Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa im dłużej się obserwuje tym bardziej dochodzę do wniosku, że mimo, że owulacja wróciła to mój organizm jeszcze nie doszedł do siebie jeszcze po porodzie. Zastanawia mnie tylko jak to jest, że jedne kobiety zaraz po połogu zachodzą w ciążę a inne miesiącami nie mogą do siebie wrócić po. Ja się czuję fizycznie super, połóg też przeszłam bez żadnego szwanku. No chyba, że ja rzeczywiście wchodzę w menopazune już 😱
-
Kirra w teorii od pierwszego pozytywu owu powinna być w ciągu 24-36 h, a w praktyce najlepiej mieć do tego pomiary temperatury, obserwacje szyjki i śluzu i wtedy z dużym prawdopodobieństwem można stwierdzić czy już po czy jeszcze u mnie to od tych 3 obserwowanych cykli jest tak, że mam pozytywny owulak, na następny dzień owu, a w kolejnym dniu temperatura w górę, śluz zmienia się z płodnego na kremowy, szyjka się przymyka.
W każdym razie działajcie i owocnych starań życzęKirra lubi tę wiadomość
-
Wjedzma, wczoraj już tych dozowych testów nie dostałam, dziś zrobiłam pinka (niby ten super czuły 🙄) ale wiem tez jakie są o nim opinie. Chciałabym już wiedzieć czy to cykl na straty czy nie, jutro idę na betę jeśli @ nie przyjdzie do tego czasu 😅
-
Wjedzma wrote:Hej dziewczyny, miłej niedzieli Wam życzę
Milixx przykro mi z powodu kłótni z teściem, dobrze ze chociaż wieczór Wam się udał
Wa123, widzę, że apka Ci wyznaczyła owu zaraz po okresie. Mierzyłaś w poprzednim cyklu temperature? Możesz sprawdzić jakie miałaś temperatury od 1 dpo do około 10 dpo i dać znać? Ciekawa jestem. Kochana, nie mierz w ustach, lepiej mierz w pochwie, serio, nie będziesz miała aż takich odchyleń i temp będzie bardziej miarodajna. Pilnuj tylko żeby mierzyć na tej samej głębokości. Nie idź na bete i proga, poczekaj jeszcze chwile
Aypis nie widziałam że tu napisałaś i pytałam o Ciebie na bladziochach 😅 jak dla mnie to oczywiście póki nie ma @ to jest nadzieja, trzymam kciuki ✊
Haniu, nie załamuj się. Plemniki mogą żyć nawet 5 dni w oczekiwaniu na komórkę jajową. Były seksy 5 dni przed owu? Trzymam kciuki, żeby ten cykl jednak Cię pozytywnie zaskoczył.
Ja mam 11 dc, od wczoraj piękny płodny śluz, ale nadal mam w nim resztki okresu 🤦♀️
Ja 13 dc i organizm świruje mam kłucie w jajniku jak na owulacje a śluz kremowy szyjka twarda zamknięta 😔a niby owu za 3 dni według apki. Możliwe że po tym biochemie coś się poprzestawiało albo trafia mi się cykl bezowulacyjny.? A no i temperatura też ciągle niska bez skoków -
Wa123 proponuje Ci zacząć mierzyć w pochwie ja zaczęłam mierzyć w tym cyklu w ustach ale po kilku dniach zaczęłam tez w pochwie. Jak się budzie to mierze od razu tu i tu różnice są diametralne. W ustach mam tak jakby było bezowulacyjne a w pochwie dziś spory skok. Różnica w temperaturze 0,5 Stopnia C. Kiedyś dziewczyny pisały już o tych temperaturach i dlatego zaczęłam mierzyć na dole.
