Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Wa123 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Dobra dziewczyny, edit, albo mam jakieś kosmiczne zaburzenia hormonalne w tym cyklu, albo owulacji w ogóle nie było. Badam dziś szyjkę normalnie jak zwykle o tej porze a szyjka otwarta znowu na maksa, miękka i między tym kremowym śluzem ogromne pasma rozciągliwego płodnego śluzu, sperma to nie jest, bo seksy były dwa dni temu, spisuje ten cykl na straty nie będzie testowania

Iwonay, jak dwa dni temu to akurat:D Nie spisuj na straty tylko działaj!!! 🔥Trzymam kciuki ✊

Iwonay lubi tę wiadomość

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%
    KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
    Hashimoto + niedoczynność tarczycy

Od czerwca 2023 leczenie w Klinice

09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
    10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
    11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩

09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
    10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2022, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Odpowiem sobie sama (może ktoś inny skorzysta) - wyczytałam ze stopki Milixx, że chyba można :)

Jeśli pozwolicie chciałabym się do Waszej grupki przyłączyć :)

Pewnie że tak zapraszamy 😊

Niaha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2022, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wa123 wrote:
    Iwonay, jak dwa dni temu to akurat:D Nie spisuj na straty tylko działaj!!! 🔥Trzymam kciuki ✊
    No od razu wzięłam chłopa za bety, ale widzę, że jak tak dalej pójdzie, to przestanę mierzyć temperaturę, bo zaczyna to być totalnie niemiarodajne i nic z tego nie rozumiem. Wszystko się po porodzie poprzestawiało, aż jestem zła, nie lubię zmian 😵😆

• Ania35 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to normalne, że po owulacji boli pierś, ale tylko jedna? Normalnie już zaczynam sobie wkręcać coś złego, macam się i nic tam nie wyczuwam

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2022, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:
    Dziewczyny czy to normalne, że po owulacji boli pierś, ale tylko jedna? Normalnie już zaczynam sobie wkręcać coś złego, macam się i nic tam nie wyczuwam
    Może tak być, zazwyczaj jedna pierś jest minimalnie większą, więc i gruczoły większe, też tak czasami miałam

Ania35 lubi tę wiadomość

• Ania35 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Może tak być, zazwyczaj jedna pierś jest minimalnie większą, więc i gruczoły większe, też tak czasami miałam
    Dzięki, trochę mnie uspokoiłaś.. w piątek idę do nowego gina, poproszę o skierowanie na badania jakie tylko da i usg piersi, bo wstyd przyznać, ale jeszcze nigdy nie robiłam 🙈

• Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Dziewczyny, jutro przed pracą mam zamiar zajechać do laboratorium. Czy w 4dc warto jest robić te badania z 2-5dc? Czy lepiej odpuścić? 🤔🤔
    Przecież 4dc idealnie się w tym przedziale mieści. Jak najbardziej warto.

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Wa123 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    No od razu wzięłam chłopa za bety, ale widzę, że jak tak dalej pójdzie, to przestanę mierzyć temperaturę, bo zaczyna to być totalnie niemiarodajne i nic z tego nie rozumiem. Wszystko się po porodzie poprzestawiało, aż jestem zła, nie lubię zmian 😵😆

Też mnie naszły takie myśli odnośnie tej temperatury😊

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%

11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩

10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl
  • Wa123 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:
    Też tak miałam. Wy badałam ją wzdłuż u w szerz i nie ma nic. Po jakimś czasie przeszło 😊

Ania35 lubi tę wiadomość

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%

• Ania35 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mierzenia temp,pisałam Wam,że z tego zrezygnowałam po jakimś czasie, bo mnie to tylko stresowało.

• Wa123 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:
    Co do mierzenia temp,pisałam Wam,że z tego zrezygnowałam po jakimś czasie, bo mnie to tylko stresowało.

Ja jak zrezygnuje to nie będę miałaa innego odnośnika oprócz śluzu bo nie badm szyjki☹️ Już jestem taka wkurzona na to mierzenie, że szok. Szkoda chyba zdrowia psychicznego.

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%

• Ania35 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wa123 wrote:
    Ja jak zrezygnuje to nie będę miałaa innego odnośnika oprócz śluzu bo nie badm szyjki☹️ Już jestem taka wkurzona na to mierzenie, że szok. Szkoda chyba zdrowia psychicznego.
    Ja też tylko sluz i testy owu,szyjki nigdy nie badałam 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2022, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przed pierwszą ciążą mierzenie nie wkurzało. Pewnie gdyby nie ono, to bym w ciążę nie zaszła. Ale teraz zaczynam się denerwować, jak widzę te anomalie, które występują, plus to, że nie oszukujmy się, to też jednocześnie martwi, bo nie wiadomo co się dzieje. Niby mam dopiero 14dc, według tych wszystkich zasad NPR wszystko jeszcze w normie, ale bardzo to dezorientujące i wprowadza niepotrzebny stres

