Forum W oczekiwaniu na testowanie Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)

Oceń ten wątek:
  • Patrycja20 Autorytet
    Postów: 2236 3755

    Wysłany: 3 czerwca 2018, 11:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulżyło mi...

    ef36, -Mamunia-, KateKum, Aga9090, StaraczkaNika, KateHawke, MamaFabianka, moyeu lubią tę wiadomość

    Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 czerwca 2018, 11:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Ulżyło mi...
    No pewnie, wiem co to za stres i czekanie w szpitalu. Bardzo się cieszę, że z drugim maleństwem wszystko wporządku ❤️

    Patrycja20 lubi tę wiadomość

  • Vivanillka Autorytet
    Postów: 750 1448

    Wysłany: 3 czerwca 2018, 12:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe bede co dwa dni sikać, no chyba że będzie cień cienia cienia widziany pod katem w pełnym świetle ewentualnie po foto obróbce i wyostrzeniu obrazu :-P

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2018, 12:12

    Aga9090, Bajkaaa lubią tę wiadomość

    3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 3 czerwca 2018, 12:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Dziewczyny dziękuje za kciuki chyba pomogło . Mój kropek rozwija się prawidłowo słyszałam nawet serduszko łzy mi poleciały .. ten drugi stanął w miejscu nic z nim się nie dzieje . Jutro powtórzą usg i raczej do domku :)))))
    Super wiadomości! Szybkiego powrotu do domu!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2018, 12:14

    Patrycja20 lubi tę wiadomość

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • KateKum Autorytet
    Postów: 1451 1706

    Wysłany: 3 czerwca 2018, 12:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    U mnie wreszcie zaznaczyło owu, wiec jestem dzisiaj 3 dpo ;). Straszcie się cieszę ze ta owulacja mi się przesunęła na później bo mam wrażenie ze jest bardziej wartościowa :). Muszę to zweryfikować w następnym cyklu bo dawno nie byłam na monitoringu.

    Em wcina i kupuje cały czas podejrzane ilości orzechów i dalej twierdzi, ze „tak go jakoś wzięło” zamiast przyznać ze przeczyta ze orzechy dobre na spermę :D

    Mój wykres w tym cyklu to wielka niewiadoma. Ovu wyznaczyło swoje, ja byłam na monitoringu w 10dc i gin powiedział, że jego zdaniem jest po ovu, co mnie zszokowało. Jedyna nadzieja, że było właśnie w ten dzień i się jeszcze wstrzeliliśmy

    xnw4lbete8c7uekt.png

    10.2017 [*] 8tc
  • KateKum Autorytet
    Postów: 1451 1706

    Wysłany: 3 czerwca 2018, 12:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Dzień dobry! Ale się wyspałam, aż mi dziwnie :D Właśnie zjadłam jajecznicę z pomidorem i szczypiorkiem, a do tego kromeczki z awokado :)

    Patrycja, przyrost prawidłowy. Przy takich wartościach już zwalnia nawet :) Trzymam kciuki za wyjście na dzień mamy.

    Bajka, wierzę, że miną te dwa tygodnie, a potem kolejne dwa i kolejne itd... :)

    Siwulec! Toż to już poważna beta będzie i wątpię, żeby tylko 100. Wygląda na więcej :) Do doktora ja bym szła 13.

    Vivanilka, a tam za dwa dni, jutro sikaj! :)

    Cheresta, jeśli dobrze pamiętam, to chyba Minie pisała, że owulaki z domowego laboratorium jej tylko z rana wychodziły. Minie, dobrze pamiętam?

    Bardzo dobrze pamiętasz, u mnie też się to potwierdziło

    xnw4lbete8c7uekt.png

    10.2017 [*] 8tc
  • Cheresta Autorytet
    Postów: 1974 2217

    Wysłany: 3 czerwca 2018, 12:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj nie zdążyłam zrobić przed pracą i dopiero około 18 siknelam a dziś rano i ciemna kreska to widocznie coś w tym musi być
    Patrycja oby wszystko dobrze się ułożyło trzymam kciuki :)

    18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4353 1167

    Wysłany: 3 czerwca 2018, 12:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja super b się cieszę. Siwulec idź dwa razy ;)

    Patrycja20 lubi tę wiadomość

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4353 1167

    Wysłany: 3 czerwca 2018, 12:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki białka s i wynik 46 i wykrzyknik, że to za nisko. Co to oznacza za dużo heparyny? Acardu? Czy odwrotnie? Minie bo ty miałaś ostatnio to robione orientujesz się?

