Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak89 wrote:
    Moja koleżanka kiedyś na studiach twierdziła, że to są testy przeciwciążowe. Jak się boi że jest w ciąży bo się jej okres spóźnia, robi sobie test i niedługo potem zaczyna się okres 😂🤣

Tez tak miałam nie tylko na studiach :p teraz tez zrobię i zaraz @@ :pp

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka93 wrote:
    Cześć wszystkim 😊
    Jestem tutaj nowa i chciałabym zapytać w jakim czasie po zastrzyku Ovitrelle udało Wam się zajść w ciążę?
    Ja miałam go w 12 dc i od tego momentu biorę luteinę, kwas foliowy, Acard + Puerię Uno i 0,5 tabletki Dostinexu na tydzień. Jeśli chodzi o sam zastrzyk, pęcherzyk Graafa na szczęście pękł, jednak nie wiem po jakim czasie mogą pojawić się objawy ciąży. Mam biały suchy śluz i ból po prawej stronie brzucha ale podejrzewam, że może to mieć związek z przyjmowaniem luteiny. Czy ktoś miał podobnie? Wiecie kiedy mogą pojawić się jakieś ,, znaki", że mogło dojść do zapłodnienia? Dziś jest mój 21dc.
    Cześć. Ogólnie jeśli chodzi o wczesne objawy ciąży to mogą być takie jak PMS, śluz tez nie jest wyznacznikiem. Trochę na dwoje babka wróżyła z tymi syndromami. Ale pierwsze objawy mogą pojawić się zaraz pi zagnieżdżeniu czyli najwcześniej koło 5-6dpo. Z reguły to ponoć coś co jest inaczej niż zwykle to jest to dobry znak. Chociaż ja u siebie widzę delikatna powtarzalność to i tak mam wrażenie ze każdy cykl jest trochę inny. Ile jesteś dpo? Mierzysz temperaturę ?

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wpisałam ✊🏼 kurcze oby te Twoje przeczucia się sprawdziły!

Słomka ❤️dużo zdrówka dla Was!

Co do aktywności fizycznej, to ja też jestem typowym kanapowcem. Staram się to zmienić, chodzę z nie-mężem na squasha, na dłuższe spacery, czasem jakaś joga... Ale systematycznością nie grzeszę 😅 za to mój ostatnio prawie codziennie basen, siłownia, bieganie, squash. Mam nadzieję, że dobrze to wpłynie na jego żołnierzy 😎🤭

Milixx lubi tę wiadomość

age.png
  • Truskawka93 Debiutantka

Wysłany: 6 lutego 2022, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Cześć. Ogólnie jeśli chodzi o wczesne objawy ciąży to mogą być takie jak PMS, śluz tez nie jest wyznacznikiem. Trochę na dwoje babka wróżyła z tymi syndromami. Ale pierwsze objawy mogą pojawić się zaraz pi zagnieżdżeniu czyli najwcześniej koło 5-6dpo. Z reguły to ponoć coś co jest inaczej niż zwykle to jest to dobry znak. Chociaż ja u siebie widzę delikatna powtarzalność to i tak mam wrażenie ze każdy cykl jest trochę inny. Ile jesteś dpo? Mierzysz temperaturę ?

Nie mierzyłam temperatury, a od owulacji minęło już około 8 dni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 21:39

• Truskawka93 Debiutantka

Wysłany: 6 lutego 2022, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:

Dodam jeszcze, że 6 dni po owulacji obudził mnie silny ból po prawej stronie brzucha, który trwał około 10 minut

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 21:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2022, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka93 wrote:
    Dodam jeszcze, że 6 dni po owulacji obudził mnie silny ból po prawej stronie brzucha, który trwał około 10 minut
    Ma upartego możesz spróbować zrobić test o czułości 10, jeśli terminy są takie jak mówisz, a zagnieżdżenie było 6dpo, to blada kreska powinna wyjść, ale jeśli coś się przesunęło to może być różnie, samo zapłodnienie raczej nie da objawów, a typowe objawy ciążowe najczęściej pojawiają się około 6tc dopiero, także póki okresu nie ma to 50/50

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 21:58

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka93 wrote:
    Może faktycznie spróbuj zatestowac ☺️

Truskawka93 lubi tę wiadomość

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Aypis Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie powtarzam, że „jak w tym cyklu nie wyjdzie to wywalone, będę biegać jak wcześniej - bez względu na to czy jestem przed czy po owulacji”. Zgadnijcie kto tu kogo oszukuje 😂😅 a obiecałam sobie, że w tym roku zapiszę się na bieg 10km

Tedka lubi tę wiadomość

💊 udało się w 1 cyklu stymulowanym clo

⏸ 8.06
    ❌ 23.08 - podejrzenie monosomii chromosomu X (nifty pro)
    💗 8.09 - amniopunkcja wykluczyła zespół Turnera - zdrowa Łucja! 👧🏼