Ania35 lubi tę wiadomość

• Ania35 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Mnie przed pierwszą ciążą mierzenie nie wkurzało. Pewnie gdyby nie ono, to bym w ciążę nie zaszła. Ale teraz zaczynam się denerwować, jak widzę te anomalie, które występują, plus to, że nie oszukujmy się, to też jednocześnie martwi, bo nie wiadomo co się dzieje. Niby mam dopiero 14dc, według tych wszystkich zasad NPR wszystko jeszcze w normie, ale bardzo to dezorientujące i wprowadza niepotrzebny stres
    Przypadkiem polubiłam. Ja długo po porodzie miałam rozjechane cykle, późno okres dostałam i miałam skape bardzo miesiaczki. Także Cię rozumiem, z tym że ja wtedy nie chciałam jeszcze 2 dziecka..

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2022, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:
    Przypadkiem polubiłam. Ja długo po porodzie miałam rozjechane cykle, późno okres dostałam i miałam skape bardzo miesiaczki. Także Cię rozumiem, z tym że ja wtedy nie chciałam jeszcze 2 dziecka..
    No mnie niestety goni czas, bo jestem w grupie ryzyka przedwczesnej menopauzy. A szerze mówiąc też nie wyobrażam sobie tych starań bez obserwacji. Aj my kobiety to jednak mamy przesrane. Nie dość, że krwawienie co miesiąc to tylko jedna komórka jajowa na miesiąc i jeszcze do tego zdolna do zaplodnienia tylko przez kilka godzin, a chłopy codziennie miliardy nowych plemniczków 😵😛

• Ania35 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pragnienie o 2 dziecku pojawiło się w sumie jakoś 2 lata po urodzeniu córki, ale zaczęły się kłopoty z okresem, badania, które nic nie wykazały.. miesiączka w miarę się poprawiła, to wyniknęła torbiel. Oczekiwanie na operację i zawieszenie starań. Tak naprawdę to mój 1 cykl po przerwie i też się boję jak to będzie..

• Pokolorowanaa Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2022, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Napisalyscie dużo, więc nie odniose się do wszystkiego.
    Na pewno spotkanie ekst fajnym pomysłem i poznanie siebie na live bedzie dla wielu z Was mega przeżyciem, tym Bardziej kiedy czujecie się ze sobą mocno zżyte, a tez odskocznią od staran i wyciszeniem głowy 😁
    Tym którym się nie udało ujrzeć dwóch kresek przesyłam moc uścisków i trzymam kciuki za ten cykl
    A ja się wyłączyłam na chwile, bo pochłonęła mnie znów praca
    Po owulacji więc druga faza wystartowala, od 4 dni tak mnie bolą jajniki i ból brzuch przez ogolni kiepsko funkcjonuje, bo ledwo chodzę 🤦🏻‍♀️ nie wiem czy to może mieć zwiazek z ziołami ojca Sroki czy z czymś innym. Albo to jakieś objawy covidowe bo bol pormieniuje tępo w dół pleców, a raczej mięśni pleców i miednicy 🤷🏻‍♀️ nie wiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2022, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie niestety krwawienie wczoraj na wieczór przyszło, a jeszcze rano na teście była jaśniutka kreseczka. Więc pewnie biochema uchwyciłam. Od tego cyklu zaczynam brać antyki na uregulowanie cykli bo jakieś dziwne je mam. Czekam tylko na czwartkową wizytę u ginekologa, żeby sprawdzić czy wszystko tam w porządku. Skupię się na szkole zaocznej i stażu póki co 🙃😔

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2022, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem,czy to normalnie,bo nigdy tak nie miałam.Jestem 4 dni po owulacji,a z dnia na dzień sutki bolą mnie coraz bardziej.Zawsze ból pojawiał się na 3 dni przed miasiaczka,a teraz 2 dni po owulacji.Staramy się ponad dwa lata,a dopiero w grudniu kolejny ginekolog wreszcie odkrył brak owulacji,miałam 2 cykle stymulowane Letrozolem,ten cykl tylko na Miovelii. Z jednej strony mam już brak sił na staranie,a z drugiej dzięki tek lekarce wróciła jakaś nadzieja. Ale wracając do bólu skutków/piersi,czy miała z was któraś tak od drugiego dnia po owulacji?co o tym myślicie?może jakieś badanie hormonów mam zrobić? Dziś wieczorem to już nawet stanik sportowy mnie drażni taki dyskomfort😏.Pozdrowionka

• Ania35 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka23 wrote:
    A u mnie niestety krwawienie wczoraj na wieczór przyszło, a jeszcze rano na teście była jaśniutka kreseczka. Więc pewnie biochema uchwyciłam. Od tego cyklu zaczynam brać antyki na uregulowanie cykli bo jakieś dziwne je mam. Czekam tylko na czwartkową wizytę u ginekologa, żeby sprawdzić czy wszystko tam w porządku. Skupię się na szkole zaocznej i stażu póki co 🙃😔
    Natka, przykro mi kochana..

‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