Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolaaa8 wrote:Zrobiłam dzisiaj kolejny test z porannego moczu. Tym razem płytkowy pink o czułości 20 mIU, bo tylko taki miałam pod ręką.
W około 5 minucie zobaczyłam cień cienia, pod światło i pod kątem, ale jest... Kolejnych parę minut spędziłam na zrobieniu zdjęcia żeby było go widać. Czy jak robiłam testy wczoraj i przedwczoraj to ten nie powinien być już wyraźniejszy? Ciągle te cienie lub bardzo cienka kreska, która raczej jest fabryczną. Istnieje możliwość, że w każdym zrobionych przeze mnie teście jest cień lub kreska mało wyraźna?
Pomóżcie, czy coś widzicie czy to już moje urojenia 🙏
https://zapodaj.net/10fbaea74d148.jpg.html
https://zapodaj.net/8c66e813e1792.jpg.htmlKarolaaa8 lubi tę wiadomość
-
zzstefania83 wrote:Witam was a ja 2 dni okresu z 2 podpaskami i koniec nic nie rozumie pierwszy raz tak mam dosłownie
Może to jednak 👶 😘😘😘Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
Hashimoto + niedoczynność tarczycy
Od czerwca 2023 leczenie w Klinice
09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
Tedka wrote:To może jednak była ta owu tak wcześniej właśnie? Obserwuj temp nadal
Wjedzma jak możesz Kochana to wpisz mnie testowanie na 18, na szczęście, może jednak ta owulacja była. Najwyżej skasujemy jak się cos zmieni😘 DziękujęWjedzma lubi tę wiadomość
Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
Ja nie wytrzymałam i test negatyw do dupy z tym wszystkim. Biało, że snieg przy tym to jest pikuś. Tak, wiem, dziś 10dpo. jest szansa...Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Tedka wrote:Ja nie wytrzymałam i test negatyw do dupy z tym wszystkim. Biało, że snieg przy tym to jest pikuś. Tak, wiem, dziś 10dpo. jest szansa...
A mówiłam daj test mężowi na przechowanie! Dokładnie tak jak mówisz, 10dpo to nadal wiesz, że nic nie wiesz. My tu dalej zaciskamy kciuki ✊🏼
Wa123 wpisałam!
zzstefania83 na pewno nie zaszkodzi skonsultować tego z ginekologiem. Może po prostu dalej Ci się rozkręca? Ja parę cykli temu miałam plamienie chyba z 5 dni zanim przyszedł okres...
Majusia91 Ty to jesteś ewenementem z tak wcześnie wykrytą ciążą pokażesz dzisiejszy test?
Tedka, Majusia91 lubią tę wiadomość
-
Tedka wrote:Ja nie wytrzymałam i test negatyw do dupy z tym wszystkim. Biało, że snieg przy tym to jest pikuś. Tak, wiem, dziś 10dpo. jest szansa...
Tedka lubi tę wiadomość
Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
Wjedzma wrote:A mówiłam daj test mężowi na przechowanie! Dokładnie tak jak mówisz, 10dpo to nadal wiesz, że nic nie wiesz. My tu dalej zaciskamy kciuki ✊🏼
Wa123 wpisałam!
zzstefania83 na pewno nie zaszkodzi skonsultować tego z ginekologiem. Może po prostu dalej Ci się rozkręca? Ja parę cykli temu miałam plamienie chyba z 5 dni zanim przyszedł okres...
Majusia91 Ty to jesteś ewenementem z tak wcześnie wykrytą ciążą pokażesz dzisiejszy test?
Nie wytrzymałam, ciagle tutaj tylko wszędzie testy i rozmowy o nich, no i mnie wytrzymałam :P no nic to... świeci mi sie na nim coś, jakas fabryczna, ale mam majaki już pewnie, bo widze to co chce zobaczyć poczekamy do @ i zobaczymyStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Wjedzma wrote:A mówiłam daj test mężowi na przechowanie! Dokładnie tak jak mówisz, 10dpo to nadal wiesz, że nic nie wiesz. My tu dalej zaciskamy kciuki ✊🏼
Wa123 wpisałam!
