Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/5957484d1de6.jpg.html

https://naforum.zapodaj.net/116d8982dc13.jpg.html

Nie ma na co patrzeć naprawdę, fabryczna kreska znow mi delikatnie migocze :P

age.png
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/5957484d1de6.jpg.html

https://naforum.zapodaj.net/116d8982dc13.jpg.html

Nie ma na co patrzeć naprawdę, fabryczna kreska znow mi delikatnie migocze :P

Ja dzisiaj też się tak wpatrywałam jak sroka, że zauważyłam te fabryczną... czyli to miejsce testowe, które ma się zrobić różowe jeśli jest jakikolwiek wynik ;)

Wjedzma... powtórzę Twoje słowa. Do samej @ stoimy na straży, póki jej nie ma, jest nadzieja.
    No i tyle :) <3

Ja i tak już spłukałam się ze wszystkich facelków, nie będę nawet kupować. Bobotest powinien wystarczyć jak @ nie przyjdzie, w razie co. Ale to kurna dopiero za 5 fu*king dni...

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Camarilla Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Tulę mocno i życzę szybkiego spelnienia marzeń! Jak nam wszystkim tutaj.

A co do rodzeństwa... Moja droga na pewno jesteś wspaniałą matką i Twoje dziecko jest bardzo szczęśliwe! To już na starcie! Rodzeństwo jest super, ale jeśli go nie ma - są wspaniali przyjaciele, rodzina, różnie w życiu bywa. A co do różnicy wieku - absolutnie nie sugeruj się i nie zapatruj na innych! Są rodzeństwa z dużą różnicą wieku 10+, itp. które dogadują się idealnie. W dzieciństwie starszy opiekuje się młodszym z wyjątkową czułością, a w dorosłym życiu... co to jest różnica 10 lat? :) a 20? gdy ktoś ma już np. 30 a siostra/brat 50? Mogą być już w związkach, mieć swoje dzieci i tworzyć super rodzinę. Naprawdę w każdym układzie można być szczęśliwym i przestrzegam Cię przed myślami, że robisz dziecku jakąś krzywdę, bo nie dajesz mu rodzeństwa. Tak nie można :)*

edit:
    widzę po stopce że w tym roku to byłoby dopiero 5 lat różnicy:) bądź spokojna, to nie jest dużo naprawdę. Między mną a bratem jest 4 lata, spoko, mam ciotkę, od której dzieli mnie 7 lat ;) jesteśmy dobre kumpele, w rodzeństwie pewnie byloby podoobnie. A Moja ciotka... 17 lat różnicy do mojej mamy ;) i też ... do kogo dzwoni po pomoc? Nie do babci (mamy swej) a do mojej mamy, czyli siostry ;) życie lepiej od nas wie czasami jaki scenariusz jest ok ;)

Pomiędzy mną i moja siostra jest prawie 19 lat różnicy. Moja mama i najlepsza przyjaciółka urodziły miesiąc po miesiącu. Przyjaciółce współczułam, o mamę się martwiłam chociaż teraz to normalne rodzić w wieku 39 lat. Mam też młodszego o 6 lat brata i wiecie co? Cała trójka trzymamy się bardzo bardzo blisko. Siostra spędza że mną każdy weekend, teraz mam ją od tygodnia na zdalnym u siebie.

Sowella lubi tę wiadomość

♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
    ♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie

Starania od 08.2018
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle ten kto wymyślił te plastikowe okienka i to jeszcze z przegródką powinien dostać kopa w dupsko, co robię taki test to mam zawał, bo mi cień pada i wygląda jak kreska 🤣

Inulek, Tedka, Maciejka🌸 lubią tę wiadomość

age.png
  • Camarilla Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    W ogóle ten kto wymyślił te plastikowe okienka i to jeszcze z przegródką powinien dostać kopa w dupsko, co robię taki test to mam zawał, bo mi cień pada i wygląda jak kreska 🤣

