Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Tedka ale pamiętaj, że każdy organizm działa inaczej! Na spokojnie czekamy do kolejnego testowania ;)

Mnie za to zastanawia, że Mersalla przy becie 5.40 miała całkiem wyraźne te kreski na testach. O co tu chodzi 😅

Ano wlasnie, ciekawe. Widocznie tak to wlasnie różnie bywa u każdego :p

Chciałabym juz wiedzieć wszystko :)
    Ide z psem na długi spacer, później obiad, jakos zleci. Nie lubię takich dni, ani pogody, ani co zrobić ze sobą… i te myśli wtedy jeszcE bardziej krzyczą w głowie :)

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super pomysł, idź oczyścić umysł, może puść sobie jakiś podcast czy muzykę, żeby nie myśleć za dużo :)

Ja oglądam W głowie się nie mieści na polsacie, uwielbiam 🥰 i zaraz się bierzemy za skręcanie łóżka, bo kartony już nam od tygodnia leżą i się zabrać nie umiemy 🙈

age.png
  • Abcia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z Wami - nówka sztuka :)

Ogólnie jestem na początku drogi (6 miesięcy na luzie), obserwuję Was od dłuższego czasu i za każdą trzymam kciuki.

Zawsze uważałam, że to tak łatwo zajść w ciążę - teraz myślę "ooo jakaż ja byłam naiwna" ;))

Wczoraj testowałam i kolejny raz nic.
    W każdym razie chciałam Wam powiedzieć, że jesteście świetnymi wojowniczkami :) I wszystkie w końcu wywalczymy to czego chcemy ;)

@Wjedzma Przeczytałam o presji Twojej mamy - nie daj się takiemu myśleniu! Ty jesteś jedna wyjątkowa i wszystko przyjdzie w swoim czasie:) Miałam tak samo ze swoją mamą i dopiero teraz widzę jak bardzo źle to na mnie wpływa ;)

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
    teraz: 29cs - ivf ✊
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takie cienie jak ma Tedka miałam przy becie 15. Faktycznie masz rację Wjedzma że jak na tak niską bete kreski były wyraźne 🤔

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Camarilla Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka z tym utrzymywaniem się ovi do 14 dpo to tak na dwoje babka wróżyła. Czytam forum od 3 lat i masa dziewczyn, szczególnie na wątku o inseminacji sprawdza wcześniej i okazuje się że 9dpi potrafi nie być po nim sladu. Spojrzałam na porównanie tych testów i na tym z dzisiaj widzę kreskę. Oczywiście to może być efekt światla itd ale widać ją bardziej niż na teście z wtorku także kolejne dni rozwieją Twoje wątpliwości, piłka w grze a my mocno trzymamy kciuki!!

Wjedzma przykro mi :(
    Wydaje mi się że aparat wychwyca na zdjęciach fabryczna kreskę testową. 2 cykle temu jak robilam foto to też się coś przebijalo i naprawdę miałam wrażenie że to cień. 3 kolejne testy z rzędu wyglądu tak samo, okres przyszedł.

Tedka lubi tę wiadomość

♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
    ♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie

Starania od 08.2018
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam długi komentarz i mnie wylogowało z apki, kurfa 🤦‍♀️

Abcia hej <3 który dc albo dpo? Dziękuję Ci za te słowa i witam w klubie naiwnych, które myślały, że zaskoczy w pierwszym cyklu 😅

Camarilla masz rację. Teraz na spokojnie przyglądam się zdjęciom testu z rana i na niektórych znów widać cień kreski. A jak się bawię parametrami zdjęcia to co się okazuje? Że te cienie pojawiają się wokół miejsca, w którym powinna być kreska :/

age.png
  • Camarilla Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:

Abcia hej <3 który dc albo dpo? Dziękuję Ci za te słowa i witam w klubie naiwnych, które myślały, że zaskoczy w pierwszym cyklu 😅

Camarilla masz rację. Teraz na spokojnie przyglądam się zdjęciom testu z rana i na niektórych znów widać cień kreski. A jak się bawię parametrami zdjęcia to co się okazuje? Że te cienie pojawiają się wokół miejsca, w którym powinna być kreska :/