Wjedzma, Wa123 lubią tę wiadomość
-
Hania007 wrote:Wjedzma, my w tym cyklu planowaliśmy seksy co dwa dni i tak było od zakończenia okresu do wczoraj bo już jak nas rozłożyło to nie dajemy rady się jeszcze przytulać😅
A Ty masz obfity okres? Może to wina grubego endometrium ze jeszcze jakieś ślady są albo może plamienia owulacyjne? 🤔
Miewam takie mocno obfite, ale ten był raczej normalny... Jedyne co zauważyłam innego przy kilku ostatnich okresach to że poza krwią i skrzepami pojawia się też dużo przezroczystego śluzu 🤔 kurcze jak ten cykl się nie uda to koniecznie robię badania i przegląd podwozia w różnych fazach cyklu. -
Dominisia35 wrote:Ja 13 dc i organizm świruje mam kłucie w jajniku jak na owulacje a śluz kremowy szyjka twarda zamknięta 😔a niby owu za 3 dni według apki. Możliwe że po tym biochemie coś się poprzestawiało albo trafia mi się cykl bezowulacyjny.? A no i temperatura też ciągle niska bez skoków
Myślę że jak najbardziej po biochemie może Ci się cykl rozjechać. Patrze na Twój wykres i wydaje mi się, że do owu jeszcze ze 3-4 dni, testuj dalej, działajcie na spokojnie, może spróbuj flegamine albo acc żeby rozrzedzić śluz?Dominisia35 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny hej! Miłej niedzieli! Wspieram Was wszystkie, nie będę sie odnosić do konkretnych sytuacji! Wiecie niezależnie czy to kłótnie, czy smutki, czy testowanie, czy @… jestem z Wami. Chwilowo poczytuje tylko, jakos zabrakło sił na pisanie. Chyba każda ma taka fazę zaraz po lub w trakcie @. Nastał czas na mnie. Buziaki niedługo przybedą w pełni sił!Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Hania007 miło Cię widzieć spowortem 🥰 tak czułam, że długo bez nas nie wytrzymasz 😄😄 Te forum to uzależnienie 😁 Co do Twojej sytuacji, kochanie skoro seksy są w okresie płodnym to szanse na ciążę są zawsze 🍀 Myśl pozytywnie, nie załamuj się 🥰 Pamiętaj, potrzebny jest tylko 1 plemiczek 😄 Jeżeli to Cię chociaż troszkę pocieszy to powiem, że przy moim listopadowym biochemie serduszkowalismy 💕 z mężem tylko jeden jedyny raz! Bo jakoś tak nie było możliwości na więcej 💕. Więc głowa do góry i czekamy na piękny koniec 🍀
Hania007 lubi tę wiadomość
-
Ja już nic nie rozumiem. Zrobiłam właśnie owulaka i online wczoraj rano był mocny a wieczorem jaśniał tak dzisiaj proszę:
Poza tym u mnie ZAWSZE ale to ZAWSZE temperatura rosła po owulacji sukcesywnie ale powoli a dzisiaj skok. Wiem ze każdy cykl może być inny. A wy miałyście skoki PRZED Owulcja? Z tym ze śluz jest kremowy wiec nic tu nie pasuje. Pewnie się wszystko pomieszało przez przeziębienie. 😔
Wjedzma,ja miewałam już takie okresy ze przezroczysty śluz mieszal się z krwią może to poprostu taki cykl, wcale nie musi to znaczyć nic złego. Albo uzbierałas gruba wyściółkę w postaci endometrium i dlatego długo się złuszcza 🤔
Iwonay, tez się nad tym zastanawiam ze niektóre dziewczyny po ciąży od razu zachodzą a ja nie mogę doprowadzić sie do ładu z cyklami mimo ze rowniez połóg i porod miałam rewelacja.🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2022, 11:25
-
Tedka wrote:Dziewczyny hej! Miłej niedzieli! Wspieram Was wszystkie, nie będę sie odnosić do konkretnych sytuacji! Wiecie niezależnie czy to kłótnie, czy smutki, czy testowanie, czy @… jestem z Wami. Chwilowo poczytuje tylko, jakos zabrakło sił na pisanie. Chyba każda ma taka fazę zaraz po lub w trakcie @. Nastał czas na mnie. Buziaki niedługo przybedą w pełni sił!