Majusia91 Ty to jesteś ewenementem z tak wcześnie wykrytą ciążą pokażesz dzisiejszy test?Szczęśliwa mama 16 miesięcznej Księżniczki
Starania o drugie dzieciątko od października z przerwami
Obecnie 5 cs
Ona- 30 lat
On -27 lat -
Tedka wrote:Nie wytrzymałam, ciagle tutaj tylko wszędzie testy i rozmowy o nich, no i mnie wytrzymałam :P no nic to... świeci mi sie na nim coś, jakas fabryczna, ale mam majaki już pewnie, bo widze to co chce zobaczyć poczekamy do @ i zobaczymy
Pokazuj no ten test, zobaczymy co Ci tam świeci! Co to za test, jakiej firmy? -
Tedka wrote:Nie wytrzymałam, ciagle tutaj tylko wszędzie testy i rozmowy o nich, no i mnie wytrzymałam :P no nic to... świeci mi sie na nim coś, jakas fabryczna, ale mam majaki już pewnie, bo widze to co chce zobaczyć poczekamy do @ i zobaczymySzczęśliwa mama 16 miesięcznej Księżniczki
Starania o drugie dzieciątko od października z przerwami
Obecnie 5 cs
Ona- 30 lat
On -27 lat -
Tedka wrote:Nie wytrzymałam, ciagle tutaj tylko wszędzie testy i rozmowy o nich, no i mnie wytrzymałam :P no nic to... świeci mi sie na nim coś, jakas fabryczna, ale mam majaki już pewnie, bo widze to co chce zobaczyć poczekamy do @ i zobaczymy
Pokazuj nam tutaj ten test szybciutko!On i Ona: 33 lata
2017: upragnione szczęście
07.2019: start starań o rodzeństwo
01.20: 6tydz.👼
09.20: cb
11.20: cb, bhcg 20
05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
09.21: cb bhcg 12->25->29
9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭
29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Krzywa gluk. 101/149/100❌
Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪
Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪 -
Chwilę mnie nie było. Oglądałam fajną bajkę z dziećmi i bym przez to przegapiła że Tedka siknełam 😀😊
Tedka jak już siknełaś to pokazuj mam ten test 🍀 Wcale Ci się nie dziwię, że do 14.02 nie wytrzymałaś. To wszystko jest silniejsze od Nas 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 14:41
-
Sowella ja nadal trzymam kciuki ✊✊ Póki nie ma @ to się nie poddawaj. Może Twoje beta dopiero rusza i będzie się ładnie pieła w górę 🍀
Sowella lubi tę wiadomość
-
A mnie zaczynają cycki boleć 🙈 i już się nakręcam 😄😄 w poprzednim cyklu nic a nic mi nie było, nawet cycki nie bolały i czułam że nic z tego. W tym cykl jest jakiś inaczej. Sama się nakręcam ale będzie boleć jak się jednak 🐒 pojawi 😪😪
Tedka, Wjedzma lubią tę wiadomość
-
Kochane nic tam nie widać: https://zapodaj.net/9a240b6a6f222.jpg.html
1. wyrzucilam i jest po czasie
2. to kreska fabryczna sie majaczy jak sie ja oglada na trzy strony
3. zdjecie jak sie zrobi to g... widać.
Nie jest to na pewno to, na co każda z nas liczy. Po ovitrelle wiem już jak powinien wygladac cień cienia i to na pewno nie jest to. Po prostu oczy malują mi ten obraz. Zwidy fabrycznej kreski.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 15:00
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Milixx wrote:A mnie zaczynają cycki boleć 🙈 i już się nakręcam 😄😄 w poprzednim cyklu nic a nic mi nie było, nawet cycki nie bolały i czułam że nic z tego. W tym cykl jest jakiś inaczej. Sama się nakręcam ale będzie boleć jak się jednak 🐒 pojawi 😪😪
Milixx 3mam mocno kciuki, żeby się udało ! Łatwo powiedzieć - ale na pewno przy dwójce maluchów szybko czas zleci do 14.02 i wszystko stanie się jasne!!Milixx lubi tę wiadomość
On i Ona: 33 lata
2017: upragnione szczęście
07.2019: start starań o rodzeństwo
01.20: 6tydz.👼
09.20: cb
11.20: cb, bhcg 20
05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
09.21: cb bhcg 12->25->29
9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭
29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Krzywa gluk. 101/149/100❌
Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪
Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪 -
Milixx wrote:A mnie zaczynają cycki boleć 🙈 i już się nakręcam 😄😄 w poprzednim cyklu nic a nic mi nie było, nawet cycki nie bolały i czułam że nic z tego. W tym cykl jest jakiś inaczej. Sama się nakręcam ale będzie boleć jak się jednak 🐒 pojawi 😪😪
Trzymam mocno kciuki! mi cycki urosły, ale to chyba sprawka ziółek i... przytycia 2kg hahaMilixx lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Łatwo się kogoś pociesza gorzej samemu w to uwierzyć 😄😄
Tedka pochowaj testy żeby nir kusiły i czekaj ze mną do 14.02 na testowanie 😄😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 15:12
Tedka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTedka wrote:Ja nie wytrzymałam i test negatyw do dupy z tym wszystkim. Biało, że snieg przy tym to jest pikuś. Tak, wiem, dziś 10dpo. jest szansa...
Schowaj testy głęboko 😉 Nie będą kusiły, albo tak jak pisały oddaj na przechowywanie. Moja metoda - nie mam zapasu. Mój budżet z miesiąca na miesiąc dość brutalnie odczuwał moje zniecierpliwienie. 😊 Trzymam nadal ✊✊✊✊✊Tedka lubi tę wiadomość