Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Felinka 😘
Ja sie juz chyba nie bede oszukiwac ze cos wyjdzie.. z temperaturą nie ma szalu, piersi dzis jakby sflaczaly lekko. Takze to pewnie cykl inny niz zawsze bo bezowulacyjny.On i Ona: 33 lata
2017: upragnione szczęście
07.2019: start starań o rodzeństwo
01.20: 6tydz.👼
09.20: cb
11.20: cb, bhcg 20
05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
09.21: cb bhcg 12->25->29
9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭
29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Krzywa gluk. 101/149/100❌
Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪
Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪 -
Kochane musicie wierzyć w Wasze siły, może bardziej zacząć się przyglądać i analizować, konsultować z lekarzem wszystko to co sprawia że jesteście zaniepokojone. Az się uda
Wjedzma nie mam pojęcia, lekarz nie odbiera 🙈
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Kirra wrote:11 dpo już jest szansa że coś zobaczysz trzymam kciuki a Ty trzymaj za mnie! 😍 ja jeszcze przed owu
Rozum swoje, serce swoje. Za mną już tyle cykli, że nie chce się niepotrzebnie stresować i cały dzień patrzeć jak szpak w gnat w test, który jest negatywny a ja widzę urojony cień kreski testowej. Wiadomo co jest później - rozczarowanie, łzy, stany depresyjne.
Oczywiście zdarzyło mi się wiele cykli z testami robionymi masowo od 7 dpo ( bo innym wychodzily już w 7 dpo) ale szkoda mi nerwów.
Trzymam kciuki za starania i pozytywny finał 🍀💪Kirra lubi tę wiadomość
♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie
Starania od 08.2018 -
Wjedzma wrote:Sowella ja też mam jakieś takie sflaczałe cycki nie skreślaj cyklu na straty jeszcze, na tym etapie nie możesz wiedzieć co tam się dokładnie podziało, ja dalej trzymam kciuki za Ciebie 💪✊
Btw. Znalazlam na gorum sposob na rozpoznanie czy to bladzioch czy fabryczna - ponoc trzeba zanurzyc test w wodzoe na chwile (tak jak w moczu) i jeali kreska sie wypkucze tzn ze fabryczna a jak zostanie tzn ze ciazaowa.On i Ona: 33 lata
2017: upragnione szczęście
07.2019: start starań o rodzeństwo
01.20: 6tydz.👼
09.20: cb
11.20: cb, bhcg 20
05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
09.21: cb bhcg 12->25->29
9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭
29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Krzywa gluk. 101/149/100❌
Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪
Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪 -
No nie byłabym sobą jakbym nie sprawdziła co się stanie jak zanurze testy w wodzie 🤣 akurat nie wyrzuciłam wczorajszych. No niby dalej coś tam na nich majaczy 🤷♀️ okaże się za parę dni czy to bladziochy czy fabryczne majaki
https://naforum.zapodaj.net/20582c8feb6d.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/891e6bb87510.jpg.htmlTedka, Sowella, Milixx lubią tę wiadomość
-
Wjedzma wrote:No nie byłabym sobą jakbym nie sprawdziła co się stanie jak zanurze testy w wodzie 🤣 akurat nie wyrzuciłam wczorajszych. No niby dalej coś tam na nich majaczy 🤷♀️ okaże się za parę dni czy to bladziochy czy fabryczne majaki
https://naforum.zapodaj.net/20582c8feb6d.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/891e6bb87510.jpg.html
A i dobrze, kto zabroni
A przy okazji - polecam serial na Netflixie - "Zostań przy mnie" - na podstawie książki Cobena jakbyś chciała zabić czymś czas. Behawiorysta wchodzi dopiero dzisiaj na PlayeraStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Ale sie cichutko zrobilooo… nuda zawiało. Chyba każda ma dość po dzisiejszym testowaniu :pStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Sowella wrote:❤ dziekuje za te slowa! W koncu musi nam sie udac..!
Btw. Znalazlam na gorum sposob na rozpoznanie czy to bladzioch czy fabryczna - ponoc trzeba zanurzyc test w wodzoe na chwile (tak jak w moczu) i jeali kreska sie wypkucze tzn ze fabryczna a jak zostanie tzn ze ciazaowa.
Życzę sobie i nam tu wszystkim takiej drugiej kreski żeby nie było potrzeby bawić się w takie cuda 🍀🍀🍀
Wjedzma, Sowella lubią tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
No trochę mam dość, szczerze mówiąc ja już miałam trochę kryzys dzisiaj, że po co ja te testy robię jak pewnie i tak nic z tego nie będzie, bo zawsze jak w życiu czegoś bardzo chce to się nie spełnia. I tylko tracę czas oglądając je z każdej strony i się łudząc, że widzę bladziochy.
