Forum W oczekiwaniu na testowanie Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)

Oceń ten wątek:
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 26 czerwca 2018, 13:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bonda super beta :) niechaj pnie się na wyżyny <3

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Reniferra Autorytet
    Postów: 1316 2038

    Wysłany: 26 czerwca 2018, 13:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Bonda <3. Tak czułam, że się uda :)

    Dorola31, Bonda lubią tę wiadomość

    Maja <3 08.03.2019r.
    l22niei37lacal8c.png

    hchy90bvrfu41uli.png
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 26 czerwca 2018, 14:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bonda wrote:
    O rany,naprawdę?To by było super Kochana
    Powiedzcie,co jeszcze suplementowac,a czego już nie brać?
    Biorę femibiin,castagnus,inofem,wit D
    Mam jeszcze wiesiolka,donga (prawie całego),zamówiłam q10 (jeszcze nie doszło).Może któraś z Was potrzebuje,to też prześlę to,co mi się może już nie przyda.
    Wiesiołka sobie zostaw - przed porodem trzeba go sobie wciskać wiesz gdzie, żeby uelastycznić.
    Na q10 sprawdź, czy mozna tego konkretnego w ciąży. Zostaw na później - po porodzie przydadzą sie wszelkie suple ujędrniajace skórę.

    Z supli to najlepiej brac jakis zestaw prenatalny (np. Prenatal uno) z podstawowymi witaminkami i kwasem. I dobrze do tego dorzucić jakieś DHA/EPA np Pregna DHA. I tyle narazie. W drugim trymestrze można już bardziej rozbudowane witaminy.

    Wyślij mi na priva adres, to Ci wyślę resztki dupka - mi już niepotrzebny, bo przez szyjkę mam brać luteinę :)

    Bonda lubi tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Nadzieja22 Autorytet
    Postów: 2410 3875

    Wysłany: 26 czerwca 2018, 14:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Bonda :)

    Kurde, mnie takie spanie bierze ciągle, że nie mogę nad tym zapanować :D

    Bonda lubi tę wiadomość

    HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 26 czerwca 2018, 14:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    By7mistake hmmmm
    Wiesz ze ja zwolenniczka iui nie jestem ale bym na twoim muejscu spróbowała na zelaznym zestawie z 3 próby max. Wcześniej zrobić te usg na żpn. Kaczorka brala leki na wyciszenie endomendy i moja kolezanka też tylko przed iui chyba 3 tyg w formie zadtrzykow.
    AMH masz ok tylko bez szału i musisz wiedzieć ze endomenda dziala niekorzystnie na jakość komórek jajowych, co razem daje nieciekawą mieszankę.
    Mozesz przemyśleć 3 kolejne cykle naturalne później 3x iui.

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Bonda Autorytet
    Postów: 299 360

    Wysłany: 26 czerwca 2018, 14:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Wiesiołka sobie zostaw - przed porodem trzeba go sobie wciskać wiesz gdzie, żeby uelastycznić.
    Na q10 sprawdź, czy mozna tego konkretnego w ciąży. Zostaw na później - po porodzie przydadzą sie wszelkie suple ujędrniajace skórę.

    Z supli to najlepiej brac jakis zestaw prenatalny (np. Prenatal uno) z podstawowymi witaminkami i kwasem. I dobrze do tego dorzucić jakieś DHA/EPA np Pregna DHA. I tyle narazie. W drugim trymestrze można już bardziej rozbudowane witaminy.