Tak jak piszesz, ja też zauważyłam że cień pojawia się po bokach tworząc wrażenie kreski. Wrzucam test na którym ta gra świateł tworzy takie wrażenie cienia cienia cienia.

https://zapodaj.net/ee996e9ca282b.jpg.html

Ja dzisiaj 9/10 dpo. Trzymam się dalej i nie zrobiłam testu. Zobaczymy jak długo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2022, 14:13

Starania od 08.2018
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie z tymi cieniami nigdy nie wiadomo, ja juz sama nie wiem co ja widze i gdzie. Póki nie pojawia sie różowa poświata to nie chce w nic wierzyć. Mój maz na przykład nie widzi nic z tych fotek ;) ale moze to dlatego ze faceci nie widza tych kolorów tak dużo ;)

Spróbuje jutro wieczorem i zobacze czy coś widać czy nie, ewentualnie w dziennym świetle rano w sobotę.

Camarilla to bardzo ciekawe co piszesz ;) dla mnie jak miód na uszy. Musze sie jednak mocno stopować, gdyby nie zastrzyk wszystko byłoby pewne, niestety przez niego nie wiadomo nic. I z nim złe i bez niego niedobrze, bo mi nie pękają niektóre pecherzyki. O i tak, wspaniałe życie starającej sie babki ;)

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Abcia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:

25/28
    Wczoraj wyszłam z łazienki na chwilę robiąc test i jak weszłam, to od światła zrobił się taki cień, że o mało na zawał nie padłam. No ale biel to biel i wątpię, że coś się zmieni ;) Zaczynam rytuał okresowy - włączyło mi się marudzenie, chęć na słodycze i w ogóle blech :)

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abcia wrote:
    25/28
    Wczoraj wyszłam z łazienki na chwilę robiąc test i jak weszłam, to od światła zrobił się taki cień, że o mało na zawał nie padłam. No ale biel to biel i wątpię, że coś się zmieni ;) Zaczynam rytuał okresowy - włączyło mi się marudzenie, chęć na słodycze i w ogóle blech :)

Mnie tez apetyt sie rozkręca ;) wlasnie pije kawę i zagryzam żółtym serem ;)

I nawet leciuuuuutki skurcz brzucha

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie oglądam galerię wykresów ciążowych i na pocieszenie dla nas wszystkich, jest parę takich wykresów, gdzie 12 a nawet 14 dpo nic nie wychodziło a parę dni później pozytyw :) dlatego starajmy się nie tracić nadziei póki @ się nie pojawia. Chociaż szczerze mówiąc to ja też się już okresowo czuję. Na pewno mam nerwa PMSowego i w ogóle jestem rozbita emocjonalnie

age.png
  • Abcia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Mnie tez apetyt sie rozkręca ;) wlasnie pije kawę i zagryzam żółtym serem ;)

Kawa i żółty ser to mój wczorajszy repertuar :D Ogólnie staram się odzwyczajać od słodyczy (jestem ooooookropnym łakomczuchem z pasją pieczenia tortów) więc dziś jest tylko kawa i omlet z bananem na śniadanie :)

W tym miesiącu to mnie nawet jakoś specjalnie cycki nie bolą - znaczy bolą, ale jakoś tak mniej. Ale w tym cyklu wszystko było trochę "mniej" może to po prostu zimowa aura na święta polepszyła mi samopoczucie :)

Bo często mam takie okresy, że klękajcie narody, ale wtedy od pierwszego dnia wiem, że to będzie "wściekły cykl" - chodzę wkurzona, zła, smutna i to wszystko całym miesiącem (byłam u gina, zrobił USG, zerknął w wyniki TSH i stwierdził, że tak czasem jest, dał mi Cyclodynon (i średnio to działa)).