Ja je uwielbiam ale tylko te owulacyjne bo tam zawsze cos widać 🤣
    Ostatnio się śmiałam jak mój brat robił test domowy na koronę że może też zrobię bo wychodzi na to, że to będzie jedyny test który ma szansę mi wyjść pozytywny 🤣🤣🤣

Tedka lubi tę wiadomość

♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
    ♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie

Starania od 08.2018
  • Abcia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:

Miałam to samo dwa dni temu :D 🤣
    Ale pierwszy raz tak padłam na zawał. Teraz wiem, że jeśli będzie różowa kiedykolwiek, to będzie mnie mąż zbierał z podłogi :D

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
    teraz: 29cs - ivf ✊
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    Pomiędzy mną i moja siostra jest prawie 19 lat różnicy. Moja mama i najlepsza przyjaciółka urodziły miesiąc po miesiącu. Przyjaciółce współczułam, o mamę się martwiłam chociaż teraz to normalne rodzić w wieku 39 lat. Mam też młodszego o 6 lat brata i wiecie co? Cała trójka trzymamy się bardzo bardzo blisko. Siostra spędza że mną każdy weekend, teraz mam ją od tygodnia na zdalnym u siebie.

No dokładnie, sprawa jest prosta. To zależy od relacji w rodzinie i wychowania.
    Są bliźniaki, które nie widują się ze sobą po 20 lat, a są rodzeństwa z różnicą wieku 10 lat, 15, które wskoczą za sobą w ogień.

Ja chyba nie mam co liczyć na jakiekolwiek rodzeństwo, żebym chociaż jedno miała...

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, jak samopoczucia Wasze? U mnie mega wielki dół … :(

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2022, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Jeśli chodzi o niepokalanka to ja brałam castangus i gdy go jadłam regularnie to uspokoiły się trochę plamienia przed okresem. Wyraźnie też widać większy spokój w przebiegu temperatury-wykres ładny, równy z wyraźnym skokiem owulacyjnym. Jednym słowem mi nie zaszkodził,ale każdy inny, wiecie😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2022, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 8dpo. Od wczoraj mam plamienia...czyli szykuje się mega krótka faza lutealna ... Może znów powrócę do tego castangusa. W tym cyklu dalam emkowi ACC... I taka miałam nadzieję...
    Przytulam dziś mocno te zdołowane... 🙁Jestem z Wami.
    Kochane mam wielką nadzieję, że i dla nas przyjdzie ten dobry czas 😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2022, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jakieś dwie kreseczki przydadzą się na naszym wątku więc zaciskam kciuki za te z Was co jeszcze mają szansę w tym cyklu i by za kilka pokazały szczęśliwe testy🍀🍀🍀

Tedka lubi tę wiadomość

• Kirra Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Dziewczynki, jak samopoczucia Wasze? U mnie mega wielki dół … :(
    Kochana nie łam się jak nie ten cykl to inny. To nie wyścigi i przyjdzie właściwy moment! Organizm to nie zegarek. Spróbuj może trochę odpuścić i wtedy jest wiele historii że 'zaskoczyło'

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2022, 19:20

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejka🌸 wrote:
    Ale jakieś dwie kreseczki przydadzą się na naszym wątku więc zaciskam kciuki za te z Was co jeszcze mają szansę w tym cyklu i by za kilka pokazały szczęśliwe testy🍀🍀🍀

Ale plamienie w 8 dpo wcale nie musi oznaczać krótszej fazy lutealnej 😊 może oznaczać implantacje 😊 powodzenia 😊

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    Ale plamienie w 8 dpo wcale nie musi oznaczać krótszej fazy lutealnej 😊 może oznaczać implantacje 😊 powodzenia 😊
    Też pomyślałam o implantacji

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejka🌸 wrote:
    U mnie dziś 8dpo. Od wczoraj mam plamienia...czyli szykuje się mega krótka faza lutealna ... Może znów powrócę do tego castangusa. W tym cyklu dalam emkowi ACC... I taka miałam nadzieję...
    Przytulam dziś mocno te zdołowane... 🙁Jestem z Wami.
    Kochane mam wielką nadzieję, że i dla nas przyjdzie ten dobry czas 😘

