Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Milixx wrote:Jestem i nadal trzymam kciuki i czekam na piękne zakończenie 🍀✊✊
Ja się właśnie zbieram do pracy. Wstałam z mega smutkiem. Czuję, że z mojego testowania będą nici bo po kościach czuję, że się nie udało 😪 w poprzednich ciążach miałam jakieś przeczucia, teraz żadnych. A to już dzisiaj 7dpo.. No nic, pozostaje czekać jeszcze min 5 dni i wszystko się okaże 🍀
Kochana a ja czułam, że się udało i wygląda na to, że nic z tego testuj za 3 dni to zobaczymy co tam się dzieje 💪 -
Trzymam kciuki za wszystkie!
U mnie dziś prawdopodobnie owu 🧐😅Camarilla lubi tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Wjedzma mam zamiar testować za jakieś 3 dni. Zobaczymy co z tego będzie..
A u Ciebie póki nie ma 🐒 to jakaś nadzieja jeszcze jest. Ja bez zmian trzymam kciuki ✊🏼Kirra lubi tę wiadomość
-
U mnie bóle brzucha i rozbicie psychiczne. Będzie @ lada moment. Kupiłam niepokalanka, kupiłam ziółka. Może coś wspomogą. Boję się tylko, że rozregulują wszystko.
Czy Wy też miewacie takie myśli, że może te starania nie są dla Was? Zawsze chciałam mieć gromadkę dzieci, ale chciałam zabezpieczyć się w pracy. Okazywało się, że ciągle likwidowali moje miejsce pracy w momencie w którym byłam "gotowa". I tak się to przeciągnęło, że mam już prawie 34 lata i po prostu nie patrzę na to co dookoła.
A teraz zastanawiam się, czy to wszystko ma sens.
Moje wynurzenia sponsorowane są przez zbliżającą się @25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
teraz: 29cs - ivf ✊ -
Wjedzma wrote:Tedka zniknął ovi ale jeszcze może pojawić się kreseczka ciążowa. I za to trzymam kciuki ✊
Ja nadal liczę na to, że nie dostane okresu, ale temperatura już spada...
U mnie też lada dzień zacznie spadać. Trzyma się nisko na żenującym poziomie, więc bliżej jej już do spadków.
Ale wiadomo, nadzieja umiera ostatniaStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Wjedzma wrote:Kochana a ja czułam, że się udało i wygląda na to, że nic z tego testuj za 3 dni to zobaczymy co tam się dzieje 💪
Milix zgadzam się z Wjedzmą. Testuj za parę dni, 7dpo to wcześnie i to bardzo nawet 10 to jest powiedzmy sobie szczerze możliwość zobaczenia cienia cienia Trzymam kciuki! Bądź dzielnaMilixx lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Abcia u mnie to bardziej jest zderzenie z rzeczywistością, bo miało być łatwo i szybko 🥲
Dlaczego starania mają nie być dla Ciebie? Pragniesz dziecka, więc starania są jak najbardziej dla Ciebie. To ma sens i nie rozumiem dlaczego miałoby nie mieć. Brzmisz mi jakbyś potrzebowała dobrego filmu, winka i czekolady na wieczór 🤭 zresetuj się trochę kochana i obyś się jednak myliła z tą zbliżającą się @.
Ja za to mam mętlik w głowie, bo apka na jutro zapowiada okres, a ja ani grama plamienia. W ostatnich cyklach zaczynałam lekko plamić już nawet 3 dni przed rozkręceniem się krwawienia. A dzień przed to standard. Póki co czysto i już sama nie wiem co myśleć. Wysłałam starego po test, zobaczymy 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2022, 12:14
Abcia, Tedka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny do momentu pojawienia się @ naprawdę nie wiadomo! Są kobiety które dopiero po dacie @ mają jakiś cień. Takie uroki przedwczesnego testowania i niepotrzebnych stresów.🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Abcia wrote:U mnie bóle brzucha i rozbicie psychiczne. Będzie @ lada moment. Kupiłam niepokalanka, kupiłam ziółka. Może coś wspomogą. Boję się tylko, że rozregulują wszystko.
Czy Wy też miewacie takie myśli, że może te starania nie są dla Was? Zawsze chciałam mieć gromadkę dzieci, ale chciałam zabezpieczyć się w pracy. Okazywało się, że ciągle likwidowali moje miejsce pracy w momencie w którym byłam "gotowa". I tak się to przeciągnęło, że mam już prawie 34 lata i po prostu nie patrzę na to co dookoła.
