ważniejsze.
    Rncirton i wit. Prenatalne do śniadanka - zawsze z jedzeniem.
    Z euthyroksem nie pomogę, ale to się chyba bierze z rana.
    Kwasy omega i wit d najlepiej razem - wit się rozpuści w omedze i najlepiej do obiadu lub innego tłustszego posiłku
    Dzięęki Nika. Euthyrox z rana i min pół h bez jedzenia i innych leków, ale luteina pewnie może być, bo jednak inna droga podawania ;) Myślisz, żeby dodatkowo brać wit D skoro i tak w prenatalu uno jest 1500?

    HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 22:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Nika za odpowiedz :* no sm na pewno jest wyciszone bo od 9 lat w sumie czuje się jakbym w ogóle nie była chora. A odkąd się staramy nie biore już interferonu. Myślałam ze skoro wtedy miałam ANA dodatnie to i teraz będą. Poczekam jeszcze na wyniki mutacji z testDNA i pójdę do gina na kontrole to zobaczę co powie.

    Do reumatologa jest sens iść z tym antykoagulantem tocznia?

‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego