Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Iwonay wrote:Wow, ile tu się zadziało !
Karola to są normalnie pozytywne testy ciążowe, beta
Sowella może jeszcze wzrośnie ☘️
Abcia jak byłam w ciąży to z chłopem się 2 tygodnie do siebie nie odzywaliśmy, powiedzieliśmy potem sobie, że nigdy więcej, kłócimy się to i od razu się godzimy 😅 w każdym związku się takie rzeczy dzieją, akurat macie okazję żeby się pogodzić, jeśli wiesz o czym mówię ♥️♥️♥️
Dla mnie wcześniej zawsze druga faza to była masakra, ale w tym cyklu jakoś i do owulacji mi się dłuży 🤣
Mój chlop za to bardzo chętny na starania, aż muszę go hamować, że codziennie to też nie do końca dobrze dla plemników 😆
Pierwszy raz tak wcześnie widzę u siebie rozciągliwy śluz, mam nadzieję, że branie tego wiesiołka przyniesie niedługo jakoś efekt
Jutro jadę zrobić betę 😉Iwonay lubi tę wiadomość
-
Tedka wrote:Niestety u mnie plamienie idzie w parze z dużym bólem od razu i nawet nigdy nie wpadłabym na to Także nie ja. Ja za to wkręcam sobie inne rzeczy choć osttanio to wszystkie objawy neguję od razu: "łeeee, to na pewno nie jest objaw ciąży, pfff, mam tak co miesiąc "
-
U mnie libido jest super od 1dc do owulacji. Największe oczywiście jak mam okres 😆 a po owulacji czasem mam wrażenie, że seks mógłby nie istnieć. Nie podoba mi się to i mam zamiar w tym cyklu to zmienić. Zamiast się skupiać na objawach i czekaniu na testowanie to skupię się na podgrzaniu atmosfery w sypialni. W końcu co stoi na przeszkodzie, żeby druga faza była równie przyjemna co pierwsza? 😎
A jakie macie plany na walentynki? Robicie coś specjalnego? Ja szczerze mówiąc nie lubię idei robienia sobie nawzajem prezentów, więc pewnie po prostu spędzimy jakoś miło weekend, długi spacer, film, dobra kolacja. Nic super romantycznego Myślałam też, żeby kupić jakąś zabawkę dla dwojga 🙈 może Wy mi coś fajnego polecicie? Albo jakaś fajna gra dla par? -
Wjedzma wrote:U mnie libido jest super od 1dc do owulacji. Największe oczywiście jak mam okres 😆 a po owulacji czasem mam wrażenie, że seks mógłby nie istnieć. Nie podoba mi się to i mam zamiar w tym cyklu to zmienić. Zamiast się skupiać na objawach i czekaniu na testowanie to skupię się na podgrzaniu atmosfery w sypialni. W końcu co stoi na przeszkodzie, żeby druga faza była równie przyjemna co pierwsza? 😎
A jakie macie plany na walentynki? Robicie coś specjalnego? Ja szczerze mówiąc nie lubię idei robienia sobie nawzajem prezentów, więc pewnie po prostu spędzimy jakoś miło weekend, długi spacer, film, dobra kolacja. Nic super romantycznego Myślałam też, żeby kupić jakąś zabawkę dla dwojga 🙈 może Wy mi coś fajnego polecicie? Albo jakaś fajna gra dla par?
U mnie druga faza jest zazwyczaj mniej obfitujaca w seksy, ale jesli już są to mega w ogóle mój mąż to mój najlepszy kochanek, ze tak powiem, choć wielu ich nie miałam. Jest taki jakiego chciałabym dla siebie właśnie. No i po tylu latach razem to już wiemy co i jak u nas i powiem Wam, że nawet tej nocy było tak, że zawsze myślę sobie że bardzo go kocham a najwspanialszy to mialam w noc poślubną i nie zapomnę tego mega romantika. ahah no ale druga faza u mnie to niskie libido więc nie jest też tak super jak w pierwszej z liczbą zbliżeń no a poza tym zmeczenie i praca powodują, że odpuszczamy te wieczory i dni, których nie odpuscimy przy owulacji, bo wtedy to pełna para
Na Walentynki nie planuję nic, bo nie obchodzimy, wychodzimy z założenia, że dzień jak co dzień i można sobie robić takie dni niekoniecznie w ten jeden dzień w roku choć wiadomo, ze coś dobrego zrobię na kolację i może jakieś winko się wypije ja będę wtedy mieć okres raczej, więc pewnie będę zrzędząca i obolała i zapłakana pewnie eheh ;P ależ szałowo będzieStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
nick nieaktualny
-
No u mnie to brązowe plamienie już i to bardzo ciemne. Prawie nic nie leci. Nie mam kiedy nawet do lekarza bo nową pracę mam. Masakra
Skurcze lekkie miewam i okropny ból głowy.
Wątpię żeby się owulacja przesunęła i coś z tego było ale nic z tego nie kuman. Z ciekawości zrobię jutro ostatni test. -
Poszłam do Rossmanna po test, dziś dzień @ i nie było rano, więc ostatnia nadzieja - wracam do domu, bo chce mi się siusiu, pędem do łazienki, rozrywam test i... coś mi nie gra. Sprawdzam papierem - tak, plamienie.
Jestem jeden test do przodu - tym razem posłużył jako straszak.
Aż parsknęłam śmiechem, bo rano była dyskusja o "wywoływaniu" okresu.
Nie pamiętam, która z Was doradziła mi napisać sms - tak zrobiłam, emocje minęły. Zabawne, bo spotkaliśmy się na zakupach - on po drodze z pracy, ja z Rossmanna.Iwonay lubi tę wiadomość
25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
teraz: 29cs - ivf ✊ -
Wjedzma wrote:U mnie libido jest super od 1dc do owulacji. Największe oczywiście jak mam okres 😆 a po owulacji czasem mam wrażenie, że seks mógłby nie istnieć. Nie podoba mi się to i mam zamiar w tym cyklu to zmienić. Zamiast się skupiać na objawach i czekaniu na testowanie to skupię się na podgrzaniu atmosfery w sypialni. W końcu co stoi na przeszkodzie, żeby druga faza była równie przyjemna co pierwsza? 😎
A jakie macie plany na walentynki? Robicie coś specjalnego? Ja szczerze mówiąc nie lubię idei robienia sobie nawzajem prezentów, więc pewnie po prostu spędzimy jakoś miło weekend, długi spacer, film, dobra kolacja. Nic super romantycznego Myślałam też, żeby kupić jakąś zabawkę dla dwojga 🙈 może Wy mi coś fajnego polecicie? Albo jakaś fajna gra dla par?
Oczywiście nie zawsze jest idealnie i mi się zdarzyło raz na tym złapać, ale na szczęście się opamiętałam w porę.
Co do walentynek to my mamy w planach wyskoczyć na romantyczną kolację, więc chyba nic specjalnego. Ale na pewno będzie miłoWjedzma lubi tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Tedka wrote:U mnie druga faza jest zazwyczaj mniej obfitujaca w seksy, ale jesli już są to mega w ogóle mój mąż to mój najlepszy kochanek, ze tak powiem, choć wielu ich nie miałam. Jest taki jakiego chciałabym dla siebie właśnie. No i po tylu latach razem to już wiemy co i jak u nas i powiem Wam, że nawet tej nocy było tak, że zawsze myślę sobie że bardzo go kocham a najwspanialszy to mialam w noc poślubną i nie zapomnę tego mega romantika. ahah no ale druga faza u mnie to niskie libido więc nie jest też tak super jak w pierwszej z liczbą zbliżeń no a poza tym zmeczenie i praca powodują, że odpuszczamy te wieczory i dni, których nie odpuscimy przy owulacji, bo wtedy to pełna para
Na Walentynki nie planuję nic, bo nie obchodzimy, wychodzimy z założenia, że dzień jak co dzień i można sobie robić takie dni niekoniecznie w ten jeden dzień w roku choć wiadomo, ze coś dobrego zrobię na kolację i może jakieś winko się wypije ja będę wtedy mieć okres raczej, więc pewnie będę zrzędząca i obolała i zapłakana pewnie eheh ;P ależ szałowo będzie
Ale pięknie się to czyta, aż mam ciarki 🥰 seks z miłości jest najcudowniejszy na świecie, ja to czasami się potrafię popłakać po seksie z tych wszystkich emocji i miłości 🤭🤣
A może w tym roku walentynki będą dla Was wyjatkowe i będziecie świętować Twoją ciążę? Tego Wam życzę słonko 🥰Tedka lubi tę wiadomość
-
Abcia przepraszam ale też się zaśmiałam 🤭 to jest chyba jakiś rytuał na wywołanie okresu 🤦♀️ szkoda, że się nie udało w tym cyklu, powodzenia w następnym
Kirra święta racja. Ja niestety się zapomniałam ostatnio i za bardzo zafiksowałam na punkcie starań i właśnie zaniedbałam tę bliskość w drugiej fazie. Nawet przytulić się nie chciałam przed snem. Wiem że mogłam tym zranić mojego, pewnie czuł się odepchnięty. Muszę go przeprosić za to. Eeeh widzicie dziewczyny, te forum działa jak terapia dla duszy i związku 😅 -
Karolaaa8 wrote:Dzisiaj 25 dc, w niedzielę lub poniedziałek powinien być okres. Tylko wczoraj i przedwczoraj robiłam testy to na każdym coś dostrzegam, na płytkowym cień delikatny albo wczoraj na pink strumieniowym wyszła mi bardzo cienka kreska 🤷
https://zapodaj.net/d797ca6e0be06.jpg.html
Kiedy na betę idziesz?