Na szczęście tylko chwile to trwało, bo sobie tłukę do łba, że przecież dopiero 10dpo i ma prawo nic nie wychodzić na testach. Ale kurcze, te czekanie jest takie frustrujące, że ja to momentami wychodzę z siebie
A jak u Was samopoczucie? Mam nadzieję, że trochę mniej rozchwiane niż u mnie?
Kirra lubi tę wiadomość
-
Ja jestem dzisiaj tak wykończona, że myślę tylko żeby iść spać 😴😴 W pracy miałam szkolenie z płac po wprowadzeniu polskiego ładu. Głowę mam jak sklep 🤯🤯 Może takie ciężkie to nie będzie ale po takiej ilości wiadomości mój mózg nie funkcjonuje normalnie 🥴 Lampki wina 🍷 bym się napiła ale sama nie wiem czy to dobry pomysł 🤔 Po tym szkoleniu to myślę czy by się nie przebranżowić. Ciąża i L4 byłoby wybawieniem 😄
Kirra lubi tę wiadomość
-
Wjedzma u mnie w październiku przy cb w 10dpo wyszedł cień cienia na facella. Myślałam wtedy, że mam zwidy i to nie możliwe. Niestety za 4 dni przyszła 🐒. Ciąża trwała chwilę 😔
Pisze to po to żeby dać Ci nadzieję, że te twoje cienie z dzisiaj mogą się skończyć zielonym kropiem 🍀🍀 Ja za to trzymam kciuki ✊✊ A ja widzę cień na każdym teście który wstawiłaś 😊 -
Wjedzma wrote:No trochę mam dość, szczerze mówiąc ja już miałam trochę kryzys dzisiaj, że po co ja te testy robię jak pewnie i tak nic z tego nie będzie, bo zawsze jak w życiu czegoś bardzo chce to się nie spełnia. I tylko tracę czas oglądając je z każdej strony i się łudząc, że widzę bladziochy.
Na szczęście tylko chwile to trwało, bo sobie tłukę do łba, że przecież dopiero 10dpo i ma prawo nic nie wychodzić na testach. Ale kurcze, te czekanie jest takie frustrujące, że ja to momentami wychodzę z siebie
A jak u Was samopoczucie? Mam nadzieję, że trochę mniej rozchwiane niż u mnie?
Trochę mniej, ale tez juz mam dość siebie. Dopiero 8dpo i juz oczekuje wiadomości. Musimy jednak być dla siebie trochę wyrozumiałe… to po prostu dlatego ze tak bardzo pragniemy być w ciąży.
To sie bardzo dłuży dla nas, szczególnie jak któraś sie stara juz miesiące, lata. Każde dodatkowe 14 dni oczekiwania od owu na test to katorga. A niestety. Większość przypadków zakończona kolejnym zawodem.Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Milixx wrote:Ja jestem dzisiaj tak wykończona, że myślę tylko żeby iść spać 😴😴 W pracy miałam szkolenie z płac po wprowadzeniu polskiego ładu. Głowę mam jak sklep 🤯🤯 Może takie ciężkie to nie będzie ale po takiej ilości wiadomości mój mózg nie funkcjonuje normalnie 🥴 Lampki wina 🍷 bym się napiła ale sama nie wiem czy to dobry pomysł 🤔 Po tym szkoleniu to myślę czy by się nie przebranżowić. Ciąża i L4 byłoby wybawieniem 😄Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Dziewczyny, powiem Wam że zaczynam doszukiwać się objawów u siebie😄 a ja dopiero jestem prawdopodobnie 4pdo 🤦♀️ Boli mnie coś podbrzusze i kuje w prawym boku. Do tego tak jak by coś szczypało w szyjce.. Oszaleć można 😄
Tedka lubi tę wiadomość
-
Milixx, dziękuję Ci bardzo ja to już świruje czy ja sobie wmawiam, że te cienie tam są, ale skoro mówisz Ty i parę innych dziewczyn, że też coś widzicie, to czuję się podniesiona na duchu
A ja Ci życzę z całego serca, żebyś nie musiała się przebranżawiać ani pierdzielić z tymi zmianami, bo zaraz będziesz w ciąży! Napij się lampki wina, na tym etapie nie ma jak zaszkodzićMilixx, Maciejka🌸 lubią tę wiadomość
-
Wjedzma trzymam kciuki 🤞
Ja tam oficjalnie dziś zrobiłam ostatni raz test. Jak spóźni się ta franca (🥴) to wtedy zrobię kolejny. Na moje to do soboty będzie po ptokoch.➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)