Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Karolaaa8 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Wow, ile tu się zadziało !
    Karola to są normalnie pozytywne testy ciążowe, beta
    Sowella może jeszcze wzrośnie ☘️
    Abcia jak byłam w ciąży to z chłopem się 2 tygodnie do siebie nie odzywaliśmy, powiedzieliśmy potem sobie, że nigdy więcej, kłócimy się to i od razu się godzimy 😅 w każdym związku się takie rzeczy dzieją, akurat macie okazję żeby się pogodzić, jeśli wiesz o czym mówię ♥️♥️♥️
    Dla mnie wcześniej zawsze druga faza to była masakra, ale w tym cyklu jakoś i do owulacji mi się dłuży 🤣
    Mój chlop za to bardzo chętny na starania, aż muszę go hamować, że codziennie to też nie do końca dobrze dla plemników 😆
    Pierwszy raz tak wcześnie widzę u siebie rozciągliwy śluz, mam nadzieję, że branie tego wiesiołka przyniesie niedługo jakoś efekt

Jutro jadę zrobić betę 😉

Iwonay lubi tę wiadomość

4b67f478d3.png
    13.05 dziewczynka 180g
    15.04 dziewczynka 6,87 cm
    24.03 dzidziuś 3,27 cm
    03.03 dzidziuś 0,98 cm z ❤️
    17.02 beta 2928 mIU/ml
    10.02 beta 233,6 mIU/ml
    08.02 beta 62,53 mIU/ml

Niedoczynność tarczycy
    Hashimoto
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Niestety u mnie plamienie idzie w parze z dużym bólem od razu i nawet nigdy nie wpadłabym na to ;) Także nie ja. Ja za to wkręcam sobie inne rzeczy ;) choć osttanio to wszystkie objawy neguję od razu: "łeeee, to na pewno nie jest objaw ciąży, pfff, mam tak co miesiąc :P"
    No tak, ja od paru lat mam miesiączki bardzo skąpe i mimo ze są takie co miesiąc to zawsze sobie myśle ze a nóż widelec. Ale to jest głupi łeb mój, przecież temperatura spada 🤪🤣 ale ja tak już chyba mam ze bujam w obłokach🙈

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie libido jest super od 1dc do owulacji. Największe oczywiście jak mam okres 😆 a po owulacji czasem mam wrażenie, że seks mógłby nie istnieć. Nie podoba mi się to i mam zamiar w tym cyklu to zmienić. Zamiast się skupiać na objawach i czekaniu na testowanie to skupię się na podgrzaniu atmosfery w sypialni. W końcu co stoi na przeszkodzie, żeby druga faza była równie przyjemna co pierwsza? :D 😎

A jakie macie plany na walentynki? Robicie coś specjalnego? Ja szczerze mówiąc nie lubię idei robienia sobie nawzajem prezentów, więc pewnie po prostu spędzimy jakoś miło weekend, długi spacer, film, dobra kolacja. Nic super romantycznego :D Myślałam też, żeby kupić jakąś zabawkę dla dwojga 🙈 może Wy mi coś fajnego polecicie? Albo jakaś fajna gra dla par?

age.png
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    U mnie libido jest super od 1dc do owulacji. Największe oczywiście jak mam okres 😆 a po owulacji czasem mam wrażenie, że seks mógłby nie istnieć. Nie podoba mi się to i mam zamiar w tym cyklu to zmienić. Zamiast się skupiać na objawach i czekaniu na testowanie to skupię się na podgrzaniu atmosfery w sypialni. W końcu co stoi na przeszkodzie, żeby druga faza była równie przyjemna co pierwsza? :D 😎

A jakie macie plany na walentynki? Robicie coś specjalnego? Ja szczerze mówiąc nie lubię idei robienia sobie nawzajem prezentów, więc pewnie po prostu spędzimy jakoś miło weekend, długi spacer, film, dobra kolacja. Nic super romantycznego :D Myślałam też, żeby kupić jakąś zabawkę dla dwojga 🙈 może Wy mi coś fajnego polecicie? Albo jakaś fajna gra dla par?

U mnie druga faza jest zazwyczaj mniej obfitujaca w seksy, ale jesli już są to mega :) w ogóle mój mąż to mój najlepszy kochanek, ze tak powiem, choć wielu ich nie miałam. Jest taki jakiego chciałabym dla siebie właśnie. No i po tylu latach razem to już wiemy co i jak u nas i powiem Wam, że nawet tej nocy było tak, że zawsze myślę sobie że bardzo go kocham ;) a najwspanialszy to mialam w noc poślubną i nie zapomnę tego ;) mega romantika. ahah :) no ale druga faza u mnie to niskie libido więc nie jest też tak super jak w pierwszej z liczbą zbliżeń :) no a poza tym zmeczenie i praca powodują, że odpuszczamy te wieczory i dni, których nie odpuscimy przy owulacji, bo wtedy to pełna para :) :P

Na Walentynki nie planuję nic, bo nie obchodzimy, wychodzimy z założenia, że dzień jak co dzień i można sobie robić takie dni niekoniecznie w ten jeden dzień w roku :) choć wiadomo, ze coś dobrego zrobię na kolację i może jakieś winko się wypije :) ja będę wtedy mieć okres raczej, więc pewnie będę zrzędząca i obolała i zapłakana pewnie eheh ;P ależ szałowo będzie :P

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2022, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niestety budowlanka zamiast Walentynek, ale seksy pewnie będą 😅

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie to brązowe plamienie już i to bardzo ciemne. Prawie nic nie leci. Nie mam kiedy nawet do lekarza bo nową pracę mam. Masakra
    Skurcze lekkie miewam i okropny ból głowy.

