Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Milixx wrote:Wjedzma wpisz mnie na testowanie na 14.02 ✊🍀 A co mi tam 😄 Jedynie zaboli dwa razy mocniej 🤦♀️ Zapisuję się na testowanie po terminie 🐒 więc jak mnie nie wyprzedzi to siknę sobie 😄😄
Testujemy tego samego dnia ) 🤞🤞Milixx lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Iwonay wrote:U mnie ewidentnie owulacja się zbliża no i serio myślę, że wiesiołek działa, ale to możliwe, że po tak krótkim czasie brania ? Delikatnie już czuję jajnik, szyjka płodna, śluz płodny, trzeba się brać do roboty, jesli mój organizm się nie poprzestawiał, to owulację obstawiam 12-13 DC, trzymajcie kciuki powoli
Zatem 🤞🤞❤️ Pomyślnych działań!Iwonay lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Kochane a teraz temat z innej beczki. Jak u Was z aktywnością fizyczna? Ja jestem typem kanapowca ale od czasu do czasu nachodzi mnie myśl do powrotu do krótkich firm :p kiedyś biegałam, nie za długie dystanse ale brałam tez udział w biegach na medale, było to fajne zajęcie. Teraz niestety mam schize, szczególnie w drugiej fazie, ze nie będę biegać bo moze wysiłek nie pozwoli sie zagnieździć, albo przesadzę i moja tarczyca spowoduje zawahania hormonów. Czy ćwiczycie, jeśli tak to jak i jak Waszym zdaniem to wpływa na te sprawy :pStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
nick nieaktualnyTedka wrote:Kochane a teraz temat z innej beczki. Jak u Was z aktywnością fizyczna? Ja jestem typem kanapowca ale od czasu do czasu nachodzi mnie myśl do powrotu do krótkich firm :p kiedyś biegałam, nie za długie dystanse ale brałam tez udział w biegach na medale, było to fajne zajęcie. Teraz niestety mam schize, szczególnie w drugiej fazie, ze nie będę biegać bo moze wysiłek nie pozwoli sie zagnieździć, albo przesadzę i moja tarczyca spowoduje zawahania hormonów. Czy ćwiczycie, jeśli tak to jak i jak Waszym zdaniem to wpływa na te sprawy :p
Tedka lubi tę wiadomość
-
Iwonay wrote:U mnie ewidentnie owulacja się zbliża no i serio myślę, że wiesiołek działa, ale to możliwe, że po tak krótkim czasie brania ? Delikatnie już czuję jajnik, szyjka płodna, śluz płodny, trzeba się brać do roboty, jesli mój organizm się nie poprzestawiał, to owulację obstawiam 12-13 DC, trzymajcie kciuki powoli
Iwonay lubi tę wiadomość
On i Ona: 33 lata
2017: upragnione szczęście
07.2019: start starań o rodzeństwo
01.20: 6tydz.👼
09.20: cb
11.20: cb, bhcg 20
05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
09.21: cb bhcg 12->25->29
9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭
29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Krzywa gluk. 101/149/100❌
Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪
Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪 -
nick nieaktualnyTedka wrote:Kochane a teraz temat z innej beczki. Jak u Was z aktywnością fizyczna? Ja jestem typem kanapowca ale od czasu do czasu nachodzi mnie myśl do powrotu do krótkich firm :p kiedyś biegałam, nie za długie dystanse ale brałam tez udział w biegach na medale, było to fajne zajęcie. Teraz niestety mam schize, szczególnie w drugiej fazie, ze nie będę biegać bo moze wysiłek nie pozwoli sie zagnieździć, albo przesadzę i moja tarczyca spowoduje zawahania hormonów. Czy ćwiczycie, jeśli tak to jak i jak Waszym zdaniem to wpływa na te sprawy :p
Aktywność fizyczna przynajmniej u mnie pomogła w regulacji hormonów. Nie wiem czy stricte ćwiczenia ale fakt ze ćwicząc zmieniłam dietę juz tak. Już o ogólnym samopoczuciu nie wspomnę. Poziom hormonu stresu na pewno tez jest super neutralizowany przez endorfiny. Ja się czuje cudownie po zajęciach zumby czy pilatesu.Tedka lubi tę wiadomość
-
Tedka wrote:Kochane a teraz temat z innej beczki. Jak u Was z aktywnością fizyczna? Ja jestem typem kanapowca ale od czasu do czasu nachodzi mnie myśl do powrotu do krótkich firm :p kiedyś biegałam, nie za długie dystanse ale brałam tez udział w biegach na medale, było to fajne zajęcie. Teraz niestety mam schize, szczególnie w drugiej fazie, ze nie będę biegać bo moze wysiłek nie pozwoli sie zagnieździć, albo przesadzę i moja tarczyca spowoduje zawahania hormonów. Czy ćwiczycie, jeśli tak to jak i jak Waszym zdaniem to wpływa na te sprawy :p🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Sowella wrote:Stefania przykro mi głowa do góry dziś 1szy dzien Twojej ciąży!
Ten okres już się kończy coś kiepsko leciało teraz to tylko krople co jakiś czas nic z tego nie kumam.
Ale ok niech się kończy szybko i chce zacząć nowy cykl -
Milixx wrote:My już w domku 🏡 Po synku już nie widać że wczoraj miał zabieg 😊
Znowu mialam dzisiaj trochę do nadrobienia i oczywiście nie wiem której co napisać..
Zzstefania83 tule ❤️
Słomka dużo zdrówka ❤️
Sowella ja nadal trzymam kciuki i nie puszczam ✊✊💚
Tedka ja też sobie dzisiaj chwilę pograłam w Sims4 😄😄
Milvaa nie wiem czy się z Tobą witałam 🤦♀️😄 Jeżeli nie to nadrabiam i się witam 👋 -
Milixx wrote:Tak właśnie zauważyłam. Obym tylko miała okazję za testować z Tobą 😊🤞🍀
Wiesz, mnie już zaczynają się bóle okresowe. Typowe. Na pewno nic z tego. Wiem, że to boli bo progesteron, bo się macica rozpulchnia na przyjęcie dziecka, ale... jakoś jak je czuje to już wiem. Są za każdym cyklem z @, czemuż teraz miałoby być inaczejStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Dziewczyny, melduje wykonanie testu owu i mam problem czy pozytywny czy negatywny. Na pewno jaśniejszy niż wczoraj bo wczoraj aż jaskrawa była 😃
https://zapodaj.net/09ea2e5333b12.jpg.htmlStarania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
Hashimoto + niedoczynność tarczycy
Od czerwca 2023 leczenie w Klinice
09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
Tedka wrote:Wiesz, mnie już zaczynają się bóle okresowe. Typowe. Na pewno nic z tego. Wiem, że to boli bo progesteron, bo się macica rozpulchnia na przyjęcie dziecka, ale... jakoś jak je czuje to już wiem. Są za każdym cyklem z @, czemuż teraz miałoby być inaczej
Na kiedy masz termin @?
Może tym razem jest inaczej 😊 -
Tedka wrote:Kochane a teraz temat z innej beczki. Jak u Was z aktywnością fizyczna? Ja jestem typem kanapowca ale od czasu do czasu nachodzi mnie myśl do powrotu do krótkich firm :p kiedyś biegałam, nie za długie dystanse ale brałam tez udział w biegach na medale, było to fajne zajęcie. Teraz niestety mam schize, szczególnie w drugiej fazie, ze nie będę biegać bo moze wysiłek nie pozwoli sie zagnieździć, albo przesadzę i moja tarczyca spowoduje zawahania hormonów. Czy ćwiczycie, jeśli tak to jak i jak Waszym zdaniem to wpływa na te sprawy :p
Mam to samo, wcześniej biegałam 4-5 razy w tygodniu a odkąd się staramy odpuściłam najpierw w ogóle bieganie w drugiej fazie, a teraz ciężko mi się zebrać nawet w pierwszej.. A kilogramy przybywają. Jak się zmotywować? 😅
Może załóżmy jakąś grupę biegaczek-staraczek 🏃♀ -
Milixx wrote:Na kiedy masz termin @?
Może tym razem jest inaczej 😊
OF wyznaczył na 15.02, ale wziął pod uwagę przy obliczeniach mój najdłuższy cykl spowodowany braniem progesteronu za długo. Normalnie druga faza trwa ok 16 dni wiec ja obstawiam 14.02 wlasnie albo nawet 13.02. ech kuzwa kuzwa! Ileż możnaStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka wrote:Wiesz, mnie już zaczynają się bóle okresowe. Typowe. Na pewno nic z tego. Wiem, że to boli bo progesteron, bo się macica rozpulchnia na przyjęcie dziecka, ale... jakoś jak je czuje to już wiem. Są za każdym cyklem z @, czemuż teraz miałoby być inaczej
3mam kciuki, żeby tym razem było inaczej!Tedka lubi tę wiadomość
On i Ona: 33 lata
2017: upragnione szczęście
07.2019: start starań o rodzeństwo
01.20: 6tydz.👼
09.20: cb
11.20: cb, bhcg 20
05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
09.21: cb bhcg 12->25->29
9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭
29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Krzywa gluk. 101/149/100❌
Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪
Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪 -
Cześć wszystkim 😊
Jestem tutaj nowa i chciałabym zapytać w jakim czasie po zastrzyku Ovitrelle udało Wam się zajść w ciążę?
Ja miałam go w 12 dc i od tego momentu biorę luteinę, kwas foliowy, Acard + Puerię Uno i 0,5 tabletki Dostinexu na tydzień. Jeśli chodzi o sam zastrzyk, pęcherzyk Graafa na szczęście pękł, jednak nie wiem po jakim czasie mogą pojawić się objawy ciąży. Mam biały suchy śluz i ból po prawej stronie brzucha ale podejrzewam, że może to mieć związek z przyjmowaniem luteiny. Czy ktoś miał podobnie? Wiecie kiedy mogą pojawić się jakieś ,, znaki", że mogło dojść do zapłodnienia? Dziś jest mój 21dc. -
Wjedzma wrote:Wiecie co, ja to nawet zaczynam być za testowaniem dzień po terminie. Teraz zatestowałam (wprawdzie trzeci raz ) w dzień spodziewanej miesiączki i sekunde po tym jak odłożyłam test, żeby namókł zobaczyłam że dostałam okres. To chyba było najbardziej zmarnowane 7 zł w moim życiu 🤣🤭
Moja koleżanka kiedyś na studiach twierdziła, że to są testy przeciwciążowe. Jak się boi że jest w ciąży bo się jej okres spóźnia, robi sobie test i niedługo potem zaczyna się okres 😂🤣Wjedzma lubi tę wiadomość
starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Aypis wrote:Może załóżmy jakąś grupę biegaczek-staraczek 🏃♀
To nie jest głupi pomysł 🏃♀️🏃♀️ Ja też się motywuje do biegania ale jakoś tak mi motywacji brak 🙈😂Aypis lubi tę wiadomość