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie, tutaj nawet 15 dpo negatyw, a 16 dpo już pozytyw <3

https://naforum.zapodaj.net/d914ecce0fa9.jpg.html

I kolejny, 15dpo negatyw, 19dpo pozytyw :D

https://naforum.zapodaj.net/5bad25dcf2a7.jpg.html

Ach jakie to pokrzepiające

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2022, 14:45

Tedka lubi tę wiadomość

age.png
  • Camarilla Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Ja sobie oglądam galerię wykresów ciążowych i na pocieszenie dla nas wszystkich, jest parę takich wykresów, gdzie 12 a nawet 14 dpo nic nie wychodziło a parę dni później pozytyw :) dlatego starajmy się nie tracić nadziei póki @ się nie pojawia. Chociaż szczerze mówiąc to ja też się już okresowo czuję. Na pewno mam nerwa PMSowego i w ogóle jestem rozbita emocjonalnie

Ja też oglądam wykresy. Nałogowo 😝🤣🤣🤣

Starania od 08.2018
  • Camarilla Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Słuchajcie z tymi cieniami nigdy nie wiadomo, ja juz sama nie wiem co ja widze i gdzie. Póki nie pojawia sie różowa poświata to nie chce w nic wierzyć. Mój maz na przykład nie widzi nic z tych fotek ;) ale moze to dlatego ze faceci nie widza tych kolorów tak dużo ;)

Spróbuje jutro wieczorem i zobacze czy coś widać czy nie, ewentualnie w dziennym świetle rano w sobotę.

Camarilla to bardzo ciekawe co piszesz ;) dla mnie jak miód na uszy. Musze sie jednak mocno stopować, gdyby nie zastrzyk wszystko byłoby pewne, niestety przez niego nie wiadomo nic. I z nim złe i bez niego niedobrze, bo mi nie pękają niektóre pecherzyki. O i tak, wspaniałe życie starającej sie babki ;)

Tedka i dobrze Twoj mąż widzi bo tam nic nie ma 🤣 my już jesteśmy tak zafiksowane, że siłą rzeczy widzimy to miejsce na kreskę testową.
    Na teście ma być widać kreskę i kropka. Czy jest jasna, cienka itd to jednak ma ten kolor fioletu.
    Czekamy z Tobą, ktoś tu musi w styczniu dać ciążowe wiruski 💪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2022, 14:48

Starania od 08.2018
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak :) dlatego nie będę juz Was słuchać i myśleć ze ciemnieje :p

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Zobaczcie, tutaj nawet 15 dpo negatyw, a 16 dpo już pozytyw <3

https://naforum.zapodaj.net/d914ecce0fa9.jpg.html

I kolejny, 15dpo negatyw, 19dpo pozytyw :D

https://naforum.zapodaj.net/5bad25dcf2a7.jpg.html

Ach jakie to pokrzepiające

Ja zamiast pracować siedzę na kompie i przeglądam galerie :p to juz jutro od 8 rano hehe ;)

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pomyślcie sobie o mnie jak o wariatce ale chciałam sprawdzić czy u mnie moze wieczorem tez nie wychodzą lepsze testy i zrobiłam… biel. Jutro rano powtórzę i jeśli będzie biało to znaczy ze po zastrzyku nie ma śladu :) mam nadzieje

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Camarilla Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nie myśli o Tobie jak o wariatce. Sama bym zrobiła. Totalna biel?
    Jeżeli tak to masakra...

Ps. 10 dpo, godz. 15:00 - biel jak na reklamach coolgate. Na dwóch. Nie mam więcej testów, nie kupuje. Czekam na @ do wtorku. Nie będę się katować.

Starania od 08.2018
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    Nikt nie myśli o Tobie jak o wariatce. Sama bym zrobiła. Totalna biel?
    Jeżeli tak to masakra...

Ps. 10 dpo, godz. 15:00 - biel jak na reklamach coolgate. Na dwóch. Nie mam więcej testów, nie kupuje. Czekam na @ do wtorku. Nie będę się katować.

Mysle ze totalna, nie ma sie co doszukiwać. Niby mocz rozwodniony, dlatego zrobię tez rano powtórkę, na wszelki. Mysle jednak ze powinno być tez bielutki. Z jednej strony sie cieszę bo to znaczy ze po zastrzyku nie ma śladu i ewentualna kolejna kreska to moze juz będzie ciąża, ale… opuściło mnie jakos przekonanie ze moze sie udać.

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