Wątpię żeby się owulacja przesunęła i coś z tego było ale nic z tego nie kuman. Z ciekawości zrobię jutro ostatni test.

• Abcia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam do Rossmanna po test, dziś dzień @ i nie było rano, więc ostatnia nadzieja - wracam do domu, bo chce mi się siusiu, pędem do łazienki, rozrywam test i... coś mi nie gra. Sprawdzam papierem - tak, plamienie.

Jestem jeden test do przodu - tym razem posłużył jako straszak.

Aż parsknęłam śmiechem, bo rano była dyskusja o "wywoływaniu" okresu.

Nie pamiętam, która z Was doradziła mi napisać sms - tak zrobiłam, emocje minęły. Zabawne, bo spotkaliśmy się na zakupach - on po drodze z pracy, ja z Rossmanna.

Iwonay lubi tę wiadomość

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
    teraz: 29cs - ivf ✊
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:

Wjedzma super, że poruszyłaś ten temat! :) Ja staram się żeby cały cykl seks był fajny, ograniczanie go tylko do 1 fazy nie jest fajne... staram się skupiać na przyjemności i bliskości, niezależnie od dnia cyklu i polecam to każdej! Poza tym, nigdy nie wiadomo czy coś akurat nam się nie przesunie więc warto się "starać" cały cykl ;)

Oczywiście nie zawsze jest idealnie i mi się zdarzyło raz na tym złapać, ale na szczęście się opamiętałam w porę. :)

Co do walentynek to my mamy w planach wyskoczyć na romantyczną kolację, więc chyba nic specjalnego. Ale na pewno będzie miło <3

Wjedzma lubi tę wiadomość

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    U mnie druga faza jest zazwyczaj mniej obfitujaca w seksy, ale jesli już są to mega :) w ogóle mój mąż to mój najlepszy kochanek, ze tak powiem, choć wielu ich nie miałam. Jest taki jakiego chciałabym dla siebie właśnie. No i po tylu latach razem to już wiemy co i jak u nas i powiem Wam, że nawet tej nocy było tak, że zawsze myślę sobie że bardzo go kocham ;) a najwspanialszy to mialam w noc poślubną i nie zapomnę tego ;) mega romantika. ahah :) no ale druga faza u mnie to niskie libido więc nie jest też tak super jak w pierwszej z liczbą zbliżeń :) no a poza tym zmeczenie i praca powodują, że odpuszczamy te wieczory i dni, których nie odpuscimy przy owulacji, bo wtedy to pełna para :) :P

Na Walentynki nie planuję nic, bo nie obchodzimy, wychodzimy z założenia, że dzień jak co dzień i można sobie robić takie dni niekoniecznie w ten jeden dzień w roku :) choć wiadomo, ze coś dobrego zrobię na kolację i może jakieś winko się wypije :) ja będę wtedy mieć okres raczej, więc pewnie będę zrzędząca i obolała i zapłakana pewnie eheh ;P ależ szałowo będzie :P

Ale pięknie się to czyta, aż mam ciarki 🥰 seks z miłości jest najcudowniejszy na świecie, ja to czasami się potrafię popłakać po seksie z tych wszystkich emocji i miłości 🤭🤣

A może w tym roku walentynki będą dla Was wyjatkowe i będziecie świętować Twoją ciążę? Tego Wam życzę słonko <3 🥰

Tedka lubi tę wiadomość

age.png
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abcia przepraszam ale też się zaśmiałam 🤭 to jest chyba jakiś rytuał na wywołanie okresu 🤦‍♀️ szkoda, że się nie udało w tym cyklu, powodzenia w następnym <3

Kirra święta racja. Ja niestety się zapomniałam ostatnio i za bardzo zafiksowałam na punkcie starań i właśnie zaniedbałam tę bliskość w drugiej fazie. Nawet przytulić się nie chciałam przed snem. Wiem że mogłam tym zranić mojego, pewnie czuł się odepchnięty. Muszę go przeprosić za to. Eeeh widzicie dziewczyny, te forum działa jak terapia dla duszy i związku 😅

age.png
  • Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa8 wrote:
    Dzisiaj 25 dc, w niedzielę lub poniedziałek powinien być okres. Tylko wczoraj i przedwczoraj robiłam testy to na każdym coś dostrzegam, na płytkowym cień delikatny albo wczoraj na pink strumieniowym wyszła mi bardzo cienka kreska 🤷
    https://zapodaj.net/d797ca6e0be06.jpg.html
    Karolaaa8 no test pozytywny jak nic, bardzo ci gratuluję!
    Kiedy na betę idziesz?