A teraz zastanawiam się, czy to wszystko ma sens.
Moje wynurzenia sponsorowane są przez zbliżającą się @
Życie swoje, a marzenia swoje. Czasami tak się życie układa, że nie zawsze jest po drodze. Natomiast jeśli ktoś czuje chęć posiadania potomstwa to jest to jak najbardziej dla niego. Nie katuj się takimi rozważaniami. Podobno wszystko ma sens, nawet jeśli się z tym nie zgadzamy. Wszystko jest po coś. Czekajmy zatem na nasze przeznaczenie z pokorąStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
No to ja Wam opowiem świeżą historię z innego wątku 😊 dziewczyna testowała kilka razy bo miała odstawić dupka 😊 temperatura poleciała w dół 😊 więc go odstawiła i czekała na okres 😊 po kilku dniach temperatura skoczyła wysoko, wysoko 😊 zrobiła test bo wydało jej się to dziwne a tam? Dwie kreski! Więc wróciła do brania dupka, wczoraj była na usg jest malutki pęcherzyk 😊 więc wiecie ciąża to nie matematyka, objawy nie są specyficzne a jak widać temperatura też nie do końca jest wyznacznikiem 😊 dajmy sobie czas, w końcu przyjdzie ten idealny moment na bycie mamą 😊
Wjedzma, Kirra, Milixx, Tedka, Jolcia90, Maciejka🌸 lubią tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Witam sie z @.. w 26dc, cos mi zwariowal ten cykl - musial byc faktycznie bezowulacyjny
Bedzie kolejny zal post.. to wszystko juz tak dlugo trwa, z miesiaca na miesiac, z badania na badanie, wizyty od jednego specjalisty do kolejnego zyje nadzieja, ze to musi byc ten szczesliwy cykl, ze teraz na pewno sie uda.. a potem przychodzi ta cholerna @ 😭
Los śmieje mi sie w twarz - zawsze marzylam o dwójce albo trójce z 2-3letnia roznica wieku, powtarzalam, ze nie chcę żeby moje dziecko było jedynakiem bo to nic dobrego dla dziecka, i potem maja trudno w życiu.. jak patrze na te wszysykie rodziny 2+2 albo 2+3 gdzie dzieciaczki właśnie sa z róznicą 2-3letnia jaknswietnie sie bawia, opiekuja wzajemnie, troszcza sie o siebie to az mnie sciska w żołądku i chce mi sie płakać, bo mnie i mpjego dziecka to już nigdy nie spotka..
Moze komus to wyda sie glupie, wiem, ze najwazniejsze to, zeby sie udalo i zeby rodzensteo było bez wzgledu na roznice wieku, ale jakos przeraża mnie ta rosnaca różnica wieku, ze wtedy sie jie dogadaja ze soba i nie beda ze soba blisko
Przepraszam, musialam dac upust emocjomOn i Ona: 33 lata
2017: upragnione szczęście
07.2019: start starań o rodzeństwo
01.20: 6tydz.👼
09.20: cb
11.20: cb, bhcg 20
05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
09.21: cb bhcg 12->25->29
9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭
29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Krzywa gluk. 101/149/100❌
Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪
Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪 -
Sowella, bardzo mi przykro. Życzę Ci, żeby dzisiejszy dzień był pierwszym dniem Twojej ciąży!
Rozumiem, że różnica wieku jest dla Ciebie ważna, ale z moich obserwacji wynika, że to nie ma większego znaczenia. Starsze dziecko zazwyczaj będzie opiekunem młodszego, bez względu na to jak duża jest między nimi różnica. Będą się kłócić między sobą, a jak któremuś będzie się działa krzydwa to zawsze sobie pomogą. Tak było między mną a moim bratem, różnica wieku dwa lata, pomyślałabyś - super, na pewno się dogadywaliście. Nic bardziej mylnego, żarliśmy się tak, że babcie nie chciały brać nas razem do siebie, zawsze pojedynczo 😅 a teraz jak już jesteśmy dorośli to mamy świetny kontakt i wskoczylibyśmy za sobą w ogień.
