Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2022, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    Witam was a ja 2 dni okresu z 2 podpaskami i koniec nic nie rozumie pierwszy raz tak mam dosłownie

Ja tak miałam dwa cykle temu. Ale okazało się że wszystko było ok 😉 Podobno pojedyncze anomalie w cyklu nie są powodem do niepokoju. Tak samo jak pojedyncze bezowulacyjne cykle w roku uznaje się za normę.

Ale życzę by to były 2 kreseczki ✊✊✊✊✊

• Tedka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Łatwo się kogoś pociesza gorzej samemu w to uwierzyć 😄😄

Tedka pochowaj testy żeby nir kusiły i czekaj ze mną do 14.02 na testowanie 😄😊

Dobrze :) już testów i tak nie mam żadnych, ten był ostatni :) zaczekam do 14.02 choć brzuch mnie boli dość już mocniej dzisiaj, także... moze nie doczekam do 14 ;) będę kibicować Tobie :) <3

Milixx lubi tę wiadomość

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka, jest tam jakiś cień cienia🤭 trzymam kciuki✊🏻✊🏻✊🏻 I weź poczekaj jeszcze chociaż z 2-3 dni😆

Tedka lubi tę wiadomość

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2022, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    A mówiłam daj test mężowi na przechowanie! Dokładnie tak jak mówisz, 10dpo to nadal wiesz, że nic nie wiesz. My tu dalej zaciskamy kciuki ✊🏼

Wa123 wpisałam!

zzstefania83 na pewno nie zaszkodzi skonsultować tego z ginekologiem. Może po prostu dalej Ci się rozkręca? Ja parę cykli temu miałam plamienie chyba z 5 dni zanim przyszedł okres...

Majusia91 Ty to jesteś ewenementem z tak wcześnie wykrytą ciążą :D pokażesz dzisiejszy test?

Wjedzma wpisz mi proszę testowanie na 19.02 😉 Owu mnie jednak nie ominęła 😉 I mimo ze ten cykl nie był zbyt produktywny przez nasze przeziębienie moje i męża oraz przez chorobę córci to zatestowac trzeba 😊😉

Tedka, Wjedzma lubią tę wiadomość

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku a ja Wam zazdroszcze tego czekania w drugiej fazie. Chyba gorzej niż czekania na potencjalna ciąże/@ nienawidzę czekania na owulacje 🙈 niby spoko bo dużo czułości i ❤️ Ze starym😆 ale zawsze mam takiego stresa ze gdzieś przegapie ten monent owulacji i wtedy już wogole cykl będzie stracony🥺

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Dobrze :) już testów i tak nie mam żadnych, ten był ostatni :) zaczekam do 14.02 choć brzuch mnie boli dość już mocniej dzisiaj, także... moze nie doczekam do 14 ;) będę kibicować Tobie :) <3

Doczekasz. Obydwie doczekamy 🥰 musimy innej opcji nie biorę pod uwagę 🙊😊

Tedka lubi tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Jejku a ja Wam zazdroszcze tego czekania w drugiej fazie. Chyba gorzej niż czekania na potencjalna ciąże/@ nienawidzę czekania na owulacje 🙈 niby spoko bo dużo czułości i ❤️ Ze starym😆 ale zawsze mam takiego stresa ze gdzieś przegapie ten monent owulacji i wtedy już wogole cykl będzie stracony🥺

to sie zmienia od punktu siedzenia wiesz :P ja np. do owulacji sie nie moge doczekac, pozniej do testowania i dłuzy mi się i dłuży i tu i tu :P ale chyba jednak jak dla mnie druga faza gorsza, bo sie czeka na wyrok :P

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Sowella Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym cyklu miałam nie sikać na testy (przez Pregnyl) a i tak wysikałam 4 :/ i pewnie głupia jutro znów siknę jak @ nie przyjdzie dziś.. choć coś czuję, że to już..
    Na szczęście to Nordy, zamówione online po taniości ;)

On i Ona: 33 lata
    2017: upragnione szczęście <3
    07.2019: start starań o rodzeństwo
    01.20: 6tydz.👼
    09.20: cb
    11.20: cb, bhcg 20
    05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
    06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
    09.21: cb bhcg 12->25->29
    9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭

29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧

👨‍👩‍👧‍👦

Kariotyp żeński ❌
    Ana4 Zespół Sjoergena❌
    Brak 3 KIR impl
    Krzywa gluk. 101/149/100❌
    Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪

Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
    Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    to sie zmienia od punktu siedzenia wiesz :P ja np. do owulacji sie nie moge doczekac, pozniej do testowania i dłuzy mi się i dłuży i tu i tu :P ale chyba jednak jak dla mnie druga faza gorsza, bo sie czeka na wyrok :P
    W sumie to masz racje, czekanie jak na wyrok jest niefajne. Ja wogole nienawidzę czekać 🙈 ja teraz mam stresa ze śluzu nie ma - zero, Sahara to oaza. Łykam tego wiesiołka ale coś nie skutkuje😭

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2022, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:

Mam podobnie 😉 Pierwsza faza bardziej przyjemnie mi się kojarzą. Drugą czesto juz mi zmienia przynajmniej jeden dzień w lekki smutek 😉 Czekam na cykl w którym obie fazy będą te moje 😉 Wam wszystkim dziewczyny tego życzę

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kto sikał na testy w trakcie lub po @ z myślą ze krew to plamienie implantacyjne ? Przyznawać się😁 Ja się zgłaszam ze średnio co drugi cykl 🙋🏼‍♀️

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2022, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, ile tu się zadziało !
    Karola to są normalnie pozytywne testy ciążowe, beta
    Sowella może jeszcze wzrośnie ☘️
    Abcia jak byłam w ciąży to z chłopem się 2 tygodnie do siebie nie odzywaliśmy, powiedzieliśmy potem sobie, że nigdy więcej, kłócimy się to i od razu się godzimy 😅 w każdym związku się takie rzeczy dzieją, akurat macie okazję żeby się pogodzić, jeśli wiesz o czym mówię ♥️♥️♥️
    Dla mnie wcześniej zawsze druga faza to była masakra, ale w tym cyklu jakoś i do owulacji mi się dłuży 🤣
    Mój chlop za to bardzo chętny na starania, aż muszę go hamować, że codziennie to też nie do końca dobrze dla plemników 😆
    Pierwszy raz tak wcześnie widzę u siebie rozciągliwy śluz, mam nadzieję, że branie tego wiesiołka przyniesie niedługo jakoś efekt

Karolaaa8 lubi tę wiadomość

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka kurcze, niestety nie widzę nic na tym teście :( nie kupuj już, wierzę w Ciebie, że wytrzymasz do tego 14 lutego! Albo wytrzymaj chociaż do 14 dpo :)

Dla mnie to obie fazy się dłużą, teraz jestem 5dc i czuję się jakbym już 2 tygodnie miała ten okres. To, że siedziałam z mamą na kwarantannie w ogóle nie pomogło. Mama jedzie do domu za 3 dni, już się nie mogę doczekać, mam taką turbo chcicę, a jakoś nie umiem się przemóc do seksów z mamą za ścianą 😆 owulaki już do mnie jadą, liczę, że owulacja nie każe mi za długo na siebie czekać :D

Hania może nie testowałam, ale zawsze uparcie pojawia się myśl "a może to nie okres tylko plamienie ciążowe". Pewnie nawet bym zatestowała w okres tylko raczej do terminu @ wysikuje wszystkie testy 😅

A macie tak, że w drugiej fazie jesteście tak zaaferowane wypatrywaniem objawów i odliczaniem dni do testowania, że już w ogóle nie myślicie o seksie dla samego seksu? Ja się na tym złapałam i koniecznie muszę to zmienić. Nie chcę, żeby moje życie seksualne było uzależnione od starań i owulacji.

age.png
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    A mnie zaczynają cycki boleć 🙈 i już się nakręcam 😄😄 w poprzednim cyklu nic a nic mi nie było, nawet cycki nie bolały i czułam że nic z tego. W tym cykl jest jakiś inaczej. Sama się nakręcam ale będzie boleć jak się jednak 🐒 pojawi 😪😪