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4353 1167

    Wysłany: 3 czerwca 2018, 12:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz doczytałam że im wyższe tym lepsze . Ja biorę heparynę i acard a mam tak nisko , przed niałam 68 a teraz spadło?!

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • KateKum Autorytet
    Postów: 1451 1706

    Wysłany: 3 czerwca 2018, 13:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti ja nie pomogę, nie znam się na tym zupełnie

    xnw4lbete8c7uekt.png

    10.2017 [*] 8tc
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 3 czerwca 2018, 13:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d41f247a22f5.jpg
    Helol dzisiejszy owulak z rana ciemniejszy niż ten wczorajszy z popołudnia
    To może ten wczorajszy sik był jakiś wybrakowany? Nie pozostaje nic innego jak dalej ciężko pracować ;)

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 3 czerwca 2018, 13:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti wrote:
    Teraz doczytałam że im wyższe tym lepsze . Ja biorę heparynę i acard a mam tak nisko , przed niałam 68 a teraz spadło?!
    Już pisałam na ex-testerkach. Mi też białko spadło w ciąży mimo heparyny 0,6. I to jest o tyle dziwne, że anty Xa wyszło dość wysoko. Ale doktor i tak podtrzymał tę dawkę 0.6, więc białko S musi być ważniejsze niż anty Xa.

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4353 1167

    Wysłany: 3 czerwca 2018, 13:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki trochę panikuję teraz tym b że jak ten krwiak wyszedł to lekarz kazał odstawić heparynę. Dobrze , że go nie posłuchałam

    StaraczkaNika lubi tę wiadomość

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Nadzieja22 Autorytet
    Postów: 2410 3875

    Wysłany: 3 czerwca 2018, 13:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli pamięć jeszcze dobra ;)

    Możecie zerknąć na moje wyniki? Przed nawiasem z początku kwietnia, a za nim z końca maja.

    Leukocyty 5,2 (3,8-10) - 4,1
    Erytrocyty 5,3 (3,7-5,1) - 4,9
    Hemoglobina 16,1 (12-16) - 14,7
    Hematokryt 47 (37-47) - 44
    Płytki krwi 156 (140-440) - 165
    Wit B12 397 (197-771) - 541
    Kwas foliowy 19,16 (4,6-18,7) - 29,1
    Homocysteina 9,8 - 10,1
    Ferrytyna 38 (13-150) - 37,7
    Wit D 19,57 - 42,4
    Tsh 2,2 - 1,9
    Ft3 3,69 - 3,37
    Ft4 1,54 - 1,6
    Glukoza 88 - 91
    Insulina 11,3 - 8,5
    Cholesterol całkowity 156 (150-200) - 147
    Hdl 69 (<85) - 65
    Nie hdl 87 (<100) - 81
    Ldl 72 (<100) - 71
    Trójglicerydy 77 (0-150)- 51


    Co z tą homocysteina? :( Biorę Prenatal uno i kompleks Medverity folian 300mcg, metylokobalamina 500mcg, p-5-p 10mg. Przestałam tak często pić smoothie z buraka, bo ta hemoglobina wysoka była, więc może coś w tabletkach wezmę na zbicie homo?

    Czy mam się martwić spadkiem cholesterolu?

    HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 3 czerwca 2018, 14:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Czyli pamięć jeszcze dobra ;)

    Możecie zerknąć na moje wyniki? Przed nawiasem z początku kwietnia, a za nim z końca maja.

    Leukocyty 5,2 (3,8-10) - 4,1
    Erytrocyty 5,3 (3,7-5,1) - 4,9
    Hemoglobina 16,1 (12-16) - 14,7
    Hematokryt 47 (37-47) - 44
    Płytki krwi 156 (140-440) - 165
    Wit B12 397 (197-771) - 541
    Kwas foliowy 19,16 (4,6-18,7) - 29,1
    Homocysteina 9,8 - 10,1
    Ferrytyna 38 (13-150) - 37,7
    Wit D 19,57 - 42,4
    Tsh 2,2 - 1,9
    Ft3 3,69 - 3,37
    Ft4 1,54 - 1,6
    Glukoza 88 - 91
    Insulina 11,3 - 8,5
    Cholesterol całkowity 156 (150-200) - 147
    Hdl 69 (<85) - 65
    Nie hdl 87 (<100) - 81
    Ldl 72 (<100) - 71
    Trójglicerydy 77 (0-150)- 51


    Co z tą homocysteina? :( Biorę Prenatal uno i kompleks Medverity folian 300mcg, metylokobalamina 500mcg, p-5-p 10mg. Przestałam tak często pić smoothie z buraka, bo ta hemoglobina wysoka była, więc może coś w tabletkach wezmę na zbicie homo?

    Czy mam się martwić spadkiem cholesterolu?
    Jak będziesz dalej brać foliany to ta homo będzie sobie dalej spadać - ja z moją walczyłam 4 miesiące zanim spadła z vhyba 11,17 na ok 8.
    Cholesterol masz ok wg moich norm, ale w każdym labie normy wyglądają inaczej. Pewnie teraz przy gorącu inaczej jesz to nic dziwnego, że spada. Ja bym się nie martwiła.
    Buraki i tmg to raczej do odstawki - już i tak masz wysoko hemoglobinę i ferrytynę.
    Weź idź na słonko wit D produkować - albo kup vigantetten, bo jeśli teraz przy tej pogodzie masz tak nisko to raczej bierzesz za mało.
    Tarczycowe coś wysoko - może też masz w suplach za dużo jodu? On jest np w chlorelli/ spirulinie i w prenatalu

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Nadzieja22 Autorytet
    Postów: 2410 3875

    Wysłany: 3 czerwca 2018, 14:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Jak będziesz dalej brać foliany to ta homo będzie sobie dalej spadać - ja z moją walczyłam 4 miesiące zanim spadła z vhyba 11,17 na ok 8.
    Cholesterol masz ok wg moich norm, ale w każdym labie normy wyglądają inaczej. Pewnie teraz przy gorącu inaczej jesz to nic dziwnego, że spada. Ja bym się nie martwiła.
    Buraki i tmg to raczej do odstawki - już i tak masz wysoko hemoglobinę i ferrytynę.
    Weź idź na słonko wit D produkować - albo kup vigantetten, bo jeśli teraz przy tej pogodzie masz tak nisko to raczej bierzesz za mało.
    Tarczycowe coś wysoko - może też masz w suplach za dużo jodu? On jest np w chlorelli/ spirulinie i w prenatalu
    Nika, ale patrzyłaś na aktualne wyniki? To te ostatnie wartości. Homocysteina wzrosła mimo suplementacji. A np. Wit D teraz mam 42,4 już po suplementacji Vigantolem 5 tyś jednostek dziennie plus coś jest w prenatalu. Jod tylko w prenatalu, nic więcej nie biorę. No i ofc Euthyrox ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2018, 14:37

    HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Meśka Autorytet
    Postów: 1542 1917

    Wysłany: 3 czerwca 2018, 15:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :)

    Nie było mnie wczoraj bo pomagalam siostrze w organizacji jej urodzin ktore odbyly sie u mnie w domu.
    Impreza była super ale mam mega kaca i dziecko, które chce sie bawic i nie bardzo rozumie ze mamusie boli glowa :)
    Nadrobie Was za chwilke a teraz przesyłam Wam moj taras i kawalek ogrodka :)

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/164d156d856f.jpg

    Nadzieja22, -Mamunia-, Yoselyn82, ef36, Achia, Bajkaaa, StaraczkaNika, KateKum, Czrna 81, nowa na dzielni, Aga9090, blue00, Emiilka, KateHawke, Kargo31, Bocianiątko, Lunaris, Morusek lubią tę wiadomość

    19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • MamaFabianka Ekspertka
    Postów: 222 156

    Wysłany: 3 czerwca 2018, 15:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka ale masz tam pięknie, cudo

    Meśka lubi tę wiadomość

    Fabian 06.2014
    Dwa aniołki 02.2017 06.2017 [*]
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4353 1167

    Wysłany: 3 czerwca 2018, 15:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale superowo Meśka

    Meśka lubi tę wiadomość

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego