Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    Nikt nie myśli o Tobie jak o wariatce. Sama bym zrobiła. Totalna biel?
    Jeżeli tak to masakra...

Ps. 10 dpo, godz. 15:00 - biel jak na reklamach coolgate. Na dwóch. Nie mam więcej testów, nie kupuje. Czekam na @ do wtorku. Nie będę się katować.

10 dzień jeszcze za wcześnie moze być, tak jak pokazywała Wjedzma wcześniej na postach, są wykresy na których długo nie było nic widać, a dopiero np 19 dnia pozytyw :) nie trać nadziei :) ❤️

Camarilla lubi tę wiadomość

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja się przyznam że po południu siknęłam na drugi test i też nic. Bądźmy dobrej myśli dopóki nie ma @ 💪

Kirra, Camarilla lubią tę wiadomość

age.png
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie trochę z innej beczki... Można znaleźć różne informacje i trochę zgłupiałam. Myślicie że winko nawet podczas starań może mieć jakiś negatywny wpływ? Czy podczas starań całkowicie zrezygnowałyście z alko?

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Dziewczyny a ja mam pytanie trochę z innej beczki... Można znaleźć różne informacje i trochę zgłupiałam. Myślicie że winko nawet podczas starań może mieć jakiś negatywny wpływ? Czy podczas starań całkowicie zrezygnowałyście z alko?

Nie, ja zrezygnowałam dla ogólnego zdrowia i juz lata nie te. Po piciu tylko głowa boli… mój maz nie pije juz dwa lata, zapalony sportowiec, wiec pomyslalam ze i ja chce tak. A lampka wina nikomu nie zaszkodzi w zasadzie, ponoć ma dobry wpływ na endometrium, ale to wiem tylko z tego forum. Żadnych potwierdzonych naukowych opinii nie znam, co nie znaczy ze tak nie jest ;)

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra z tego co kojarze to czerwone wino jest dobre na endometrium. A ewentualnemu zarodkowi nie ma jak zaszkodzić, bo jeszcze nie ma żadnego połączenia miedzy nami a zarodkiem.

Polecam ten artykuł https://mamaginekolog.pl/hipotetyczna-hania/

Ja w ostatnich dniach odmawiałam sobie piwka przez te cienie, ale dzisiaj się napiłam.

age.png
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:

Wino czerwone wytrawne dobrze wpływa na endometrium. Jeden kieliszek dziennie od okresu do owulacji 😊 nie wpływa. Oczywiście większe ilości mogą przesunąć owulację 😊

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • Camarilla Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:

Zarodek jest chroniony a wypicie lampki wina nikomu nie zaszkodzi.
    Ja kiedyś pilnowałam tego żeby uważac, od owulacji nie dotykałam alkoholu. Mijał jeden, drugi i kolejny cykl i stwierdziłam że chociaż lampki wina sobie nie odmowie bo oszaleć można.

Kirra lubi tę wiadomość

♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
    ♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie

Starania od 08.2018
  • Camarilla Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    10 dzień jeszcze za wcześnie moze być, tak jak pokazywała Wjedzma wcześniej na postach, są wykresy na których długo nie było nic widać, a dopiero np 19 dnia pozytyw :) nie trać nadziei :) ❤️

Wiem, że wcześnie ale tyle lat za mną i nic.
    Pamiętam na wątkach w 2018/2019 jedna z forumowiczek, której dalej kibicuje. Katowała się wykresami i badania nasienia męża zrobili dopiero po 1.5 r staran. Okazało się że mąż jest bezpłodny (zespół klinefeltera). A ja nie wiem czy mój m ma plemniki, jakiej jakości itd. Jestem już w takim wieku że mam ochotę postawić mu ultimatum. Jeżeli nie chce się badać/leczyć to ok, ale nie odbierze mi możliwości posiadania dzieci. Te testy już nie działaja na mnie demotywujaco, wręcz przeciwnie - jestem wściekła, ale zdeterminowana żeby mężem potrząsnąć. Niech tylko wróci z delegacji.

Tedka, golonat lubią tę wiadomość

Starania od 08.2018
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za info! Macie racje, nie ma co już wariować za bardzo 🙂 ja sobie czasem pozwolę na lampkę wina czy grzańca z piwa z miodem i jest ok 👍

Jak słucham opowieści koleżanek to chyba nic bardziej nie pomaga na zajście w ciążę niż luz i 'odpuszczenie' sobie

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    Pamiętam na wątkach w 2018/2019 jedna z forumowiczek, której dalej kibicuje. Katowała się wykresami i badania nasienia męża zrobili dopiero po 1.5 r staran. Okazało się że mąż jest bezpłodny (zespół klinefeltera). A ja nie wiem czy mój m ma plemniki, jakiej jakości itd. Jestem już w takim wieku że mam ochotę postawić mu ultimatum. Jeżeli nie chce się badać/leczyć to ok, ale nie odbierze mi możliwości posiadania dzieci. Te testy już nie działaja na mnie demotywujaco, wręcz przeciwnie - jestem wściekła, ale zdeterminowana żeby mężem potrząsnąć. Niech tylko wróci z delegacji.