Moze to nie zwiastuj okresu :) bądź dobrej myśli ❤️ Wszystko sie moze zdarzyć :)

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma jesteś tu? Wszystko ok? Mam nadzieje ze nie zaszylas sie gdzies w ciemnym kąciku i sie nie smucisz! :) ❤️

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dziewczyny! Zrobiłam test przed 18 i znów się wgapiam w niego jak sroka w gnat. Wrzucam zdjęcie bo pewnie i tak zapytacie 🙈

https://naforum.zapodaj.net/4dfb74029684.jpg.html
    https://naforum.zapodaj.net/8ad2ea69c787.jpg.html

Wygląda to trochę bardziej obiecująco niż ten z rana (nie z pierwszego sika), ale czytam na necie, że te facelle bardzo lubią takie kreski pokazywać przy braku ciąży. Zobaczymy jak wyjdzie jutro z porannego sika, to powinno już rozwiać wszelkie wątpliwości. Na okres się dalej nie zapowiada.

Maciejka 🤭 też od razu pomyślałam o implantacji, obyśmy wszystkie miały rację!

Tedka kochana, wygadaj się nam jeśli chcesz i wyrzuć to wszystko z siebie. No i nie dołuj się bo naprawdę u Ciebie jest jeszcze wcześnie... Jeszcze wszystko może się zdarzyć :)

age.png
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym to siedzę sama w domu, bo mój pojechał do znajomego opić ciążę jego dziewczyny. Mam nadzieję, że i moją ciążę niedługo będą tak opijać :)

age.png
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Jestem dziewczyny! Zrobiłam test przed 18 i znów się wgapiam w niego jak sroka w gnat. Wrzucam zdjęcie bo pewnie i tak zapytacie 🙈

https://naforum.zapodaj.net/4dfb74029684.jpg.html
    https://naforum.zapodaj.net/8ad2ea69c787.jpg.html

Wygląda to trochę bardziej obiecująco niż ten z rana (nie z pierwszego sika), ale czytam na necie, że te facelle bardzo lubią takie kreski pokazywać przy braku ciąży. Zobaczymy jak wyjdzie jutro z porannego sika, to powinno już rozwiać wszelkie wątpliwości. Na okres się dalej nie zapowiada.

Maciejka 🤭 też od razu pomyślałam o implantacji, obyśmy wszystkie miały rację!

Tedka kochana, wygadaj się nam jeśli chcesz i wyrzuć to wszystko z siebie. No i nie dołuj się bo naprawdę u Ciebie jest jeszcze wcześnie... Jeszcze wszystko może się zdarzyć :)

A wzięłabys moze poszła na bete co? Jutro alaby chyba są czynne niektóre jak masz niedaleko :)

Ja z siebie chętnie coś wyrzucę, ale nie chce Wam psuć wieczoru. Ja po prostu chodzę i ciagle płacze po katach. Czuje sie jak jakaś bezwartościowa. Zostałam jedyna w rodzinie która nie ma dziecka, najstarsza! I co gorsza nie zapowiada sie. Wszyscy zachodzą od razu, a ja… nawet z leczeniem nie mam szans. Czuje sie jak gowno… nie mogę znieść tych zdjęć telefonów, jak sie cieszą :( no nie mogę psychicznie mnie to gniecie. Nie dlatego ze im zazdroszczę, po prostu pęka mi serce bo ja nigdy tego nie będę mieć… takie mam myśli. Tak sie czuje… co zrobić żeby sie udalo, dlaczego ja :( czy ja tak wiele chce od życia? Nie chce forsy, kariery, chce tylko rodziny…

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma absolutnie nie chce odbierać Ci nadziei. Ale pokażę Ci mój test z września

dav.jpg

Nie, nie byłam w ciąży. To był oszust. Nie róbcie tych testów. Zrób inny, facelle paskowy będzie już spoko. Ale te oszukują

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