Myślę że większość z nas z okazji @ włącza sobie tryb incognito... Zbieraj siły kochana, my tu na Ciebie czekamy!
Dziewczyny, martwię się o Słomkę. Miała wizytę 9 lutego i od tej pory się nie odezwała ani na forum ani nie odpisała na priv. Czy któraś z Was może wie co u niej? -
Tedka kochanie, potrzebujesz być offline to spokojnie znikaj, poczekamy na Ciebie 🥰 Regeneruj siły na płodne 😘 Tylko wracaj do nas w okresie płodnym to będziemy razem na owulaki sikać 😊😊 będzie mi raźniej 🥰
Tedka lubi tę wiadomość
-
Wjedzma wrote:Dziewczyny, martwię się o Słomkę. Miała wizytę 9 lutego i od tej pory się nie odezwała ani na forum ani nie odpisała na priv. Czy któraś z Was może wie co u niej?
Też się właśnie o nią martwie bo zniknęła i zero odzewu od 9 lutego. Zaczynam się martwić. Słomka daj znać jak nas czytasz! -
Hania zależy też od rozwodnienia moczu, wczoraj rano test był podobny do dzisiejszego? Jeśli tak to to wydaje mi się, że owu mogła być już wczoraj albo w nocy.. Albo ewentualnie temperatura Ci podskoczyła dzisiaj przez chorobę i owu będzie jutro. Kurcze ale macie zawirowania w tych cyklach 😅
-
Wrócę na pewno:*
Hania, wysokie stężenie LH moze sie utrzymać więcej niż jeden dzień. Ja na przykład miewałam pozytywny test owu przez 3 dni, a czasami dwa…. Moze była owu wczoraj a dalej jesteś w piku. pik to pewna sinusoida. Hormon wzrasta, znajduje sie na wysokich częstotliwościach i spada, ale spadek tez nie jest natychmiastowy… moze sie to utrzymywaćWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2022, 11:33
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Milixx wrote:Też się właśnie o nią martwie bo zniknęła i zero odzewu od 9 lutego. Zaczynam się martwić. Słomka daj znać jak nas czytasz!
Słomka daj znać jeśli czytasz ☺🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Hania007 napisałam taki komentarz i mnie wywaliło 😤 ah tam..
Napiasze tylko tak.. Może jeszcze nic straconego w tym cyklu 🍀 ✊✊ za to Twoja owulację 😊Hania007 lubi tę wiadomość
-
Kirra wrote:A Słomka miała mieć badania kontrolne już w ciąży prawda? Czy coś pomyliłam?
Słomka daj znać jeśli czytasz ☺
Jeśli dobrze kojarzę fakty, to tak. Miałam mieć wizytę. Dziewczyny, chyba dobrze mówię jeżeli nie, to mnie poprawcie. -
nick nieaktualnyHania, ja nie mam spadku przed owulacja. Zawsze na 3 dni temperatura idzie w górę, aż w końcu jest skok o te 0,2 stopnia albo więcej, czasami mam dwa skoki, ale zawsze już tych wyższych temperatur, nigdy z niższych. Tak najczęściej jak obserwuje to owulacja idzie z poziomu 36,6
-
Tedka wrote:Dziewczyny hej! Miłej niedzieli! Wspieram Was wszystkie, nie będę sie odnosić do konkretnych sytuacji! Wiecie niezależnie czy to kłótnie, czy smutki, czy testowanie, czy @… jestem z Wami. Chwilowo poczytuje tylko, jakos zabrakło sił na pisanie. Chyba każda ma taka fazę zaraz po lub w trakcie @. Nastał czas na mnie. Buziaki niedługo przybedą w pełni sił!