Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wa123, dziękuje Ci bardzo❤️ Jeśli chodzi o Twoje testy to faktycznie 7dc był pik ale nawet jeśli był wyrzut LH to wcale do owulacji mogło nie dojść, oczywiście mogło tez dojść ale temperatura troche temu zaprzecza😕 a Ty nie masz czasem PCOS? Robiłaś jeszcze testy po tym co był 10dc?
-
Hania007 wrote:Wa123, dziękuje Ci bardzo❤️ Jeśli chodzi o Twoje testy to faktycznie 7dc był pik ale nawet jeśli był wyrzut LH to wcale do owulacji mogło nie dojść, oczywiście mogło tez dojść ale temperatura troche temu zaprzecza😕 a Ty nie masz czasem PCOS? Robiłaś jeszcze testy po tym co był 10dc?
Miałam diagnostykę pod kątem PCOS, ale wyszło że nie mam. Ten ostatni jest z 10.02 czyli 12 dc, robiłam jeszcze dzisiaj- pół godziny temu- zdecydowanie negatyw. Kreseczka słabiuteńka. Zastanawiam się czy mi tutaj niedoczynność nie bruździ w tych testach.Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
Hashimoto + niedoczynność tarczycy
Od czerwca 2023 leczenie w Klinice
09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
nick nieaktualny
-
Wa123 wrote:Miałam diagnostykę pod kątem PCOS, ale wyszło że nie mam. Ten ostatni jest z 10.02 czyli 12 dc, robiłam jeszcze dzisiaj- pół godziny temu- zdecydowanie negatyw. Kreseczka słabiuteńka. Zastanawiam się czy mi tutaj niedoczynność nie bruździ w tych testach.
-
Hania007 wrote:Teraz widzę ze temperatura wskoczyła wysoko. Być może owulacja była po 12dc po tym pozytywie. Po piku jest 24-36h na pęknięcie jajeczka, poza tym miałam plamienia - mogły to być owulacyjne, nie są rzadkością. Ta dzisiejsza temperatura jest czymś zakłócona? Czemu kółeczko jest jasne? Chodzi o godzinę pomiaru? Jeśli jutro będzie wysoko to ja bym obstawiała owulke w 13-14 dc ☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2022, 16:55
Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
Dziewczyny, oficjalnie spisuję ten cykl na straty Wszystko wskazuje na cykl bezowulacyjny, a dzisiaj ta tempka jest niewiarygodna bo mierzona później niż zwykle więc jej nie biorę pod uwagę. Dziękuję Wam bardzo za rady i pomoc. Jesteście nieocenione Zobaczymy co przyniesie kolejny cykl. Być może wizyta u ginekolog trochę mi naświetli sytuacje co tu się mogło podziać. Odezwę się jak będę wiedziała coś więcej, najpewniej po wizycie. Oczywiście będę podglądać regularnie bo już jestem od Was uzależniona.
P.S. Właśnie.. przypomniało mi się, że pisałyście coś o spotkaniu w Wawie. Ja nie jestem duszą towarzystwa, ale bardzo chętnie się z Wami spotkam na drineczka pomimo tego, że mam do Wawy 6 h drogi. A co.. zrobię sobie wycieczkę
Milixx, Hania007, Iwonay lubią tę wiadomość
Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
Milixx wrote:Ja biorę 3x2 dziennie od 1-13dc. I zauważyłam, że śluzu jest więcej niż w poprzednich cyklach.
Hej, a czym różni się wiesiołek od ziół ojca sroki? Chodzi mi o skutki, oba działają na owulację a zioła dodatkowo wspomagają fazę lutealną? -
Wa123. Trzymaj się Kochana❤️🥺 mam nadzieje ze to nic poważnego🙏🏻 Koniecznie daj znac co lekarz powie.
Ps . 6h do WAwy do kawał drogi a z jakiego regionu jesteś? Ja tez nie jestem dusza towarzystwa ale jestem bardzo chętna na drinka z Wami🥰 -
To tak czytam, że my wszystkie raczej nieśmiałe jesteśmy. A na takim spotkaniu się okaże że nam się buzię nie będą zamykać 😁
Hania007, Wa123 lubią tę wiadomość
-
Niaha wrote:Hej, a czym różni się wiesiołek od ziół ojca sroki? Chodzi mi o skutki, oba działają na owulację a zioła dodatkowo wspomagają fazę lutealną?
