Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hania007 wrote:Widzę ze zaczęłaś robić od 6dc ja tak samo i u mnie było dokładnie to samo. Najpierw ciemne później jasnialy a później znowu zaczęły ciemniec. Z reguły zaczynałam robić dopiero na 5-6dni przed spodziewana owulacja a w tym cyklu wyjątkowo jakoś wcześniej
No ja zaczęłam tak szybko bo mnie tego 6dc jajnik dziwnie mocno bolał i juz myślałam, że będzie turbo szybka owulacja 😅 ale fałszywy alarm, stawiam, że będzie 14-15 dc -
Wjedzma wrote:No ja zaczęłam tak szybko bo mnie tego 6dc jajnik dziwnie mocno bolał i juz myślałam, że będzie turbo szybka owulacja 😅 ale fałszywy alarm, stawiam, że będzie 14-15 dc
-
Wjedzma wrote:Musisz się zalogować z przeglądarki, najlepiej z komputera i tam w ustawieniach konta możesz sobie pozmieniać i dodać co tam tylko chcesz
Dziękuję bardzo za podpowiedź ❤️
Ja właśnie zbieram Mocz na owulak, tradycyjnie ćmi mnie prawy jajnik -
Hej dziewczyny, jak stosujecie olej z wiesiolka? Mam oeparol, bierze się do owu? Ile tabletek dziennie?15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Milixx wrote:U mnie wczoraj zwariowany dzień. Szkoda, że rodziny nie można wybrać. Powiem Wam, że mam taki problemowego teścia że normalnie aż mi smutno i przykro 🥺😔 Ale wieczór był idealny, pojechaliśmy do znajomych i sobie z kumpelą drinki 🍹🍸wypiłam na rozluźnienie. Miałam inne plany na sobotni wieczór ale niestety wszystko się posypało po kłótni z teściem 😔 ale to nic, jeszcze zabiorę męża na kolację 🥰
Ojej, przykro mi.. Mam nadzieję że dojdziecie do porozumienia, chociaż wiem ze często jest trudno...
Ja na szczęście mam spoko tesciow, zastępują mi poniekąd rodziców, więc nie wiem jakby było jak nie spasowalibysmy się charakterami 🙈15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Przy okazji mam pytanko - mój wczorajszy test owu moim zdaniem pozytywny:
https://zapodaj.net/fa56086d8e415.jpg.html
Test dzisiejszy też wygląda na pozytyw:
https://zapodaj.net/be3dd3232c000.jpg.html
Drugie kreski w obydwu przypadkach pojawiły się od razu.
Jak myślicie? To kiedy w takim przypadku liczycie owu?
Ja też tak mam, dlatego zaczęłam mierzyć temperaturę.. Ale na Twoim miejscu dzialalabym cały czas .Kirra lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Aneta2506, łykam wiesiołka do owulacji, jak masz w instrukcji? Ja mam akurat z innej firmy i łykam po dwie tabletki dwa razy dziennie. -
Dziewczyny tak się nakręciliśmy tym pozytywnym testem owu ze jakoś nam siły i chęci wróciły i jak mały poszedł spać to były ❤️🔥😆🤪😈 może jednak nie będzie to stracony cykl chociaż w chorobie to nie wiem czy organizm da radę cokolwiek ale humor jakoś mam lepszy przez to😛
Aneta2506, Iwonay, Ania35, Jasmiinum, Milixx, Wa123, Dominisia35, Wjedzma, Tedka lubią tę wiadomość
-
Hania007 wrote:Kirra, według mnie to ten drugi to pik. W porównaniu do kontrolnej testowa jest mocniejsza.
Aneta2506, łykam wiesiołka do owulacji, jak masz w instrukcji? Ja mam akurat z innej firmy i łykam po dwie tabletki dwa razy dziennie.
