Forum W oczekiwaniu na testowanie Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, uzupełniłam pierwszą stronę o nicki testujących. Jak kogoś jeszcze pominęłam to przepraszam i śmiało się upominajcie o swoje :)

    Po dopisaniu <3 dla Simons Cat mamy przez 4 dni czerwca 4 serduszka! Bazylkove, postaraj się jutro i utrzymaj średnią! :*

    Bajkaaa, Simons_cat, Lunaris lubią tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3416

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia no i teraz jeszcze oczy mi się spociły <3

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3416

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Dziewczyny, uzupełniłam pierwszą stronę o nicki testujących. Jak kogoś jeszcze pominęłam to przepraszam i śmiało się upominajcie o swoje :)

    Po dopisaniu <3 dla Simons Cat mamy przez 4 dni czerwca 4 serduszka! Bazylkove, postaraj się jutro i utrzymaj średnią! :*

    To tylko ja jutro? Może jeszcze ktoś do towarzystwa siknie?

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Oooo! I od tego się robią kamyki w pęcherzyku żółciowym! Do każdego posiłku ma być tłuszcz i kropka. Jak wcinasz owoce to potem obowiązkowo łycha oleju np lnianego.
    To co ja mam jeść jak mam anemie??? I wątroba boli jak zjem odrobinę tłuszczu

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 21:19

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    To tylko ja jutro? Może jeszcze ktoś do towarzystwa siknie?
    Ja jutro sikam do pojemniczka bo idę sprawdzić morfologie, tarczycę i mocz własnie :D

  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    To tylko ja jutro? Może jeszcze ktoś do towarzystwa siknie?

    Ja mogę na owulaka! :D

    Bociek, czy biorąc metę pijesz kieliszek wina na endometrium, czy tylko migdały i morele?

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    Achia no i teraz jeszcze oczy mi się spociły <3

    Jakby co to ja mogę :D :P

    reset lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simons_cat wrote:
    Idę w środę, bo później mam termin na 28.06 dopiero. Zaklepałam sobie zawczasu na 7/8 tydzień, bo mój gin oblegany strasznie :o A na środę ustrzeliłam, bo się coś zwolniło - na 20:15 :D :D A Ty?


    bazylkove, u mnie w piątek był poczasiak i beta 2 :D a w sobotę już kreska o czasie :) cienka, bo cienka, ale jednak ;)


    Oooo to szybciutko ;) czekam wiec na relacje, ja jeszcze nie dzwoniłam ale planuje na 20.06 zadzwonię jak sprawdzę przyrost bety

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Jeeeeest :) :)

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4aedd9070e3b.png

    Dziewczyny bardzo Wam dziękuje za dzisiaj, wybaczcie bo wiem, ze byłam namolna może za bardzo... ale to te emocje :*
    Cudowny wynik! Gratuluję :).
    P.S. Wiedziaaaaałam ;)

    Siwulec lubi tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Przedstawiam mój dzisiejszy teścik:

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6a4c0acc02fc.jpg

    Wyników progesteronu jeszcze nie ma :-/

    Ale widzę że siwulec chwali się już swoja beta, więc zabieram się za nadrabianie. :D <3
    Jak malowana :) Chyba ścigasz się z Siwulcem, która będzie mieć wyższą betę ;)

    Siwulec, ef36 lubią tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Monia, jak malowane <3 Gratuluję!!!!!! Jesteś jedną z tych gdzie pozytyw cieszy mnie co najmniej jakby był mój <3

    Siwulec, gratuluję :*.

    Tak w ogóle to witam się z Wami, starałam się czytać choć ciężko co kolwiek mi napisać.

    Przygarniecie po takim czasie czy już jestem nie mile widziana :(

    Proszę o wybaczenie, ale znacie sytuację.

    <3 Nieustannie kibicuje bliskim mojemu <3
    Heeeeej :D
    Dobrze, że się odezwałaś, bo się martwię. Wiesz, ja tam dobrze wiem, że nie jesz porządnych śniadań! No proszę, co miałaś dzisiaj?

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5280 6744

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:

    Bociek, czy biorąc metę pijesz kieliszek wina na endometrium, czy tylko migdały i morele?