Za resztę dziewczyn trzymam nadal kciuki, nie mogę się rozstać z tymi wątkami jakoś i was podczytuje 😆Tedka lubi tę wiadomość
➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo) -
Eedzia11 wrote:Karolaaa8 no test pozytywny jak nic, bardzo ci gratuluję!
Kiedy na betę idziesz?
Za resztę dziewczyn trzymam nadal kciuki, nie mogę się rozstać z tymi wątkami jakoś i was podczytuje 😆
Pozytywny albo po prostu fabryczna kreska. Tylko już w kilku różnych testach miałam cienie...
Jutro planuje zrobić betę. Tylko czy nie będzie na nią za wcześnie jak dzisiaj mam 25dc, a cykle wynoszą 31/32 dni? Może lepiej wstrzymać się do początku planowanego okresu? -
Ania35 wrote:Hej,witam Was,bardzo mi się podoba panujaca w tym wątku atmosfera, czy mogłabym dołączyć do Waszego grona?🙂
Ania35 lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Wjedzma wrote:Ale pięknie się to czyta, aż mam ciarki 🥰 seks z miłości jest najcudowniejszy na świecie, ja to czasami się potrafię popłakać po seksie z tych wszystkich emocji i miłości 🤭🤣
A może w tym roku walentynki będą dla Was wyjatkowe i będziecie świętować Twoją ciążę? Tego Wam życzę słonko 🥰
Dzięki ❤️ To byłoby marzenie ale wlasnie znowu spałam popołudniu. Codziennie prawie mi tak głowa leci. Masakra. Brzuch boli, obawiam sie najgorszego mimo to głowa do góry prawda?
Jesteś cudowna to czuć! Na pewno facet tez Cię bardzo kocha i rozumie wszystkie takie odepchnięcia mimo to masz racje przeproś, wspomnij ze wiesz, ze zdajesz sobie sprawę z tego jak czasami moze niezabardzo sie zachowasz to tez buduje związek piękny i na lata :* buziaki!Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
nick nieaktualny
-
Tedka wrote:Witamy zapraszamy! ❤️ Od razu chwal sie co u Ciebie. Jaki dzień cyklu opowiedz nam coś
Tedka lubi tę wiadomość
-
Ania35 wrote:Dziękuję 🙂 U mnie aktualnie 13dc, testy owu póki co negatywne, ale pomału działamy. Cykle mam 28-30 dniowe. Staramy się od ubiegłego roku o rodzeństwo dla 5 letniej córki. Niestety była przerwa w staraniach od października do stycznia, miałam mieć usuwana torbiel, ale w szpitalu okazało się że zniknęła 🙂
Zatem witamy na pokładzie ) i życzę udanej owulacji!Ania35 lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Ania35 wrote:Dziękuję 🙂 U mnie aktualnie 13dc, testy owu póki co negatywne, ale pomału działamy. Cykle mam 28-30 dniowe. Staramy się od ubiegłego roku o rodzeństwo dla 5 letniej córki. Niestety była przerwa w staraniach od października do stycznia, miałam mieć usuwana torbiel, ale w szpitalu okazało się że zniknęła 🙂
Witamy w naszym gronie 👋👋 udanej owulacji 💕💕Ania35 lubi tę wiadomość
-
Co do walentynek. Nie robimy sobie prezentów. Prezenty były tylko na początku związku 😄 potem doszliśmy do wniosku że przecież nie tylko w walentynki okazujemy sobie miłość.
W tym roku planuję zabrać męża na kolację do restauracji. Takie wyjścia są ekstra gdy są już dzieci. W tym wypadku walentynki są super wymówką na wyjście i oddnie dzieci dziadkom 😅😅 z racji tego że mąż w niedzielę ma służbę to zabiorę go w sobotę na kolację, zaczniemy świętować wcześniej 🥰