Kochana mam nadzieję, że uda Wam się jak najszybciej.. Tule Cię mocno, jak potrzebujesz to wyrzucaj z siebie wszystkie złe emocje tutaj, od tego jesteśmySowella lubi tę wiadomość
-
Sowella wrote:Witam sie z @.. w 26dc, cos mi zwariowal ten cykl - musial byc faktycznie bezowulacyjny
Bedzie kolejny zal post.. to wszystko juz tak dlugo trwa, z miesiaca na miesiac, z badania na badanie, wizyty od jednego specjalisty do kolejnego zyje nadzieja, ze to musi byc ten szczesliwy cykl, ze teraz na pewno sie uda.. a potem przychodzi ta cholerna @ 😭
Los śmieje mi sie w twarz - zawsze marzylam o dwójce albo trójce z 2-3letnia roznica wieku, powtarzalam, ze nie chcę żeby moje dziecko było jedynakiem bo to nic dobrego dla dziecka, i potem maja trudno w życiu.. jak patrze na te wszysykie rodziny 2+2 albo 2+3 gdzie dzieciaczki właśnie sa z róznicą 2-3letnia jaknswietnie sie bawia, opiekuja wzajemnie, troszcza sie o siebie to az mnie sciska w żołądku i chce mi sie płakać, bo mnie i mpjego dziecka to już nigdy nie spotka..
Moze komus to wyda sie glupie, wiem, ze najwazniejsze to, zeby sie udalo i zeby rodzensteo było bez wzgledu na roznice wieku, ale jakos przeraża mnie ta rosnaca różnica wieku, ze wtedy sie jie dogadaja ze soba i nie beda ze soba blisko
Przepraszam, musialam dac upust emocjom
Tulę mocno i życzę szybkiego spelnienia marzeń! Jak nam wszystkim tutaj.
A co do rodzeństwa... Moja droga na pewno jesteś wspaniałą matką i Twoje dziecko jest bardzo szczęśliwe! To już na starcie! Rodzeństwo jest super, ale jeśli go nie ma - są wspaniali przyjaciele, rodzina, różnie w życiu bywa. A co do różnicy wieku - absolutnie nie sugeruj się i nie zapatruj na innych! Są rodzeństwa z dużą różnicą wieku 10+, itp. które dogadują się idealnie. W dzieciństwie starszy opiekuje się młodszym z wyjątkową czułością, a w dorosłym życiu... co to jest różnica 10 lat? a 20? gdy ktoś ma już np. 30 a siostra/brat 50? Mogą być już w związkach, mieć swoje dzieci i tworzyć super rodzinę. Naprawdę w każdym układzie można być szczęśliwym i przestrzegam Cię przed myślami, że robisz dziecku jakąś krzywdę, bo nie dajesz mu rodzeństwa. Tak nie można *
edit:
widzę po stopce że w tym roku to byłoby dopiero 5 lat różnicy:) bądź spokojna, to nie jest dużo naprawdę. Między mną a bratem jest 4 lata, spoko, mam ciotkę, od której dzieli mnie 7 lat jesteśmy dobre kumpele, w rodzeństwie pewnie byloby podoobnie. A Moja ciotka... 17 lat różnicy do mojej mamy i też ... do kogo dzwoni po pomoc? Nie do babci (mamy swej) a do mojej mamy, czyli siostry życie lepiej od nas wie czasami jaki scenariusz jest okWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2022, 13:30
Camarilla, Sowella lubią tę wiadomość
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Sowella wrote:Witam sie z @.. w 26dc, cos mi zwariowal ten cykl - musial byc faktycznie bezowulacyjny
Przepraszam, musialam dac upust emocjom
Sowella, doskonale Cię rozumiem. Jesteśmy w jednym wieku. Czasem miewam chwile zwątpienia (jak dziś!), ale powiem Ci jedno: ja nadal wierzę, że będę miała dwójkę dzieci. Przykłady "starszych" matek (koleżanka nr 1: 41 lat pierwsze dziecko, nr 2: 43 lata - 4 dziecko, koleżanka nr 3: 40 lat drugie dziecko) mam dookoła i jest ich więcej niż "Mam", które starały się długo o dzieci.
Wszystko przed nami.
Otworzyłam duuuuużą czekoladę, wino otworzę wieczorem. Czas odetchnąć dwa razy i ochłonąć.
Czy któraś z Was miała rozregulowany cykl po ziołach Ojca Sroki i Niepokalanku? Trochę się cykam, bo u mnie cykl długości "co do minuty" i boję się, że znowu będę się wkurzać na nieregularności jak po odstawieniu anty.Wjedzma, Sowella lubią tę wiadomość
25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
teraz: 29cs - ivf ✊ -
Abcia wrote:Sowella, doskonale Cię rozumiem. Jesteśmy w jednym wieku. Czasem miewam chwile zwątpienia (jak dziś!), ale powiem Ci jedno: ja nadal wierzę, że będę miała dwójkę dzieci. Przykłady "starszych" matek (koleżanka nr 1: 41 lat pierwsze dziecko, nr 2: 43 lata - 4 dziecko, koleżanka nr 3: 40 lat drugie dziecko) mam dookoła i jest ich więcej niż "Mam", które starały się długo o dzieci.
Wszystko przed nami.
Otworzyłam duuuuużą czekoladę, wino otworzę wieczorem. Czas odetchnąć dwa razy i ochłonąć.
Czy któraś z Was miała rozregulowany cykl po ziołach Ojca Sroki i Niepokalanku? Trochę się cykam, bo u mnie cykl długości "co do minuty" i boję się, że znowu będę się wkurzać na nieregularności jak po odstawieniu anty.
Nie, u mnie nic z tych rzeczy po ziołach ojca sroki wszystko w normieStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Wjedzma wrote:Abcia u mnie to bardziej jest zderzenie z rzeczywistością, bo miało być łatwo i szybko 🥲
Dlaczego starania mają nie być dla Ciebie? Pragniesz dziecka, więc starania są jak najbardziej dla Ciebie. To ma sens i nie rozumiem dlaczego miałoby nie mieć. Brzmisz mi jakbyś potrzebowała dobrego filmu, winka i czekolady na wieczór 🤭 zresetuj się trochę kochana i obyś się jednak myliła z tą zbliżającą się @.
Ja za to mam mętlik w głowie, bo apka na jutro zapowiada okres, a ja ani grama plamienia. W ostatnich cyklach zaczynałam lekko plamić już nawet 3 dni przed rozkręceniem się krwawienia. A dzień przed to standard. Póki co czysto i już sama nie wiem co myśleć. Wysłałam starego po test, zobaczymy 🤷♀️
Daj znać jak wróci z testem i zrobiszStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Sowella nawet nie wiem co napisać żeby Cię chociaż trochę podniosło na duchu. Tule mocno 💚 Daj sobie dzisiaj czas na smutki, zrelaksuj się, zjedz coś słodkiego i napij się winka. Jutro będzie lepszy dzień 😊
Co do różnicy wieku dzieciaków i rodzeństwa. Powiem na swoim przykładzie. Mam siostrę młodszą o 3 lata i brata młodszego o 16 lat. Z siostrą rozmawiam od święta, jak byłyśmy małe to non stop się kłóciłyśmy i miałyśmy inne zdania. Z bratem jest inaczej. Fajnie było się nim opiekować, bawić się z nim. Teraz jak jest już starszy to bez skrępowania rozmawiamy i mamy wspólny język. Oby tak zostało. Dodam, że między moją córką a moim bratem jest 7 lat różnicy i też się świetnie dogadują. Mój brat lubi z nią spędzać czas mimo, iż jest młodsza. Dodam, że mój brat nawet opiekuje się moim synem i jak trzeba to się z nim pobawi - mimo iż go często denerwuje. Nie przejmuj się. Duża różnica wcale nie jest zła. Wszystko zależy od wychowania i charakteru 😊Tedka, Sowella lubią tę wiadomość
-
Wjedzma wrote:Abcia Felinka94 zaszła w ciążę chyba w drugim cyklu picia tych ziół 💪
Zrobiłam ten test i oczywiście że coś tam widzę 🤷♀️ ale ja zawsze COŚ widzę także wiecie. Jutro rano zrobię jeszcze
Pokaż
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka wrote:Nie, u mnie nic z tych rzeczy po ziołach ojca sroki wszystko w normie
Dopiero teraz doczytałam (ja to jestem dobra ), że niepokalanek to to samo co Cyclodynon, a ten miałam brać ze wskazań ginekologa. Co ciekawe kazał mi go brać bez przerw, codziennie. Przestać dopiero po tym jak potwierdzę ciążę.Tedka lubi tę wiadomość
25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
teraz: 29cs - ivf ✊