Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wjedzma wrote:Kurcze Tedka mi się wydaje, że on ciemnieje 🤭 odpaliłam sobie Twoje zdjęcia z wtorku i porównuje
Eee, a mnie sie wydaje ze jakos nie to zależy tez od światła, od wszystkiego byłoby super jakbyś miała racje ale… wiesz ze nie chce sie napalać jak szczerbaty na suchary. Zatestuje teraz w sobotę zobaczymy :*Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Wjedzma wrote:Hej dziewczyny. Ja już mogę przestać sobie wmawiać ciążowe objawy. Czekam na okres
https://naforum.zapodaj.net/067bebc08b44.jpg.html
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
https://zapodaj.net/c827e8dc4d9b3.jpg.html
Tedka przepraszam ale ukradłam Ci zdjęcia 🤭
No ciemnieje. Te z góry to z wtorku 🙆🏻♀️🙆🏻♀️
Edit : ten z góry trzeba się dobrze przyjrzeć. Ten niżej widać całkiem dobrze 😏Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2022, 09:29
Tedka, Wjedzma, Jolcia90 lubią tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Tedka wrote:Eee, a mnie sie wydaje ze jakos nie to zależy tez od światła, od wszystkiego byłoby super jakbyś miała racje ale… wiesz ze nie chce sie napalać jak szczerbaty na suchary. Zatestuje teraz w sobotę zobaczymy :*
Racja, nie nastawiaj się na nic, mam nadzieję, że w sobotę już będziesz miała jasną sytuację i kreseczka będzie wyraźnie ciemniejsza trzymam kciuki z całych sił
Felinka nie kuś mnie wieczornym testowaniem 🤭 czekam do soboty razem z dziewczynami, będzie poczwórne testowanie 💪 -
Felinka94 wrote:https://zapodaj.net/c827e8dc4d9b3.jpg.html
Tedka przepraszam ale ukradłam Ci zdjęcia 🤭
No ciemnieje. Te z góry to z wtorku 🙆🏻♀️🙆🏻♀️
Edit : ten z góry trzeba się dobrze przyjrzeć. Ten niżej widać całkiem dobrze 😏
Haha jesteś cudna :p
Noooo ale ten z góry chyba był z lampa… aaaa juz sama nie wiem. W takim razie zrobię test tez jutro i w sobotę moze jutro wieczorem w takim razie hehe skoro są przypadki kiedy wychodzą lepsze wieczorami :ppp
Ale! Nie robię sobie nadziei! Obiecuje!
PS
Zajrzałam do kosza teraz na ten test juz po czasie wiadomo i gowno juz na nim widze także kreska widmo :pStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
U mnie na początku kreski były tylko wieczorem i to jeszcze jak patrzyłam pod światło bo tak o normalnie to w sumie prawie nic nie było widać 😂😂😂😂
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Tylko że ja musiałam zrobić trylion zdjęć, żeby je uchwycić, a u Ciebie fajnie widać bez problemu. Maaatko mam ogromną nadzieję, że faktycznie ciemnieją 🙏 nie mogę się doczekać kolejnych Twoich testów. Postaraj się robić zdjęcia w takim samym świetle
Felinka94 lubi tę wiadomość
-
pamiętajcie tylko ze ja miałam ten cholerny zastrzyk! A czytałam ze niektórym babkom utrzymywał sie aż do 14 dpo. Znając moje szczęście to jestem wlasnie tym beznadziejnym przypadkiem. Cieszę sie ze Wy widzicie ze ciemnieją, ale ja to… juz sama nie wiem. To by musiało znaczyć ze miałam zagnieżdżenie gdzies ok 6 dnia, tak szybko… jak nie ja. Gdyby sie udało to byłby niezły uśmiech losu. Mieliśmy mieć IUI, siedzieliśmy juz w przychodni ale sie noe udało, bo za dużo razy sie przytulalismy sami i nie uzbierali próbki… gdyby sie okazało ze dobrze zrobiliśmy to sami to chyba bym padła… jeszcze na monitoring w ogóle poszłam 27.12 zaraz po świętach, chcąc zobaczyć tylko co u mnie, a na te wizytę namówił mnie maz, ja chciałam oszczędzić te kasę skoro nie robimy IUI, bo takie było założenie. A tu proszę na wizycie dwa pęcherze, decyzja o IUI seksu brak IUI szaleństwo!