Napisane 1-2 kapsulki dwa razy dziennie, dlatego zastanawiałam się czy lepiej jedna czy dwie 😁15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Hania007 wrote:Dziewczyny tak się nakręciliśmy tym pozytywnym testem owu ze jakoś nam siły i chęci wróciły i jak mały poszedł spać to były ❤️🔥😆🤪😈 może jednak nie będzie to stracony cykl chociaż w chorobie to nie wiem czy organizm da radę cokolwiek ale humor jakoś mam lepszy przez to😛
💪🤞🍀Hania007 lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Ja na szczęście mam spoko tesciow, zastępują mi poniekąd rodziców, więc nie wiem jakby było jak nie spasowalibysmy się charakterami 🙈
To już nie pierwsza taka akcja teścia. Ciężko z nim dojść do jakiegoś porozumienia. Ja już nie mam siły udawać, że nic się nie dzieje. To dłuższy temat. Fajnie, że Tobie udało się i masz fajnych teściów 😊 Też planując rodzinę myślałam, że trafię na spoko teściów, niestety życie mnie nie oszczędziło pod tym względem 😁 -
Iwonay wrote:Ja chyba bym w takim razie zaczęła spowrotem robić owulacyjne, bo patrząc na Twoje temperatury podstawowe, to nie jest temperatura ciążowa, widocznie w tym cyklu organizm kilka razy podchodzi do owulacji z jakiegoś powodu, nie masz jakiegoś większego stresu ostatnio? A może zmieniłaś dietę lub tryb życia ? A może to właśnie tej krwawienie srodcykliczne i na dniach właściwą owulacja 🤔🤔🤔
Iwonay lubi tę wiadomość
Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
Hashimoto + niedoczynność tarczycy
Od czerwca 2023 leczenie w Klinice
09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
Hania007 wrote:Dziewczyny tak się nakręciliśmy tym pozytywnym testem owu ze jakoś nam siły i chęci wróciły i jak mały poszedł spać to były ❤️🔥😆🤪😈 może jednak nie będzie to stracony cykl chociaż w chorobie to nie wiem czy organizm da radę cokolwiek ale humor jakoś mam lepszy przez to😛
Hania i takie podejście mi się podoba 😊 Teraz to i z Twojej wypowiedzi bije optymizmem 🥰Hania007 lubi tę wiadomość
-
Aneta2506 wrote:Hej dziewczyny, jak stosujecie olej z wiesiolka? Mam oeparol, bierze się do owu? Ile tabletek dziennie?
Ja biorę 3x2 dziennie od 1-13dc. I zauważyłam, że śluzu jest więcej niż w poprzednich cyklach.Aneta2506 lubi tę wiadomość
-
Aneta2506 wrote:Napisane 1-2 kapsulki dwa razy dziennie, dlatego zastanawiałam się czy lepiej jedna czy dwie 😁
-
Hania007 wrote:To pewnie ze bierz dwie😁 conajwyzej to może Cię zalac płodny śluz😉
O to fajnie by było bo mam go bardzo malutko...
Ale to już jest po prawa w tym cyklu w którym się zaczyna brać, czy trzeba trochę poczekac na efekty?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2022, 15:04
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
-
Wjedzma wrote:Hej dziewczyny, miłej niedzieli Wam życzę
Milixx przykro mi z powodu kłótni z teściem, dobrze ze chociaż wieczór Wam się udał
Wa123, widzę, że apka Ci wyznaczyła owu zaraz po okresie. Mierzyłaś w poprzednim cyklu temperature? Możesz sprawdzić jakie miałaś temperatury od 1 dpo do około 10 dpo i dać znać? Ciekawa jestem. Kochana, nie mierz w ustach, lepiej mierz w pochwie, serio, nie będziesz miała aż takich odchyleń i temp będzie bardziej miarodajna. Pilnuj tylko żeby mierzyć na tej samej głębokości. Nie idź na bete i proga, poczekaj jeszcze chwile
Aypis nie widziałam że tu napisałaś i pytałam o Ciebie na bladziochach 😅 jak dla mnie to oczywiście póki nie ma @ to jest nadzieja, trzymam kciuki ✊
Haniu, nie załamuj się. Plemniki mogą żyć nawet 5 dni w oczekiwaniu na komórkę jajową. Były seksy 5 dni przed owu? Trzymam kciuki, żeby ten cykl jednak Cię pozytywnie zaskoczył.
Ja mam 11 dc, od wczoraj piękny płodny śluz, ale nadal mam w nim resztki okresu 🤦♀️
https://zapodaj.net/7d064b4f194fb.jpg.htmlStarania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
Hania007 lubi tę wiadomość
Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
Aneta2506 wrote:O to fajnie by było bo mam go bardzo malutko...
Ale to już jest po prawa w tym cyklu w którym się zaczyna brać, czy trzeba trochę poczekac na efekty?