No tak, po Twojej stopce widze ze nie bardzo jest jak zbadać męża. Szkoda, bo moze u niego jest coś co wystarczyłoby podleczyć… nikt tego nie wie gdzie tkwi ten jeden mały szczegół powodujący ze nic sie nie udaje.

Ja sie bardzo obawiam tego ze juz zostanę z tym jak jest teraz.

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Abcia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:

A robiliście na początek hormony i inne wyniki z krwi? Czasem problem może tkwić w brakach. U nas akurat ten punkt już przeszliśmy, bo mój to pasjonat sportu i ma wyniki takie, że zazdroszczę. Sama powinnam odświeżyć wszystkie hormonalne i się cykam co wyjdzie (1,5 roku temu było wszystko ok).

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
    teraz: 29cs - ivf ✊
  • Camarilla Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abcia wrote:
    A robiliście na początek hormony i inne wyniki z krwi? Czasem problem może tkwić w brakach. U nas akurat ten punkt już przeszliśmy, bo mój to pasjonat sportu i ma wyniki takie, że zazdroszczę. Sama powinnam odświeżyć wszystkie hormonalne i się cykam co wyjdzie (1,5 roku temu było wszystko ok).

Nie bo w 2018 r zachorował, czekaliśmy 1.5 roku na operację kręgosłupa + 6 msc rehabilitacji. Nie chciałam go katować badaniami. Później odmawiał, nie chciał znowu iść do lekarza po tym jak został potraktowany (długa historia) a dodatkowe jest uparty jak wół. Przejrzał trochę na oczy dwa miesiące temu jak lekarz wręczył mi wizytówkę Invimedu z adnotacja badania nasienia. Na pewno po powrocie z delegacji ma zrobic lh/FSh/testosteron itd. Kaśka polecila mi też specjalne prezerwatywy do pobrania nasienia do badania więc będę tak próbować je pobrać i dowieźć.

Tedka lubi tę wiadomość

Starania od 08.2018
  • Abcia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    Nie bo w 2018 r zachorował, czekaliśmy 1.5 roku na operację kręgosłupa + 6 msc rehabilitacji. Nie chciałam go katować badaniami. Później odmawiał, nie chciał znowu iść do lekarza po tym jak został potraktowany (długa historia) a dodatkowe jest uparty jak wół. Przejrzał trochę na oczy dwa miesiące temu jak lekarz wręczył mi wizytówkę Invimedu z adnotacja badania nasienia. Na pewno po powrocie z delegacji ma zrobic lh/FSh/testosteron itd. Kaśka polecila mi też specjalne prezerwatywy do pobrania nasienia do badania więc będę tak próbować je pobrać i dowieźć.

Trzymam kciuki! Czasem nie warto snuć najgorszych scenariuszy - drobnymi krokami, najpierw wyniki, suplementacja :)
    Zazwyczaj jednak zakładam najgorszy scenariusz, żeby się miło rozczarować - nie powielaj mojej metody - hjest g. warta :) 🤪😂🤣

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
    teraz: 29cs - ivf ✊
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2022, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, dziewczyny jak tam dzisiaj Wasze tesciki ✊😸

• Milixx Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i nadal trzymam kciuki i czekam na piękne zakończenie 🍀✊✊

Ja się właśnie zbieram do pracy. Wstałam z mega smutkiem. Czuję, że z mojego testowania będą nici bo po kościach czuję, że się nie udało 😪 w poprzednich ciążach miałam jakieś przeczucia, teraz żadnych. A to już dzisiaj 7dpo.. No nic, pozostaje czekać jeszcze min 5 dni i wszystko się okaże 🍀

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test negatywny, biel. Przynajmniej wiem ze nie ma już zastrzyku... ech... a w nocy takie bóle okresowe że dajcie życ... 11dpo. Czekam na @ do 13.01.

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Camarilla Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Test negatywny, biel. Przynajmniej wiem ze nie ma już zastrzyku... ech... a w nocy takie bóle okresowe że dajcie życ... 11dpo. Czekam na @ do 13.01.

🙁

Starania od 08.2018
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka tule 💚

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ❤️
    Bardzo trudne dni przede mną

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka zniknął ovi ale jeszcze może pojawić się kreseczka ciążowa. I za to trzymam kciuki <3

Ja nadal liczę na to, że nie dostane okresu, ale temperatura już spada...

age.png
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