Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ja pospałam, właśnie jem śniadanie. Miałam popierdzielone sny, między innymi śnił mi się mój były i dużo seksu 🙃 byłam z nim 9 lat temu więc nie wiem co on robi w moich snach 🤣

Jeśli chodzi o samopoczucie to od wczoraj już nie mam tego wspaniałego przeczucia, że się udało. Mam wrażenie jakbym miała zaraz dostać okres.

Camarilla u mnie w pracy też jest dramat, zostały nas 3 osoby w zespole, kiedy rok temu było 12. Obowiązków przybywa, pieniędzy ubywa. Najchętniej bym im pierdzielnęła L4 od pozytywnego testu za to jak nas traktują. 🤦‍♀️

Sowella mam nadzieję, że jednak @ nie przyjdzie ✊

Sowella lubi tę wiadomość

age.png
  • Camarilla Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma u nas też się dział kurczy. Jak zarabiasz 8 k i schodzisz na 4 to zaczyna boleć. Tym bardziej że są zobowiązania.

Tedka dla mnie to też idealny czas na zajście bo mam dobrą średnia wynagrodzenia za 2021, też będą na mnie czekać ale muszę się zabezpieczyć finansowo więc wysłałam kilka CV, zobaczymy.

Sowella przykro mi z powodu testu :(
    Chociaż wiesz jak jest - może się okazać że nic straconego, ale po co robić sobie nadzieję. Każda z nas zna to pieprz*ne uczucie.

Sowella lubi tę wiadomość

♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
    ♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie

Starania od 08.2018
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Hej dziewczyny! Ja pospałam, właśnie jem śniadanie. Miałam popierdzielone sny, między innymi śnił mi się mój były i dużo seksu 🙃 byłam z nim 9 lat temu więc nie wiem co on robi w moich snach 🤣

Jeśli chodzi o samopoczucie to od wczoraj już nie mam tego wspaniałego przeczucia, że się udało. Mam wrażenie jakbym miała zaraz dostać okres.

Camarilla u mnie w pracy też jest dramat, zostały nas 3 osoby w zespole, kiedy rok temu było 12. Obowiązków przybywa, pieniędzy ubywa. Najchętniej bym im pierdzielnęła L4 od pozytywnego testu za to jak nas traktują. 🤦‍♀️

Moje przeczucie też odpływa w siną dal, wraz ze zbliżającym się terminem @.
    Zastanawia mnie jedynie brak jakichkolwiek objawów, ale... nie ma się w sumie co zastanawiać, taka cisza może zwiastować burzę tuż przed samą @. Wtedy jak dopieprzy ból, to się pewnie nie pozbieram :)

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:

PS
    proszę zaznaczyć dziwne sny w apce :D hehe

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka zaznaczyłam 🤣 jeszcze wcześniej miałam inny sen że mój chrzestny ma trzecią córkę taką 3-4 letnią i strasznie wszystkich denerwowała 🤷‍♀️ nie wiem skąd mi się to wzięło 😅

Co do objawów to mnie nadal boli brzuch. Nie wiem czy ja to sobie wmawiam czy co 😤 ale u mnie zazwyczaj było tak, że czasami pobolewały jajniki po owu, tak raczej sporadycznie, a ból miesiączkowy miałam idealnie w momencie jak zauważyłam, że się zaczął okres. A tu już mam takie okresowe pobolewanie od 3 dpo! Wkurza mnie to już.

Dlaczego w życiu nie może być jak w Simsach? Bara bara w łóżku i jeśli się udało to pojawia się po chwili kołyskowa muzyczka i już wiadomo, że jest ciąża. A nie czekanie 2 tygodnie albo więcej w niepewności 🤦‍♀️

Plisia lubi tę wiadomość

age.png
  • Sowella Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma - wlasnie ! to by bylo idealnie.. albo jakby bylo wiadomo od razu na drugi dzien czy sie udalo czy nie.
    To czekanie jest dobijajace.. czekanie, potem trafianie w plodne, potem znow czekanie i tak czlowiek zyje z kalendarzem w reku :(

On i Ona: 33 lata
    2017: upragnione szczęście <3
    07.2019: start starań o rodzeństwo
    01.20: 6tydz.👼
    09.20: cb
    11.20: cb, bhcg 20
    05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
    06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
    09.21: cb bhcg 12->25->29
    9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭

29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧

👨‍👩‍👧‍👦

Kariotyp żeński ❌
    Ana4 Zespół Sjoergena❌
    Brak 3 KIR impl
    Krzywa gluk. 101/149/100❌
    Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪

Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
    Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma to by było idealne 😄😄 Bara bara i od razu wiesz czy się udało, czy trzeba powtórzyć znowu bara bara 😂 Te czekanie jest dobijające, ta bezsilność wykończy człowieka 😥

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zgadzam :) ale cóż "począć" ha ha ha... mój mąż jak wypowiem to stwierdzenie mówi: taaa... począć :P :D śmieszek kurna :P

Myślicie, że powinnam jutro, albo jeszcze dzisiaj z jakiegoś najbliższego siku sprawdzić ten ovitrelle? nurtuje mnie to bardzo.

I wiecie co, psychiczna może wydam się trochę :P ale tak przyjemnie było zobaczyc te druga kreske na teście. Niby człowiek wie, że to po zastrzyku, ale... wspaniały widok :D

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka nie jesteś psychiczna, ja to jak robiłam pierwszego owulaka i zobaczyłam drugą kreskę to się cieszyłam że wooow moje pierwsze dwie kreski 😆😅

age.png
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Tedka nie jesteś psychiczna, ja to jak robiłam pierwszego owulaka i zobaczyłam drugą kreskę to się cieszyłam że wooow moje pierwsze dwie kreski 😆😅

:D ehehhe, nie powiem, też mi to przemknęło przez myśl przy owu ;) haha.
    zdeczka jednak myślę, że coś z nami nie teges ;P haha bez urazy ofkors. ;)

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i racja, może obie jesteśmy trochę psychiczne 🙈

Tedka lubi tę wiadomość

age.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka ja bym siknęła 😈 Sama mam postanowienie czekać do 🐒❌ Czy wytrzymam, nie wiem 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤣

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Tedka ja bym siknęła 😈 Sama mam postanowienie czekać do 🐒❌ Czy wytrzymam, nie wiem 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤣

:) może i siknę, ale muszę uzbierać trochę.
    Chciałabym wiedzieć, czy to cholerstwo nadal trzyma, bo jak zatestuje np. 12 dnia po, to się mogę oszukać...

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    :) może i siknę, ale muszę uzbierać trochę.
    Chciałabym wiedzieć, czy to cholerstwo nadal trzyma, bo jak zatestuje np. 12 dnia po, to się mogę oszukać...

Życzę Ci, żeby II kreseczka z Tobą została w postaci kropka 🍀🍀

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka myślę, że jak masz porównywać intensywność kreski z tamtym poprzednim testem, to najlepiej siknąć jutro z rana :)

Tedka lubi tę wiadomość

age.png
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Życzę Ci, żeby II kreseczka z Tobą została w postaci kropka 🍀🍀

Dzięki kochana, ale .. no właśnie ale :) życzenia zawsze przyjmę i pięknie dziękuję, natomiast to co w mojej głowie podpowiada mi, to niestety nic z tych rzeczy :( Mówią, że kobiety mają przeczucia, że widzą po sobie jakieś dziwne odchyły, a to kawa nie smakuje, a to zapach przeszkadza. U mnie nic, zero. Żadnych objawów, ani okresowych, ani ciążowych. Zazwyczaj już od owulacji to miałam skurcze, różnego rodzaju bóle.

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Tedka myślę, że jak masz porównywać intensywność kreski z tamtym poprzednim testem, to najlepiej siknąć jutro z rana :)

Ano właśnie, chyba wytrzymam i tak zrobię. Też o tym pomyślałam, jak tylko odpisałam na poprzedniego posta :)

Jutro też będzie 10dpo, więc teoretycznie ten wskazywany w ulotce jako granica.. Zobaczymy :) dam znać ofkors

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka naprawdę na takim etapie nie ma co polegać na objawach albo ich braku. Ile dziewczyn na tym forum spisywało cykl na straty, a okazywało się, że są w ciąży?

Wiadomo, każda z nas i tak będzie doszukiwać się, analizować, ale myślę, że trzeba jednak patrzeć na to wszystko z dystansem i mieć nadzieję do końca <3

age.png
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Tedka naprawdę na takim etapie nie ma co polegać na objawach albo ich braku. Ile dziewczyn na tym forum spisywało cykl na straty, a okazywało się, że są w ciąży?

Wiadomo, każda z nas i tak będzie doszukiwać się, analizować, ale myślę, że trzeba jednak patrzeć na to wszystko z dystansem i mieć nadzieję do końca <3

<3 postaram się :)

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Camarilla Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:

Jest jakaś promka na testy w Rossmanie? 🤣
    Bo to sikanie trochę kosztuje 🤣🤣🤣
    Jak sobie pomyślę ile pieniędzy na to poszło to się za głowie łapie 🤣

♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
    ♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie

Starania od 08.2018
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