Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Wjedzma wpisz mnie na testowanie na 14.02 ✊🍀 A co mi tam 😄 Jedynie zaboli dwa razy mocniej 🤦‍♀️ Zapisuję się na testowanie po terminie 🐒 więc jak mnie nie wyprzedzi to siknę sobie 😄😄

Testujemy tego samego dnia :)) 🤞🤞

Milixx lubi tę wiadomość

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    U mnie ewidentnie owulacja się zbliża no i serio myślę, że wiesiołek działa, ale to możliwe, że po tak krótkim czasie brania ? Delikatnie już czuję jajnik, szyjka płodna, śluz płodny, trzeba się brać do roboty, jesli mój organizm się nie poprzestawiał, to owulację obstawiam 12-13 DC, trzymajcie kciuki powoli

Zatem 🤞🤞❤️ Pomyślnych działań! :)

Iwonay lubi tę wiadomość

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a teraz temat z innej beczki. Jak u Was z aktywnością fizyczna? Ja jestem typem kanapowca ale od czasu do czasu nachodzi mnie myśl do powrotu do krótkich firm :p kiedyś biegałam, nie za długie dystanse ale brałam tez udział w biegach na medale, było to fajne zajęcie. Teraz niestety mam schize, szczególnie w drugiej fazie, ze nie będę biegać bo moze wysiłek nie pozwoli sie zagnieździć, albo przesadzę i moja tarczyca spowoduje zawahania hormonów. Czy ćwiczycie, jeśli tak to jak i jak Waszym zdaniem to wpływa na te sprawy :p

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2022, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Kochane a teraz temat z innej beczki. Jak u Was z aktywnością fizyczna? Ja jestem typem kanapowca ale od czasu do czasu nachodzi mnie myśl do powrotu do krótkich firm :p kiedyś biegałam, nie za długie dystanse ale brałam tez udział w biegach na medale, było to fajne zajęcie. Teraz niestety mam schize, szczególnie w drugiej fazie, ze nie będę biegać bo moze wysiłek nie pozwoli sie zagnieździć, albo przesadzę i moja tarczyca spowoduje zawahania hormonów. Czy ćwiczycie, jeśli tak to jak i jak Waszym zdaniem to wpływa na te sprawy :p
    Ja przed pierwszą ciążą w ogóle prowadziłam fitness życie, waga 60kg, zero tkanki tłuszczowej 😅 lekarz jak mnie zobaczył to od razu kazał przynajmniej 5kg przytyć 😃 ale aktywności fizycznej nie zabronił, jedynie żeby to nie była katorga, w cyklu w którym zaszłam w ciążę ćwiczyłam normalnie w drugiej fazie, później w ciąży również tylko bez mięśni brzucha, bardziej orbitrek, także zabronione nie jest, ale z tego co wiem, to przy staraniaxh to nie może być wysiłek ponad siły 🙃

Tedka lubi tę wiadomość

• Sowella Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    U mnie ewidentnie owulacja się zbliża no i serio myślę, że wiesiołek działa, ale to możliwe, że po tak krótkim czasie brania ? Delikatnie już czuję jajnik, szyjka płodna, śluz płodny, trzeba się brać do roboty, jesli mój organizm się nie poprzestawiał, to owulację obstawiam 12-13 DC, trzymajcie kciuki powoli
    ✊✊✊✊

Iwonay lubi tę wiadomość

On i Ona: 33 lata
    2017: upragnione szczęście <3
    07.2019: start starań o rodzeństwo
    01.20: 6tydz.👼
    09.20: cb
    11.20: cb, bhcg 20
    05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
    06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
    09.21: cb bhcg 12->25->29
    9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭

29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧

👨‍👩‍👧‍👦

Kariotyp żeński ❌
    Ana4 Zespół Sjoergena❌
    Brak 3 KIR impl
    Krzywa gluk. 101/149/100❌
    Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪

Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
    Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2022, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:

Aktywność fizyczna przynajmniej u mnie pomogła w regulacji hormonów. Nie wiem czy stricte ćwiczenia ale fakt ze ćwicząc zmieniłam dietę juz tak. Już o ogólnym samopoczuciu nie wspomnę. Poziom hormonu stresu na pewno tez jest super neutralizowany przez endorfiny. Ja się czuje cudownie po zajęciach zumby czy pilatesu.

Tedka lubi tę wiadomość

• Kirra Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Moim zdaniem aktywność fizyczna może wręcz pomóc "ruch to zdrowie!" :) Muszę niestety przyznać, że ostatnio się z tym opuściłam, ale lubię np. zumbę :)

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowella wrote:
    Stefania przykro mi :( głowa do góry dziś 1szy dzien Twojej ciąży!
    Dziękuję liczę na następny cykl jak za każdym razem😑

Ten okres już się kończy coś kiepsko leciało teraz to tylko krople co jakiś czas nic z tego nie kumam.
    Ale ok niech się kończy szybko i chce zacząć nowy cykl

• Milixx Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Testujemy tego samego dnia :)) 🤞🤞

Tak właśnie zauważyłam. Obym tylko miała okazję za testować z Tobą 😊🤞🍀

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    My już w domku 🏡 Po synku już nie widać że wczoraj miał zabieg 😊

Znowu mialam dzisiaj trochę do nadrobienia i oczywiście nie wiem której co napisać..