☀️ 27.01.23 - Lusia już z nami! 37+2 / 2750g / 55cm
    age.png
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aypis wrote:
    Ja sobie powtarzam, że „jak w tym cyklu nie wyjdzie to wywalone, będę biegać jak wcześniej - bez względu na to czy jestem przed czy po owulacji”. Zgadnijcie kto tu kogo oszukuje 😂😅 a obiecałam sobie, że w tym roku zapiszę się na bieg 10km

Dla mnie powrót do formy biegowej wiązałby się jednak z dużym wysiłkiem, więc chyba się wstrzymam. To jednak już jest konkret. Natomiast zapiszę się gdzieś na ćwiczenia, typu pilates właśnie. Może dzięki temu będę mieć zajęcie :)

Iwonay lubi tę wiadomość

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka93 wrote:
    Cześć wszystkim 😊
    Jestem tutaj nowa i chciałabym zapytać w jakim czasie po zastrzyku Ovitrelle udało Wam się zajść w ciążę?
    Ja miałam go w 12 dc i od tego momentu biorę luteinę, kwas foliowy, Acard + Puerię Uno i 0,5 tabletki Dostinexu na tydzień. Jeśli chodzi o sam zastrzyk, pęcherzyk Graafa na szczęście pękł, jednak nie wiem po jakim czasie mogą pojawić się objawy ciąży. Mam biały suchy śluz i ból po prawej stronie brzucha ale podejrzewam, że może to mieć związek z przyjmowaniem luteiny. Czy ktoś miał podobnie? Wiecie kiedy mogą pojawić się jakieś ,, znaki", że mogło dojść do zapłodnienia? Dziś jest mój 21dc.

Witaj nowa koleżanko ;D
    Ja niestety nie zaszłam jeszcze w ciążę, więc nie odpowiem Ci na to pytanie, natomiast brałam Ovitrelle na pęknięcie pecherzyka i pamiętaj proszę, że może się on utrzymywać w organizmie nawet do 10 dni po wstrzyknięciu, a niektórym nawet dłużej. Wtedy testy wychodzą pozytywne. Obserwuj czy kreska ciemnieje czy jasnieje, jak jaśnieje, to niestety był ovi.

Trzymam kciuki mocne! <3

Wjedzma, Truskawka93 lubią tę wiadomość

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Dla mnie powrót do formy biegowej wiązałby się jednak z dużym wysiłkiem, więc chyba się wstrzymam. To jednak już jest konkret. Natomiast zapiszę się gdzieś na ćwiczenia, typu pilates właśnie. Może dzięki temu będę mieć zajęcie :)

Super pomysł :D Ja to uwielbiam wszelkie ćwiczenia na macie, ale chyba jednak joga najbardziej do mnie przemawia <3

Ogólnie dziewczynki muszę Wam powiedzieć, że już od jakiegoś czasu chodziło mi po głowie, żeby zaangażować się w wolontariat. Szukałam schroniska czy fundacji w okolicy, ale niestety nic nie mogłam znaleźć. A w ten weekend wyskoczył mi na FB post od domu tymczasowego dla kotów, że szukają wolontariuszy :D mam do nich 20 minut spacerkiem, spadli mi z nieba po prostu <3 idę do nich w piątek się zapoznać :)

Marta100, Milixx, Jasmiinum, Hania007 lubią tę wiadomość

age.png
  • Karolaaa8 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dzisiaj kolejny test z porannego moczu. Tym razem płytkowy pink o czułości 20 mIU, bo tylko taki miałam pod ręką.
    W około 5 minucie zobaczyłam cień cienia, pod światło i pod kątem, ale jest... Kolejnych parę minut spędziłam na zrobieniu zdjęcia żeby było go widać. Czy jak robiłam testy wczoraj i przedwczoraj to ten nie powinien być już wyraźniejszy? Ciągle te cienie lub bardzo cienka kreska, która raczej jest fabryczną. Istnieje możliwość, że w każdym zrobionych przeze mnie teście jest cień lub kreska mało wyraźna?
    Pomóżcie, czy coś widzicie czy to już moje urojenia 🙏

https://zapodaj.net/10fbaea74d148.jpg.html
    https://zapodaj.net/8c66e813e1792.jpg.html

4b67f478d3.png
    13.05 dziewczynka 180g
    15.04 dziewczynka 6,87 cm
    24.03 dzidziuś 3,27 cm
    03.03 dzidziuś 0,98 cm z ❤️
    17.02 beta 2928 mIU/ml
    10.02 beta 233,6 mIU/ml
    08.02 beta 62,53 mIU/ml

Niedoczynność tarczycy
    Hashimoto
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Super pomysł :D Ja to uwielbiam wszelkie ćwiczenia na macie, ale chyba jednak joga najbardziej do mnie przemawia <3

