Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Moj sie juz chyba przyzwyczail ze w 2 fazie posucha 😂 zreszta.. ja mam wrazenie, ze u nas zawsze pod gorke albo zmeczenie albo praca albo dziecko nie spi albo sie poklocimy i tak mijaja dni.
Na walentynki nie planujemy nic kompletnie - nie mamy nikogo do opieki nad dzieckiem.
W sumie nie pamietam kiedy bylismy gdzies sami dla przyjemnosci.On i Ona: 33 lata
2017: upragnione szczęście
07.2019: start starań o rodzeństwo
01.20: 6tydz.👼
09.20: cb
11.20: cb, bhcg 20
05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
09.21: cb bhcg 12->25->29
9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭
29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Krzywa gluk. 101/149/100❌
Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪
Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪 -
Ania35, witaj ☺️ Kiedy spodziewasz się owulacji?
Karolaaa8, trzymam mocno kciuki za betę✊🏻✊🏻 wiem ze u Ciebie to formalność😁
Jeśli chodzi o walentynki to my nigdy nie obchodzimy tego święta. Ale w tym roku wypada mi owulacja wiec na pewno będziemy chcieli swietowac a jak wyjdzie to zobaczymy 😏
Wa123, Karolaaa8, Ania35 lubią tę wiadomość
-
Ania35 wrote:Dziękuję 🙂 U mnie aktualnie 13dc, testy owu póki co negatywne, ale pomału działamy. Cykle mam 28-30 dniowe. Staramy się od ubiegłego roku o rodzeństwo dla 5 letniej córki. Niestety była przerwa w staraniach od października do stycznia, miałam mieć usuwana torbiel, ale w szpitalu okazało się że zniknęła 🙂
U mnie pewnie w walentynki pewnie gdzieś wyjdziemy jak co roku😊 nie bawimy się w prezenty😁 Oczywiście wieczorem poswiętujemy jak nalezy🤪
Większy wypad Nas czeka pod koniec marca bo wyjeżdżamy na długi weekend w góry, mija nam 10 rocznica związku 😍 oj będzie się działo 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 19:40
Ania35, Iwonay lubią tę wiadomość
Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
Hashimoto + niedoczynność tarczycy
Od czerwca 2023 leczenie w Klinice
09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
Czyli żadna nie obchodzi a wszystkie coś tam poświetuja 😂😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 19:33
Wa123, Ania35 lubią tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Dla mnie kolacja pyszna zawsze w modzie :p uwielbiam jesc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 19:34
Wjedzma lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
A ja Wam się pochwale bo jestem z siebie dumna 😄😄 Byłam w rossmanie i nie kupiłam testów 🤣🤣
Wa123, Tedka, Wjedzma, Jasmiinum, Abcia, Sowella, Iwonay lubią tę wiadomość
-
Milixx wrote:A ja Wam się pochwale bo jestem z siebie dumna 😄😄 Byłam w rossmanie i nie kupiłam testów 🤣🤣Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
Hashimoto + niedoczynność tarczycy
Od czerwca 2023 leczenie w Klinice
09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
Milixx wrote:A ja Wam się pochwale bo jestem z siebie dumna 😄😄 Byłam w rossmanie i nie kupiłam testów 🤣🤣Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
My też nie obchodzimy Walentynek.. Sowella, widzę że mamy podobnie.. Praca, zmęczenie, dziecko bądź choroba.. wiecznie jakieś przeszkody w ❤Jeszcze mój L. kocha spanie,właśnie śpi od 2 godzin, więc pewnie nici z seksu😔Przy staraniach o córkę nieraz były o to awantury,czułam że jemu tak nie zależy na dziecku jak mi.. Teraz staram się podchodzić spokojniej do starań,ale wiecie jak to jest😉Zwłaszcza, że już najmłodsi nie jesteśmy, a 1 ciąża też nie przyszła łatwo i szybko
-
Powiedzcie mi jeszcze jak to jest z tą betą? Jeżeli wychodzi powyżej 5 to ciąża. I za 2 dni należy powtórzyć, aby zobaczyć czy wzroście dwukrotnie od ostatniego wyniku. Zgadza się?
-
Hania007 wrote:Ania35, witaj ☺️ Kiedy spodziewasz się owulacji?
Karolaaa8, trzymam mocno kciuki za betę✊🏻✊🏻 wiem ze u Ciebie to formalność😁
Jeśli chodzi o walentynki to my nigdy nie obchodzimy tego święta. Ale w tym roku wypada mi owulacja wiec na pewno będziemy chcieli swietowac a jak wyjdzie to zobaczymy 😏Hania007 lubi tę wiadomość
-
Karolaaa8 wrote:Powiedzcie mi jeszcze jak to jest z tą betą? Jeżeli wychodzi powyżej 5 to ciąża. I za 2 dni należy powtórzyć, aby zobaczyć czy wzroście dwukrotnie od ostatniego wyniku. Zgadza się?
-
Kobietki za 2 dni będę testować nie wiem co się dzieje ale znów mi pokazuje cień tylko nie łapie zdjęcie , szczerze brązowe plamienia dosłownie nie miałam okresu troszku niby poleciało podczas sikania trochę poplamiona podpaska i tyle muszę zadzwonić do lekarza jak coś się zmieni. W szoku jestem.
-
Zzstefania83 a może betę zrób? Oba dużo wyjaśni. Więcej Ci nie podpowiem bo nie wiem jak to jest z plamieniem podczas wczesnej ciąży bo u mnie w 2 poprzednich ciążach nie występowało
-
Sowella czy Ty robiłaś dzisiaj betę? Bo nie wiem czy czegoś nie przegapiłam 🤔 A tak teraz patrzę w nasz kalendarz i widzę że byłaś dzisiaj wpisana 😊
-
zzstefania83 wrote:Kobietki za 2 dni będę testować nie wiem co się dzieje ale znów mi pokazuje cień tylko nie łapie zdjęcie , szczerze brązowe plamienia dosłownie nie miałam okresu troszku niby poleciało podczas sikania trochę poplamiona podpaska i tyle muszę zadzwonić do lekarza jak coś się zmieni. W szoku jestem.
-
W ramach świętowania walentynek też będę testować o ile okres nie przyjdzie wcześniej :p
Tedka lubi tę wiadomość
starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Ania35 wrote:Wiesz ja też miałam "okres" w ciąży, niestety poroniłam:( na Twoim miejscu zrobiłabym bete jak najszybciej i do lekarza.
-
Boziu dziewczyny tak mnie dziś boli brzuch ze nie wiem czy za chwile juz okresu nie dostanęStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.