Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wjedzma wrote:Tedka ale pamiętaj, że każdy organizm działa inaczej! Na spokojnie czekamy do kolejnego testowania
Mnie za to zastanawia, że Mersalla przy becie 5.40 miała całkiem wyraźne te kreski na testach. O co tu chodzi 😅
Ano wlasnie, ciekawe. Widocznie tak to wlasnie różnie bywa u każdego :p
Chciałabym juz wiedzieć wszystko
Ide z psem na długi spacer, później obiad, jakos zleci. Nie lubię takich dni, ani pogody, ani co zrobić ze sobą… i te myśli wtedy jeszcE bardziej krzyczą w głowieStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Super pomysł, idź oczyścić umysł, może puść sobie jakiś podcast czy muzykę, żeby nie myśleć za dużo
Ja oglądam W głowie się nie mieści na polsacie, uwielbiam 🥰 i zaraz się bierzemy za skręcanie łóżka, bo kartony już nam od tygodnia leżą i się zabrać nie umiemy 🙈 -
Jestem z Wami - nówka sztuka
Ogólnie jestem na początku drogi (6 miesięcy na luzie), obserwuję Was od dłuższego czasu i za każdą trzymam kciuki.
Zawsze uważałam, że to tak łatwo zajść w ciążę - teraz myślę "ooo jakaż ja byłam naiwna" )
Wczoraj testowałam i kolejny raz nic.
W każdym razie chciałam Wam powiedzieć, że jesteście świetnymi wojowniczkami I wszystkie w końcu wywalczymy to czego chcemy
@Wjedzma Przeczytałam o presji Twojej mamy - nie daj się takiemu myśleniu! Ty jesteś jedna wyjątkowa i wszystko przyjdzie w swoim czasie:) Miałam tak samo ze swoją mamą i dopiero teraz widzę jak bardzo źle to na mnie wpływa
25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
teraz: 29cs - ivf ✊ -
Ja takie cienie jak ma Tedka miałam przy becie 15. Faktycznie masz rację Wjedzma że jak na tak niską bete kreski były wyraźne 🤔
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Tedka z tym utrzymywaniem się ovi do 14 dpo to tak na dwoje babka wróżyła. Czytam forum od 3 lat i masa dziewczyn, szczególnie na wątku o inseminacji sprawdza wcześniej i okazuje się że 9dpi potrafi nie być po nim sladu. Spojrzałam na porównanie tych testów i na tym z dzisiaj widzę kreskę. Oczywiście to może być efekt światla itd ale widać ją bardziej niż na teście z wtorku także kolejne dni rozwieją Twoje wątpliwości, piłka w grze a my mocno trzymamy kciuki!!
Wjedzma przykro mi
Wydaje mi się że aparat wychwyca na zdjęciach fabryczna kreskę testową. 2 cykle temu jak robilam foto to też się coś przebijalo i naprawdę miałam wrażenie że to cień. 3 kolejne testy z rzędu wyglądu tak samo, okres przyszedł.
Tedka lubi tę wiadomość
♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie
Starania od 08.2018 -
Napisałam długi komentarz i mnie wylogowało z apki, kurfa 🤦♀️
Abcia hej który dc albo dpo? Dziękuję Ci za te słowa i witam w klubie naiwnych, które myślały, że zaskoczy w pierwszym cyklu 😅
Camarilla masz rację. Teraz na spokojnie przyglądam się zdjęciom testu z rana i na niektórych znów widać cień kreski. A jak się bawię parametrami zdjęcia to co się okazuje? Że te cienie pojawiają się wokół miejsca, w którym powinna być kreska -
Wjedzma wrote:Napisałam długi komentarz i mnie wylogowało z apki, kurfa 🤦♀️
Abcia hej który dc albo dpo? Dziękuję Ci za te słowa i witam w klubie naiwnych, które myślały, że zaskoczy w pierwszym cyklu 😅
Camarilla masz rację. Teraz na spokojnie przyglądam się zdjęciom testu z rana i na niektórych znów widać cień kreski. A jak się bawię parametrami zdjęcia to co się okazuje? Że te cienie pojawiają się wokół miejsca, w którym powinna być kreska
Tak jak piszesz, ja też zauważyłam że cień pojawia się po bokach tworząc wrażenie kreski. Wrzucam test na którym ta gra świateł tworzy takie wrażenie cienia cienia cienia.
https://zapodaj.net/ee996e9ca282b.jpg.html
Ja dzisiaj 9/10 dpo. Trzymam się dalej i nie zrobiłam testu. Zobaczymy jak długo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2022, 14:13
Starania od 08.2018 -
Słuchajcie z tymi cieniami nigdy nie wiadomo, ja juz sama nie wiem co ja widze i gdzie. Póki nie pojawia sie różowa poświata to nie chce w nic wierzyć. Mój maz na przykład nie widzi nic z tych fotek ale moze to dlatego ze faceci nie widza tych kolorów tak dużo
Spróbuje jutro wieczorem i zobacze czy coś widać czy nie, ewentualnie w dziennym świetle rano w sobotę.
Camarilla to bardzo ciekawe co piszesz dla mnie jak miód na uszy. Musze sie jednak mocno stopować, gdyby nie zastrzyk wszystko byłoby pewne, niestety przez niego nie wiadomo nic. I z nim złe i bez niego niedobrze, bo mi nie pękają niektóre pecherzyki. O i tak, wspaniałe życie starającej sie babkiStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Wjedzma wrote:Napisałam długi komentarz i mnie wylogowało z apki, kurfa 🤦♀️
25/28
Wczoraj wyszłam z łazienki na chwilę robiąc test i jak weszłam, to od światła zrobił się taki cień, że o mało na zawał nie padłam. No ale biel to biel i wątpię, że coś się zmieni Zaczynam rytuał okresowy - włączyło mi się marudzenie, chęć na słodycze i w ogóle blech
25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
Abcia wrote:25/28
Wczoraj wyszłam z łazienki na chwilę robiąc test i jak weszłam, to od światła zrobił się taki cień, że o mało na zawał nie padłam. No ale biel to biel i wątpię, że coś się zmieni Zaczynam rytuał okresowy - włączyło mi się marudzenie, chęć na słodycze i w ogóle blech
Mnie tez apetyt sie rozkręca wlasnie pije kawę i zagryzam żółtym serem
I nawet leciuuuuutki skurcz brzuchaStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Ja sobie oglądam galerię wykresów ciążowych i na pocieszenie dla nas wszystkich, jest parę takich wykresów, gdzie 12 a nawet 14 dpo nic nie wychodziło a parę dni później pozytyw dlatego starajmy się nie tracić nadziei póki @ się nie pojawia. Chociaż szczerze mówiąc to ja też się już okresowo czuję. Na pewno mam nerwa PMSowego i w ogóle jestem rozbita emocjonalnie
-
Tedka wrote:Mnie tez apetyt sie rozkręca wlasnie pije kawę i zagryzam żółtym serem
Kawa i żółty ser to mój wczorajszy repertuar Ogólnie staram się odzwyczajać od słodyczy (jestem ooooookropnym łakomczuchem z pasją pieczenia tortów) więc dziś jest tylko kawa i omlet z bananem na śniadanie
W tym miesiącu to mnie nawet jakoś specjalnie cycki nie bolą - znaczy bolą, ale jakoś tak mniej. Ale w tym cyklu wszystko było trochę "mniej" może to po prostu zimowa aura na święta polepszyła mi samopoczucie
Bo często mam takie okresy, że klękajcie narody, ale wtedy od pierwszego dnia wiem, że to będzie "wściekły cykl" - chodzę wkurzona, zła, smutna i to wszystko całym miesiącem (byłam u gina, zrobił USG, zerknął w wyniki TSH i stwierdził, że tak czasem jest, dał mi Cyclodynon (i średnio to działa)).