Ogólnie dziewczynki muszę Wam powiedzieć, że już od jakiegoś czasu chodziło mi po głowie, żeby zaangażować się w wolontariat. Szukałam schroniska czy fundacji w okolicy, ale niestety nic nie mogłam znaleźć. A w ten weekend wyskoczył mi na FB post od domu tymczasowego dla kotów, że szukają wolontariuszy :D mam do nich 20 minut spacerkiem, spadli mi z nieba po prostu <3 idę do nich w piątek się zapoznać :)
    Kochana a możesz zdradzić skąd jesteś? Taki wolontariat to też moje marzenie 🐱🐱🐱

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa8 wrote:
    Zrobiłam dzisiaj kolejny test z porannego moczu. Tym razem płytkowy pink o czułości 20 mIU, bo tylko taki miałam pod ręką.
    W około 5 minucie zobaczyłam cień cienia, pod światło i pod kątem, ale jest... Kolejnych parę minut spędziłam na zrobieniu zdjęcia żeby było go widać. Czy jak robiłam testy wczoraj i przedwczoraj to ten nie powinien być już wyraźniejszy? Ciągle te cienie lub bardzo cienka kreska, która raczej jest fabryczną. Istnieje możliwość, że w każdym zrobionych przeze mnie teście jest cień lub kreska mało wyraźna?

No jest lekka kreska ☺ a ile przed @ jesteś czy już po terminie?

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:

Oooo super sprawa, tez szukalam, jakies biedne dzieci, czy zwierzaki w schronisku. Niestety w pandemii zawiesili wszelkie aktywności tego typu w mojej okolicy.
    Joga dla mnie to kosmos :P nie nadaję się. Ja to siebie widzę na takich szybszych niż joga, ale wolnejszych niż zumba :P nie wiem czy takie są haha

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa8 wrote:

Karolka, ja coś widzę, ale nie powiem niestety jaka to może być kreska, czy fabryczna czy nie. Zalatuje mi lekkoróżowym kolorem, ale słyszałam już że te pinki lubią oszukiwać od wielu dziewczyn. Może wybierz się po taki z rossmanna, np. facelle paskowy. Są dobre ponoc i czułe bardzo. Weź dwa i testuj dziś i jutro albo migiem na betę... nie będzie wątpliwości :)

A przy okazji przypomniałaś mi że miałam sobie dzisiaj dla zabawy zatestować (10dpo) i przegapiłam poranny mocz i nie będzie zabawy:p i dobrze! :)

Wjedzma lubi tę wiadomość

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Karolaaa8 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj 25 dc, w niedzielę lub poniedziałek powinien być okres. Tylko wczoraj i przedwczoraj robiłam testy to na każdym coś dostrzegam, na płytkowym cień delikatny albo wczoraj na pink strumieniowym wyszła mi bardzo cienka kreska 🤷
    https://zapodaj.net/d797ca6e0be06.jpg.html

4b67f478d3.png
    13.05 dziewczynka 180g
    24.03 dzidziuś 3,27 cm
    17.02 beta 2928 mIU/ml
    10.02 beta 233,6 mIU/ml
    08.02 beta 62,53 mIU/ml

Niedoczynność tarczycy
    Hashimoto
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa8 wrote:
    Dzisiaj 25 dc, w niedzielę lub poniedziałek powinien być okres. Tylko wczoraj i przedwczoraj robiłam testy to na każdym coś dostrzegam, na płytkowym cień delikatny albo wczoraj na pink strumieniowym wyszła mi bardzo cienka kreska 🤷
    https://zapodaj.net/d797ca6e0be06.jpg.html

Ja już bym gnała na betę :P

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Sowella Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Oooo super sprawa, tez szukalam, jakies biedne dzieci, czy zwierzaki w schronisku. Niestety w pandemii zawiesili wszelkie aktywności tego typu w mojej okolicy.
    Joga dla mnie to kosmos :P nie nadaję się. Ja to siebie widzę na takich szybszych niż joga, ale wolnejszych niż zumba :P nie wiem czy takie są haha

Idealnie wpasowuje się pilates :)

Karola - dobra rada starczki z długim stażem - idź na betę ;) szkoda kasy na testy. a Pinki lubią oszukiwać ;)

On i Ona: 33 lata
    2017: upragnione szczęście <3
    07.2019: start starań o rodzeństwo
    01.20: 6tydz.👼
    09.20: cb
    11.20: cb, bhcg 20
    05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
    06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
    09.21: cb bhcg 12->25->29
    9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭

29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧

👨‍👩‍👧‍👦

Kariotyp żeński ❌
    Ana4 Zespół Sjoergena❌
    Brak 3 KIR impl
    Krzywa gluk. 101/149/100❌
    Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪

Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
    Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪
  • Karolaaa8 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Ja już bym gnała na betę :P

Źle chyba mnie zrozumiałaś, najczęściej cykle mam 32 dniowe, więc przyszła niedziela 😉

4b67f478d3.png
    13.05 dziewczynka 180g
    24.03 dzidziuś 3,27 cm
    17.02 beta 2928 mIU/ml
    10.02 beta 233,6 mIU/ml
    08.02 beta 62,53 mIU/ml

Niedoczynność tarczycy
    Hashimoto
‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