Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dominisia35 wrote:Dziewczynki sprawdźcie proszę
https://zapodaj.net/7b63981e91f12.jpg.html
Czy waszym zdaniem jest pozytywny?
Dzisiaj 14 dc śluz piękny rozciągliwy przejrzysty, szyjka wysoko miękka otwarta i,, kolka " prawego jajnika. Dzisiaj spadek temperatury i nie wiem co o tym myśleć. Proszę o radę 🥰
Jak dla mnie jeszcze trochę, spróbuj powtórzyć wieczorem, może akurat trafisz pik u mnie identyczna sytuacja, tak więc działamy i obserwujemy dalejDominisia35 lubi tę wiadomość
-
Iwonay wrote:Ja widzę, że w tym cyklu dopadł mnie schiz. Dowiedziałam się, że kuzynka jest w 3 ciąży, nie powiem, cieszę się, ale troszkę mnie ukuło, że też już bym chciała. Drażni mnie mój wykres, nie wiem kiedy była owulacja, czy w ogóle była, bo organizm mi wysyła sprzeczne sygnały, także cud będzie jeśli będzie wesoły finał. Co do tego okienka płodnego, to teoretycznie jak pojawia się śluz kremowy to sprawa zakończona, ale też może być tak, że śluz jest tylko wokół szyjki, a w środku jest jeszcze płodny, dopóki jajeczko jest zdolne do zapłodnienia. A wystarczy że choć nitka płodnego się znajdzie w tym kremowym i jakiś uparty plemnik może dać sobie radę. Dlatego w tych metodach dopiero po 3 albo 4 wyższych zależnie od metody można uznać, za koniec płodności, bo nie wiemy jaki śluz jest w szyjce. Ale też dlatego największy sens ma współżycie blisko owulacji, ale nadal przed nią, a nie po, bo po jest już zwyczajnie trudniej. Skomplikowane to wszystko jest, kobiety kiedyś mam wrażenie miały prościej, szły na żywioł albo jak im organizm podpowiadal, temperatury nikt nie wierzył, śluzu też nikt nie sprawdzał, bo to wstyd było i dzieci się rodziły, ba podczas wojny i głodu też się rodziły, pozmieniały się czasy
Ja ogólnie ostatnio mam problem z tym śluzem bo w ciągu dnia mi się miesza ten o dobrej jakości z tym o gorszej🙄 a poza tym to ja się ciagle zastanawiam jak te nasze mamy, babcie, czy prababcie robiły ze zachodziły w ciąże i to tak szybko. Jak patrzę po rodzinie to w 90% wszystkie dzieci powstały zaraz po ślubie 😆 wiec ja się pytam WTF? 😳Koala27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pączek89 wrote:Dziewczyny, w jakiej postaci i dawce bierzecie ten olej z wiesiołka? Ja mam dzisiaj 1-2 dni spóźnienia, zrobiłam rano test hcg no i ja się dopatrzyłam cienia, mój chłop oraz koleżanka nie. Hehe i czekam na rozwój sytuacji.
-
Dominisia35 wrote:Dziewczynki sprawdźcie proszę
https://zapodaj.net/7b63981e91f12.jpg.html
Czy waszym zdaniem jest pozytywny?
Dzisiaj 14 dc śluz piękny rozciągliwy przejrzysty, szyjka wysoko miękka otwarta i,, kolka " prawego jajnika. Dzisiaj spadek temperatury i nie wiem co o tym myśleć. Proszę o radę 🥰Dominisia35 lubi tę wiadomość
-
Dzięki za szybką odpowiedź 🥰
Jak to jest z tą temperaturą? To normalne że przed owu jest spadek? -
Dominisia35 wrote:Dzięki za szybką odpowiedź 🥰
Jak to jest z tą temperaturą? To normalne że przed owu jest spadek?Dominisia35 lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Jak to jest z tą temperaturą? To normalne że przed owu jest spadek?
Ja patrzę na moje poprzednie 2 cykle z mierzeniem temperatury to nie miałam spadku, ładnie się temperatura utrzymywała. A w tym nagle mi poleciała z 36.6 do 36.35, do owu jeszcze ze 2-3 dni. Mam nadzieję, że to nie znaczy nic złegoDominisia35 lubi tę wiadomość
-
Wjedzma wrote:Ja patrzę na moje poprzednie 2 cykle z mierzeniem temperatury to nie miałam spadku, ładnie się temperatura utrzymywała. A w tym nagle mi poleciała z 36.6 do 36.35, do owu jeszcze ze 2-3 dni. Mam nadzieję, że to nie znaczy nic złego
Ja dopiero od tego cyklu zaczęłam mierzyć temperaturę od początku cyklu
W poprzednim dopiero od 1 dpo bo tak założyłam konto w ovu.
Dlatego zastanawiam się właśnie jak to jest z tą temperaturą? Jak powinno to wyglądać,, książkowo " przed owulacja.
Po jutrze mam wizytę u giną i jestem ciekawa co on mi powie 🤔 -
Dominisia moim zdaniem to jeszcze nie pozytyw. Obstawiam jeszcze ze dwa dni
Dominisia35, Marta100 lubią tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Jak to jest z tą temperaturą? To normalne że przed owu jest spadek?
A co do testu to powtórzyłbym jeszcze wieczorem. Te kreski nie są jakieś bordowe ale trzeba pamiętać ze pozytywny test jest wtedy gdy kreska testowa jest taka sama lub ciemniejsza jak kontrolna. Jeśli kontrolna jest jasna to testowa nie musi być mega ciemna 😏Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2022, 16:20
Dominisia35 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDominisia35 wrote:Ja dopiero od tego cyklu zaczęłam mierzyć temperaturę od początku cyklu
W poprzednim dopiero od 1 dpo bo tak założyłam konto w ovu.
Dlatego zastanawiam się właśnie jak to jest z tą temperaturą? Jak powinno to wyglądać,, książkowo " przed owulacja.
Po jutrze mam wizytę u giną i jestem ciekawa co on mi powie 🤔Dominisia35, Wjedzma lubią tę wiadomość
-
W sumie racja - z tą owu nigdy do końca nie wiadomo - działać i się nie zastanawiać 😃❤🌷
Wspaniałych walentynek dla Was kobitki 🌷🌷🌷Wa123, Milixx, Ania35, Jasmiinum lubią tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Ja dopiero w domu.. Padnięta jestem 😴 Musze znaleźć siłę, żeby zrobić jakoś kolację dla mnie i męża, szkoda żeby Walentynki się tak bez świętowania skończyły. Miały być krewetki 🍤 ale zrobię na szybko burgery 🍔 i napijemy się winka 🍷
Hania007 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ania35 wrote:To idź na betę albo powtórz test za 2 dni🙂
Beta <0,20 mIU/ml
Progesteron 12,90 ng/ml
Prolaktyna 9,5 ng/ml
Nie wiem czego się spodziewałam... Wydawało mi się, że tym razem objawy są niestandardowe... Chyba otworzę wino
Dzięki za rady 👍 -
Niaha wrote:Niestety nic z tego, zrobilam badania:
Beta <0,20 mIU/ml
Progesteron 12,90 ng/ml
Prolaktyna 9,5 ng/ml
Nie wiem czego się spodziewałam... Wydawało mi się, że tym razem objawy są niestandardowe... Chyba otworzę wino
Dzięki za rady 👍Niaha lubi tę wiadomość