To chyba jednak sie nie mogło udac…Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
A w ogóle co do testów widmo to moja przyjaciółka testowała ostatnio jakimś dziwnym testem no name. I wysyła mi zdjecie testu z drugą kreską, już się zaczęłyśmy cieszyć, naprawdę konkretna widczna gołym okiem ta kreska była! I 3 minuty później mi pisze "Ty, zniknęła" 🤦♀️ I faktycznie zrobiła inne testy później i biało. Zobaczcie jakie jaja:
https://naforum.zapodaj.net/33dfd360c033.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/86840c3bf689.jpg.html -
Tedka los bywa bardzo przewrotny. Jak czytam te forum to już różne cuda widziałam, a długo tu nie jestem. Najbardziej mi zapadła w pamięci dziewczyna, która miesięc przed podejściem do in vitro zaszła naturanie i z zaskoczenia, bo nawet się nie starali
Kochana jeśli to zastrzyk to przede wszystkim kreska powinna blednąć, a tutaj albo jest mocniejsza albo taka sama. Dlatego ja Ci radziłam, żebyś robiła testy i porównywała i dobrze ze tak robisz, bo w ten sposób już jutro albo w sobotę powinnaś wiedzieć porównując te trzy testowaniaTedka lubi tę wiadomość
-
Wjedzma wrote:A w ogóle co do testów widmo to moja przyjaciółka testowała ostatnio jakimś dziwnym testem no name. I wysyła mi zdjecie testu z drugą kreską, już się zaczęłyśmy cieszyć, naprawdę konkretna widczna gołym okiem ta kreska była! I 3 minuty później mi pisze "Ty, zniknęła" 🤦♀️ I faktycznie zrobiła inne testy później i biało. Zobaczcie jakie jaja:
https://naforum.zapodaj.net/33dfd360c033.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/86840c3bf689.jpg.html
No niezłe jajca! Kurna ale to tak jak facelki :p
Będzie co ma być słuchajcie! ale dziękuje ze jesteście! bardzo mi miło ze tak sie interesujecie mną, ze sie tutaj wspieramy. Boziu! W życiu są takie przypadki… co mnie tknęło żeby tu sie zalogować… bez tego forum nie wypiłabym ziolek sroki, nie zaczęłabym tych obserwacji… nie poznałabym Was!! ❤️Felinka94 lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Wjedzma kurcze, nie na taki wiadomości czekałam rano 😔 ale póki 🐒 nie ma to piłka w grze. A może Tobie również wieczorem lepiej wychodzą testy niż rano. Nadal kciuków nie puszczam ✊✊🍀
Tedka według mnie też ta kreska ciemnieje. Nie wiem jak to jest z tymi zastrzykami 🤷♀️ Mam nadzieję, że u Ciebie to jednak kropek a nie nadal efekt zastrzyku ✊✊✊🍀
Czy któraś jeszcze sikała? Powiem Wam, że sama miałam ochotę dzisiaj siknąć ale dobrze że córka wstała razem ze mną 😄 -
Milixx wrote:Wjedzma kurcze, nie na taki wiadomości czekałam rano 😔 ale póki 🐒 nie ma to piłka w grze. A może Tobie również wieczorem lepiej wychodzą testy niż rano. Nadal kciuków nie puszczam ✊✊🍀
Tedka według mnie też ta kreska ciemnieje. Nie wiem jak to jest z tymi zastrzykami 🤷♀️ Mam nadzieję, że u Ciebie to jednak kropek a nie nadal efekt zastrzyku ✊✊✊🍀
Czy któraś jeszcze sikała? Powiem Wam, że sama miałam ochotę dzisiaj siknąć ale dobrze że córka wstała razem ze mną 😄
Wjedzma to pierwsze zdjęcie jest niewyraźne i średnio coś widzę 🤪 🧐
🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Wtorkowy test był w świetle łazienki, dzisiejszy przy oknie, naturalne światło. Wydaje mi sie ze to dlatego wydaje sie ciemniejszy. Jutro albo za dwa dni chyba nie będzie juz nic widać ciekawa jestem tego wątku o którym mówilyscie ze babeczka robiła codziennie i było widać jak sie wypłukuje, ale nie mogę znaleźć. Pamiętacie gdzie to było? Chyba Ty to mówiłaś Wjedzma :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2022, 10:55
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka wrote:Wtorkowy test był w świetle łazienki, dzisiejszy przy oknie, naturalne światło. Wydaje mi sie ze to dlatego wydaje sie ciemniejszy. Jutro albo za dwa dni chyba nie będzie juz nic widać ciekawa jestem tego wątku o którym mówilyscie ze babeczka robiła codziennie i było widać jak sie wypłukuje, ale nie mogę znaleźć. Pamiętacie gdzie to było? Chyba Ty to mówiłaś Wjedzma :pOn i Ona: 33 lata
2017: upragnione szczęście
07.2019: start starań o rodzeństwo
01.20: 6tydz.👼
09.20: cb
11.20: cb, bhcg 20
05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
09.21: cb bhcg 12->25->29
9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭
29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Krzywa gluk. 101/149/100❌
Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪
Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪 -
Tak, poszperałam i to była Mersalla z wątku Pierwsza Gwiazdka w grudniu świeci 🌟, w sierpniu nam przyniesie dzieci 👶🏼
od 22 grudnia 2021, 18:29.
https://ovufriend.pl/posty-uzytkowniczki,616396,22780,7.html
Mersalla jeśli to czytasz to mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko, że tak odsyłam do Twoich postów
Kirra nie chcę psuć klimatu na forum, ale wiedz, że irytuje mnie Twoje sprowadzanie mnie na ziemię nawet przy nie moim teście dodanym w ramach ciekawostki 🤦♀️ -
Wjedzma wrote:Tak, poszperałam i to była Mersalla z wątku Pierwsza Gwiazdka w grudniu świeci 🌟, w sierpniu nam przyniesie dzieci 👶🏼
od 22 grudnia 2021, 18:29.
https://ovufriend.pl/posty-uzytkowniczki,616396,22780,7.html
Mersalla jeśli to czytasz to mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko, że tak odsyłam do Twoich postów
Kirra nie chcę psuć klimatu na forum, ale wiedz, że irytuje mnie Twoje sprowadzanie mnie na ziemię nawet przy nie moim teście dodanym w ramach ciekawostki 🤦♀️
Dziękuje, juz wszystko przeczytałam miała zdecydowanie wyraźniejsze te krechy. Było co porównywać, a u mnie to same cienie cieni.
No ale to dobrze, przynajmniej jestem bliżej tej bieli która w końcu sie pokaże jak sie to cholerstwo wypluka.Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.