    Wyślij mi na priva adres, to Ci wyślę resztki dupka - mi już niepotrzebny, bo przez szyjkę mam brać luteinę :)
    Kochana, wyslalam zaproszenie.

    f2w3rjjgl4va9bg3.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 czerwca 2018, 14:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bonda super :)
    a reszta dziewczyn?:)
    Nadzieja- oj ja na poczatku spałam do 9/10, wstawałam na dwie,trzy godzinki i znów drzemka :p dopiero teraz jest lepiej- przynajmniej u mnie :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 czerwca 2018, 14:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Dziewczyny pięknych be :)

    by7mistake mnie niestety łącznie już ok. 4 lekarzy, w tym Androlog namawia od razu na IVF.
    Przy słabszych wynikach nasienie IUI chyba nie ma większego sensu.
    Lepiej skupić się na podkoksowaniu jajek (tu pewnie Flower lub Nika się wypowiedzą bardziej kompetentnie).

    A tak z ciekawości, jak Twój Gin zobaczył szalejącą endomendę? Pytam, bo sama obawiam się nawrotu i zastanawiam się, czy zwykłe usg (jeśli nie ma torbieli) jest w stanie potwierdzić taka informację?

  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 26 czerwca 2018, 15:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety lipa

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/926f327d9edb.png

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 czerwca 2018, 15:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika przykro mi bardzo..

  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 26 czerwca 2018, 15:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zaczęłam widzieć na srebrno, więc za 10 minut przyjdzie migrena :-(
    Jadę do domu, ale nie dam rady już zajrzeć do Was :-(

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 26 czerwca 2018, 15:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika :( przykro mi


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Reniferra Autorytet
    Postów: 1316 2038

    Wysłany: 26 czerwca 2018, 15:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, kurcze :( tak mi przykro

    Maja <3 08.03.2019r.
    l22niei37lacal8c.png

    hchy90bvrfu41uli.png
  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 26 czerwca 2018, 15:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda na to że owulacji nie było? Dzisiaj 7/8 dpo

    Jestem w szoku, skąd się brały kreski na testach ? Kurczę no nie umiem uwierzyć po prostu

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 15:42

    monik123 lubi tę wiadomość

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • Reniferra Autorytet
    Postów: 1316 2038

    Wysłany: 26 czerwca 2018, 15:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tego nie rozumiem. Bardzo dziwna sprawa :(

    Maja <3 08.03.2019r.
    l22niei37lacal8c.png

    hchy90bvrfu41uli.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 czerwca 2018, 15:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika- mogło tak być niestety. a skąd kreski- nie wiem. mi osoboście nigdy nie test nie pokazał kreski przy braku ciąży ale wiem że tak się zdarza i tylko denerwuje, wkurza i stwarza nadzieje :/

  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 26 czerwca 2018, 15:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same zobaczcie, to zdjęcie po 3 minutach około od zrobienia testu. Wiem że imponująco nie widać ale coś tam jest, a po wyschnięciu została solidna różowa kreseczka.

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2e1de7ce02bd.jpg

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1292 2149

    Wysłany: 26 czerwca 2018, 16:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika szkoda straszna :( rzeczywiście dziwne :(

    29lat 🍍 47cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, Hiperinsulinemia, Insulinooporność
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage 1750xr
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota zmutowana
    ❌ Obniżone wolne białko S

    🥚AMH
    Wrzesień 2020 0,72
    Kwiecień 2021 0,42

    7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
    💉IVF💊
    Kwiecień 2021 Invimed Warszawa dr K.
    Kwiecień 21 - długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I
    7dpt ⏸ 9dpt 16,11 mIU/ml 11 dpt 36,23 mIU/ml (przyrost 131%) 13 dpt 29,59 mIU/ml - CB 😭
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 26 czerwca 2018, 16:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bonda, napisz na priv :)

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 26 czerwca 2018, 16:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba o podobnym przypadky trasti pisala, ze byly kreski veta ujemba a w koncu skonczylo sie ciaza. Tak czy siak musisz czekac. Progesteron masz slabiutki, ale ja tez tak 7/8 dzien mialam 6.6 i tez juz oplakalam, ze bezplodna jestem, a w ciazy bylam. Bonda nie miala szaliwych wynikow a ciaza jest. Mnie juz chyba nic nie zdziwi :/

    Trasti lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego