Forum W oczekiwaniu na testowanie Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)

Oceń ten wątek:
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bociek podaj adres, rano zamelduje się pod drzwiami z owulakami :)

    Bazylku co to za pytanie ! oczywiście że mam :P

    Mamunia nie denerwuj się :* ja wyniku jeszcze nie mam i jak będą mieli takie opóźnienie jak z betą to raczej nie wytrwam :/

    Jeżu a ja uwielbiam jak do nas zaglądasz, i gratuluję porządnego kopa <3 ! (doczytałam na ex-testerkach)

    Jeżowa lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    Nie mam bobka :( jutro rano sikne do pojemniczka. Nikuś a masz jeszcze foto tego poczasiaka?
    Mówisz i masz. Sorki, że tak późno ale dopiero teraz dotarłam do 63 strony!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a991c21eeb6.jpg
    Ja myślę, że to był dxień implantacji. Niedługo po zasikaniu tego testu pojawił mi się taki podbarwiony śluz.
    Następnego dnia też wyszło dopiero po z 10 minutach i dopiero 12dpo wyglądało przyzwoicie i różowo.

    P.S. nie polecam brać B-complexu przed sikaniem! To bardzo utrudnia interpretację koloru kreski!

    Siwulec lubi tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    To co ja mam jeść jak mam anemie??? I wątroba boli jak zjem odrobinę tłuszczu
    Zagryzaj orzechami chociaz - też mają zdrowy tłuszcz ;)

    Aga9090 lubi tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Zagryzaj orzechami chociaz - też mają zdrowy tłuszcz ;)
    Lekarz mi powiedział, żeby mało nabiału i dużo mięsa nie smażonego, buraki i ogólnie zdrowo.. Więc ja już sama nie mam pojęcia :/

  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 22:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Lekarz mi powiedział, żeby mało nabiału i dużo mięsa nie smażonego, buraki i ogólnie zdrowo.. Więc ja już sama nie mam pojęcia :/
    Ale olej lniany to samo zdrowie. Oliwa z oliwek też ok. Do smażenia wyłącznie olej kokosowy.
    Mięsko ma swój tłuszczyk, więcej mu nie trzeba. A przy anemii jednak powinnaś wybierać czerwone mięcho zamiast drobiu (zresztą kura to same hormony).
    Ja mam zniszczoną wątrobę po mononukleozie i 2 tyg. upartego fazerowania się wtedy antybiotykiem (brawo ja i brawo pani doktor z akademii medycznej w Gda). A po łyżce oleju lnianego absolutnie mi się nic nie dzieje :) Postaraj się chociaż 1 lyżkę na wieczór łykać jeśli nie chcesz, zebg kamyki szybko rosły.
    Jako buraki polecam zakwas buraczany - taki szocik codziennie na czczo pięknie działa na morfologię :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 22:05

    Aga9090 lubi tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Malinka7 Autorytet
    Postów: 598 461

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 22:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w poniedziałkowy wieczór :)
    Zaraz uciekam do nadrabiania wczorajszego i dzisiejszego dnia, ale najpierw chciałam was o coś zapytać.

    Możecie mi polecić jakiś zestaw do hybryd? :)

    Mało co się udzielam, bo w sumie jestem na etapie czekania na okres i nowy cykl po hsg.

    3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Malinka7 Autorytet
    Postów: 598 461

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 22:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Dziewczyny jak rano siadłam to nie umię się oderwać..

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aac3607aa22f.jpg
    Uwielbiam układać puzzle. Ale tylko zimową porą mogę wygospodarować troche czasu na ich ukladanie.

    Aga9090 lubi tę wiadomość

    3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Vivanillka Autorytet
    Postów: 750 1448

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 22:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jejuniu. Zeżarło mi posta.... A pisałam bazylkove że ja sikam jutro :-p 8dpo
    Pobudka o 5:00

    Simons_cat, Aga9090, bazylkove lubią tę wiadomość

    3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • Meśka Autorytet
    Postów: 1542 1917

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 22:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna co u Ciebie słychać ?

    19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 22:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Lekarz mi powiedział, żeby mało nabiału i dużo mięsa nie smażonego, buraki i ogólnie zdrowo.. Więc ja już sama nie mam pojęcia :/
    Nenusia ja z moim widmem cholestazy, poszłam w końcu do dietetyka, bo już mnie wnerwiało, że każdy mówił co innego. Jem teraz to co mam wypisane w diecie. Nabiał też mam ale mega chudy, za to do tego zawsze albo siemię lniane, albo słonecznik. A do tego ja codziennie szamie dwie łyżeczki oleju z ostropestu-swietnie regeneruje wątrobę.
    Co do anemi to ja w pierwszej ciąży podziałałam zakwasem z buraków, plus szejki z pietruszki, szpinaku, kiwi i np banan do tego.

    Aga9090 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 22:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Ale olej lniany to samo zdrowie. Oliwa z oliwek też ok. Do smażenia wyłącznie olej kokosowy.
    Mięsko ma swój tłuszczyk, więcej mu nie trzeba. A przy anemii jednak powinnaś wybierać czerwone mięcho zamiast drobiu (zresztą kura to same hormony).
    Ja mam zniszczoną wątrobę po mononukleozie i 2 tyg. upartego fazerowania się wtedy antybiotykiem (brawo ja i brawo pani doktor z akademii medycznej w Gda). A po łyżce oleju lnianego absolutnie mi się nic nie dzieje :) Postaraj się chociaż 1 lyżkę na wieczór łykać jeśli nie chcesz, zebg kamyki szybko rosły.
    Jako buraki polecam zakwas buraczany - taki szocik codziennie na czczo pięknie działa na morfologię :)
    Właśnie dużo wołowiny jem i czasem jakąś zupę to z botwinki, to szpinakowa. Spróbuję ten olej lniany. Dziękuję, bo ja kompletnie nie wiem jaka dietę mam stosować, poprostu staram się jeść zdrowo i tłuszczu właściwie wogóle. Nawet chleb jem na sucho....

  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 22:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia, niezależnie od problemów zdrowotnych, to zdrowy tłuszcz jest niezbędny do życia! (nawet tym, co mają chore wątroby) :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 22:20

    Aga9090, Bocianiątko lubią tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5602 6977

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 22:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Bociek podaj adres, rano zamelduje się pod drzwiami z owulakami :)

    Siwulcu Kochany! <3 Biorę w ciemno! :* A zaczarujesz je swoimi megawypaśnymi ciążowymi wiruskami??? :D (tu oczy kota ze Shreka ;) )

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 22:43

    Siwulec lubi tę wiadomość

    laUgp2.png
    3. IMSI (???)
    2. ICSI (OviKlinika 2021): 10 komórek - 1 blastka
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1. ICSI (nOvum 2019): 7 komórek - 3 trzydniowce
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    stan zapalny endometrium, test Be Ready - endometrium prereceptywne
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, mięśniaki hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • Simons_cat Autorytet
    Postów: 3271 4237

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 22:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    Hej, a Ty czemu się nie chwaliłaś? Komisja do spraw wykrywania kresek na teście chętnie by obejrzała teścior ;)

    Tak jakoś wyszło :) Sobotni był blady i mój aparat nie łapał kreski :D Wczoraj cały dzień w biegu i dzisiaj znalazłam czas dopiero :)
    bazylkove wrote:
    To tylko ja jutro? Może jeszcze ktoś do towarzystwa siknie?

    Ja na pewno będę :D Może teraz będzie ładna, fotogeniczna krecha, to wrzucę zdjęcie :)
    Siwulec wrote:
    Oooo to szybciutko ;) czekam wiec na relacje, ja jeszcze nie dzwoniłam ale planuje na 20.06 zadzwonię jak sprawdzę przyrost bety

    No, tak wyszło. Z jednej strony jestem trochę zdenerwowana, więc pójdę się uspokoić, a z drugiej muszę go podpytać o kilka rzeczy i tak :) A wynik bety drugiej już do tego czasu mam nadzieję mieć, więc będzie co porównywać :)
    StaraczkaNika wrote:
    Gratuluję! Piękne wyniki :) Zajrzyj czasem, choćby bez czytania, i napisz jak maluszek rośnie <3

    Dzięki, Nika!

    -Mamunia- twój teścior też super! Teraz dopiero zobaczyłam. Niezłe krechy! Moje to bladziochy wciąż :)

    💏Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.

    💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
    💔Ciąża biochemiczna - maj 2018, czerwiec 2018, grudzień 2018, lipiec 2020, listopad 2020, grudzień 2020

    😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy
    💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane🙏 -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% 🙆

    🍃Zioła o. Sroki
    🥗Dieta. Podejście 5329635689986432366

    🍀 29 dc: bhcg 246, prog 34,8
    🍀 31 dc: bhcg 595, prog 38,5
    🍀 35 dc: bhcg 2594
    💉 Doszczepianie - ✔️
    🍀 7+1: 1 cm człowieka, FHR 144; 8+1: 1,6 cm; 9+1: 2,38 cm
    👩‍⚕️ Prenatalne: zdrowy 🧒 5,70 cm FHR 168 💙

    "Better late than never
    Just don't make me wait forever"

    oar8skjoksb1psnp.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 22:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia ja chleb teraz smaruje serkiem naturalnym typu almette albo z piątnicy, bo suchy to mi ni hu hu nie wchodzi. Aaaa no i jem tylko taki na naturalnym zakwasie

    Aga9090 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 22:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Nenusia, niezależnie od problemów zdrowotnych, to zdrowy tłuszcz jest niezbędny do życia! (nawet tym, co mają chore wątroby) :*
    Rano lecę do sklepu po olej lniany, a słonecznik to już zagryzam od czasu rzucenia palenia

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 22:32

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 22:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Nenusia ja chleb teraz smaruje serkiem naturalnym typu almette albo z piątnicy, bo suchy to mi ni hu hu nie wchodzi. Aaaa no i jem tylko taki na naturalnym zakwasie
    Ja mieszkam obok piekarni i w nocy chodzi eMek po cieplutki chlebek właśnie na zakwasie.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 22:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec o matko cudowna beta <3 tak bardzo się cieszę kochana :* :* :*

    Dziewczyny ile Wy stron produkujecie ;)

    Bazylkove trzymam mocno kciuki żeby ten bladzioszek pokazał się jutro rano różowiutki! :)

    Patrycja super że wracasz do domu, odpoczywaj :)

    Simons serdecznie gratuluję <3

    Simons_cat, Siwulec lubią tę wiadomość

  • Trasti Autorytet
    Postów: 4365 1172

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 22:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy Frelcia i Yos wracają do nas?

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 22:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cudownie czerwiec sie zaczął ❤️ Oby tak do końca

‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego