Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie wiem czy wiecie, wit C w dużych dawkach pogarsza śluz. Tak mi ostatnio gin powiedziała. Żeby wit c tą 500 i 1000 to tylko w drugiej fazie.

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2022, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam skąpe miesiączki od zawsze, bezbolesne, ogólnie bardzo znośne to jest dla mnie, ale w ciążę udało się zajść. Jeśli chodzi o dzisiejszy dzień, to ja nawet się na nic nie nastawiam, mój wróci z pracy późno i na tym się skończy, po za tym on pod względem romantycznym to totalna fajtłapa 😆 o seksie nawet nie ma co gadać, bo teraz już na ostro zalał mnie kremowy śluz, już czuję jak jestem spuchnięta, także libido zero. Ale tak to jest my za nimi latamy w płodne a oni za nami w niepłodne 🤣

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak89 wrote:
    A nie wiem czy wiecie, wit C w dużych dawkach pogarsza śluz. Tak mi ostatnio gin powiedziała. Żeby wit c tą 500 i 1000 to tylko w drugiej fazie.

Właśnie miałam poradę w ovufriend, żeby nie przekraczać dawki 1000, bo zakwasza śluz :)

Cześć dziewczynki, miłego dnia Wam życzę!

Wszystkim tym, które mają zwariowane cykle mówię: PRZESTAŃCIE AŻ TAK ANALIZOWAĆ BO ZWARIUJECIE. Proszę zrobić krok w tył, wziąć głęboki wdech i sobie odpowiedzieć na pytanie "Co da mi aż takie analizowanie tych objawów?". Pamiętajcie, że bez monitoringu możemy tylko podejrzewać kiedy ta owulacja była. Nawet testy nie muszą nam jej dobrze wyznaczać. Każdy cykl może być inny. Proszę Was, nie skreślajcie swoich cykli na straty, myślcie pozytywnie i miejcie nadzieję do samego końca <3 Działajcie, cieszcie się seksem, nie stresujcie <3

Wa123 wczoraj widziałam na wątku "W walentynki fiku miku..." post użytkowniczki Mersalla, która pisała, że gdyby nie monitoring, to byłaby pewna że ma cykl bezowulacyjny. Idź sobie zobacz ten post i jej wykres :D

Wa123, Milixx, Hania007, Marta100, Ania35 lubią tę wiadomość

age.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny w poniedziałek 😊 Ja już wróciłam do pracy, a tak ciężką mi się zebrać.. Tyle mam roboty, że nie wiem w co ręce włożyć 😟 Ja chce z powrotem wolne 🙃

Kochane moje, życzę Wam z okazji Walentynek duuuuużo miłości 💗💗💗

Widzę, że macie zwariowane cykle. Kochane moje... Przestańcie tak obserwować te cykle bo oszalejecie i zwariujecie. Wiem, wiem łatwo mówić ale tak jak Wjedzma napisała myślcie pozytywnie i miejcie nadzieje do samego końca, tak jak ja w poprzednim cyklu 😊 Działajcie, cieszcie się sobą i nie stresujcie się 💗

Co do tej owulacji, to zgadzam się w 100%, że tylko monitoring jest w stanie ją potwierdzić. Ja byłam przekonana, że mam owulacje jak w zegarku i co, i monitoring mnie zaskoczył. Tak więc głowy do góry i działamy dalej 🥰

Iwonay, Hania007, Ania35 lubią tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak89 wrote:

Dobrze wiedzieć, bo ja właśnie biorę witC . Czyli odstawiam i wracam do niej w II fazie cyklu 😉

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zycze Wam wszystkim udanych Walentynek❤️🔥🥰
    Co do analizowania cykli to ja akurat mam taki charakter ze nie dałabym rady bez, jeszcze bardziej mnie to stresuje wtedy. Poza tym zwiększamy sobie szanse. Moje dwa pierwsze cykle przez to ze nieregularne to nawet nie trafiliśmy w okno plodnosci a co mówić dopiero o owulacji 😂 teraz mnie to wkurza bo byłabym już dwa cykle do przodu🙈 chyba analiza plodnosci to moje hobby😅🤪 fascynujące jest jak natura sprytnie ukryła kobieca płodność i odkrywanie tego jest bardzo ciekawe. Dzisiaj np czuje ogromnego balona w podbrzuszu, czuje ze niedługo zostanie uwolnione jajeczko, leci z lewego jajnika😎 mam nadzieje ze spotka jakiegoś przystojnego plemnika😝😇

Milixx, Iwonay, Kasiak89, Niaha, Marta100, Jasmiinum, Ania35 lubią tę wiadomość

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Co do analizowania cykli to ja akurat mam taki charakter ze nie dałabym rady bez, jeszcze bardziej mnie to stresuje wtedy. Poza tym zwiększamy sobie szanse. Moje dwa pierwsze cykle przez to ze nieregularne to nawet nie trafiliśmy w okno plodnosci a co mówić dopiero o owulacji 😂 teraz mnie to wkurza bo byłabym już dwa cykle do przodu🙈 chyba analiza plodnosci to moje hobby😅🤪 fascynujące jest jak natura sprytnie ukryła kobieca płodność i odkrywanie tego jest bardzo ciekawe. Dzisiaj np czuje ogromnego balona w podbrzuszu, czuje ze niedługo zostanie uwolnione jajeczko, leci z lewego jajnika😎 mam nadzieje ze spotka jakiegoś przystojnego plemnika😝😇

Ja mam to samo, strasznie się wkręciłam w obserwacje swojego ciała, w ogóle wszelkie analizy, porównywanie, wyciąganie wniosków to coś co uwielbiam :D Ja od wczoraj czuje "kolkę jajnikową", więc liczę, że owulak będzie dzisiaj ciemniutki <3 :D ach fajnie by było mieć walentynkowego bobasa!

age.png
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Ja mam to samo, strasznie się wkręciłam w obserwacje swojego ciała, w ogóle wszelkie analizy, porównywanie, wyciąganie wniosków to coś co uwielbiam :D Ja od wczoraj czuje "kolkę jajnikową", więc liczę, że owulak będzie dzisiaj ciemniutki <3 :D ach fajnie by było mieć walentynkowego bobasa!
    O jakie trafne określenie z ta „kolka” 😁 ja tez właśnie czuje taka kolkę, u mnie już owulaki jaśnieją. Oj tak walentynkowy dzieciak byłby super🥰😁 kciuki za jajeczko niech łączy się z plemnikami✊🏻

Wjedzma lubi tę wiadomość

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dziewczyny niech Wasze dzisiejsze walentynki będą owocne 💕 A ja trzymam kciuki za Wasze walentynkowe bobaski 🤞🏻🤞🏻👶🏼

Iwonay, Wjedzma, Kirra, Hania007, Aypis lubią tę wiadomość

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Aypis Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:

Racja! Ja dopóki nie zaczęłam obserwować swojego cyklu dokładnie nie wiedziałabym, że mam owulacje bliżej 19dc. Byłam pewna ze mam „normalnie” około 14.
    Teraz chyba będę mierzyć temperaturę tylko do owulacji, żeby ją potwierdzić. potem odkładam termometr 😂

💊 udało się w 1 cyklu stymulowanym clo

⏸ 8.06
    ❌ 23.08 - podejrzenie monosomii chromosomu X (nifty pro)
    💗 8.09 - amniopunkcja wykluczyła zespół Turnera - zdrowa Łucja! 👧🏼

☀️ 27.01.23 - Lusia już z nami! 37+2 / 2750g / 55cm
    age.png
  • Ania35 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak89 wrote:
    A co było powodem skąpych miesiączek? Bo mi właśnie coraz bardziej skąpe się robią i nie wiem czemu...
    Myślę, że kp (ponad 2 lata) i tabletki anty spowodowały zawirowania cyklu.

• Ania35 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Ja mam skąpe miesiączki od zawsze, bezbolesne, ogólnie bardzo znośne to jest dla mnie, ale w ciążę udało się zajść. Jeśli chodzi o dzisiejszy dzień, to ja nawet się na nic nie nastawiam, mój wróci z pracy późno i na tym się skończy, po za tym on pod względem romantycznym to totalna fajtłapa 😆 o seksie nawet nie ma co gadać, bo teraz już na ostro zalał mnie kremowy śluz, już czuję jak jestem spuchnięta, także libido zero. Ale tak to jest my za nimi latamy w płodne a oni za nami w niepłodne 🤣
    No ja właśnie kiedyś miałam bardziej obfite i się pozmieniało.

• Niaha Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny może podpowiecie czego powinnam się spodziewać, teraz mam 28dc (cykle 29dc) od piątku temperatura około 36.8-36.9 i dzisiaj od rana bardzo kłuje mnie w prawym jajniku czego to może być przyczyna? Dodam że test wychodzi negatywny

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2022, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Hej dziewczyny może podpowiecie czego powinnam się spodziewać, teraz mam 28dc (cykle 29dc) od piątku temperatura około 36.8-36.9 i dzisiaj od rana bardzo kłuje mnie w prawym jajniku czego to może być przyczyna? Dodam że test wychodzi negatywny
    Te wszystkie objawy które mamy to zawsze 50/50, bo organizm niezależnie od tego czy doszło do zapłodnienia czy nie przygotowuje się co miesiąc na przyjęcie zapłodnionej komórki jajowej. Jeśli do tego nie dochodzi najczęściej dzień przed lub w dniu krwawienia temperatura spada i cały cykl zaczyna się od nowa. Mnie przed okresem co miesiąc kłuje w jajniku, a ciąży narazie nie ma. Spokojnie czekaj na rozwój wydarzeń nic innego nie zostaje

Niaha lubi tę wiadomość

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Prowadzisz wykres? Jeśli tak to może masz chęć udostępnić żebyśmy mogły zerknąć ? 😉 z tymi objawami to różnie bywa, na dwoje babka wróżyła. Na test może być jeszcze za wczesnie. Ile jesteś dpo?

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Prowadzisz wykres? Jeśli tak to może masz chęć udostępnić żebyśmy mogły zerknąć ? 😉 z tymi objawami to różnie bywa, na dwoje babka wróżyła. Na test może być jeszcze za wczesnie. Ile jesteś dpo?
    Wykres udostępniam :)
    Teraz jest 10 dpo

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Ania35 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Wykres udostępniam :)
    Teraz jest 10 dpo
    To idź na betę albo powtórz test za 2 dni🙂

Niaha lubi tę wiadomość

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:

Wykres wygląda ładnie, ale ciężko cokolwiek więcej powiedzieć. Ważniejsza od długości cyklu jest długość fazy lutealnej. Jesteś pewna, że owu była w tym 18dc? Musisz uzbroić się w cierpliwość, zatestuj znów za 2 dni :)

Zrobiłam owulaka i jeszcze duuużo brakuje do pozytywu. No nic, czekamy i działamy dalej :D Powiem Wam, że jestem zadowolona z tego oleju z wiesiołka, mam dużo ładnego płodnego śluzu. Jestem bardzo pozytywnie nastawiona do tego cyklu <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2022, 13:18

age.png
  • Wa123 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chyba o szalałam do reszty. Mleko pachnie mi truskawkami😆 Nie chce sobie nic wmawiać, ale dziwna sprawa. Chciałam sprawdzic czy nie jest zepsute i nie jestem w stanie stwierdzić. Robiłam 2 podejścia. 🤔 Kolejna anomalia welcome to...

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%
    KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
    Hashimoto + niedoczynność tarczycy

Od czerwca 2023 leczenie w Klinice

09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
    10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
    11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩

09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
    10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wa123 wrote:
    Dziewczyny, chyba o szalałam do reszty. Mleko pachnie mi truskawkami😆 Nie chce sobie nic wmawiać, ale dziwna sprawa. Chciałam sprawdzic czy nie jest zepsute i nie jestem w stanie stwierdzić. Robiłam 2 podejścia. 🤔 Kolejna anomalia welcome to...

A jak Twoje plamienie dzisiaj? Ja bym na Twoim miejscu za 3-4 dni zrobiła test z DOZa. Wyczuwam dwie kreseczki :>

age.png
‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