Za resztę dziewczyn trzymam nadal kciuki, nie mogę się rozstać z tymi wątkami jakoś i was podczytuje 😆

Tedka lubi tę wiadomość

➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
    💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
    ➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
    ❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
    ➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
    💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
  • Ania35 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,witam Was,bardzo mi się podoba panujaca w tym wątku atmosfera, czy mogłabym dołączyć do Waszego grona?🙂

Wjedzma lubi tę wiadomość

• Karolaaa8 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eedzia11 wrote:
    Karolaaa8 no test pozytywny jak nic, bardzo ci gratuluję!
    Kiedy na betę idziesz?

Za resztę dziewczyn trzymam nadal kciuki, nie mogę się rozstać z tymi wątkami jakoś i was podczytuje 😆

Pozytywny albo po prostu fabryczna kreska. Tylko już w kilku różnych testach miałam cienie...
    Jutro planuje zrobić betę. Tylko czy nie będzie na nią za wcześnie jak dzisiaj mam 25dc, a cykle wynoszą 31/32 dni? Może lepiej wstrzymać się do początku planowanego okresu?

4b67f478d3.png
    13.05 dziewczynka 180g
    15.04 dziewczynka 6,87 cm
    24.03 dzidziuś 3,27 cm
    03.03 dzidziuś 0,98 cm z ❤️
    17.02 beta 2928 mIU/ml
    10.02 beta 233,6 mIU/ml
    08.02 beta 62,53 mIU/ml

Niedoczynność tarczycy
    Hashimoto
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:
    Hej,witam Was,bardzo mi się podoba panujaca w tym wątku atmosfera, czy mogłabym dołączyć do Waszego grona?🙂
    Witamy zapraszamy! ❤️ Od razu chwal sie co u Ciebie. Jaki dzień cyklu opowiedz nam coś :)

Ania35 lubi tę wiadomość

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Ale pięknie się to czyta, aż mam ciarki 🥰 seks z miłości jest najcudowniejszy na świecie, ja to czasami się potrafię popłakać po seksie z tych wszystkich emocji i miłości 🤭🤣

A może w tym roku walentynki będą dla Was wyjatkowe i będziecie świętować Twoją ciążę? Tego Wam życzę słonko <3 🥰

Dzięki ❤️ To byłoby marzenie ale wlasnie znowu spałam popołudniu. Codziennie prawie mi tak głowa leci. Masakra. Brzuch boli, obawiam sie najgorszego :( mimo to głowa do góry prawda? :)

Jesteś cudowna to czuć! Na pewno facet tez Cię bardzo kocha i rozumie wszystkie takie odepchnięcia :) mimo to masz racje przeproś, wspomnij ze wiesz, ze zdajesz sobie sprawę z tego jak czasami moze niezabardzo sie zachowasz :) to tez buduje związek :) piękny i na lata :* buziaki!

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2022, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:
    Zapraszamy, na jakim etapie jesteś ? 🙃

Ania35 lubi tę wiadomość

• Ania35 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Witamy zapraszamy! ❤️ Od razu chwal sie co u Ciebie. Jaki dzień cyklu opowiedz nam coś :)
    Dziękuję 🙂 U mnie aktualnie 13dc, testy owu póki co negatywne, ale pomału działamy. Cykle mam 28-30 dniowe. Staramy się od ubiegłego roku o rodzeństwo dla 5 letniej córki. Niestety była przerwa w staraniach od października do stycznia, miałam mieć usuwana torbiel, ale w szpitalu okazało się że zniknęła 🙂

Tedka lubi tę wiadomość

• Tedka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:
    Dziękuję 🙂 U mnie aktualnie 13dc, testy owu póki co negatywne, ale pomału działamy. Cykle mam 28-30 dniowe. Staramy się od ubiegłego roku o rodzeństwo dla 5 letniej córki. Niestety była przerwa w staraniach od października do stycznia, miałam mieć usuwana torbiel, ale w szpitalu okazało się że zniknęła 🙂

Zatem witamy na pokładzie :)) i życzę udanej owulacji!

Ania35 lubi tę wiadomość

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:

Witamy w naszym gronie 👋👋 udanej owulacji 💕💕

Ania35 lubi tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do walentynek. Nie robimy sobie prezentów. Prezenty były tylko na początku związku 😄 potem doszliśmy do wniosku że przecież nie tylko w walentynki okazujemy sobie miłość.
    W tym roku planuję zabrać męża na kolację do restauracji. Takie wyjścia są ekstra gdy są już dzieci. W tym wypadku walentynki są super wymówką na wyjście i oddnie dzieci dziadkom 😅😅 z racji tego że mąż w niedzielę ma służbę to zabiorę go w sobotę na kolację, zaczniemy świętować wcześniej 🥰

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