-
Hania007 wrote:Wa123. Trzymaj się Kochana❤️🥺 mam nadzieje ze to nic poważnego🙏🏻 Koniecznie daj znac co lekarz powie.
Ps . 6h do Wawy do kawał drogi a z jakiego regionu jesteś? Ja tez nie jestem dusza towarzystwa ale jestem bardzo chętna na drinka z Wami🥰
Z Podkarpacia Ale... dla mnie to nie problem- wsiadam w busa i jadę do Was bo samochodem to by mi się nie chciało taki kawał drogiHania007 lubi tę wiadomość
Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
Milixx, zapewne tak będzie ze jak się wszystkie nieśmiałe spotkają to się będą przekrzykiwać😂😂
Wiem napewno ze FSH i LH możesz zrobić między 1 a 5 dniem cyklu☺️ Ja tez w tym czasie robiłam estradiol ale lepiej go zrobić w około 12dc bodajżeWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2022, 17:32
Milixx lubi tę wiadomość
-
Hania007 wrote:Hej. Wiesiołek to akurat jest suplement na śluz, a właściwie to działa na skore włosy i paznokcie, ma witamine A i E. Zioła raczej działają ogólnie na hormony i regulacje cyklu. Chociaż na ziół nigdy nie piłam wiec może ktoś inny bardziej zna temat😏
-
nick nieaktualnyDziewczyny, a może być tak, że lekkie przeziębienie wpływa na temperaturę, ale że jest obniżona, bo ja jak choruje to mam osłabienie, nie mam gorączki. Pewnie szukam dziury w całym, ale drugi dzień po owulacji to ja zawsze już miałam temperaturę blisko 37, a teraz wygląda to tragicznie w tym cyklu. A owulacja była, bo zaraz po tym jak ból jajnika ustal, śluz płodny zniknął, teraz mam mnóstwo białego kremowego śluzu jak zwykle w fazie lutealnej, jest go tylko dużo więcej, cycki spuchnięte, czyli wszystko jak zwykle, oprócz tej temperatury, która mnie martwi, zobaczymy czy jutro podskoczy. W fazie lutealnej można zbadać tylko progesteron 7dpo?
-
Iwonay wrote:Dziewczyny, a może być tak, że lekkie przeziębienie wpływa na temperaturę, ale że jest obniżona, bo ja jak choruje to mam osłabienie, nie mam gorączki. Pewnie szukam dziury w całym, ale drugi dzień po owulacji to ja zawsze już miałam temperaturę blisko 37, a teraz wygląda to tragicznie w tym cyklu. A owulacja była, bo zaraz po tym jak ból jajnika ustal, śluz płodny zniknął, teraz mam mnóstwo białego kremowego śluzu jak zwykle w fazie lutealnej, jest go tylko dużo więcej, cycki spuchnięte, czyli wszystko jak zwykle, oprócz tej temperatury, która mnie martwi, zobaczymy czy jutro podskoczy. W fazie lutealnej można zbadać tylko progesteron 7dpo?Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
Iwonay, ja myśle ze to ze czegoś kiedyś nie było to nie znaczy ze teraz tak nie będziesz miała. Ja zauważyłam ze każdy cykl jest inny mimo ze odnajduje spójne elementy🤷♀️ Tak jak nigdy w życiu nie skoczyła mi temperatura przed owulacja (sprawdzałam wykresy sprzed ostatnich dwóch lat). Ale wracając do Twojego pytania to myśle ze przeziębienie tez może mieć wpływ.
-
Niaha wrote:A można to łączyć?
Odpowiem sobie sama (może ktoś inny skorzysta) - wyczytałam ze stopki Milixx, że chyba można
Jeśli pozwolicie chciałabym się do Waszej grupki przyłączyć -
Niaha wrote:A można to łączyć?
Niaha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDobra dziewczyny, edit, albo mam jakieś kosmiczne zaburzenia hormonalne w tym cyklu, albo owulacji w ogóle nie było. Badam dziś szyjkę normalnie jak zwykle o tej porze a szyjka otwarta znowu na maksa, miękka i między tym kremowym śluzem ogromne pasma rozciągliwego płodnego śluzu, sperma to nie jest, bo seksy były dwa dni temu, spisuje ten cykl na straty nie będzie testowania