    Oczywiście, że piję ;) Tylko to rozdzielam czasowo :) jeśli piję winko ok 19-20 (ale rzeczywiście jest to jeden kieliszek a nie jedna butelka :P) to metę biorę tuż przed spaniem ok 23 (a biorę tą xr na noc, jak wczześniej brałam zwykłą do obiadu to wieczorem spokojnie mogłam już się napić ;)). A jak wypiję dwa kieliszki to już mi się kręci w głowie :P

    Cholera, ja nawet na owulaka siknąć nie mogę! u mnie jakiś 10 dpo :P a poza tym to nie mam ani jednego testu w domu!!!! Na szczęście mam jeszcze kilka dni, żeby naprawić ten karygodny błąd! :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 21:41

    reset, bazylkove, -Mamunia-, Aga9090, Siwulec, Simons_cat, Emiilka lubią tę wiadomość

    laUgp2.png
    po 45 cs - 4-6 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ❄️ 8.3 ❄️ 6.3 - na zimowisku <3 <3
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3416

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja rozumiem :) czyli co, jesteśmy umówione :D

    P.S. Siwulec Ty jeszcze masz na co sikać? :p

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Heeeeej :D
    Dobrze, że się odezwałaś, bo się martwię. Wiesz, ja tam dobrze wiem, że nie jesz porządnych śniadań! No proszę, co miałaś dzisiaj?
    Ale zato progesteron słaby :-( aż z nerwów zaczął mnie brzuch boleć.

    Bocianiątko!!! Będę biła :D

    Siwulec są już wyniki?

  • Lucia88 Autorytet
    Postów: 792 794

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jutro 10dc, więc na owulaka mogę siknąć! Ale cudów się nie spodziewam, do owu przynajmniej tydzień jeszcze.
    W tym miesiącu odpuszczam monitoringi, nie dopasuję z grafikiem. Przynajmniej głowa będzie lżejsza!

    PRZERWA W STARANIACH

    29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simons_cat wrote:
    Dziewczyny, przerażacie mnie, że tak pędzicie z tematem i ja zawsze się w końcu wycofuję :D Normalnie w życiu też tak mam, że jak dużo osób gada to ja już nie umiem w takie towarzystwo :D

    Ale, Siwulec, widziałam betę <3 Który masz tydzień?

    Ja chciałam zameldować, że w sobotę wysikałam pozytywa, a dzisiaj beta 28,91 i progesteron 31,10 :) Także dziękuję Nice za zaczarowanie maja, a resetowi gratuluję, bo czerwiec ładnie się czerwieni serduszkami :)
    Gratuluję! Piękne wyniki :) Zajrzyj czasem, choćby bez czytania, i napisz jak maluszek rośnie <3

    Simons_cat lubi tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Ale zato progesteron słaby :-( aż z nerwów zaczął mnie brzuch boleć.

    Bocianiątko!!! Będę biła :D

    Siwulec są już wyniki?
    Spokojnie ja też mialam słaby. Masz luteinę to wszystko będzie dobrze

    -Mamunia- lubi tę wiadomość

  • Jeżowa Autorytet
    Postów: 3042 8483

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 dzień czerwca i już cztery serduszka!!! Chcecie pobić rekord? :D na pewno nikt nie będzie miał nic przeciwko temu :) gratuluję cudownej bety Siwulcu i testu jak z jakiejś reklamy Mamuni :) :) no i jeszcze oczywiście pozytywnego testu Simon cat <3 a za jutrzejsze siku bazylka oczywiście trzymam kciuki :)

    I wysyłam trochę wirusków ciążowych dla całej reszty <#_&+#+$(#)$)#(_)_:)#(@_

    PS. Bociuś tyle bocianów widziałam już w tym roku i za każdym razem myślałam "obyś doleciał do naszego Bocianiątka". Ty wiesz jak bardzo Tobie kibicuję, nawet jeśli nie piszę tutaj regularnie (czyli prawie wcale).

    Bocianiątko, -Mamunia-, Simons_cat lubią tę wiadomość

    T0Ezp2.png
    eUncp2.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Spokojnie ja też mialam słaby. Masz luteinę to wszystko będzie dobrze
    A pamietasz jaki mialaś i jaką dawką się faszerowałaś?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    A pamietasz jaki mialaś i jaką dawką się faszerowałaś?
    12 najniżej, a dopiero lekarze w szpitalu się zlitowali i przepisali dupka 3x1 aby fasolkę ratować

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 21:52

‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego