Forum W oczekiwaniu na testowanie Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)

Oceń ten wątek:
  • Cheresta Autorytet
    Postów: 1965 2209

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 12:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja super że możesz wrócić do dziecka :)
    Bazylkove tule mocno z powodu bieli
    A do mnie w końcu dotarły moje chińskie spodnie i powiem wam że nie jestem przekonana do takich internetowych zakupów. I wcale nie chodzi o to że przekonałam się że mam dupę jak wialnia, bo zamówiłam 2 sztuki rozmiar M i w białych mam jeszcze luz a czarne ledwo wciskam. Po prostu na fotce na stronie wyglądały inaczej. Tak sobie myślę że w białych lato oblece jeszcze a czarne muszę komuś opchnac
    Czekam aż mi się zachce siku żeby zrobić owulaka bo wczoraj późnym wieczorem zaczął mi się śluz taki typowo płodny jak kurze białko. Ciekawe co wyjdzie

    Patrycja20 lubi tę wiadomość

    18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Nat90 Ekspertka
    Postów: 232 165

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 12:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Ty możesz sobie siedzieć na dupce i odświeżać, a ja muszę sie w ten gorąc pofatygować i to W CIEMNO :P

    Siwulec lubi tę wiadomość

    34bwvkcbc86rh45f.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 12:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka
    A tu wspomnienie z wizyty siostrzeńca :) taka przyjaźń się narodziła a młody generalnie za psami nie przepada ;)

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/07646862e381.jpg

    Nat90, Siwulec, Cheresta, nowa na dzielni, Aga9090, Flowwer, moyeu, Patrycja20, Bajkaaa, KateHawke, Nadzieja22, Morusek, Czrna 81 lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 12:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat90 wrote:
    Ale Ty możesz sobie siedzieć na dupce i odświeżać, a ja muszę sie w ten gorąc pofatygować i to W CIEMNO :P
    Tu nam tu mów jaki wynik :P

  • Sanka Autorytet
    Postów: 973 1507

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo przepraszam że tak długo się nie odzywałam, chciałabym się z wami przywitać w czerwcowym wątku :)

    Od razu bardzo serdeczne gratulacje dla Siwulca i Mamuni! Piękne kreseczki, czekam teraz na betkę Siwulca :)
    Patrycja cieszę się że z kropkiem wszystko dobrze i ładnie się rozwija!
    Nenusia jak tam u Ciebie? Jak się czujesz i kiedy kolejne wizyty? :)

    Siwulec, Patrycja20, KateHawke lubią tę wiadomość

    16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Nat90 Ekspertka
    Postów: 232 165

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta ujemna, progesteron 8,52 a tsh 2,9, ale chyba przynajmniej owu była, nie?

    Diamond92 lubi tę wiadomość

    34bwvkcbc86rh45f.png
  • Cheresta Autorytet
    Postów: 1965 2209

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6d0a0b5e9b94.jpg
    Chyba dalej trzeba pracować nad dzieciem bo jakaś kapryśna ta owulacja w tym cyklu
    Nat przykro mi :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 13:10

    18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Bardzo przepraszam że tak długo się nie odzywałam, chciałabym się z wami przywitać w czerwcowym wątku :)

    Od razu bardzo serdeczne gratulacje dla Siwulca i Mamuni! Piękne kreseczki, czekam teraz na betkę Siwulca :)
    Patrycja cieszę się że z kropkiem wszystko dobrze i ładnie się rozwija!
    Nenusia jak tam u Ciebie? Jak się czujesz i kiedy kolejne wizyty? :)
    Dziękuję, że pytasz. Od wczoraj wymioty.. Ale tak to nie ma źle, da się przeżyć :)
    Prenatalne mam 14.06 a wizytę u onkologa 15.06. A co u Ciebie?

  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3417

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Bocianiątko, tak wszyscy kurna spadają na ex testerki, nie uważasz, że na nas już pora? Trochę się ociągamy ;). Więcej nas tu w sumie takich maruderów ciążowych ;)

    Też mam takie wrażenie :) na zawsze zostanę na OF w wątku comiesięczne testowanie :P

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1209 1864

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Boćku! Pociesza mnie to, bo zaczęłam już świrować, że nie było owu itd. ;) ale przejdę się i tak do mojej gin w czwartek, poproszę ją o skierowanko na proga, a może coś jeszcze mi zaproponuje :)

    28lat 🍍 39cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH (0,72 ng/ml), Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage XR1500

    🔜powtorka badań nasienia
    ✔️7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: oligosp., morfologia 4% ➡ IVF ???🤦🏼‍♀️
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat :( przykro mi

    Sanka, miło Cię widzieć :D

    Cheresta pracujcie ile tylko dacie radę w ten skwar :)

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat przykro mi :(
    Proga masz ok, zwłaszcza, ze to zapewne nie jest 7 dpo, tylko to tsh jest ciut wysokie. Bierzesz coś na tarczycę?


