Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejka a Ty już zrobiłaś ten test czy nie? Jak nie to kciuki za jutro ✊

I za Ciebie Tedka też <3 oby kreska była wyraźnie ciemniejsza!

I dziękuję za kciuczki za mnie <3

Ktoś jeszcze jutro testuje?

Maciejka🌸 lubi tę wiadomość

age.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Milixx a Tobie się udało ominąć półki z testami? Pewnie nie, bo w większości Rossmannów testy są po drodze do kasy 😂

Na. Szczęście dzisiaj do rossmana nie dotarłam 😁 ale mam w domu dwa testy facella paskowe i zastanawiam się kiedy siknąć 🤦‍♀️😄😄

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja rano stoję pod Waszymi łazienkami i czekam na dobre wiadomości 🍀🍀✊✊🥰

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie czuje jakby przedokresowo… :( jak zwykle nadciąga :( dam znać jutro ale cudów nie bedzie

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Camarilla Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka, Wjedzma 💪

Byłam w Rossmanie, trafiłam te po 5.19 w promocji. Kiedyś jak były w biedrze po 99 groszy, chyba że dwa lata temu to wzięłam 10. Wiecej sie wstydzilam a i tak kasjerka i gość za mną patrzyli jak na pier***nieta 🤣

Wjedzma, Milixx lubią tę wiadomość

♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
    ♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie

Starania od 08.2018
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    Tedka, Wjedzma 💪

Byłam w Rossmanie, trafiłam te po 5.19 w promocji. Kiedyś jak były w biedrze po 99 groszy, chyba że dwa lata temu to wzięłam 10. Wiecej sie wstydzilam a i tak kasjerka i gość za mną patrzyli jak na pier***nieta 🤣

Walić to :p za przeproszeniem :p niech sie śmieją gapia itd. Ja to juz mam w nosie

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Sowella Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis obudzilam sie z holem cyckow a wraz z neg testem wszystko minelo.. i wlqczyl sie obnizony nasteoj przedokresowy :( bole podbrzusza jak na okres, uczucie ze zaraz sie poplacze..
    I sluzem mnie zalalo.. takze jutro @ welcome to..

On i Ona: 33 lata
    2017: upragnione szczęście <3
    07.2019: start starań o rodzeństwo
    01.20: 6tydz.👼
    09.20: cb
    11.20: cb, bhcg 20
    05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
    06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
    09.21: cb bhcg 12->25->29
    9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭

29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧

👨‍👩‍👧‍👦

Kariotyp żeński ❌
    Ana4 Zespół Sjoergena❌
    Brak 3 KIR impl
    Krzywa gluk. 101/149/100❌
    Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪

Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
    Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowella przykro mi bardzo, że dalej nic nie świta na teście :( mam nadzieję, że @ jednak do Ciebie nie przyjdzie.

Sowella lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2022, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że testowałam 🤦‍♀️ więc jestem już zdrowo walnięta, ale mam zapas testów i choć wiem doskonale,że nie ma to najmniejszego sensu to sikam dla sportu....i zawsze z nadzieją. Dobrze, że można te hurtowe ilości testów zamawiać przez internet, to się chociaż nikt głupio nie gapi🙊
    Jutro też pykne choć będzie dopiero 8 dpo.
    Laseczki kciuki za Wasze tesciki, u Was jest szansa,że coś się pokaże ✊✊✊

• Camarilla Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejka🌸 wrote:
    Oczywiście, że testowałam 🤦‍♀️ więc jestem już zdrowo walnięta, ale mam zapas testów i choć wiem doskonale,że nie ma to najmniejszego sensu to sikam dla sportu....i zawsze z nadzieją. Dobrze, że można te hurtowe ilości testów zamawiać przez internet, to się chociaż nikt głupio nie gapi🙊
    Jutro też pykne choć będzie dopiero 8 dpo.
    Laseczki kciuki za Wasze tesciki, u Was jest szansa,że coś się pokaże ✊✊✊

U mnie 9 dpo, ale nie pykne z Wami, zaczekam do soboty.

Do @ mam 6 dni. Cyce bolą od dzisiaj, jajniki kłują ale to jest mój standardowy pms. Jedyny inny objaw był dwa dni temu jak mnie szarpnęło w jajniku tak, że się zgielam. I w sumie tylko to daje mi cień nadzieji.

Melduje się rano po Waszym sikaniu. Kciuki jeszcze raz 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2022, 23:19

♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
    ♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie

Starania od 08.2018
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc do jutra ❤️

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2022, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie temperatura spada,cyce przestały boleć,pms wjechał w pełni. Okres za 4 dni. Szkoda testu...
    znów się nie udało😢

Oby u Was było inaczej, czekam na to niecierpliwie!!