25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
Zobaczcie, tutaj nawet 15 dpo negatyw, a 16 dpo już pozytyw
https://naforum.zapodaj.net/d914ecce0fa9.jpg.html
I kolejny, 15dpo negatyw, 19dpo pozytyw
https://naforum.zapodaj.net/5bad25dcf2a7.jpg.html
Ach jakie to pokrzepiająceWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2022, 14:45
Tedka lubi tę wiadomość
-
Wjedzma wrote:Ja sobie oglądam galerię wykresów ciążowych i na pocieszenie dla nas wszystkich, jest parę takich wykresów, gdzie 12 a nawet 14 dpo nic nie wychodziło a parę dni później pozytyw dlatego starajmy się nie tracić nadziei póki @ się nie pojawia. Chociaż szczerze mówiąc to ja też się już okresowo czuję. Na pewno mam nerwa PMSowego i w ogóle jestem rozbita emocjonalnie
Ja też oglądam wykresy. Nałogowo 😝🤣🤣🤣
Starania od 08.2018 -
Tedka wrote:Słuchajcie z tymi cieniami nigdy nie wiadomo, ja juz sama nie wiem co ja widze i gdzie. Póki nie pojawia sie różowa poświata to nie chce w nic wierzyć. Mój maz na przykład nie widzi nic z tych fotek ale moze to dlatego ze faceci nie widza tych kolorów tak dużo
Spróbuje jutro wieczorem i zobacze czy coś widać czy nie, ewentualnie w dziennym świetle rano w sobotę.
Camarilla to bardzo ciekawe co piszesz dla mnie jak miód na uszy. Musze sie jednak mocno stopować, gdyby nie zastrzyk wszystko byłoby pewne, niestety przez niego nie wiadomo nic. I z nim złe i bez niego niedobrze, bo mi nie pękają niektóre pecherzyki. O i tak, wspaniałe życie starającej sie babki
Tedka i dobrze Twoj mąż widzi bo tam nic nie ma 🤣 my już jesteśmy tak zafiksowane, że siłą rzeczy widzimy to miejsce na kreskę testową.
Na teście ma być widać kreskę i kropka. Czy jest jasna, cienka itd to jednak ma ten kolor fioletu.
Czekamy z Tobą, ktoś tu musi w styczniu dać ciążowe wiruski 💪Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2022, 14:48
Starania od 08.2018 -
Dokładnie tak dlatego nie będę juz Was słuchać i myśleć ze ciemnieje :pStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Wjedzma wrote:Zobaczcie, tutaj nawet 15 dpo negatyw, a 16 dpo już pozytyw
https://naforum.zapodaj.net/d914ecce0fa9.jpg.html
I kolejny, 15dpo negatyw, 19dpo pozytyw
https://naforum.zapodaj.net/5bad25dcf2a7.jpg.html
Ach jakie to pokrzepiające
Ja zamiast pracować siedzę na kompie i przeglądam galerie :p to juz jutro od 8 rano heheStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Nie pomyślcie sobie o mnie jak o wariatce ale chciałam sprawdzić czy u mnie moze wieczorem tez nie wychodzą lepsze testy i zrobiłam… biel. Jutro rano powtórzę i jeśli będzie biało to znaczy ze po zastrzyku nie ma śladu mam nadziejeStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Nikt nie myśli o Tobie jak o wariatce. Sama bym zrobiła. Totalna biel?
Jeżeli tak to masakra...
Ps. 10 dpo, godz. 15:00 - biel jak na reklamach coolgate. Na dwóch. Nie mam więcej testów, nie kupuje. Czekam na @ do wtorku. Nie będę się katować.♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
Starania od 08.2018 -
Camarilla wrote:Nikt nie myśli o Tobie jak o wariatce. Sama bym zrobiła. Totalna biel?
Jeżeli tak to masakra...
Ps. 10 dpo, godz. 15:00 - biel jak na reklamach coolgate. Na dwóch. Nie mam więcej testów, nie kupuje. Czekam na @ do wtorku. Nie będę się katować.
Mysle ze totalna, nie ma sie co doszukiwać. Niby mocz rozwodniony, dlatego zrobię tez rano powtórkę, na wszelki. Mysle jednak ze powinno być tez bielutki. Z jednej strony sie cieszę bo to znaczy ze po zastrzyku nie ma śladu i ewentualna kolejna kreska to moze juz będzie ciąża, ale… opuściło mnie jakos przekonanie ze moze sie udać.Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.