X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejka a Ty już zrobiłaś ten test czy nie? Jak nie to kciuki za jutro ✊

I za Ciebie Tedka też <3 oby kreska była wyraźnie ciemniejsza!

I dziękuję za kciuczki za mnie <3

Ktoś jeszcze jutro testuje?

Maciejka🌸 lubi tę wiadomość

age.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Milixx a Tobie się udało ominąć półki z testami? Pewnie nie, bo w większości Rossmannów testy są po drodze do kasy 😂

Na. Szczęście dzisiaj do rossmana nie dotarłam 😁 ale mam w domu dwa testy facella paskowe i zastanawiam się kiedy siknąć 🤦‍♀️😄😄

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja rano stoję pod Waszymi łazienkami i czekam na dobre wiadomości 🍀🍀✊✊🥰

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie czuje jakby przedokresowo… :( jak zwykle nadciąga :( dam znać jutro ale cudów nie bedzie

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Camarilla Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka, Wjedzma 💪

Byłam w Rossmanie, trafiłam te po 5.19 w promocji. Kiedyś jak były w biedrze po 99 groszy, chyba że dwa lata temu to wzięłam 10. Wiecej sie wstydzilam a i tak kasjerka i gość za mną patrzyli jak na pier***nieta 🤣

Wjedzma, Milixx lubią tę wiadomość

♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
    ♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie

Starania od 08.2018
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    Tedka, Wjedzma 💪

Byłam w Rossmanie, trafiłam te po 5.19 w promocji. Kiedyś jak były w biedrze po 99 groszy, chyba że dwa lata temu to wzięłam 10. Wiecej sie wstydzilam a i tak kasjerka i gość za mną patrzyli jak na pier***nieta 🤣

Walić to :p za przeproszeniem :p niech sie śmieją gapia itd. Ja to juz mam w nosie

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Sowella Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis obudzilam sie z holem cyckow a wraz z neg testem wszystko minelo.. i wlqczyl sie obnizony nasteoj przedokresowy :( bole podbrzusza jak na okres, uczucie ze zaraz sie poplacze..
    I sluzem mnie zalalo.. takze jutro @ welcome to..

On i Ona: 33 lata
    2017: upragnione szczęście <3
    07.2019: start starań o rodzeństwo
    01.20: 6tydz.👼
    09.20: cb
    11.20: cb, bhcg 20
    05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
    06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
    09.21: cb bhcg 12->25->29
    9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭

29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧

👨‍👩‍👧‍👦

Kariotyp żeński ❌
    Ana4 Zespół Sjoergena❌
    Brak 3 KIR impl
    Krzywa gluk. 101/149/100❌
    Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪

Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
    Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowella przykro mi bardzo, że dalej nic nie świta na teście :( mam nadzieję, że @ jednak do Ciebie nie przyjdzie.

Sowella lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2022, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że testowałam 🤦‍♀️ więc jestem już zdrowo walnięta, ale mam zapas testów i choć wiem doskonale,że nie ma to najmniejszego sensu to sikam dla sportu....i zawsze z nadzieją. Dobrze, że można te hurtowe ilości testów zamawiać przez internet, to się chociaż nikt głupio nie gapi🙊
    Jutro też pykne choć będzie dopiero 8 dpo.
    Laseczki kciuki za Wasze tesciki, u Was jest szansa,że coś się pokaże ✊✊✊

• Camarilla Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejka🌸 wrote:
    Oczywiście, że testowałam 🤦‍♀️ więc jestem już zdrowo walnięta, ale mam zapas testów i choć wiem doskonale,że nie ma to najmniejszego sensu to sikam dla sportu....i zawsze z nadzieją. Dobrze, że można te hurtowe ilości testów zamawiać przez internet, to się chociaż nikt głupio nie gapi🙊
    Jutro też pykne choć będzie dopiero 8 dpo.
    Laseczki kciuki za Wasze tesciki, u Was jest szansa,że coś się pokaże ✊✊✊

U mnie 9 dpo, ale nie pykne z Wami, zaczekam do soboty.

Do @ mam 6 dni. Cyce bolą od dzisiaj, jajniki kłują ale to jest mój standardowy pms. Jedyny inny objaw był dwa dni temu jak mnie szarpnęło w jajniku tak, że się zgielam. I w sumie tylko to daje mi cień nadzieji.

Melduje się rano po Waszym sikaniu. Kciuki jeszcze raz 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2022, 23:19

♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
    ♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie

Starania od 08.2018
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc do jutra ❤️

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2022, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie temperatura spada,cyce przestały boleć,pms wjechał w pełni. Okres za 4 dni. Szkoda testu...
    znów się nie udało😢

Oby u Was było inaczej, czekam na to niecierpliwie!!

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja już mogę przestać sobie wmawiać ciążowe objawy. Czekam na okres :/

https://naforum.zapodaj.net/067bebc08b44.jpg.html

age.png
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Hej dziewczyny. Ja już mogę przestać sobie wmawiać ciążowe objawy. Czekam na okres :/

Kochana rzeczywiście negatywny.. Ale pamiętaj że póki nie ma okresu to zawsze jest szansa. Są dziewczyny którym nawet w dniu miesiączki wychodzi negatywny a są w ciąży.

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Sowella Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma 🙁 tule wirtualnie 😘

On i Ona: 33 lata
    2017: upragnione szczęście <3
    07.2019: start starań o rodzeństwo
    01.20: 6tydz.👼
    09.20: cb
    11.20: cb, bhcg 20
    05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
    06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
    09.21: cb bhcg 12->25->29
    9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭

29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧

👨‍👩‍👧‍👦

Kariotyp żeński ❌
    Ana4 Zespół Sjoergena❌
    Brak 3 KIR impl
    Krzywa gluk. 101/149/100❌
    Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪

Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
    Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 10 dpo i ovitrelle nadal rządzi. Nie wiem czy jest jaśniejszy niż dwa dni temu, raczej nie… pytanie zatem kiedy to cholerstwo odpuszcza :/

https://zapodaj.net/da497c59a7e53.jpg.html

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:

❤️ Nie smuć sie :* idą nowe możliwości zatem :* pamiętaj, nie pozwól żeby spadła korona, trzymaj głowę prosto! :) niedługo startujemy z nowym cyklem! :)

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Kochana rzeczywiście negatywny.. Ale pamiętaj że póki nie ma okresu to zawsze jest szansa. Są dziewczyny którym nawet w dniu miesiączki wychodzi negatywny a są w ciąży.

Niby to wiem bo sama zawsze to powtarzam innym, ale jakoś tak ten test mnie zdołował i nadzieja ze mnie uleciała.

Wiem, że moje starania to kropla w morzu waszych i jestem raczkująca w temacie, ale no nie będę kłamać, że się popłakałam nad tym testem. Moje przeczucia i super wykres mogę sobie w buty wsadzić. Jestem zła na wszystko, na moją mamę, która zakorzeniła we mnie myśl, że ona zachodziła w ciążę za pierwszym razem, więc ja pewnie też tak zajdę, na społeczeństwo i brak świadomości tego jak wyglądają starania i jak wiele jest par, które latami starają się o dziecko. Tego powinni w szkołach uczyć 😤

Ulało mi się trochę, a teraz cycki do przodu, głowa do góry i czekam na okres lub jego brak 🤷‍♀️ mam jeszcze jeden test na wypadek jakby się @ nie pojawiła tego 8 stycznia.

Tedka a Ty już testowałaś?

Maciejka a u mnie wykres fajny, objawów pełno, a test negatywny 🤷‍♀️ nie poddawaj się, jak nie dzisiaj to zatestuj jutro albo w sobotę z Camarilla <3

age.png
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka no ciężko stwierdzić, ale bledszy to on nie jest 🤔

age.png
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Niby to wiem bo sama zawsze to powtarzam innym, ale jakoś tak ten test mnie zdołował i nadzieja ze mnie uleciała.

Wiem, że moje starania to kropla w morzu waszych i jestem raczkująca w temacie, ale no nie będę kłamać, że się popłakałam nad tym testem. Moje przeczucia i super wykres mogę sobie w buty wsadzić. Jestem zła na wszystko, na moją mamę, która zakorzeniła we mnie myśl, że ona zachodziła w ciążę za pierwszym razem, więc ja pewnie też tak zajdę, na społeczeństwo i brak świadomości tego jak wyglądają starania i jak wiele jest par, które latami starają się o dziecko. Tego powinni w szkołach uczyć 😤

Ulało mi się trochę, a teraz cycki do przodu, głowa do góry i czekam na okres lub jego brak 🤷‍♀️ mam jeszcze jeden test na wypadek jakby się @ nie pojawiła tego 8 stycznia.

Tedka a Ty już testowałaś?

Maciejka a u mnie wykres fajny, objawów pełno, a test negatywny 🤷‍♀️ nie poddawaj się, jak nie dzisiaj to zatestuj jutro albo w sobotę z Camarilla <3

Tak testowałam, post wyżej :) ale ovitrelle jest nadal :) nic z tego nie będzie.

Zgadzam sie z Tobą… i nie ma znaczenia czy jesteś początkująca czy nie. Każda tak samo chce mieć dziecko :) jak dłużej sie staramy to tylko ostra depresja wchodzi, to cała różnica miedzy nami :p

Ja mam do okresu jeszcze jakieś 5-6 dni wiec w ciul czekania, ale no trudno, moze zleci.

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