Zzstefania83 tule ❤️

Słomka dużo zdrówka ❤️

Sowella ja nadal trzymam kciuki i nie puszczam ✊✊💚

Tedka ja też sobie dzisiaj chwilę pograłam w Sims4 😄😄

Milvaa nie wiem czy się z Tobą witałam 🤦‍♀️😄 Jeżeli nie to nadrabiam i się witam 👋
    ❤️😘

• Tedka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Tak właśnie zauważyłam. Obym tylko miała okazję za testować z Tobą 😊🤞🍀

Wiesz, mnie już zaczynają się bóle okresowe. Typowe. Na pewno nic z tego. Wiem, że to boli bo progesteron, bo się macica rozpulchnia na przyjęcie dziecka, ale... jakoś jak je czuje to już wiem. Są za każdym cyklem z @, czemuż teraz miałoby być inaczej

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Wa123 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, melduje wykonanie testu owu i mam problem czy pozytywny czy negatywny. Na pewno jaśniejszy niż wczoraj bo wczoraj aż jaskrawa była 😃
    https://zapodaj.net/09ea2e5333b12.jpg.html

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%
    KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
    Hashimoto + niedoczynność tarczycy

Od czerwca 2023 leczenie w Klinice

09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
    10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
    11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩

09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
    10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Wiesz, mnie już zaczynają się bóle okresowe. Typowe. Na pewno nic z tego. Wiem, że to boli bo progesteron, bo się macica rozpulchnia na przyjęcie dziecka, ale... jakoś jak je czuje to już wiem. Są za każdym cyklem z @, czemuż teraz miałoby być inaczej

Na kiedy masz termin @?
    Może tym razem jest inaczej 😊

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Aypis Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:

Mam to samo, wcześniej biegałam 4-5 razy w tygodniu a odkąd się staramy odpuściłam najpierw w ogóle bieganie w drugiej fazie, a teraz ciężko mi się zebrać nawet w pierwszej.. A kilogramy przybywają. Jak się zmotywować? 😅
    Może załóżmy jakąś grupę biegaczek-staraczek 🏃‍♀

💊 udało się w 1 cyklu stymulowanym clo

⏸ 8.06
    ❌ 23.08 - podejrzenie monosomii chromosomu X (nifty pro)
    💗 8.09 - amniopunkcja wykluczyła zespół Turnera - zdrowa Łucja! 👧🏼

☀️ 27.01.23 - Lusia już z nami! 37+2 / 2750g / 55cm
    age.png
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Na kiedy masz termin @?
    Może tym razem jest inaczej 😊

OF wyznaczył na 15.02, ale wziął pod uwagę przy obliczeniach mój najdłuższy cykl spowodowany braniem progesteronu za długo. Normalnie druga faza trwa ok 16 dni wiec ja obstawiam 14.02 wlasnie albo nawet 13.02. :( ech kuzwa kuzwa! Ileż można

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Sowella Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:

3mam kciuki, żeby tym razem było inaczej!

Tedka lubi tę wiadomość

On i Ona: 33 lata
    2017: upragnione szczęście <3
    07.2019: start starań o rodzeństwo
    01.20: 6tydz.👼
    09.20: cb
    11.20: cb, bhcg 20
    05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
    06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
    09.21: cb bhcg 12->25->29
    9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭

29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧

👨‍👩‍👧‍👦

Kariotyp żeński ❌
    Ana4 Zespół Sjoergena❌
    Brak 3 KIR impl
    Krzywa gluk. 101/149/100❌
    Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪

Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
    Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka to mamy identyczne terminy 🐒😄😄 Ja jeszcze obstawiam że 10.02 może 🐒 przyjść. Mam nadzieję że jednak do nas obydwu nie zagości 🍀

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Truskawka93 Debiutantka

Wysłany: 6 lutego 2022, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim 😊
    Jestem tutaj nowa i chciałabym zapytać w jakim czasie po zastrzyku Ovitrelle udało Wam się zajść w ciążę?
    Ja miałam go w 12 dc i od tego momentu biorę luteinę, kwas foliowy, Acard + Puerię Uno i 0,5 tabletki Dostinexu na tydzień. Jeśli chodzi o sam zastrzyk, pęcherzyk Graafa na szczęście pękł, jednak nie wiem po jakim czasie mogą pojawić się objawy ciąży. Mam biały suchy śluz i ból po prawej stronie brzucha ale podejrzewam, że może to mieć związek z przyjmowaniem luteiny. Czy ktoś miał podobnie? Wiecie kiedy mogą pojawić się jakieś ,, znaki", że mogło dojść do zapłodnienia? Dziś jest mój 21dc.

• Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Wiecie co, ja to nawet zaczynam być za testowaniem dzień po terminie. Teraz zatestowałam (wprawdzie trzeci raz :P) w dzień spodziewanej miesiączki i sekunde po tym jak odłożyłam test, żeby namókł zobaczyłam że dostałam okres. To chyba było najbardziej zmarnowane 7 zł w moim życiu 🤣🤭

Moja koleżanka kiedyś na studiach twierdziła, że to są testy przeciwciążowe. Jak się boi że jest w ciąży bo się jej okres spóźnia, robi sobie test i niedługo potem zaczyna się okres 😂🤣

Wjedzma lubi tę wiadomość

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aypis wrote:
    Może załóżmy jakąś grupę biegaczek-staraczek 🏃‍♀

To nie jest głupi pomysł 🏃‍♀️🏃‍♀️ Ja też się motywuje do biegania ale jakoś tak mi motywacji brak 🙈😂

Aypis lubi tę wiadomość

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