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja już mogę przestać sobie wmawiać ciążowe objawy. Czekam na okres :/

https://naforum.zapodaj.net/067bebc08b44.jpg.html

age.png
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Hej dziewczyny. Ja już mogę przestać sobie wmawiać ciążowe objawy. Czekam na okres :/

Kochana rzeczywiście negatywny.. Ale pamiętaj że póki nie ma okresu to zawsze jest szansa. Są dziewczyny którym nawet w dniu miesiączki wychodzi negatywny a są w ciąży.

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Sowella Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma 🙁 tule wirtualnie 😘

On i Ona: 33 lata
    2017: upragnione szczęście <3
    07.2019: start starań o rodzeństwo
    01.20: 6tydz.👼
    09.20: cb
    11.20: cb, bhcg 20
    05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
    06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
    09.21: cb bhcg 12->25->29
    9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭

29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧

👨‍👩‍👧‍👦

Kariotyp żeński ❌
    Ana4 Zespół Sjoergena❌
    Brak 3 KIR impl
    Krzywa gluk. 101/149/100❌
    Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪

Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
    Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 10 dpo i ovitrelle nadal rządzi. Nie wiem czy jest jaśniejszy niż dwa dni temu, raczej nie… pytanie zatem kiedy to cholerstwo odpuszcza :/

https://zapodaj.net/da497c59a7e53.jpg.html

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:

❤️ Nie smuć sie :* idą nowe możliwości zatem :* pamiętaj, nie pozwól żeby spadła korona, trzymaj głowę prosto! :) niedługo startujemy z nowym cyklem! :)

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Kochana rzeczywiście negatywny.. Ale pamiętaj że póki nie ma okresu to zawsze jest szansa. Są dziewczyny którym nawet w dniu miesiączki wychodzi negatywny a są w ciąży.

Niby to wiem bo sama zawsze to powtarzam innym, ale jakoś tak ten test mnie zdołował i nadzieja ze mnie uleciała.

Wiem, że moje starania to kropla w morzu waszych i jestem raczkująca w temacie, ale no nie będę kłamać, że się popłakałam nad tym testem. Moje przeczucia i super wykres mogę sobie w buty wsadzić. Jestem zła na wszystko, na moją mamę, która zakorzeniła we mnie myśl, że ona zachodziła w ciążę za pierwszym razem, więc ja pewnie też tak zajdę, na społeczeństwo i brak świadomości tego jak wyglądają starania i jak wiele jest par, które latami starają się o dziecko. Tego powinni w szkołach uczyć 😤

Ulało mi się trochę, a teraz cycki do przodu, głowa do góry i czekam na okres lub jego brak 🤷‍♀️ mam jeszcze jeden test na wypadek jakby się @ nie pojawiła tego 8 stycznia.

Tedka a Ty już testowałaś?

Maciejka a u mnie wykres fajny, objawów pełno, a test negatywny 🤷‍♀️ nie poddawaj się, jak nie dzisiaj to zatestuj jutro albo w sobotę z Camarilla <3

age.png
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka no ciężko stwierdzić, ale bledszy to on nie jest 🤔

age.png
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Niby to wiem bo sama zawsze to powtarzam innym, ale jakoś tak ten test mnie zdołował i nadzieja ze mnie uleciała.

Wiem, że moje starania to kropla w morzu waszych i jestem raczkująca w temacie, ale no nie będę kłamać, że się popłakałam nad tym testem. Moje przeczucia i super wykres mogę sobie w buty wsadzić. Jestem zła na wszystko, na moją mamę, która zakorzeniła we mnie myśl, że ona zachodziła w ciążę za pierwszym razem, więc ja pewnie też tak zajdę, na społeczeństwo i brak świadomości tego jak wyglądają starania i jak wiele jest par, które latami starają się o dziecko. Tego powinni w szkołach uczyć 😤

Ulało mi się trochę, a teraz cycki do przodu, głowa do góry i czekam na okres lub jego brak 🤷‍♀️ mam jeszcze jeden test na wypadek jakby się @ nie pojawiła tego 8 stycznia.

Tedka a Ty już testowałaś?

Maciejka a u mnie wykres fajny, objawów pełno, a test negatywny 🤷‍♀️ nie poddawaj się, jak nie dzisiaj to zatestuj jutro albo w sobotę z Camarilla <3

Tak testowałam, post wyżej :) ale ovitrelle jest nadal :) nic z tego nie będzie.

Zgadzam sie z Tobą… i nie ma znaczenia czy jesteś początkująca czy nie. Każda tak samo chce mieć dziecko :) jak dłużej sie staramy to tylko ostra depresja wchodzi, to cała różnica miedzy nami :p

Ja mam do okresu jeszcze jakieś 5-6 dni wiec w ciul czekania, ale no trudno, moze zleci.

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