Mam nadzieję, że nic nie będzie bolało, no chyba że lekko ręka przy pobieraniu krwi po pozytywnym teście! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 16:38

Milixx lubi tę wiadomość

age.png
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma, ja tak mam właśnie. Poza tym libido zjeżdża mi poniżej poziomu 0 🙈 i mój chyba tez to jakoś czuje bo nawet mnie nie podjudza, mimo ze układ jest taki ze nie wie kiedy owulacja i nic z tych rzeczy. Jedyne to wie kiedy mam @ bo wtedy becze jak bóbr😫

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2022, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Tedka kurcze, niestety nie widzę nic na tym teście :( nie kupuj już, wierzę w Ciebie, że wytrzymasz do tego 14 lutego! Albo wytrzymaj chociaż do 14 dpo :)

Dla mnie to obie fazy się dłużą, teraz jestem 5dc i czuję się jakbym już 2 tygodnie miała ten okres. To, że siedziałam z mamą na kwarantannie w ogóle nie pomogło. Mama jedzie do domu za 3 dni, już się nie mogę doczekać, mam taką turbo chcicę, a jakoś nie umiem się przemóc do seksów z mamą za ścianą 😆 owulaki już do mnie jadą, liczę, że owulacja nie każe mi za długo na siebie czekać :D

Hania może nie testowałam, ale zawsze uparcie pojawia się myśl "a może to nie okres tylko plamienie ciążowe". Pewnie nawet bym zatestowała w okres tylko raczej do terminu @ wysikuje wszystkie testy 😅

A macie tak, że w drugiej fazie jesteście tak zaaferowane wypatrywaniem objawów i odliczaniem dni do testowania, że już w ogóle nie myślicie o seksie dla samego seksu? Ja się na tym złapałam i koniecznie muszę to zmienić. Nie chcę, żeby moje życie seksualne było uzależnione od starań i owulacji.
    Ja przy pierwszych staraniach tak miałam, teraz nie, ale fakt faktem ochoty na seks specjalnie nie mam, ale to raczej dlatego, że w drugiej fazie zawsze jestem na maksa opuchnięta i nie mogę na siebie patrzeć

• Tedka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:

No właśnie wiem, że tam nic nie ma. Nie łudzę się, ale oczywiście wytrzymam. Będę obserwować temp :)
    Dziękuję Wam za życzliwość :)

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:

Też zauważyłam że w drugiej fazie mam mniej ochoty na seks. Nie jest mi z tym dobrze. U nas dodatkowo dochodzi zmęczenie i dzieciaki
    Wiec ogólnie jest ciężko znaleźć czas a druga faza nie pomaga.. Nie wiem jak to pogodzić, łatwo nie jest

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Sowella Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:

Ja tak mam, ale to bardziej kwestia niskiego libido. Miałam się z tym pilnować (też ze względu na dbanie o plemniki :D) no ale w tym cyklu nie wyszło, ze względu na przeziębienie starego..

On i Ona: 33 lata
    2017: upragnione szczęście <3
    07.2019: start starań o rodzeństwo
    01.20: 6tydz.👼
    09.20: cb
    11.20: cb, bhcg 20
    05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
    06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
    09.21: cb bhcg 12->25->29
    9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭

29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧

👨‍👩‍👧‍👦

Kariotyp żeński ❌
    Ana4 Zespół Sjoergena❌
    Brak 3 KIR impl
    Krzywa gluk. 101/149/100❌
    Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪

Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
    Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    A kto sikał na testy w trakcie lub po @ z myślą ze krew to plamienie implantacyjne ? Przyznawać się😁 Ja się zgłaszam ze średnio co drugi cykl 🙋🏼‍♀️

Niestety u mnie plamienie idzie w parze z dużym bólem od razu i nawet nigdy nie wpadłabym na to ;) Także nie ja. Ja za to wkręcam sobie inne rzeczy ;) choć osttanio to wszystkie objawy neguję od razu: "łeeee, to na pewno nie jest objaw ciąży, pfff, mam tak co miesiąc :P"

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