    A słuchajcie tak z Waszego doświadczenia, do jak tak super bolą jajca na owulację to ona się raczej już dokonała, czy będzie się dokonywać?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 13:26


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Sanka Autorytet
    Postów: 973 1507

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Dziękuję, że pytasz. Od wczoraj wymioty.. Ale tak to nie ma źle, da się przeżyć :)
    Prenatalne mam 14.06 a wizytę u onkologa 15.06. A co u Ciebie?
    To podobnie wizytujemy :) ja 15 mam zwykłą wizytę a 20 prenatalne, szybko ten czas leci!
    Już trochę wracam do żywych, te upały bardzo mnie osłabiły, jestem kompletnie bez sił. Jeszcze w zeszłym tygodniu córka mi trochę kasłała więc zostałam z nią w domu. A ona teraz bardzo mocno przechodzi bunt, o wszystkie najprostsze czynności jest walka i przekonywanie że w połączeniu z upałem myślałam że wykituję. Dziś się ucieszyłam że wróciłam do pracy ;)

    16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:

    A słuchajcie tak z Waszego doświadczenia, do jak tak super bolą jajca na owulację to ona się raczej już dokonała, czy będzie się dokonywać?


    w grudniu miałam chwilowy (dosłownie kilka sekund) ból jajca i wtedy owu się dokonała, teraz chyba z pół godziny ból przeokropny z prawej strony (a doktorek mówił że owu będzie z lewej) i myślę że owu się właśnie wtedy dokonała, tym bardziej że było to na drugi dzień od pozytywnego owulaka.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 13:32

    Malgonia lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    To podobnie wizytujemy :) ja 15 mam zwykłą wizytę a 20 prenatalne, szybko ten czas leci!
    Już trochę wracam do żywych, te upały bardzo mnie osłabiły, jestem kompletnie bez sił. Jeszcze w zeszłym tygodniu córka mi trochę kasłała więc zostałam z nią w domu. A ona teraz bardzo mocno przechodzi bunt, o wszystkie najprostsze czynności jest walka i przekonywanie że w połączeniu z upałem myślałam że wykituję. Dziś się ucieszyłam że wróciłam do pracy ;)
    Ani nie mów te upały też mnie wykonczyły.. Ja mam teraz bunt 10 latka, 6 łatki i 5 łatki i zwariować można, bo przy tych upalavh też dali popalić.. To teraz byle do wizyty :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat tule:*

    Nat90 lubi tę wiadomość

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    w grudniu miałam chwilowy (dosłownie kilka sekund) ból jajca i wtedy owu się dokonała, teraz chyba z pół godziny ból przeokropny z prawej strony (a doktorek mówił że owu będzie z lewej) i myślę że owu się właśnie wtedy dokonała, tym bardziej że było to na drugi dzień od pozytywnego owulaka.

    no mi się też tak wydaje, tyle, ze mnie to zazwyczaj boli znacznie dłużej niż parę minut, to taki pół który towarzyszy mi z pół dnia... no to zostaje liczyć na skuteczność tych seksów z soboty :/

    Co ma być to będzie, ale chyba pierwszy raz od dawna, nie będę się specjalnie nastawiać na sukces.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    no mi się też tak wydaje, tyle, ze mnie to zazwyczaj boli znacznie dłużej niż parę minut, to taki pół który towarzyszy mi z pół dnia... no to zostaje liczyć na skuteczność tych seksów z soboty :/

    Co ma być to będzie, ale chyba pierwszy raz od dawna, nie będę się specjalnie nastawiać na sukces.

    Jeśli dasz radę to się nie nastawiaj, lepiej miło się zaskoczyć :* ale jak nie dasz rady to się nie martw - będę z Tobą <3

    Malgonia lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5322 6768

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Bocianiątko, tak wszyscy kurna spadają na ex testerki, nie uważasz, że na nas już pora? Trochę się ociągamy ;). Więcej nas tu w sumie takich maruderów ciążowych ;)

    No, może i masz rację, ale moja szansa to najwcześniej w lipcu ;) a podejrzewam, ze raczej jakieś niezerowe szanse mamy sierpień-wrzesień... także żeby Wam do głowy nie przyszło na mnie czekać tutaj!

    Słuchajcie, napisałam maila do Invimedu żeby nas zapisać do badań klinicznych badających jakiś lek zwiększający skuteczność IUI. Ciekawe czy się załapiemy ;) mój doktorek był zachwycony pomysłem! :) wtedy zrobią nam komplet badań, sonoHSG i IUI w gratisie! :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 13:46

    Malgonia, reset, Siwulec, Aga9090, Bajkaaa, Cheresta, KateHawke, Karma88, Lunaris, Nadzieja22, Morusek lubią tę wiadomość

    laUgp2.png
    2. ICSI (OviKlinika): 22.01.2021 - 13 kumulusów, 10 dojrzałych komórek - 10 zarodków - transfer odroczony
    CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    02.2020 - diphereline 8 miesięcy (sztuczna menopauza, wyciszenie adeno)
    ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    1.ICSI (nOvum): lipiec 2019 - 10 kumulusów, 6 komórek, 3 zarodki słabej jakości (duża fragmentacja)
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Słuchajcie, napisałam maila do Invimedu żeby nas zapisać do badań klinicznych badających jakiś lek zwiększający skuteczność IUI. Ciekawe czy się załapiemy ;) mój doktorek był zachwycony pomysłem! :) wtedy zrobią nam komplet badań, sonoHSG i IUI w gratisie! :D

    Super pomysł :) Choć oczywiście trzymam kciuki byś szybciej zaszła nim tam się zdecydują :)

    Bocianiątko, Siwulec, Aga9090 lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego