X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Ania35 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique wrote:
    Dziewczyny nie wiem,czy to normalnie,bo nigdy tak nie miałam.Jestem 4 dni po owulacji,a z dnia na dzień sutki bolą mnie coraz bardziej.Zawsze ból pojawiał się na 3 dni przed miasiaczka,a teraz 2 dni po owulacji.Staramy się ponad dwa lata,a dopiero w grudniu kolejny ginekolog wreszcie odkrył brak owulacji,miałam 2 cykle stymulowane Letrozolem,ten cykl tylko na Miovelii. Z jednej strony mam już brak sił na staranie,a z drugiej dzięki tek lekarce wróciła jakaś nadzieja. Ale wracając do bólu skutków/piersi,czy miała z was któraś tak od drugiego dnia po owulacji?co o tym myślicie?może jakieś badanie hormonów mam zrobić? Dziś wieczorem to już nawet stanik sportowy mnie drażni taki dyskomfort😏.Pozdrowionka
    Ja jestem 3 dpo, więc tak jak Ty praktycznie i dokucza mi bol piersi, głównie lewej..

Wa123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2022, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:
    Ja jestem 3 dpo, więc tak jak Ty praktycznie i dokucza mi bol piersi, głównie lewej..
    Miałaś tak w jakimś cyklu?Ja pierwszy raz tak jak napisałam i nie wiem co o tym myśleć 😅tak bym chciała w końcu zobaczyć te II kreski.

• Ania35 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique wrote:
    Miałaś tak w jakimś cyklu?Ja pierwszy raz tak jak napisałam i nie wiem co o tym myśleć 😅tak bym chciała w końcu zobaczyć te II kreski.
    Mnie bolało w poprzednich cyklach zaraz po okresie, ale tak jak pisałam, nie starałam się przez kilka cykli.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:
    Natka, przykro mi kochana..

Ania dzięki 😔. Jest może trochę smutno ale się nie załamuję. Ciąża i tak by była z zaskoczenia bo się nie staramy. I jeszcze ta szkoła i staż

• Hania007 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, strasznie mi przykro🥺

Iwonay, myśle ze ta „długa” płodność może być spowodowana wiesiołkiem, miałam dokładnie tak samo w cyklu w którym zaszłam w ciąże a był to pierwszy cykl z wiesiołkiem. Ponoć bardzo mocno działa na estradiol

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2022, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:

Iwonay, myśle ze ta „długa” płodność może być spowodowana wiesiołkiem, miałam dokładnie tak samo w cyklu w którym zaszłam w ciąże a był to pierwszy cykl z wiesiołkiem. Ponoć bardzo mocno działa na estradiol

Hania ehhh no zawiedziona trochę jestem. Od owulki czułam straszne bóle jajników i miesiączkowe i jeszcze test pozytywny, więc tak myślałam, że niespodzianka będzie i się nastawiłam 😔. Ale przede mną plany zawodowe, więc na tym się skupię

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2022, 22:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2022, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:

Też o tym pomyślałam, że wiesiołek trochę to wszystko zaburzył

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona jak najbardziej, jeśli cały organizm jest osłabiony to i tam temperatura będzie niższa. To samo się dzieje przy gorączce.
    Co do szyjki, mogła Ci się owu przesunąć, ból to nie wyznacznik ;)
    Dominique Myślę że to po prostu skok progesteronu. Z racji tego że zawsze po owulacji jest wysoki to objawy przed miesiączką lub w ciąży są bardzo podobne a nawet identyczne :)
    Na objawy ciąży raczej za wcześnie jeszcze..
    Natka przytulam ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2022, 07:41

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, trzymaj się Kochana😞 nawet sobie nie wyobrażam jak musi być Ci przykro. Mam nadzieje ze sobie wszystko poukladasz❤️

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2022, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka wiem, że ból jeszcze nic nie znaczy, ale on się pokrył z szyjka i śluzem, więc tego już raczej nie mogę zignorować. Ale już co będzie to będzie, wykres się robi dwufazowy, więc może nie wszystko stracone 🙃

Ania35 lubi tę wiadomość

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo. Powiem Wam co się dowiedziałam może się komuś przyda. W metodzie Rotzera. Wczoraj wskoczyła mi temperatura i akurat w okresie okoloowulacyjnym jestem przeziębiona, temperatura 36,89 w pochwie standardowo mierzona o tej samej porze. W związku z tym ze nie miewam normalnie takich skoków to od razu zmierzyłam pod pacha czy nie mam poprostu gorączki - pod pacha 36,6💁‍♀️ No wiec trochę mnie to męczyło czy aby nie zakłócona ALE zakłócona byłaby gdybym miała faktycznie gorączkę (normalnie mierzona na czole/pod pacha/ w uchu). W innym przypadku trzeba przyjąć ze nie jest zakłócona. Dzisiaj rano temperatura w pochwie - 37,54 a pod pacha 37,2 - ta niestety spisuje na straty, ponieważ ewidentnie jest zakłócona stanem podgorączkowym. Pytałam tez o zakłócenia w druga stronę, czyli w przypadku osłabienia. Wtedy naturalnie temperatura rowniez jest zakłócona i nie trzeba jej brać pod uwagę.
    Akurat taki traf ze mnie wzięło centralnie na owulacje 🥴 dlatego warto pomagac sobie szyjka i śluzem. U mnie śluz rozwodniony - UWAGA- lekami wziewnymi do nosa😲

Iwonay, Wjedzma lubią tę wiadomość

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2022, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:

Miewałam tak w cyklach. Nie każdym ale jednak. Nawet duphaston u mnie wywoływał takie odczucia. Brałam go tuż po owu i zwykle od razu czułam dyskomfort w piersiach głównie sutki były wrażliwe. 😉 Nie sądzę by to było coś niepokojącego 😉 Myślę że stymulacja tez wpływa na odczucia organizmu 😉 I różne jego reakcje, inne niż standardowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2022, 09:03

Ania35 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2022, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie to dzień dobry w poniedziałek !
    Aż mi trochę głupio dizescxnyy, bo zawsze Was starałam się motywować do pozytywnego myślenia a tymczasem sama coś emocjonalnie podupadłam przez weekend. Strasznie nie lubię zmian i jak się dzieje coś inaczej niż zwykle to się denerwuje. Życzę Wam dobrego tygodnia i samych pozytywnych wieści. A no i dziś walentynki to pięknych gorących wrażeń 🌹👠💕

Hania007, Ania35 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2022, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka23 wrote:
    Hania ehhh no zawiedziona trochę jestem. Od owulki czułam straszne bóle jajników i miesiączkowe i jeszcze test pozytywny, więc tak myślałam, że niespodzianka będzie i się nastawiłam 😔. Ale przede mną plany zawodowe, więc na tym się skupię

Dobre podejście 😊 czasem warto głowę zająć czymś innym. Ja w tym cyklu kompletnie jestem wyłączona z normalności i regularności starań. Na początku choroba malutkiej, antybiotyk i totalne wariactwo. Brak snu, starań sensownych i nastawienia. POZNIEJ mąż wrócił chory to samo. Plus chory facet w domu. 😉 🤭🤫 Wiecie co było istny Armagedon, walka o życie itd.choc męczył go tylko kaszel. A na końcu ja chora zero sił. A tu trzeba być na obrotach. 😊😉 Czekam na testowanie jak z tego coś będzie to dziewczyny juz NIC NIE BĘDZIE NIEMOZLIWE!!!! 😉😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2022, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Hejo. Powiem Wam co się dowiedziałam może się komuś przyda. W metodzie Rotzera. Wczoraj wskoczyła mi temperatura i akurat w okresie okoloowulacyjnym jestem przeziębiona, temperatura 36,89 w pochwie standardowo mierzona o tej samej porze. W związku z tym ze nie miewam normalnie takich skoków to od razu zmierzyłam pod pacha czy nie mam poprostu gorączki - pod pacha 36,6💁‍♀️ No wiec trochę mnie to męczyło czy aby nie zakłócona ALE zakłócona byłaby gdybym miała faktycznie gorączkę (normalnie mierzona na czole/pod pacha/ w uchu). W innym przypadku trzeba przyjąć ze nie jest zakłócona. Dzisiaj rano temperatura w pochwie - 37,54 a pod pacha 37,2 - ta niestety spisuje na straty, ponieważ ewidentnie jest zakłócona stanem podgorączkowym. Pytałam tez o zakłócenia w druga stronę, czyli w przypadku osłabienia. Wtedy naturalnie temperatura rowniez jest zakłócona i nie trzeba jej brać pod uwagę.
    Akurat taki traf ze mnie wzięło centralnie na owulacje 🥴 dlatego warto pomagac sobie szyjka i śluzem. U mnie śluz rozwodniony - UWAGA- lekami wziewnymi do nosa😲

Bardzo przydatna informacja. Też o tym czytałam. A co do śluzu to prawda u mnie jego obserwacje zakłócił Acc max. (Na kaszel) Stał sie wodnisty duzo wczesniej można spokojnie było to pomylić z płodnym. Także wiele tych czynników trzeba pilnować. A tak naprawdę trudno zadbać o każdy detal obserwacji. Organizm to nie maszyna. 😉😊 Niestety nie da się to zaprogramować 😊

Hania007 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2022, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Aż mi trochę głupio dizescxnyy, bo zawsze Was starałam się motywować do pozytywnego myślenia a tymczasem sama coś emocjonalnie podupadłam przez weekend. Strasznie nie lubię zmian i jak się dzieje coś inaczej niż zwykle to się denerwuje. Życzę Wam dobrego tygodnia i samych pozytywnych wieści. A no i dziś walentynki to pięknych gorących wrażeń 🌹👠💕

Nic się nie przejmuj 😊 Każda z nas zalicza dołki I górki emocjonalnych przeżyć. Ja ten cykl uważam za kompletnie zwariowany, nieprzychylny do starań i ogólnie do obserwacji. A o dziwo mam w nim super nastawienie, dużo pozytywnego myślenia i jakis taki jest on emocjonalnie inny. 😊 Normalnie juz bym zaliczała depresję. A tu super ok

Iwonay lubi tę wiadomość

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka w każdym razie nie spisuj tego cyklu na straty ✊🏼✊🏼
    Myślę że jeszcze nic straconego :)

Iwonay lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:
    Mi pragnienie o 2 dziecku pojawiło się w sumie jakoś 2 lata po urodzeniu córki, ale zaczęły się kłopoty z okresem, badania, które nic nie wykazały.. miesiączka w miarę się poprawiła, to wyniknęła torbiel. Oczekiwanie na operację i zawieszenie starań. Tak naprawdę to mój 1 cykl po przerwie i też się boję jak to będzie..
    A co było powodem skąpych miesiączek? Bo mi właśnie coraz bardziej skąpe się robią i nie wiem czemu...

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
    IVFET V 25 - 8/10tydz poronienie 💔
  • Wa123 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Powiem Ci, że ja jak miałam dobre nastawienie pomimo tego krwawienia tak wczoraj totalnie się rozkleiłam, normalnie wybuchłam płaczem. Na dodatek mój mąż wczoraj miał jakiś dzień buntu i powiedział kilka słów, od których zrobiło mi się przykro. Dzisiaj mam ciąg dalszy średniego humoru. Mamy niby dzisiaj isc do kina na jakiś romantyczny film. Najchętniej zostałabym w domu, ale bilety już kupione🙄

Iwonay lubi tę wiadomość

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%
    KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
    Hashimoto + niedoczynność tarczycy

Od czerwca 2023 leczenie w Klinice

09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
    10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
    11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩

09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
    10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl
  • Aypis Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swój cykl też już spisuje na straty, także już się przygotowuje aby sikać na owulaki 😅
    Mój „wspaniały” wykres się wywalił na ryj po dzisiejszym mierzeniu. Miałam rano jechać na betę ale jak zobaczyłam spadek to tylko przestawiłam budzik i spanko dalej. Niby nie jestem rozczarowana ale wkurza mnie, że nadal nie wiemy dokładanie co może być powodem niepowodzeń i tylko wydaje hajs na badania 🥲

💊 udało się w 1 cyklu stymulowanym clo

⏸ 8.06
    ❌ 23.08 - podejrzenie monosomii chromosomu X (nifty pro)
    💗 8.09 - amniopunkcja wykluczyła zespół Turnera - zdrowa Łucja! 👧🏼

☀️ 27.01.23 - Lusia już z nami! 37+2 / 2750g / 55cm
    age.png
‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